WandaVision': 11 dingen die u moet weten over Monica Rambeau

Inhoudsopgave:

WandaVision': 11 dingen die u moet weten over Monica Rambeau
WandaVision': 11 dingen die u moet weten over Monica Rambeau
Anonim

Ook al was ze eerder te zien in Captain Marvel, en nu in WandaVision, we weten nog steeds niet veel over Monica Rambeau (gespeeld door de ongelooflijk getalenteerde Teyonah Parris). We weten wel dat ze in de strips geen S. W. O. R. D. agent, ze is eigenlijk een zeer krachtige superheld. Niet alleen dat, ze is ook een heel belangrijk lid van de Avengers.

Nu ze eindelijk deel uitmaakt van het MCU, kunnen we alleen maar hopen dat ze een even belangrijke rol zal spelen. En afgaand op de afgelopen paar afleveringen van WandaVision, lijkt het alsof ze op het punt staat superkrachten te krijgen en de heldin te worden die ze zou moeten zijn.

Hier zijn 10 dingen die je waarschijnlijk niet wist over dit geweldige personage (tenzij je een grote stripfan bent).

11 Haar eerste optreden was in Amazing Spider-Man Annual 16

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel ze vooral wordt geassocieerd met de Avengers en Captain Marvel in het Marvel Cinematic Universe, maakte Monica Rambeau haar stripdebuut in The Amazing Spider-Man Annual 16 in oktober 1982. In deze strip vertelt Monica ontmoet de Fantastic Four om te leren hoe ze haar krachten kan beheersen.

10 Ze versloeg Iron Man en Spider-Man tegelijkertijd

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel Monica Rambeau niet zo krachtig lijkt in het Marvel Cinematic Universe, is haar stripboektegenhanger precies het tegenovergestelde. Het blijkt dat ze zo sterk is dat ze zowel Iron Man als Spider-Man tegelijkertijd kon uitschakelen. Natuurlijk deed ze het niet met opzet, het gebeurde allemaal toen ze nog aan het leren was om haar krachten te beheersen.

9 Ze heeft een sterke band met New Orleans

Afbeelding
Afbeelding

Monica is geboren en getogen in New Orleans, Louisiana, een stad die haar en haar superheldpersonage behoorlijk heeft beïnvloed. Wat veel mensen niet weten, is dat Monica's eerste kostuum werd gemaakt in New Orleans, in een pakhuis vol outfits en kostuums van een recent Mardi Gras-feest. En we moeten zeggen, haar kostuum is eenvoudig maar zeer uniek

8 Ze is extreem krachtig

Afbeelding
Afbeelding

Zoals we al vermeldden, is Monica een zeer krachtig personage. Ze kreeg haar krachten toen ze werd geraakt door een experimenteel wapen met extra-dimensionale energieën. Dat gaf haar het vermogen om haar lichaam te veranderen in elke vorm van licht en energie.

Bovendien kan ze ook vliegen, door objecten faseren, energie absorberen en door haar handen blazen, en ze kan zo snel zijn als de lichtsnelheid. We kunnen niet wachten om haar krachten te zien ontwikkelen in de MCU.

7 Monica was de allereerste opvolger van Captain Marvel

Afbeelding
Afbeelding

Verschillende personages uit de strips omarmden de mantel van Captain Marvel. De meest bekende is waarschijnlijk Carol Danvers, gespeeld door Brie Larson in de MCU.

Maar wat veel mensen niet weten, is dat Monica Rambeau de allereerste opvolger was van de originele Captain Marvel (terwijl Carol Danvers zevende was). Ook al houden we van Brie Larsons versie van Captain Marvel, we zouden zeker graag zien dat Teyonah Parris die rol ook vertolkt.

6 Ze zal hoogstwaarschijnlijk een foton worden in 'WandaVision'

Afbeelding
Afbeelding

Tot nu toe heeft WandaVision ons niet veel informatie gegeven over wat er gaat gebeuren met Monica in de show, maar ze hebben hier en daar een paar aanwijzingen gegeven. We weten dat het in- en uitgaan van Westview Monica's cellen op moleculair niveau heeft herschreven. Dit betekent waarschijnlijk dat haar krachten zich ontwikkelen. En het feit dat de bijnaam van haar moeder bij S. W. O. R. D. was Photon (wat Monica's superheldenbondgenoten in de strips was) impliceert sterk dat ze die alias opnieuw zal gebruiken, zodra haar krachten volledig zijn ontwikkeld.

5 Op een gegeven moment trad Monica op als de leider van de Avengers

Afbeelding
Afbeelding

We hebben al gezegd dat Monica een heel belangrijk lid van de Avengers was in de strips, maar we hebben nooit gezegd hoe belangrijk ze werkelijk was. Begonnen als ondersteunend lid van de machtigste helden van de aarde, werkte Monica, onder de alias van Captain Marvel, zich een weg naar de top en was uiteindelijk de leider van de Avengers geworden.

4 Een heldin met vele namen

Afbeelding
Afbeelding

Gedurende haar carrière als superheld heeft Monica veel aliassen gehad. Captain Marvel, Daystar, Photon en Pulsar zijn enkele van hen. Vanaf 2013 gebruikt ze de naam Spectrum, wat een soort beschrijving is van haar krachten (ze kan zichzelf transformeren in elke vorm van energie binnen het elektromagnetische spectrum). We weten echter nog steeds niet 100% zeker welke naam ze in WandaVision zal gebruiken, maar zoals eerder vermeld, zal het hoogstwaarschijnlijk Photon zijn.

3 Ze is het eerste vrouwelijke, Afro-Amerikaanse lid van The Avengers

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel ze nooit haar eigen Captain Marvel-serie heeft gehad, was Monica's impact in de Marvel-wereld enorm. In de jaren '80 werd ze de allereerste vrouw die de rol van Captain Marvel op zich nam. Niet alleen dat, ze is ook het eerste vrouwelijke Afro-Amerikaanse personage dat zich bij de Avengers voegt.

2 Ze had een relatie met een andere superheld

Afbeelding
Afbeelding

Als je dit allemaal hebt gelezen, zou je denken dat Monica geen tijd voor zichzelf heeft, laat staan voor een liefdesleven. Maar dat doet ze! Ze ging eigenlijk uit met twee andere superhelden (uiteraard niet tegelijkertijd) - Brother Voodoo en Blue Marvel. Haar relatie met Blue Marvel is echter iets belangrijker en er is een mogelijkheid dat hij ook in WandaVision zal verschijnen.

1 Na 'WandaVision' zullen we haar zien in de nieuwe Captain Marvel-film

Afbeelding
Afbeelding

Captain Marvel 2 komt uit in 2022 en bevat Monica Rambeau. Actrice Teyonah Parris, die Monica speelt, lijkt hier net zo enthousiast over te zijn als wij. In een interview met Rotten Tomatoes TV zei de actrice: "Ik ben opgewonden, net als actrice, om me bij Brie en Iman te voegen en te zien wat deze drie superhelden bij elkaar brengt - de Carol Danvers Captain Marvel, Ms. Marvel en Monica Rambeau - [om te zien] wat er in die film zal gebeuren. Maar voor de rest moeten we gewoon een paar weken wachten voordat we er echt over kunnen praten."

Aanbevolen: