Quentin Tarantino's 10 beste films, gerangschikt volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Quentin Tarantino's 10 beste films, gerangschikt volgens IMDb
Quentin Tarantino's 10 beste films, gerangschikt volgens IMDb
Anonim

Regisseur, scenarioschrijver en producent Quentin Tarantino werd in de jaren '90 beroemd met films als Reservoir Dogs en Pulp Fiction. In de afgelopen 30 jaar zijn de films van Quentin - die vaak ook uiterst persoonlijk zijn - bekend geworden om hun donkere humor, talrijke verwijzingen naar de popcultuur, uitgebreide dialogen en ensemblecasts met vaak sterren als Leonardo DiCaprio, Uma Thurman en Brad. Pitt.

De lijst van vandaag rangschikt Quentin's films op basis van hun beoordeling op IMDb en aangezien de regisseur erg kieskeurig is met de films die hij besluit te regisseren, heeft een meerderheid van zijn meest bekende films de lijst van vandaag gehaald! Ja, Quentin is door de jaren heen misschien betrokken geweest bij het maken van meer dan vijftig films, maar tot nu toe heeft hij er slechts 10 geregisseerd, waarvan Once Upon a Time… in Hollywood zijn meest recente is!

10 Once Upon a Time… In Hollywood (2019) - 7.6

De start van de lijst op plek 10 is het comedy-drama Once Upon a Time… In Hollywood uit 2019. In de film - die het verhaal vertelt van een vervaagde acteur en zijn stuntdubbel - sterren Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern en Al Pacino. Op dit moment heeft Once Upon a Time… In Hollywood een 7,6 rating op IMDb.

9 The Hateful Eight (2015) - 7.8

The Hateful Eight scène
The Hateful Eight scène

Spot nummer acht op de lijst van vandaag gaat naar de revisionistische westernthrillerfilm uit 2015 The Hateful Eight, de film - die het verhaal vertelt van een premiejager en zijn gevangene die in de winter onderdak vinden in een hut in Wyoming - sterren Samuel L Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, W alton Goggins, Tim Roth, Bruce Dern, James Parks en Channing Tatum. Momenteel heeft The Hateful Eight een 7,8 rating op IMDb.

8 Sin City (2005) - 8.0

Sin City-scène
Sin City-scène

De volgende op de lijst is de neo-noir misdaadbloemlezing uit 2005 Sin City. Frank Miller en Robert Rodriguez regisseerden de film, maar Quentin Tarantino kreeg ook de eer als gastregisseur.

Sin City - met in de hoofdrollen Jessica Alba, Benicio del Toro, Brittany Murphy, Clive Owen, Mickey Rourke, Bruce Willis en Elijah Wood - heeft momenteel een 8,0 rating op IMDb, waardoor het op plek nummer zeven komt te staan.

7 Kill Bill: Vol. 2 (2004) - 8.0

Dood Bill Vol. 2 scène
Dood Bill Vol. 2 scène

Spot nummer zeven op de lijst van Quentin Tarantino's beste films volgens IMDb gaat naar de vechtsportfilm Kill Bill: Volume 2 uit 2004, een vervolg op de eerste aflevering. De film volgt de bruid terwijl ze wraak blijft nemen op haar voormalige baas en minnaar Bill. Momenteel heeft Kill Bill: Volume 2 - met Uma Thurman, David Carradine, Michael Madsen, Daryl Hannah, Gordon Liu en Michael Parks - een 8,0 rating op IMDb, wat betekent dat het zijn plek deelt met Sin City.

6 Kill Bill: Vol. 1 (2003) - 8.1

Dood Bill Vol. 1 scène
Dood Bill Vol. 1 scène

Laten we onmiddellijk naar de prequel Kill Bill: Volume 1 gaan, aangezien de marshall arts-film uit 2003 zijn weg heeft gevonden naar plek nummer zes op de lijst van vandaag. De film toont de bruid die ontwaakt uit een coma van vier jaar en wraak zoekt op het team dat haar heeft verraden. Kill Bill: Volume 1 - met Uma Thurman, Lucy Liu, Vivica A. Fox, Michael Madsen, Daryl Hannah en Julie Dreyfus - heeft momenteel een 8,1 rating op IMDb.

5 Reservoir Honden (1992) - 8.3

Scène met reservoirhonden
Scène met reservoirhonden

De top vijf van beste Quentin Tarantino-films openen is de misdaadfilm Reservoir Dogs uit 1992 waarin Quentin in het geheim een vader-zoonverhaal vertelt. De film - die gaat over een juwelenroof die fout gaat - speelt Harvey Keitel, Tim Roth, Chris Penn, Steve Buscemi, Lawrence Tierney en Michael Madsen, en heeft momenteel een 8,3 rating op IMDb.

4 Inglourious Basterds (2009) - 8.3

Inglourious Basterds-scène
Inglourious Basterds-scène

Spot nummer vier op de lijst van vandaag gaat naar de oorlogsfilm Inglourious Basterds uit 2009. Het speelt Brad Pitt, Christoph W altz, Michael Fassbender, Eli Roth, Diane Kruger, Daniel Brühl, Til Schweiger en Mélanie Laurent, en het speelt zich af in het door de nazi's bezette Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Momenteel heeft Inglourious Basterds een 8,3 rating op IMDb, wat betekent dat het zijn plek deelt met Reservoir Dogs.

3 Django Unchained (2012) - 8.4

Django Ontketende scène
Django Ontketende scène

Het openen van de top drie van beste Quentin Tarantino-films volgens IMDb is de revisionistische westerse film uit 2012 Django Unchained. De film vertelt het verhaal van een bevrijde slaaf die erop uit is om zijn vrouw te redden en met in de hoofdrollen Jamie Foxx, Christoph W altz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington, Samuel L. Jackson, W alton Goggins en Don Johnson. Momenteel heeft Django Unchained een 8,4 rating op IMDb.

2 Kill Bill: The Whole Bloody Affair (2011) - 8.8

Dood Bill The Whole Bloody Affair-scène
Dood Bill The Whole Bloody Affair-scène

De nummer twee op de lijst van vandaag is Kill Bill: The Whole Bloody Affair - de originele versie van Kill Bill die beide eerder genoemde films en een uitgebreide animatiereeks bevat. Ja, de films samen worden hoger gewaardeerd dan de films afzonderlijk, aangezien Kill Bill: The Whole Bloody Affair - die in 2011 werd uitgebracht - momenteel een 8,8 heeft op IMDb.

1 Pulp Fiction (1994) - 8.9

Pulp Fiction-scène
Pulp Fiction-scène

Op nummer één staat de neo-noir-komedie-misdaadfilm Pulp Fiction uit 1994. De film - die verschillende misdaadverhalen rond Los Angeles volgt - met hoofdrollen voor John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Harvey Keitel, Tim Roth, Amanda Plummer, Rosanna Arquette, Christopher Walken, Maria de Medeiros, Ving Rhames, Eric Stoltz en Bruce Willis. Momenteel heeft Pulp Fiction een 8,9 rating op IMDb, wat het Quentin Tarantino's meest succesvolle film op IMDb maakt.

Aanbevolen: