Wes Anderson's 10 beste films, gerangschikt volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Wes Anderson's 10 beste films, gerangschikt volgens IMDb
Wes Anderson's 10 beste films, gerangschikt volgens IMDb
Anonim

Filmregisseur, scenarioschrijver en producer Wes Anderson begon zijn carrière in de jaren 90, maar het was pas in de vroege jaren 2000 dat hij internationale bekendheid kreeg. Zijn films staan bekend om hun kenmerkende visuele stijl die vaak perfecte symmetrie en complementaire kleuren bevat. In de loop der jaren heeft Wes vele bekroonde films gemaakt, zoals The Royal Tenenbaums, Moonrise Kingdom en The Grand Budapest Hotel.

De lijst van vandaag bekijkt welke van de films van Wes Anderson zijn meest succesvolle zijn - en rangschikt ze op basis van hun beoordeling op IMDb.

10 She's Funny That Way (2014) - IMDb-beoordeling 6.1

She's Funny That Way scène
She's Funny That Way scène

De start van de lijst op plek 10 is de komedie She's Funny That Way uit 2014, die niet werd geregisseerd door Wes Anderson, maar wel door hem werd geproduceerd. In de film - die het verhaal vertelt van een liefdesdriehoek - sterren Owen Wilson, Imogen Poots, Kathryn Hahn, Will Forte, Cybill Shepherd, Austin Pendleton, Joanna Lumley, Richard Lewis en Jennifer Aniston. Momenteel heeft She's Funny That Way een 6,1 rating op IMDb.

9 Bottle Rocket (1996) - IMDb-beoordeling 7.0

Scène met flesraket
Scène met flesraket

Spot nummer negen op de lijst met beste Wes Anderson-films gaat naar de misdaadkomedie Bottle Rocket uit 1996. In de film, die het verhaal vertelt van drie vrienden die van plan zijn een overval te plegen, spelen de broers Owen en Luke Wilson, evenals Robert Musgrave, Andrew Wilson, Lumi Cavazos en James Caan. Momenteel heeft Bottle Rocket een beoordeling van 7,0 op IMDb.

8 The Darjeeling Limited (2007) - IMDb-beoordeling 7.2

De Darjeeling Limited-scène
De Darjeeling Limited-scène

De volgende op de lijst is het comedy-drama The Darjeeling Limited uit 2007. De film - met Owen Wilson, Adrien Brody, Jason Schwartzman en Anjelica Huston - vertelt het verhaal van de drie broers die een jaar na de begrafenis van hun vader door India reizen.

Momenteel heeft The Darjeeling Limited een 7,2 rating op IMDb, waardoor het op plek nummer acht staat op de lijst van vandaag.

7 The Life Aquatic met Steve Zissou (2004) - IMDb-beoordeling 7.3

The Life Aquatic met Steve Zissou scene
The Life Aquatic met Steve Zissou scene

Laten we verder gaan met de komedie-dramafilm The Life Aquatic uit 2004 met Steve Zissou, die het verhaal vertelt van een excentrieke oceanograaf en een van zijn avonturen. The Life Aquatic met Steve Zissou sterren Bill Murray, Owen Wilson, Cate Blanchett, Anjelica Huston, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Michael Gambon en Bud Cort - en het heeft momenteel een 7,3 rating op IMDb, waardoor het op plek nummer zeven van de huidige lijst.

6 The Royal Tenenbaums (2001) - IMDb-beoordeling 7.6

De Royal Tenenbaums-scène
De Royal Tenenbaums-scène

Spot nummer zes op de lijst van de beste Wes Anderson-films gaat naar het comedy-drama The Royal Tenenbaums uit 2001. Het vertelt het verhaal van excentrieke leden van een zeer disfunctioneel gezin en de hoofdrollen worden gespeeld door Danny Glover, Gene Hackman, Anjelica Huston, Bill Murray, Gwyneth P altrow, Ben Stiller, Luke Wilson en Owen Wilson. Momenteel heeft The Royal Tenenbaums een beoordeling van 7,6 op IMDb.

5 Rushmore (1998) - IMDb-beoordeling 7.7

Rushmore-scène
Rushmore-scène

Het openen van de top vijf van beste Wes Anderson-films volgens IMDb is het coming-of-age-komedie-drama Rushmore uit 1998. In de film - die het verhaal vertelt van een tiener en een rijke industrieel die hun liefde voor een basisschoolleraar delen - sterren Jason Schwartzman, Bill Murray, Olivia Williams, Brian Cox, Seymour Cassel en Mason Gamble. Momenteel heeft Rushmore een 7,7 rating op IMDb.

4 Moonrise Kingdom (2012) - IMDb-beoordeling 7.8

Moonrise Kingdom scène
Moonrise Kingdom scène

Spot nummer vier op de lijst gaat naar weer een coming-of-age comedy-drama - dit keer hebben we het over de 2012 film Moonrise Kingdom. De film vertelt het verhaal van een weesjongen die zich verenigt met zijn penvriend en liefdesbelang, en samen ontvluchten ze hun stad in New England.

Moonrise Kingdom sterren Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton, Jason Schwartzman en Bob Balaban - en het heeft momenteel een 7,8 rating op IMDb.

3 Fantastic Mr. Fox (2009) - IMDb-beoordeling 7.9

Fantastische Mr. Fox-scène
Fantastische Mr. Fox-scène

De top drie van beste Wes Anderson-films openen volgens IMDb is de stop-motion animatiefilm Fantastic Mr. Fox uit 2009. De film - die is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek uit de jaren 70 - vertelt het verhaal van een vos die 's nachts voedsel steelt van drie boeren en met de stemmen van George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman, Bill Murray en Owen. Wilson. Momenteel heeft Fantastic Mr. Fox een beoordeling van 7,9 op IMDb.

2 Isle of Dogs (2018) - IMDb-beoordeling 7.9

Isle of Dogs-scène
Isle of Dogs-scène

De nummer twee op de lijst van vandaag is weer een stop-motionfilm - deze keer hebben we het over de sci-fi-komedie Isle of Dogs. De film - die de reis van een jongen volgt terwijl hij op zoek is naar zijn verloren hond - met de stemmen van Edward Norton, Liev Schreiber, Bill Murray, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Greta Gerwig, Akira Takayama, Frances McDormand, Frank Wood en nog veel meer. Momenteel heeft Isle of Dogs een beoordeling van 7,9 op IMDb, wat betekent dat het plek nummer twee deelt met Fantastic Mr. Fox.

1 The Grand Budapest Hotel (2014) - IMDb-beoordeling 8.1

De scene van het Grand Budapest Hotel
De scene van het Grand Budapest Hotel

De lijst op plek nummer één is het 2014-drama The Grand Budapest Hotel, dat ongetwijfeld enkele van de beste Wes Anderson-personages heeft. De film vertelt het verhaal van een lobbyjongen die eigenaar wordt van een eersteklas hotel en met in de hoofdrollen Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody William Dafoe, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton, Saoirse Ronan, Jason Schwartzman, Léa Seydoux, Tilda Swinton en Owen Wilson. Momenteel heeft The Grand Budapest Hotel een 8,1 beoordeling op IMDb.

Aanbevolen: