Alles wat Joaquin Phoenix heeft gedaan sinds 'Joker

Inhoudsopgave:

Alles wat Joaquin Phoenix heeft gedaan sinds 'Joker
Alles wat Joaquin Phoenix heeft gedaan sinds 'Joker
Anonim

Joaquin Phoenix acteert al sinds hij een kind was en verscheen in veel films. Maar het was zijn uitstekende optreden in 2019 in Joker dat hem echt naar de Hollywood-stratosfeer stuwde. Zowel kritisch als commercieel geprezen, leverde zijn optreden hem een Oscar op voor Beste Acteur en de film had in totaal 11 Oscar-nominaties.

Het lijkt erop dat Joaquin zijn keuze zou kunnen maken uit nieuwe rollen, maar hij heeft er de voorkeur aan gegeven om een laag Hollywood-profiel te behouden en in plaats daarvan zijn tijd te besteden aan zaken die iets voor hem betekenen. Dus, wat heeft Joaquin gedaan sinds Joker? Joaquin, bekend als dierenliefhebber, milieuactivist en filantroop, is druk bezig geweest om mensen bewust te maken van zaken die hem nauw aan het hart liggen en om een nieuw lid van zijn familie te verwelkomen. Laten we eens kijken.

10 Veganistische stijl vieren

Het eerste wat Joaquin deed na het winnen van zijn Oscar en het houden van zijn inspirerende toespraak, was een veganistisch hamburgerrestaurant zoeken en samen met zijn partner, Rooney Mara, een paar veganistische hamburgers vieren. Joaquin is veganist sinds hij drie jaar oud was, nadat hij getuige was geweest van dieren uit de eerste hand die op brute wijze werden gedood voor voedsel aan boord van een vrachtschip. Sindsdien heeft hij campagne gevoerd tegen dierenmishandeling en de vleesindustrie en is hij gepassioneerd over de zaak.

9 'Gunda'

Deze onafhankelijke film, gecoproduceerd door Joaquin, is een documentaire over de bewuste aard van dieren. Het volgt het titulaire karakter, Gunda, een zeug, en haar biggen, plus twee koeien en een eenbenige kip. Het is geregisseerd door de veganistische Russische regisseur Viktor Kossakovsky en Joaquin beschrijft het als: "een betoverend perspectief op het gevoel binnen diersoorten dat normaal - en misschien met opzet - voor ons verborgen blijft."

8 Regan Russell

Joaquin heeft zich uitgesproken over de dood van Regan Russell, een dierenrechtenactivist en -activist die werd overreden en gedood door een dierentransporteur. Ze protesteerde tegen een slachthuis in Ontario, Canada, en Joaquin heeft sindsdien samen met haar familie en vrienden een wake gehouden bij hetzelfde slachthuis om haar nagedachtenis te eren en andere activisten te steunen.

7 Groene nieuwe deal

Joaquin heeft publiekelijk de Green New Deal-campagne gesteund die oproept tot openbaar beleid om klimaatverandering aan te pakken, samen met andere sociale doelen, zoals het verminderen van economische ongelijkheid. Joaquin introduceerde en steunde kandidaat Angelica Dueñas en beschreef haar als "een moeder, een opvoeder en activist […] en iemand die vecht voor een duurzamere en rechtvaardigere toekomst." Hij is gepassioneerd door de klimaatcrisis en beschrijft het als iets dat "iedereen zal treffen".

6 'De enige remedie is vriendelijkheidscampagne'

Joaquin heeft publieke steun getoond voor Animals Asia, een organisatie die werkt aan het beëindigen van de berengalhandel, die meer dan 10.000 beren, voornamelijk maan- maar ook zon- en bruine beren, in galboerderijen in heel Azië ziet houden. Ze hebben tot nu toe meer dan 600 beren gered. Hun nieuwste campagne om het bewustzijn te vergroten is de 'The Only Cure Is Kindness Campaign' en Joaquin staat op hun website met een van hun campagne-t-shirts.

5 Gezinsscheiding

Joaquin en Rooney hebben uitgesproken hoe ze zich voelen over de honderden kinderen die nog steeds gescheiden zijn van hun families aan de Amerikaanse grens. Ze schreven een artikel voor het tijdschrift People waarin werd beschreven hoeveel kinderen nog steeds gescheiden zijn van hun ouders die nog moeten worden gelokaliseerd. Het nummer is 545.

4 Hij had een zoon

De kwestie van het welzijn van kinderen ligt hem misschien nog nauwer aan het hart, aangezien Joaquin nu vader is. Hij en Rooney verwelkomden eind vorig jaar een kleine jongen en noemden hem River, naar de overleden Hollywood-acteurbroer van Joaquin, die in 1993 op 23-jarige leeftijd stierf aan een overdosis drugs. Hij heeft andere broers en zussen, zussen Rain, Liberty en Summer. Rooney en Joaquin daten sinds 2016 en zijn momenteel verloofd.

3 Voer een miljoen mensen

Joaquin en Rooney hebben vorig jaar hun steun verleend aan de campagne Feed A Million+ van Beyond Meat. Ze brachten het nieuws naar buiten op de Instagram-stories van Beyond Meat. De clip was ook te zien op The Hollywood Reporter. In de video zei Joaquin: "We zijn zo dankbaar om samen te werken met Beyond Meat's Feed a Million-campagne om individuen en gemeenschappen te ondersteunen die voedselonzekerheid ervaren."

2 Gespot in Canada

Joaquin en Rooney werden afgelopen november samen met hun zoon River in Canada gespot toen ze een veganistisch restaurant binnengingen om hen te bedanken voor de bezorging die ze de dag ervoor hadden ontvangen. Het restaurant in Toronto, Animal Liberation Kitchen genaamd, had Joaquins favoriete Smokey Mac and Cheese bezorgd. Hij vond het zo lekker, dat hij de volgende dag persoonlijk langskwam om hen te bedanken en om meer eten te bestellen. Hij droeg een hoody met 'Toronto Pig Save' erop, een andere organisatie die hij steunt.

1 Meer films in de maak

Joaquin zal binnenkort weer doen wat hij zo goed doet, films maken. Onlangs was hij te zien in de korte film Guardians Of Life over bosbranden en klimaatverandering. In de film zijn ook Oona Chaplin, Rosario Dawson en Matthew Modine te zien. Hij is te zien in de aankomende film C'mon C'mon, geschreven en geregisseerd door Mike Mills van The Beginners en is ook getekend om Napoleon Bonaparte te spelen in de film Kitbag, waarin hij herenigd zal worden met Ridley Scott met wie hij samenwerkte in Gladiator.

Aanbevolen: