Bryan Cranston probeerde de 'spirituele' adviseur van Bob Odenkirk te zijn vóór 'Better Call Saul

Inhoudsopgave:

Bryan Cranston probeerde de 'spirituele' adviseur van Bob Odenkirk te zijn vóór 'Better Call Saul
Bryan Cranston probeerde de 'spirituele' adviseur van Bob Odenkirk te zijn vóór 'Better Call Saul
Anonim

Bob Odenkirk wist echt niet zeker of hij de Breaking Bad-spin-off wilde doen. De originele serie was zo'n doorslaand succes dat een prequel-serie als een enorm risico zou worden gezien. De oorsprong van Better Call Saul kwam eigenlijk van een lopende grap op de set van Breaking Bad. In feite was het na Bob's allereerste dag op de originele AMC-show dat de hele crew geloofde dat zijn vertolking van Saul Goodman zo ongelooflijk was dat het voorbestemd was voor een vervolg.

Het was bijna meteen duidelijk dat Bob het geheime ingrediënt was voor het succes van Breaking Bad en uiteindelijk Better Call Saul. En hoewel de latere serie maar zes seizoenen loopt, lijdt het geen twijfel dat deze bijna net zo succesvol is geweest als de originele serie. Maar aan het begin van het vervolg had Bob enkele grote zorgen. Gelukkig kwam Bryan Cranston tussenbeide om hem te begeleiden bij…

Hoe Bryan Cranston Bob Odenkirk begeleidde

Tijdens een interview met The Ringer legde Bob Odenkirk uit dat hij er helemaal niet zeker van was of hij de hoofdrol zou kunnen spelen in een televisieshow. Vooral een drama, aangezien zijn geschiedenis komedie was.

"Hier ging ik de hoofdrol spelen. En het was geen karaktergedeelte, het was geen klein onderdeel. En ik moest gewoon van Bryan iets horen dat klonk als werk dat ik kon doen "Ik wilde horen of er een aanwijzing of truc was. Weet je? En dus zat ik bij hem," zei Bob, uitleggend hoe hij Bryan meenam naar de koffie.

"Ik vertelde hem het verhaal van toen ik op Malcolm in the Middle zat", zei Bryan tegen The Ringer. "De ster van de show, Frankie Muniz, was een jongen. De volgende ster was Jane Kaczmarek en ze wilde echt niet de mantel van het leiden van de cast. Dus ik zag dat er een leegte was en ik dacht: 'Nou, iemand moet dit doen.' Dus ik stapte in en leidde de cast min of meer bij castvergaderingen en problemen die we behandelden."

Hoewel Bob wat advies nodig had, had hij Bryan niet echt nodig om in te grijpen en zijn mentor te zijn. Hij moest alleen wat inzicht krijgen in hoe hij zijn werk in Breaking Bad deed.

"Ik denk dat [Bryan] dacht dat ik twijfelde of een spirituele boost nodig had. Maar eigenlijk wilde ik gewoon iets horen dat klonk als hard werken en gewoon het vlees van het werk. En dat is wat hij gaf me. Hij zei: 'Oh, je moet de hele tijd werken.'"

"Andere mensen zouden zeggen: 'Oh, je bent een ster, je bent een ster.' En ik zou onmiddellijk terugduwen en het ontkennen en zeggen: 'Nee, nee, nee, ik ben gewoon een werkende acteur. Nee, nee, nee'", legde Bryan uit. "Wat ik me niet realiseerde, is dat ik veel energie besteedde aan het ontkennen van die positie van externe bronnen die die titel op mij wilden plaatsen. En terwijl ik dit verhaal vertel en Bob dit vertel, zei ik tegen hem: 'Ik realiseerde me dat ik misschien meer energie aan het besteden was om die verantwoordelijkheid, die positie in de industrie, weg te duwen. En toen zat ik mezelf gewoon in de weg.' Dus ik stapte uit de weg en omarmde het gewoon. En ik zei: 'Het is er voor jou. Ik stel voor dat je het omarmt.'"

Dit advies stelde Bob op "groot gemak", volgens de voormalige Saturday Night Live-ster.

"Ik was niet naar de toneelschool gegaan. En Bryan had dat vermoedelijk gedaan en was zijn hele leven acteur geweest. Hij legde een dag in je leven en een weekend in je leven neer, en hoe je hit het script, en je werkt. En je repeteert en je concentreert je elke kans die je krijgt. En zo ben je klaar als je op de set staat. En dat kan ik doen."

Better Call Saul's werklast was te veel voor Bob

Ondanks dat Bryans geweldige advies nuttig was, moest Bob het in praktijk brengen. En volgens zijn interview met The Ringer was dat eerste seizoen van Better Call Saul bijna teveel voor hem.

"Het bleek dat ik in dat eerste seizoen werd geraakt door zoveel materiaal en zoveel gebabbel van Saul Goodman dat ik het bijna niet kon doen. Het was bijna te veel om zelfs maar in een week te passen. En op een gegeven moment, na ongeveer vier of vijf weken, vroeg ik om extra tijd, en ze gaven het me, "legde Bob uit.

Bob zat aanvankelijk vol met lange dagen en scènes tot de rand gevuld met ingewikkelde dialogen. Het vereiste zijn volledige toewijding. En het werd te veel. Dus hij wist gelukkig hoe hij voet aan de grond moest zetten en de balans moest vinden. Naar alle waarschijnlijkheid zou Bob dit niet hebben kunnen doen zonder het wijze advies van Bryan.

Aanbevolen: