Better Call Saul', 'Station 19' en 8 andere shows die eigenlijk spin-offs zijn

Inhoudsopgave:

Better Call Saul', 'Station 19' en 8 andere shows die eigenlijk spin-offs zijn
Better Call Saul', 'Station 19' en 8 andere shows die eigenlijk spin-offs zijn
Anonim

De schrijver van een show is gemakkelijk een van de belangrijkste rollen in de creatie van een show. Afgezien van de ongelooflijke uitvoering van regisseurs en showrunners, zijn het de schrijvers die bepalen waar de show naartoe gaat.

Gelukkig krijgen bepaalde personages, dankzij de briljante vertolking van hun personages op het scherm door de acteurs en actrices, een speciale behandeling waardoor ze hun wereld levend kunnen houden. Sommige spin-offs, zoals W alter White's slonzige advocaat Saul Goodman in Better Call Saul en Shondaland's brandweerdrama Station 19, zijn zulke geweldige producties met geweldige verhaallijnen dat velen verbaasd zouden zijn om te horen dat het eigenlijk spin-offs zijn. Hier zijn acht andere shows die zijn ontstaan als spin-offs.

10 'Better Call Saul'

Je kunt beter Saul bellen
Je kunt beter Saul bellen

Twee jaar nadat de Breaking Bad-finale in 2013 werd uitgezonden, introduceerde Vince Gilligan ons in de wereld van Saul Goodman. Voordat hij de louche advocaat van W alt en Jesse werd, was Saul Goodman Jimmy McGill, een low-life advocaat die probeerde rond te komen onder de schaduw van zijn broer bij het advocatenkantoor Hamlin-Hamlin McGill. Deze serie onderzoekt Jimmy's langzame evolutie voordat hij Saul Goodman werd.

9 'Station 19'

Ben Warren, Andy en Dr. Pierce kijken bezorgd
Ben Warren, Andy en Dr. Pierce kijken bezorgd

Grey's Anatomy's spin-off serie, Station 19, draait om een groep heldhaftige brandweerlieden bij de brandweer van Seattle, die de grens moeten trekken tussen hun professionele en privéleven. Verschillende artsen van Grey's Anatomy, zoals Meredith Gray, Miranda Bailey, Jackson Avery en nog veel meer, verschijnen ook in de serie.

8 'Sam &Kat'

Sam en kat
Sam en kat

Hoewel Nickelodeon's Sam & Cat waarschijnlijk een grote rol speelden in de kindertijd van veel mensen, is het de moeite waard om hier naar voren te komen, omdat de show twee van de grootste personages belichaamt die Nickelodeon ooit heeft gemaakt: Sam van iCarly en Cat van Victorious.

Helaas werd de show al na een seizoen geannuleerd na een reeks controverses over McCurdy's ranzige gelekte foto's en Grande's start van een popcarrière.

7 'Ravenswood'

Ravenswood
Ravenswood

Pretty Little Liars was zo'n iconisch tienerdrama in de jaren 2010. Helaas konden de tientallen prijzen en populariteit niet voorkomen dat het vervolg, Ravenswood, jammerlijk faalde. De show ging in première toen Pretty Little Liars aan zijn vierde seizoen bezig was, maar werd later geannuleerd vanwege de lage kijkcijfers na slechts één seizoen.

6 'Chilling Adventures Of Sabrina'

Chilling Adventures of Sabrina
Chilling Adventures of Sabrina

Netflix bovennatuurlijke horror Chilling Adventures of Sabrina was een hit in 2018, maar niet iedereen realiseert zich misschien dat het oorspronkelijk bedoeld was als een spirituele metgezel van Riverdale van The CW. Beide series zijn gecentreerd rond Archie Comics-personages, en het zou leuk zijn om een cross-over-aflevering te zien. Greendale, de stad van Sabrina, is een van de tientallen Riverdale-paaseieren die in deze serie te vinden zijn.

5 'Privé Praktijk'

Prive praktijk
Prive praktijk

Meer uit de wereld van Grey's Anatomy, Private Practice is een must-see, vooral als je een fan bent van de levenskronieken van Dr. Addison Montgomery. De serie volgt Montgomery nadat ze vertrekt vanuit het Seattle Grace Hospital naar het Seaside Wellness Center in Los Angeles. De serie heeft zes seizoenen en meer dan 100 afleveringen, waardoor het een van de meest succesvolle spin-offs ooit is.

4 'Boston Legal'

Boston juridisch
Boston juridisch

Voordat Better Call Saul was, was er The Practice, ABC's langlopende romantisering van de Amerikaanse juridische procedure van 1997 tot 2004.

Dit wetdrama bracht Boston Legal voort, een spin-off-serie bestaande uit vijf seizoenen, die liep van 2004 tot 2008. Alan Shore, Denny Crane, Tara Wilson en Sally Heep uit het achtste seizoen van The Practice verschenen in Boston Legal.

3 'The Simpsons'

The Simpsons
The Simpsons

Deze komt voor velen misschien als een verrassing. De populaire komische show van Fox begon als een reeks korte animatiefilms op The Tracey Ullman Show die voor en na reclameblokken werd uitgezonden. Matt Groening, de tekenaar van de serie, koos oorspronkelijk voor zijn stripverhalen Life in Hell, maar in plaats daarvan stelde hij ons voor aan de familie Simpson.

2 'Daria'

Daria
Daria

Daria is MTV's zwarte komische satireserie die Daria Morgendorffer volgt uit Mike Judge's Beavis and Butt-Head. Hoewel Judge niet erg betrokken was bij de serie vanwege zijn focus op King of the Hill, werd Daria eind jaren '90 en begin jaren '00 een van de meest succesvolle MTV-originelen. De serie bracht nog een spin-off voort, Jodie, waarvan de releasedatum nog niet is bevestigd.

1 'NCIS'

NCIS
NCIS

Deze kan voor velen ook als een verrassing komen, aangezien NCIS in die tijd een populaire show was. Een jaar nadat JAG seizoen 8 ons in 2003 kennis liet maken met Gibbs, DiNozzo, Abby en Ducky, werd NCIS uitgebracht onder de naam 'Navy CIS' en werd het later voor de eenvoud veranderd. NCIS bracht nog twee series voort: NCIS New Orleans en NCIS Los Angeles.

Aanbevolen: