Wie is Bowen Yang? 10 dingen die u moet weten over de jonge 'SNL'-ster

Inhoudsopgave:

Wie is Bowen Yang? 10 dingen die u moet weten over de jonge 'SNL'-ster
Wie is Bowen Yang? 10 dingen die u moet weten over de jonge 'SNL'-ster
Anonim

Saturday Night Live kwam zesenveertig jaar geleden voor het eerst in de lucht, in 1975. Sinds het begin heeft de show meer dan honderdvijftig castleden gehad, velen van hen zijn uitgegroeid tot grote sterren van film en televisie. SNL lanceerde de carrières van Bill Murray, Eddie Murphy, Julia Louis-Dreyfus, Chris Rock, Will Ferrell, Maya Rudolph, Tina Fey en nog veel meer grote sterren. Terwijl critici en fans vaak klagen over de afnemende kwaliteit van Saturday Night Live, v alt niet te ontkennen dat de show een uitstekend startpunt is voor jonge acteurs en komieken.

Bowen Yang is zo'n jonge komiek. Hij is sinds de start van het vijfenveertigste seizoen in 2020 een prominente speler op SNL en het is vrijwel zeker dat hij volgend seizoen terugkeert als repertoirespeler. Yang is een van de slimste jonge sterren van Saturday Night Live en als zodanig is hij een naam die alle comedyfans zouden moeten kennen. Hier zijn tien dingen die u moet weten over Bowen Yang.

10 Hij begon als schrijver op 'SNL'

Bowen Yang voegde zich tijdens het vijfenveertigste seizoen bij de cast van Saturday Night Live, maar een jaar eerder voegde hij zich bij de schrijvers van de show. Hij is een van de vele SNL-schrijvers die later castleden werden, waaronder Jason Sudeikis, Michael Che en Andrew Dismukes. Enkele van zijn schetsen uit het drieënveertigste seizoen zijn onder meer 'The Actress' met Emma Stone in de hoofdrol en 'Cheques' met Sandra Oh.

9 Hij schreef mee aan die Harry Styles Sketch – You Know The One

Terwijl Bowen Yang een jaar fulltime schrijver was op Saturday Night Live, kwam zijn meest bekende sketch eigenlijk het jaar daarop, toen hij dubbele dienst deed als schrijver en castlid. De schets heette "Sara Lee", en presenteerde Harry Styles als homo-stagiair voor sociale media, die persoonlijke en vaak grafische berichten plaatst op het officiële Sara Lee Bread Instagram-account. De sketch was een gloednieuw soort humor voor SNL, en Yang gaf toe dat hij niet kon geloven dat het daadwerkelijk op tv was gebracht. De sketch ging enorm viraal en bracht het volgende seizoen zelfs een vervolg voort met Daniel Kaluuya in de hoofdrol.

8 Bowen Yang schrijft geschiedenis van 'Saturday Night Live'

De "Sara Lee"-schets was opmerkelijk omdat ze een expliciet homoseksueel hoofdpersonage en onmiskenbaar queer-thema's bevatte zonder dat queerheid het mikpunt van de grap was. Bowen Yang is eigenlijk slechts het derde openlijk homoseksuele mannelijke castlid in de geschiedenis van SNL, en de eerste die langer dan één seizoen meegaat in de show. En dat is niet de enige manier waarop Yang Saturday Night Live geschiedenis schrijft. Hij is ook de allereerste Chinese Amerikaan die een hoofdrol speelt in de show, en slechts het vierde castlid ooit van Aziatische afkomst. In 2021 schreef hij verder SNL-geschiedenis toen hij werd genomineerd voor Outstanding Supporting Actor in een Comedy Series bij de Emmy Awards. Hij is de eerste gekenmerkte speler die ooit is genomineerd als acteur op SNL.

7 Hij is al genomineerd voor twee Emmy Awards

Naast zijn nominatie voor een Emmy Award dit jaar in de categorie Outstanding Supporting Actor in een Comedy Series-categorie, werd Bowen Yang twee jaar geleden ook genomineerd voor een Emmy Award, toen hij nog schrijver was voor SNL. Dienovereenkomstig kwam zijn nominatie dat jaar in de categorie Outstanding Writing for a Variety Series.

Gerelateerd: waarom fans denken dat Pete Davidson 'SNL' zou kunnen verlaten

6 In slechts twee seizoenen heeft hij al verschillende memorabele SNL-personages gemaakt

Geen artikel over een SNL-acteur zou compleet zijn zonder een overzicht van enkele van hun beroemdste personages. Bowen Yang's meest bekende terugkerende personage is Chen Biao, een Chinese minister die regelmatig langskomt bij de Weekend Update-balie om over U. S.-Chinese betrekkingen. Een ander Bowen Yang-personage dat je moet kennen is "The Iceberg That Sank The Titanic." Het personage is tot nu toe slechts één keer in Weekend Update verschenen, maar het was zo populair dat SNL-fans hem volgend seizoen vrijwel zeker weer zullen zien.

5 Hij heeft ook veel impressies van beroemdheden gemaakt

Bowen Yang staat niet bekend om zijn indrukken, maar iedereen die op Saturday Night Live optreedt, zal er uiteindelijk wat uit moeten halen. Veel van Yang's indrukken op de show zijn van andere bekende Aziatisch-Amerikanen, zoals presidentskandidaat Andrew Yang en komiek Ken Jeong. Hij heeft echter ook wat meer onverwachte gemaakt, zoals zijn impressie van de Amerikaanse schrijver Fran Lebowitz (waar Lebowitz zelf niet om gaf).

4 Hij is een schrijver voor 'Schmigadoon!' Evenals

Terwijl Saturday Night Live de eerste grote televisieshow was waarvoor Bowen Yang schreef, is het niet de enige. Hij wordt ook gecrediteerd als schrijver voor de nieuwe Apple TV+ originele serie Schmigadoon! met in de hoofdrollen Keegan-Michael Key en Cecily Strong (Yang's SNL co-ster). Key en Strong schitteren als een stel dat per ongeluk vast komt te zitten in de wereld van een musical uit de Gouden Eeuw. Bowen Yang wordt gecrediteerd als de co-schrijver van de derde aflevering van de show, "Cross That Bridge." Schmigadoon! is uitvoerend geproduceerd door SNL-maker en showrunner Lorne Michaels, dus het is logisch dat Yang werd gevraagd om lid te worden van het schrijfpersoneel.

3 'Saturday Night Live' is niet de enige show waarop Bowen Yang is verschenen

Bowen Yang wordt het meest erkend voor de vele personages en indrukken die hij heeft gespeeld op Saturday Night Live, maar SNL is verre van de enige show waar hij in heeft gehandeld. Hij speelt een belangrijke ondersteunende rol in de Comedy Central-serie Awkwafina Is Nora from Queens, en hij heeft gastrollen gespeeld in verschillende andere populaire tv-komedies, zoals Broad City en Girls5Eva. Hij speelt ook een hoofdrol in de originele Audible-podcastserie Hot White Heist.

Gerelateerd: originele 'SNL'-castleden kregen minder dan $ 800 per week betaald

2 Hij host een podcast genaamd 'Las Culturistas'

Naast zijn werk als schrijver en acteur is Bowen Yang ook een behoorlijk succesvolle podcaster. Hij host zijn podcast "Las Culturistas" met zijn oude vriend Matt Rogers, en de twee hosten de podcast sinds 2016. Het is in de loop der jaren enorm in populariteit gegroeid en het wordt nu geproduceerd door het podcastnetwerk van Will Ferrell in samenwerking met iHeart Radio.

1 Bowen Yang is net begonnen

Volgens zijn pagina op IMDB, zal Bowen Yang zijn stem inspreken in twee belangrijke aankomende films: The Tiger's Apprentice, met Henry Golding en Sandra Oh, en The Monkey King, met in de hoofdrollen BD Wong en Jimmy O. Yang. Bowen Yang zal ook blijven schitteren op Saturday Night Live, waar hij vermoedelijk steeds meer schermtijd zal krijgen. Het is zeer waarschijnlijk dat hij in de toekomst meer tv- en filmrollen, schrijfopdrachten en Emmy Award-nominaties zal hebben.

Aanbevolen: