The Wire': 10 dingen die we vandaag over de cast weten

Inhoudsopgave:

The Wire': 10 dingen die we vandaag over de cast weten
The Wire': 10 dingen die we vandaag over de cast weten
Anonim

Meer dan een decennium nadat de serie in 2008 eindigde, is The Wire nog steeds een van de meest besproken shows in de tv-geschiedenis. Met een ruige aanpak die zijn handelsmerk werd, wierp de show de schijnwerpers op verhalen uit de B altimore-drugsscene van beide kanten van de wet.

Vóór streaming en Netflix-blockbusters zoals Bridgerton en The One, hit shows zoals The Wire geregeerd kabel-tv, en legden de lat hoger als het ging om drama en acteernormen. Gedurende vijf seizoenen zijn de kijkcijfers misschien overschaduwd door The Sopranos als het destijds om misdaaddrama's ging, maar het wordt nog steeds consequent door tv-recensenten geciteerd als een van de beste tv-programma's ooit gemaakt.

Hier is een blik op wat de acteurs die enkele van de favoriete personages in de show speelden vandaag doen.

10 Idris Elba is wereldwijd beroemd geworden (Russell 'Stringer' Bell)

Idris-Elba-on-The-Wire
Idris-Elba-on-The-Wire

Samen met zijn geliefde Heimdall in het MCU, heeft Idris in zijn filmrollen opvallende schurken opgenomen in Star Trek Beyond, Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw, en als Bloodsport in het komende The Suicide Squad. Hij speelt in de zojuist uitgebrachte Concrete Cowboy op Netflix, die hij ook produceerde. Hij speelde vijf seizoenen als DCI John Luther in de Britse serie Luther, een rol die hij zal hernemen in een onlangs aangekondigde speelfilm. Naast zijn grote betrokkenheid bij de productie, is hij ook druk als rapper, zanger, songwriter en DJ.

9 Andre Royo heeft gestaag gewerkt op tv (Reginald 'Bubbles' Cousins)

Andre Royo in Empire
Andre Royo in Empire

Bubbles was een van de weinige personages in de show die een happy end aan zijn verhaal zag, ook al duurde het alle vijf seizoenen. Acteur Andre Royo heeft meer dan 50 acteercredits verzameld sinds de serie eindigde in 2008. Hoogtepunten zijn onder meer Antwan 'Coffee' Coleman, een van de piloten in Red Tails (2012). Hij had een grote bijrol in Hand of God (2014 tot 2017) en speelde advocaat Thirsty Rawlings op Empire. Hij heeft een rol in een aankomende film genaamd To Leslie, met de film momenteel in post-productie.

8 Lance Reddick is de hondenliefhebbende conciërge van het Continental Hotel (Lt. Cedric Daniels)

Lance-Reddick
Lance-Reddick

Lt. Cedric Daniels ging in tegen de B altimore-trend zoals afgebeeld in de show door een stand-up man te zijn, wat er ook gebeurt. Acteur Lance Reddick komt namelijk uit B altimore. Sinds The Wire is zijn meest spraakmakende optreden gekomen als de hondenliefhebbende Charon in de John Wick-films. Hij uitte Kapitein in Castlevania. Hij speelde ook in Corporate en Bosch en andere tv-series. Aan de horizon verschijnt hij en speelt hij de Monarch Director in Godzilla vs.kong. De opnames zijn onlangs voltooid op St. Sebastian, een post-apocalyptische sci-fi-film geregisseerd door Danny DeVito.

7 Michael Kenneth Williams heeft complexe karakters tot zijn handelsmerk gemaakt (Omar Little)

Michael Kenneth Williams
Michael Kenneth Williams

Omar Little was een van de meest memorabele criminele rollen in de geschiedenis van tv, en acteur Michael Kenneth Williams veranderde hem in een multidimensionale slechterik en een groot hoogtepunt van de show. Hij heeft verschillende andere complexe personages gecreëerd, waaronder Chalky White in Boardwalk Empire en Leonard Pine in Hap en Leonard.

Hij speelde Bobby McCray in de baanbrekende tv-serie When They See Us, en Montrose Freeman in Lovecraft Country in 2020. Een ander filmproject met de titel Surrounded is in postproductie, met co-sterren Letitia Wright en Jamie Bell.

6 Robert Wisdom ging van Uriël naar een engel van duisternis (Howard "Bunny" Colvin)

Robert Wisdom als Uriel in Supernatural
Robert Wisdom als Uriel in Supernatural

Pragmatische agent Howard "Bunny" Colvin probeerde het verschil te maken in B altimore, gespeeld door acteur Robert Wisdom. Direct na The Wire speelde hij Uriel in Supernatural. Hij speelde rollen in Happy Town, Burn Notice, Baller, The Alienist: Angel of Darkness en speelde Caretaker Henry op Helstrom. Wisdom speelt samen met John Cena in Vacation Friends, beschreven als een familiekomedie-avonturenfilm, die nu in postproductie is. Hij is momenteel bezig met het filmen van een andere film genaamd A Journal for Jordan, geregisseerd door Denzel Washington, en met Michael B. Jordan in de hoofdrol.

5 Dominic West is druk bezig geweest in een reeks rollen op tv in het VK (Det. Jimmy McNulty)

Dominic West in The Wire
Dominic West in The Wire

Britse acteur Dominic West was vaak het middelpunt van de show als Det. Jimmy McNulty, de zuipende, rokkenjager, aanmatigende agent uit B altimore. Sinds The Wire heeft hij een reeks rollen gehad in tv-series, waaronder Jean Valjean in een tv-bewerking van Les Misérables op de BBC in het VK. Hij was te zien in de Stateless miniserie van Netflix en zal verschijnen in SAS: Rogue Heroes, een zesdelige serie over de Britse Special Forces die momenteel aan het filmen zijn. Hij werd onlangs aangekondigd als onderdeel van de cast in een aankomend misdaaddrama genaamd I Feel Fine, dat zich afspeelt in het Glasgow van de jaren 80.

4 Helaas heeft Sonja Sohns onrustige verleden haar carrière tot stilstand gebracht met een arrestatie (Det. Shakima 'Kima' Greggs)

Sonja Sohn op star-trek-ontdekking
Sonja Sohn op star-trek-ontdekking

Sonja Sohn (Det. Griggs) zette een solide acteercarrière voort na The Wire, met rollen in onder meer Body of Proof, Burn Notice en Luke Cage. Maar Sohn kwam uit haar eigen moeilijke achtergrond, een achtergrond die haar bleef achtervolgen.

Ze had gedenkwaardige gastrollen in Utopia en Star Trek: Discovery. Maar op hetzelfde moment dat ze een non-profitorganisatie voor risicojongeren oprichtte en leidde, gleed ze terug in slechte keuzes en werd ze gearresteerd op beschuldiging van bezit in 2019. Ze werd ontslagen uit een terugkerende rol in The Chi.

3 Wendell Pierce speelt binnenkort B. B. King (Det. William 'Bunk' Moreland)

Wendell Pierce
Wendell Pierce

Bunk Moreland was een solide agent op The Wire, met een no-nonsense aanpak en een van de weinigen op het korps die niet meer over de streep ging dan nodig was. Hij had een gedenkwaardige rol als Rev. Hosea Williams in Selma. Pierce heeft een vruchtbare niche gevonden in officiële personages die politieagenten en pakken dragen, waaronder rollen in Suits, Unsolved, Jack Ryan, Chicago P. D., en als de stem van de Dood in The Watch. Waarschijnlijk het meest opwindende is een aanstaande rol met de hoofdrol als B. B. King in de biopic The Thrill Is On.

2 Aiden Gillen werd Littlefinger (Tommy Carcetti)

Aiden Gillen als Littlefinger
Aiden Gillen als Littlefinger

Aiden Gillen speelde Tommy Carcetti, het raadslid en uiteindelijk burgemeester die probeerde de stad op te ruimen. De Ierse acteur maakte indruk als Petyr 'Littlefinger' Baelish in de HBO-serie Game of Thrones, samen met rollen in Sing Street, de Maze Runner-films en Bohemian Rhapsody. Hij speelde twee jaar Aberama Gold in Peaky Blinders en speelde daarna in Project Blue Book op The History Channel als UFO-inspecteur. Hij heeft momenteel verschillende projecten in verschillende stadia, waaronder de rol van schrijver James Joyce in James and Lucia.

1 John Doman bleef indruk maken in een reeks belangrijke rollen (Dep. Comm. for Operations William A. Rawls)

John-Doman
John-Doman

William Rawls zorgde voor veel frictie op The Wire. Acteur John Doman heeft verschillende belangrijke rollen gespeeld in tv-series. Hij speelde onder andere Rodrigo Borgia in Borgia en Carmine Falcone in Gotham. Hij was Bruce Butler in The Affair en Jonah Vogelbaum in The Boys. Doman trad op in Netflix's The Trial of the Chicago 7 als John Mitchell. Hij is momenteel te zien in City on a Hill en For Life, met rollen in twee misdaaddrama's die in postproductie zijn.

Aanbevolen: