10 acteurs waarvan je niet wist dat ze in al je favoriete films zaten

Inhoudsopgave:

10 acteurs waarvan je niet wist dat ze in al je favoriete films zaten
10 acteurs waarvan je niet wist dat ze in al je favoriete films zaten
Anonim

Franse acteur Omar Sy heeft een carrière van twee decennia als acteur, met rollen in spraakmakende Amerikaanse films zoals Jurassic World (een die hij zal herhalen in de volgende film in de serie), X-Men Days of Future Verleden, en zoals de stem van Hot Rod in de Transformers-films. Maar pas bij Lupin van Netflix werd hij een begrip.

Sommige acteurs zijn razendsnel beroemd geworden; anderen bouwen een solide carrière op in bijrollen en ingehouden films voordat ze beroemd worden. Hier is een blik op tien wiens gezichten bekend zijn, maar die de sprong naar universele naamsherkenning nog niet hebben gemaakt.

10 Hugo Weaving is sinds altijd een fantasiefilm geweest

Hugo Weaving als Elrond
Hugo Weaving als Elrond

Kameleon-achtige Hugo Weaving is onherkenbaar uit karakter van zijn vele en opvallend gedenkwaardige rollen. Hij is een belangrijke bijrol geweest in zoveel klassieke fantasiefilms dat het belachelijk is dat hij niet universeel beroemd is. De in Nigeria geboren acteur heeft 92 acteercredits, waaronder Thaddeus Valentine in Mortal Engines, Elrond in de Lord of the Rings / Hobbit-trilogieën, Mr. Smith in The Matrix-films en de eerste Red Skull in Captain America: The First Avenger. Hij is zelfs de stem van Megatron in de Transformers-films.

9 Morena Baccarin is dat gezicht dat je meteen herkent

Ryan-Reynolds-Morena-Baccarin-Deadpool
Ryan-Reynolds-Morena-Baccarin-Deadpool

Braziliaanse actrice Morena Baccarin is tegenwoordig waarschijnlijk het best bekend als Vanessa, verloofde van Deadpool in Marvel-films. Haar gedenkwaardige gezicht en aanwezigheid op het scherm is er een die herkenbaar is geworden door haar vele rollen - zelfs als haar naam dat niet is. Ze was Inara in de Serenity-film en Firefly-tv-series, verscheen in een hele reeks rustige films zoals Back in the Day en Stolen, en sprak Talia en anderen uit in DC-animatiefilms. Ze heeft ook haar sporen verdiend op tv in Gotham en vele andere series.

8 Donal Logue kan ingewikkelde karakters maken

donal-logue_blade-gotham_
donal-logue_blade-gotham_

De in Canada geboren acteur Donal Logue is eigenlijk een Harvard-graduaat in Intellectuele Geschiedenis, wat hem ertoe bracht om te filmen. Hij is een veelzijdige acteur met 112 credits op zijn naam, waaronder een aanstaande rol in een nieuwe Resident Evil-film en sleutelrollen in films als Blade, Reindeer Games, Ghost Rider en The Cloverfield Paradox. Hij is ook Harvey Bullock in Gotham and Gotham Stories, King Horik in Vikings, Lee Toric in Sons of Anarchy en is verschenen in vele andere opvallende tv-series.

7 Keith David heeft misschien in alles gezeten

Keith David
Keith David

Met 227 acteercredits op zijn naam (waarvan negen in postproductie), is Keith David waarschijnlijk het best bekend voor het spelen van eigenzinnige gezagsdragers, samen met een minderjarige in religieuze leiders. Hij speelde Imam in de Riddick-films, was Mary's stiefvader in There's Something About Mary en Lester Wallace in Barbershop. Hij was in The Thing en 21 Bridges.

Op tv was hij Pastor Watkins in zijn eigen serie, Solovar op The Flash, en is hij bisschop James Greenleaf in de Greenleaf-serie van Netflix. Hij heeft ook de stem van Spawn ingesproken en heeft stemcredits voor videogames zoals Mortal Kombat II en Halo 5: Guardians.

6 W alton Goggins Is That Nightmarish Psycho

W alton Guggins in Predators
W alton Guggins in Predators

W alton Goggins heeft een benijdenswaardige plaats voor zichzelf in films veroverd door gebruik te maken van zijn uiterlijk, dat hij kan aannemen door te glimlachen en quasi respectabel (in G. I. Joe: Retaliation, Ant-Man and the Wasp en anderen) tot ronduit psychotisch, zoals hij deed in de rol van seriemoordenaar Stans in Predators. Andere kredieten omvatten Billy Crash in Django Unchained, El Cameleón 1 in Machete Kills en tv-rollen in Justified en Sons of Anarchy. Als er een gestoorde crimineel in het script staat, zal hij waarschijnlijk de oproep krijgen.

5 C. C. H. Pounder is de stem van Amanda Waller

CCH Pounder als Dorothea
CCH Pounder als Dorothea

Amerikaans-Guyanese actrice Carol Christine Hilaria Pounder staat bekend om het spelen van serieuze rollen, zoals artsen en rechercheurs. Ze is Dr. Angela Hicks in ER en rechercheur Claudette Wyms in The Shield. In films is ze Mo'at in Avatar, een rol die ze zal hernemen in aankomende sequels. Ze is de excentrieke buurtheks Dorothea in Mortal Instruments en had zelfs een rol in Robocop 3. Fans van DC Animation zullen de vrolijk boze stem van Amanda Waller uit verschillende films en videogames herkennen.

4 Callum Keith Rennie maakt zijn stempel in edgy rollen

Callum Keith Rennie in Jigsaw
Callum Keith Rennie in Jigsaw

De in Groot-Brittannië geboren, in Canada opgegroeide acteur Callum Keith Rennie is het soort acteur dat kan opgaan in zijn rollen. Hij is gespecialiseerd in actie- en politierollen, vaak met een scherpe vorm van agressie, en heeft 132 credits op zijn naam staan. Hij was Asher in Blade Trinity, detective Halloran in Jigsaw en Ray in de Fifty Shades-films.

Hij heeft bijrollen gehad in The X-Files: I Want To Believe, Case 39, samen met terugkerende rollen in verschillende tv-series zoals Californication (als Lew Ashby) en Battlestar Galactica, waar hij Leoben Conoy speelde.

3 John Hannah is meer dan de broer van Evelyn

John Hannah in Agents of SHIELD
John Hannah in Agents of SHIELD

De Britse acteur John Hannah is herkenbaar voor de legioenen fans van de Mummy-serie, waar hij John Carnahan speelde, de broer van Rachel Weisz' Evelyn. Zijn decennialange carrière omvat rollen in Four Weddings and a Funeral, Sliding Doors, The Hurricane en vele andere films. Op tv was hij Mage in Dirk Gently's Holistic Detective Agency, Holden Radcliffe in Agents of S. H. I. E. L. D., Batiatus op Spartacus, en zoveel andere verschillende personages die je zou kunnen zeggen dat hij alles kan spelen, van komische dwazen tot sinistere schurken.

2 Chin Han is een bekende naam in Azië, maar niet zo bekend in Noord-Amerika

Chin Han in Captain America Winter Soldier
Chin Han in Captain America Winter Soldier

Chin Han werd door CNNGo (onderdeel van CNN) uitgeroepen tot een van de 25 grootste acteurs aller tijden van Azië en lanceerde het Amerikaanse deel van zijn carrière in 1998. In Noord-Amerikaanse films speelde hij vaak serieuze wetenschappelijke of bedrijfstypes, hoewel dat allemaal zou kunnen veranderen met de aanstaande release van de Mortal Kombat-reboot, waar hij de vormveranderende tovenaar Shang Tsung speelt. Hij was Togusa in Ghost in the Shell, en had rollen in onder meer Skyscraper, Independence Day: Resurgence en Captain America: The Winter Soldier.

1 Margo Martindale is een moederlijk figuur gemaakt van staal

BoJack-Horseman-Margo-Martindale-Pasta-Ocean
BoJack-Horseman-Margo-Martindale-Pasta-Ocean

Margo Martindale is tegenwoordig vooral bekend als… zichzelf. Ze vertolkt de stem van geliefde karakteractrice Margo Martindale op Bojack Horseman. Ze werd misschien wel de meest erkende actrice ooit door een solide cv op te bouwen van 121 credits, inclusief rollen in iconische films uit de jaren 90 zoals Days of Thunder, The Firm, Dead Man Walking en Practical Magic. Ze was die moederfiguur die ook volledig tegen het type kon spelen, zoals in haar rol als Claudia, de Sovjet-spionagemanager in The Americans of als Camilla, de onwetende recordopzichter die Dexter in de weg stond.

Aanbevolen: