Is de vriendschap van Oprah en Ellen Ellen DeGeneres veranderd sinds Ellens onthullingen over pesten?

Inhoudsopgave:

Is de vriendschap van Oprah en Ellen Ellen DeGeneres veranderd sinds Ellens onthullingen over pesten?
Is de vriendschap van Oprah en Ellen Ellen DeGeneres veranderd sinds Ellens onthullingen over pesten?
Anonim

Ze zijn twee van de grootste talkshowhosts die er zijn en hebben een gedeelde ervaring in het overwinnen van grote tegenslagen om wereldwijde bekendheid en enorm financieel succes te vinden. Oprah Winfrey en Ellen DeGeneres delen een vriendschap op basis van een wederzijds begrip van wat het betekent om zo'n prominente persoonlijkheid te zijn in het tv-veld overdag.

De reputatie van DeGeneres kreeg een zware klap in juli 2020 toen beschuldigingen van pesten tegen de ster naar voren kwamen. Een Buzzfeed-rapport beweerde dat Ellen racistisch ongevoelig was geweest en ook anderen achter de schermen had gepest en zelfs lastiggevallen, op basis van interviews met 36 voormalige stafleden. De claims waren verwoestend voor Ellen en haar gelijknamige show, en het duurde niet lang voordat ze officieel het aanstaande einde van Ellen aankondigde na 19 enorm succesvolle seizoenen.

Oprah lijkt een steun voor haar vriendin te zijn geweest in de maanden na de onthullingen, maar hoe heeft het nieuws hun vriendschap precies veranderd?

6 Ellen heeft geweigerd haar show te stoppen vanwege de beschuldigingen van pesten

“Als het de reden was waarom ik stopte, was ik dit jaar niet teruggekomen”, zei Ellen toen haar werd gevraagd of het achter haar beslissing zat om Ellen te beëindigen. "Ik heb er echt over nagedacht om niet terug te komen omdat … het verwoestend was", zei ze over het Buzzfeed-rapport. “Ik ben een aardig persoon. Ik ben iemand die graag mensen gelukkig maakt.”

5 Ze werd gedwongen om haar fans in de lucht te verontschuldigen

Tijdens de eerste aflevering van Ellen's 18e seizoen in september 2020, werd de presentator gedwongen om in de lucht zijn excuses aan te bieden aan de kijkers: "Ik heb geleerd dat hier dingen zijn gebeurd die nooit hadden mogen gebeuren", zei ze."Ik weet dat ik in een positie van privileges en macht verkeer, en ik besef dat daarmee verantwoordelijkheid gepaard gaat, en ik neem de verantwoordelijkheid voor wat er tijdens mijn show gebeurt."

4 Hoewel ze beweerde niet op de hoogte te zijn van ongepast gedrag op de set

Ondanks het aanbieden van een gesproken verontschuldiging, heeft Ellen altijd volgehouden dat ze niet op de hoogte was van enig slecht gedrag van Ellen, en vertelde ze de Today-show als zodanig:

"Ik weet niet hoe ik had kunnen weten dat er hier 255 werknemers zijn en er veel verschillende gebouwen zijn, tenzij ik hier letterlijk blijf tot de laatste persoon 's avonds naar huis gaat", zei ze. "Het is mijn naam in de show, dus het raakt me duidelijk en ik moet degene zijn die opstaat en zegt: 'Dit kan niet worden getolereerd'. Maar ik wou dat iemand naar me toe was gekomen en zei: ' Hé, er is iets aan de hand dat je zou moeten weten.'”

3 Oprah leefde mee met Ellen voor haar beslissing om haar talkshow te beëindigen

Tijdens een videochat met vriendin Oprah in de Today-show, kreeg Ellen sympathie van haar goede vriend voor haar beslissing om weg te lopen van Ellen.

“Luister, het is bijna 10 jaar geleden … toen ik me in deze exacte positie bevond. Ik weet wat die gevoelens zijn. Ik ken ook de gevoelens die eraan voorafgingen', zei Winfrey

“Om je te horen zeggen, en aan de wereld aankondigen, dat het je instinct was en dat je er lang en diep over hebt nagedacht - omdat iedereen dat zou weten voor iets dat zo krachtig is als de show in het leven van andere mensen, dat je dat niet licht zou opvatten, vervolgde Winfrey.

2 Ze weet dat Ellen de band met haar publiek zal missen

De kracht van hun vriendschap werd duidelijk toen Oprah besprak hoe Ellen zich moet voelen, en het verlies dat ze zal voelen zonder het publiek van haar show.

“Ik had altijd het gevoel dat ik een surrogaatkijker was en dat ik daar het publiek vertegenwoordigde. … Ik miste echt de kameraadschap met het publiek.”

Oprah vertelde DeGeneres: Ik denk dat je de kameraadschap van het publiek zult missen, maar je bent ook in de wereld - als je ervoor kiest om stand-up te doen of niet - je krijgt daar wat van gevoel, die resonantie van een publiek.”

1 Ellen verklaarde haar "liefde" voor Oprah

Het was tijdens dit intieme gesprek dat de ware diepte van hun vriendschap duidelijk werd.

“Net zoals je jezelf hebt gedeeld, de uitdrukking van je talent, op een manier waardoor mensen zich al die jaren zoveel beter over zichzelf hebben gevoeld, dat is wat je hebt gedaan, Ellen,” zei Winfrey, emotioneel.

“Het is zoveel meer dan de show. … Elke persoon in je publiek die door jou is geraakt, door je gelach, door je grappen, door je vriendelijkheid, door je delen, door je wezen, dat is je erfenis. En daarom is dit zo'n diepe dag.”

Het was toen dat DeGeneres haar liefde voor Oprah verklaarde. 'Ik hou zoveel van je, Oprah,' zei ze. 'Ik ben, zoals ik altijd zeg, zo vereerd dat ik je een vriend mag noemen. Je bent de wijste persoon die ik ken en ik ben dol op je."

Aanbevolen: