Hoe de 'Amazing Race' slaagde tijdens de pandemie

Inhoudsopgave:

Hoe de 'Amazing Race' slaagde tijdens de pandemie
Hoe de 'Amazing Race' slaagde tijdens de pandemie
Anonim

De wereld kijkt eindelijk weer naar The Amazing Race! Toen het coronavirus in maart 2020 de wereld platlegde, stopten veel tv-programma's met de productie. De Amazing Race was er een van. Het was geen goed idee om koppels de wereld rond te laten reizen in een tijd waarin een besmettelijke ziekte net aan de oppervlakte kwam.

Veel shows en films werden in die tijd uitgesteld of geannuleerd, maar aangezien The Amazing Race al twee etappes van de race en drie afleveringen had gefilmd, hoopten de producenten van de show op een vlotte terugkeer.

Het 33e seizoen, gehost door de oude gastheer Phil Keoghan, werd eindelijk uitgezonden op woensdag 5 januari, terwijl de rest van het seizoen zijn tijdslot op woensdagavond voortzette. De opnames werden in september 2021 hervat en in oktober ingepakt. Dit seizoen heeft 11 nieuwe koppels, waaronder een van Love Island, internetpersoonlijkheden en een viral videokoppel.

Zo heeft The Amazing Race de pandemie overleefd.

7 'The Amazing Race' seizoen 33 was al aan het filmen

Zoals we hierboven vermeldden, was een van de redenen waarom de show de pandemie overleefde, omdat ze al waren begonnen met filmen voordat covid zich verspreidde. De deelnemers zouden moeten worden betaald om de rest van de show af te maken en er zou een winnaar moeten worden gekroond. En aangezien CBS zijn fans nog een seizoen beloofde, konden ze het niet allemaal samen opgeven.

6 'The Amazing Race' kwam terug met voorzorgsmaatregelen

Zoals bij veel andere shows, kwam The Amazing Race terug met een aantal belangrijke voorzorgsmaatregelen voor de gezondheid. "CBS wil dat we weer op de planning staan. Ze willen dat we met een plan komen", vertelde Keoghan in juni 2021 aan Gold Derby."Ik denk dat we een plan hebben dat zal werken in deze wereld waarin we leven. Maar de verwachting van het netwerk is dat we seizoen 33 af krijgen en dan rollen we weer naar meer seizoenen."

Ze gebruikten een gecharterd vliegtuig om van locatie naar locatie te vliegen, dus het verkleinde het risico dat hun deelnemers COVID-19 opliepen. De show en het netwerk wilden ervoor zorgen dat iedereen, cast en crew, veilig thuiskwam bij hun families.

5 'Amazing Race'-locaties getroffen door COVID-19

Voordat ze stopten met filmen, baanden de racers al hun weg door Engeland en Schotland. Toen ze terugkwamen, moesten ze filmen op locaties die niet werden beschouwd als een hotspot voor het virus. Ze eindigden met racen door Zwitserland, Frankrijk, Griekenland en Portugal, met de finale in Los Angeles. Keoghan vertelde Entertainment Weekly dat er een strikt beleid voor terugkeer naar werk was dat ze moesten volgen.

4 Hoe COVID het vervoer van 'Amazing Race' gemakkelijker maakte

Hoe vaak heb je The Amazing Race gezien en je favoriete koppel als laatste binnen zien komen omdat hun vliegtuig vertraging had of omdat ze geen vlucht konden krijgen? Te veel om te tellen. Een goede zaak die uit deze pandemie voortkwam, was dat de show eindelijk een eigen vliegtuig had met The Amazing Race erop gedrukt. "Het was een soort mysterietour," vertelde Keoghan aan EW, "omdat de deelnemers geen idee hadden waar ze heen gingen."

3 Hoe COVID de 'Amazing Race'-teams beïnvloedde

Van de negen overgebleven teams konden er twee niet terugkomen. Er werd geen reden gegeven en er werd niet vermeld welke niet terugkwamen. Alleen fans die naar de show keken, wisten het. Eén team, Lulu en Lala Gonzalez, stopten bijna met de race toen hun grootmoeder stierf tijdens de pauze. Maar ze kwamen terug om het voor haar af te maken. "Mijn grootmoeder zei altijd: 'Je moet altijd afmaken wat je begint'", zei Lulu Gonzalez op een Zoom-panel van de Television Critics Association."We wisten dat we dit voor haar moesten doen."

2 Hoe 'The Amazing Race' veranderde

Omdat het vaccin wijdverbreid was en er in de tweede helft van 2021 geen gevallen meer waren, hervatte de show de opnames, maar moest natuurlijk nog enkele van zijn klassieke taken veranderen. Wegversperringen en omleidingen waren meestal buiten. Terwijl het vliegen veranderde, werden nog steeds taxi's en huurauto's gebruikt. De bemanning werd uitgebreid en omvatte verschillende COVID-teams, die de deelnemers regelmatig testten.

1 Reacties van fans op 'The Amazing Race' post-Covid seizoen 33

Veel fans zijn gewoon blij dat de show terug is! Sommigen zijn benieuwd hoe ze de show ondanks COVID zullen formatteren. Terwijl anderen zeiden dat als ze de show tijdens COVID kunnen filmen, mensen sneltests in hun stad moeten kunnen vinden.

Aanbevolen: