Tim Burton's 10 beste films, gerangschikt volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Tim Burton's 10 beste films, gerangschikt volgens IMDb
Tim Burton's 10 beste films, gerangschikt volgens IMDb
Anonim

Beroemde Hollywood-regisseur Tim Burton werd eind jaren '80 en begin jaren '90 beroemd en werd al snel bekend om zijn gothic-, fantasie- en horrorfilms zoals Edward Scissorhands, Sleepy Hollow, Corpse Bride en nog veel meer. De lijst van vandaag werpt een blik op welke van de films die Tim Burton regisseerde, zijn meest gewaardeerde zijn op IMDb, en hoewel The Nightmare Before Christmas zeker een van de beroemdste films van de regisseur is - het is eigenlijk niet door hem geregisseerd en daarom het heeft de lijst van vandaag niet gehaald, ook al heeft het een 8,0-beoordeling op IMDb.

In de loop der jaren heeft Tim aan tal van films gewerkt met veel succesvolle Hollywood-sterren, maar zijn meest voorkomende keuzes waren altijd zijn ex-vrouw Helena Bonham Carter en acteur Johnny Depp. Blijf scrollen om erachter te komen welke van de films die Tim regisseerde zijn meest succesvolle zijn!

10 Batman Returns (1992) - IMBd-beoordeling 7.0

Batman Returns-scène
Batman Returns-scène

De start van de lijst op plek 10 is de superheldenfilm Batman Returns uit 1992, een vervolg op Tim Burtons film Batman uit 1989 (die we verderop in de lijst zullen tegenkomen). De film gaat over Batman die opnieuw probeert om te gaan met zijn aartsvijand Penguin en met in de hoofdrollen Michael Keaton, Danny DeVito, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Michael Gough, Pat Hingle en Michael Murphy. Momenteel heeft Batman Returns een beoordeling van 7,0 op IMDb.

9 Pee-Wee's Big Adventure (1985) - IMBd-beoordeling 7.0

Pee-wee's Big Adventure-scène
Pee-wee's Big Adventure-scène

De volgende op de lijst is de avonturenkomedie Pee-wee's Big Adventure uit 1985. In de film, die het verhaal vertelt van een excentriek mannelijk kind dat zijn fiets laat stelen, spelen Paul Reubens, E. G. Daily, Mark Holton, Diane Salinger en Judd Omen. Momenteel heeft Pee-wee's Big Adventure een 7,0 rating op IMDb, wat betekent dat het plek nummer negen deelt met Batman Returns.

8 Corpse Bride (2005) - IMBd-beoordeling 7.3

Corpse Bride scène
Corpse Bride scène

Spot nummer acht op de lijst van de meest succesvolle films van Tim Burton gaat naar de stop-motion-geanimeerde fantasiefilm Corpse Bride uit 2005.

De film - die vrij letterlijk het verhaal vertelt van een lijk dat uit zijn graf opstaat om te kunnen trouwen - sterren Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Tracey Ullman, Joanna Lumley en Christopher Lee. Momenteel heeft Corpse Bride een beoordeling van 7,3 op IMDb.

7 Sweeney Todd: The Demon Barber Of Fleet Street (2007) - IMBd-beoordeling 7.3

Sweeney Todd The Demon Barber of Fleet Street scene
Sweeney Todd The Demon Barber of Fleet Street scene

Laten we verder gaan met nog een andere film met in de hoofdrol Tim Burton's favoriete castleden Johnny Depp en Helena Bonham Carter - de muzikale slasherfilm uit 2007 Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street. Naast Johnny en Helena zijn er ook Alan Rickman, Timothy Spall en Sacha Baron Cohen in de hoofdrollen. Momenteel heeft de film - die het verhaal vertelt van de Engelse kapper en seriemoordenaar Sweeny Todd - een 7,3 rating op IMDb, wat betekent dat hij plek nummer zeven deelt met Corpse Bride.

6 Sleepy Hollow (1999) - IMBd-beoordeling 7.3

Sleepy Hollow-scène
Sleepy Hollow-scène

Volgende op de lijst is nog een andere film met Johnny Depp in de hoofdrol - de gothic horrorfilm Sleepy Hollow uit 1999. De film vertelt het verhaal van Ichabod Crane die naar het dorp Sleepy Hollow werd gestuurd om een reeks moorden te onderzoeken en er zijn ook hoofdrollen voor Christina Ricci, Miranda Richardson, Michael Gambon, Casper Van Dien en Jeffrey Jones. Momenteel heeft Sleepy Hollow een 7,3 rating op IMDb, wat betekent dat hij de zesde plaats op de lijst van vandaag deelt met Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street en Corpse Bride.

5 Batman (1989) - IMBd-beoordeling 7.5

Batman-scène
Batman-scène

De top vijf van meest gewaardeerde Tim Burton-films op IMDb is de superheldenfilm Batman uit 1989 die het verhaal vertelt van het DC Comics-personage met dezelfde naam. De film - met in de hoofdrollen Jack Nicholson, Michael Keaton, Kim Basinger, Robert Wuhl, Pat Hingle, Billy Dee Williams, Michael Gough en Jack Palance - heeft momenteel een beoordeling van 7,5 op IMDb.

4 Beetlejuice (1988) - IMBd-beoordeling 7.5

Beetlejuice-scène
Beetlejuice-scène

Spot nummer vier op de lijst van vandaag gaat naar de fantasy-komediefilm Beetlejuice uit 1988. In de film, die het verhaal vertelt van een onlangs overleden stel dat geesten worden die hun voormalige huis rondspoken, spelen Alec Baldwin, Geena Davis, Jeffrey Jones, Catherine O'Hara, Winona Ryder en Michael Keaton.

Momenteel heeft Beetlejuice een beoordeling van 7,5 op IMDb, wat betekent dat het plek nummer vier deelt met Batman.

3 Ed Wood (1994) - IMBd-beoordeling 7.8

Ed Wood-scène
Ed Wood-scène

De top drie van meest gewaardeerde Tim Burton-films op IMDb is het biografische komediedrama Ed Wood uit 1994. In de film - die het levensverhaal vertelt van de ambitieuze maar onrustige regisseur Edward D. Wood Jr. - sterren Johnny Depp, Martin Landau, Sarah Jessica Parker, Patricia Arquette, Jeffrey Jones, Bill Murray en Lisa Marie. Momenteel heeft Ed Wood een 7,8 rating op IMDb.

2 Edward Scissorhands (1990) - IMBd-beoordeling 7.9

Edward Scissorhands-scène
Edward Scissorhands-scène

De nummer twee op de lijst van vandaag is de romantische fantasyfilm Edward Scissorhands uit de jaren 90. In de film - die het verhaal vertelt van een kunstmatige man die niet volledig is gebouwd en een schaar als handen heeft - sterren Johnny Depp, Winona Ryder, Dianne Wiest, Anthony Michael Hall, Kathy Baker, Vincent Price en Alan Arkin. Momenteel heeft Edward Scissorhands een 7,9 rating op IMDb.

1 Big Fish (2003) - IMBd-beoordeling 8.0

Big Fish-scène
Big Fish-scène

Op nummer één staat de fantasy-dramafilm Big Fish uit 2003, die gebaseerd was op de gelijknamige roman uit 1998, geschreven door Daniel Wallace. In de film - die het verhaal vertelt van een gefrustreerde man die probeert te achterhalen wat feit en wat fictie is in het leven van zijn stervende vader - sterren Ewan McGregor, Albert Finney, Billy Crudup, Jessica Lange, Helena Bonham Carter, Alison Lohman, Robert Guillaume, Marion Cotillard, Steve Buscemi en Danny DeVito. Momenteel heeft Big Fish een 8,0 beoordeling op IMDb.

Aanbevolen: