10 meest iconische Super Bowl Halftime Shows gerangschikt

Inhoudsopgave:

10 meest iconische Super Bowl Halftime Shows gerangschikt
10 meest iconische Super Bowl Halftime Shows gerangschikt
Anonim

Als het gaat om de sportwereld, is er maar één evenement dat elk jaar een van de grootste blijft, de Super Bowl! Nadat het sportevenement in 1967 voor het eerst bekendheid kreeg, is het een van de weinige die miljoenen en miljoenen toeschouwers trekt, en we weten zeker waarom!

Hoewel de sport zelf altijd het populairste onderwerp is, stemmen miljoenen mensen af op de gewaardeerde Halftime Show! Het mid-show spektakel begon in 1991 toen de NFL samenwerkte met een aantal popiconen, waaronder Diana Ross, Michael Jackson en Beyonce, om er maar een paar te noemen.

Hoewel het meest recente optreden van The Weeknd niet geweldig was, beleefde 2020 een van de beste jaren ooit! JLo en Shakira kopten, waardoor kijkers dagenlang met ritme achterbleven! Dit is een van de vele legendarische Halftime-shows van de afgelopen 30 jaar, maar welke andere komen op de lijst? Laten we het uitzoeken!

10 Michael Jackson - 1993

Via biografie
Via biografie

Als het gaat om Super Bowl Halftime-shows, is er niemand die het zo goed kan als de koning van de pop zelf, Michael Jackson. De "Thriller"-zanger trad in januari 1993 op voor 100 miljoen kijkers, wat meer bleek te zijn dan de daadwerkelijke voetbalwedstrijd, in de Rose Bowl in Pasadena, Californië.

Na twee minuten pure stilte brulde het publiek voor MJ, die het podium opkwam om zijn medley van hits uit te voeren, waaronder "Billie Jean", "Black Or White" en "We Are The World" om noem er een paar.

9 Aerosmith - 2001

Via CBS Boston
Via CBS Boston

Als het op rock-'n-roll aankomt, denk je zeker aan Aerosmith! De groep nam de Halftime-show van 2001 over, maar ze deden het niet alleen! Naast het meezingen van hun hart op hun hits "I Don't Want To Miss A Thing" en "Dream On", werden de rocklegendes op het podium vergezeld door niemand minder dan roy alty's, Britney Spears en NSYNC.

Alsof dat nog niet genoeg was, bevatte het laatste nummer Aerosmith, Britney, Nelly en Mary J. Blige, waardoor het een van de meest met sterren bezaaide shows in de geschiedenis is, vandaar dat het op deze lijst staat!

8 U2 - 2002

Via GQ
Via GQ

De Super Bowl van 2002 was de eerste die volgde op de aanslagen van 11 september, waardoor de Ierse rockers hulde brachten aan de slachtoffers van de verschrikkelijke aanslag in New York City. De leider van U2, Bono, toonde een Amerikaanse vlag in zijn jas die bij de getroffenen stond.

De hele avond was gevuld met liefde en licht, wat mogelijk werd gemaakt door de vele hits van de band, waaronder "Beautiful Day", "MLF" en "Where The Streets Have No Name", waardoor het een avond was om onthoud!

7 Janet Jackson - 2004

Via BBC
Via BBC

De Superbowl Halftime-show van 2004 had niemand minder dan Janet Jackson zelf! De diva regeerde gedurende de jaren 90 en slaagde erin een van de meest succesvolle vrouwelijke artiesten aller tijden te worden, daarom was haar headliner van de Halftime-show een hele prestatie.

Ondanks dat het optreden op zichzelf al iconisch was, was het de kledingstoring die optrad tijdens Janet's optreden met Justin Timberlake waardoor haar borsten op het podium te zien waren.

De controverse werd over de hele wereld besproken en Janet's carrière kreeg een enorme hit nadat ze werd achtergelaten om de nasleep zonder Justin aan te pakken. De "Scream"-zanger kreeg dit jaar officieel een verontschuldiging van Timberlake na al die tijd!

6 Prins - 2007

Via NFL
Via NFL

Prince heeft ook de Super Bowl Halftime-show opgeluisterd en wordt beschouwd als een van de besten die dit heeft gedaan! De "Kiss"-zanger trad op in Miami tijdens het veelgeprezen evenement in 2007 en brak het huis af met een mix van zowel covers als originele liedjes, waaronder "We Will Rock You", "Proud Mary" en "Baby I'm A Star ".

Naast zijn geweldige podiumpresentatie, was het de verbazingwekkende gitaarsolo van Prince met niets anders dan zijn silhouet die de show volledig stal. Later ging het van goed naar geweldig toen Prince "Purple Rain" begon uit te voeren terwijl de regen daadwerkelijk op het podium begon te stromen. Iconisch!

5 Beyoncé - 2013

Via Glamour
Via Glamour

Beyonce nam de SuperBowl Halftime stage in 2013 en wist zeker precies wat ze aan het doen was! De zangeres "Crazy In Love" bracht het allemaal, of het nu gaat om dansbewegingen, vuurwerk, graphics of vrienden en voormalige leden van Destiny's Child, Kelly Rowland en Michelle Williams.

Het trio, dat in de jaren 90 en begin 2000 regeerde, maakte de show helemaal af! Dit zou Beyonce's eerste keer op het podium zijn, aangezien ze drie jaar later samen met Bruno Mars zou terugkeren.

4 Katy Perry - 2015

Via The New Yorker
Via The New Yorker

Katy Perry nam de show in 2015 over en deed geweldig werk! Het evenement vond plaats in het University of Phoenix Stadium in Arizona, waar Katy het podium betrad naast verrassingsgasten Lenny Kravitz en rapicoon Missy Elliott.

Terwijl Katy zeker de show stal, haalde de zangeres de krantenkoppen nadat de haai tijdens haar "Teenage Dream" viraal ging! De haai, door internet als "Left Shark" beschouwd, werd een sensatie na zijn dansbewegingen waar fans thuis geen genoeg van konden krijgen!

3 Lady Gaga - 2017

Via Time Magazine
Via Time Magazine

Lady Gaga stond in 2017 op het podium van de Super Bowl Halftime en bewees zichzelf volledig als een grote muziekkrachtpatser. De zangeres, die in 2008 voor het eerst debuteerde, heeft een van de meest succesvolle carrières van onze tijd gehad, en terecht!

Nadat ze bovenop het stadion was begonnen, sprong Lady Gaga in de lucht terwijl ze zich naar het podium begaf om haar medley van hits uit te voeren, waaronder 'Bad Romance', 'Poker Face' en 'Million Reasons' en ze erin geslaagd om het allemaal te doen zonder gasten!

2 JLo & Shaira - 2020

Via Bleker Report
Via Bleker Report

Als er twee mensen zijn die de Super Bowl perfect hadden kunnen doen, dan zijn het niemand minder dan Jennifer Lopez en Shakira. Het duo schreef geschiedenis als het allereerste vrouwelijke duo dat de hoofdrol speelde in de Halftime-show, en hebben ze ooit waargemaakt!

Hoewel ze allebei op zichzelf schitterden, maakte hun optreden samen duidelijk dat niemand zo'n show in een zeer lange tijd zal overtreffen. Aangezien het duo de zang en de dansbewegingen kan brengen, waren fans verbaasd toen beide Latin-zangers hen lieten zien hoe het moet, wat uiteindelijk de twee een Emmy-nominatie opleverde!

1 Coldplay - 2016

Via Billboard
Via Billboard

Coldplay was de headliner van de Halftime-show in 2016 en heeft zeker zijn sporen verdiend! De groep heeft naam gemaakt in de industrie, vooral als het op rock aankomt.

Terwijl Coldplay het uitpakte in Levi's Stadium in Santa Clara, werd de show gemaakt toen niemand minder dan popicoon Beyonce en Bruno Mars zich bij de band op het podium voegden voor wat een belangrijk moment in de muziekgeschiedenis zou worden.

Aanbevolen: