Alles wat we weten over de nieuwe 'Space Jam'-film

Inhoudsopgave:

Alles wat we weten over de nieuwe 'Space Jam'-film
Alles wat we weten over de nieuwe 'Space Jam'-film
Anonim

Beschouwd als een van de meest winstgevende basketbalfilms aller tijden, is Space Jam een cultureel fenomeen geworden sinds de eerste release in 1996. Het verhaal volgt Michael Jordan, met in de hoofdrol zichzelf, en zijn inspanningen om de Looney Tunes wint een basketbalwedstrijd tegen een buitenaardse soort.

Meer dan twintig jaar later is de Space Jam-remake eindelijk hier. Space Jam: A New Legacy zal naar verwachting in juli 2021 in de bioscoop verschijnen en volgt de avonturen van LeBron James en de crew van Looney Tunes. In de film moet LeBron zijn zoon redden die verdwaald is in een virtuele wereld. De enige manier om hem te redden is door Bugs Bunny en de bende in te schakelen om tegen een paar slechteriken op het basketbalveld te vechten. Bizar? Erg! Maar dat is juist de charme van de Space Jam-films; ze zijn net zo gek als de cartoons van Warner Bros. Hier is alles wat we weten over de nieuwe Space Jam-film.

10 Zendaya is de stemactrice van Lola Bunny

Zendaya als Lola Bunny
Zendaya als Lola Bunny

Euphoria-ster, Zendaya, speelt het populaire Looney Tunes-personage, Lola Bunny. Malcolm D. Lee vertelde het tijdschrift L'Officiel dat Zendaya was gecast om het personage van Lola Bunny bij te werken om een beetje meer "politiek correct" te zijn. Lee legt verder uit: “Dit is een kinderfilm, waarom draagt ze een crop top? Het voelde gewoon onnodig, maar tegelijkertijd is daar een lange geschiedenis van in tekenfilms."

9 Michael Jordan keert niet terug voor het vervolg

Space Jam
Space Jam

NBA-legende Michael Jordan zal helaas niet terugkeren voor het vervolg op The Space Jam om zijn rol opnieuw op te nemen. Jordan was een enorm commercieel succes als basketbalster, filmde tientallen commercials en lanceerde zelfs zijn eigen lijn sneakers. Jordan omarmt zijn pensioen volledig en heeft ervoor gekozen om in 2021 een rustiger leven te leiden.

8 Het Space Jam-vervolg wordt in de bioscoop uitgebracht

een amc theater in new york city
een amc theater in new york city

Space Jam: A New Legacy draait deze zomer, 16 juli, in de bioscoop. Warner Bros. hoopt dat deze film niet alleen een kaskraker wordt, maar ook een van de eerste filmevenementen die het publiek weer naar de bioscoop brengt sinds de pandemie. De eerste Space Jam debuteerde op $ 27,5 miljoen van 2.650 theaters, wat vandaag ongeveer $ 40 miljoen zou zijn.

7 De film zit boordevol popcultuurreferenties

LeBron James en Tweety Bird
LeBron James en Tweety Bird

Niet alleen de Looney Tunes zijn te zien in het vervolg op Space Jam, een hele reeks tekenfilms en zelfs live-action-personages doen mee aan de strijd. Game of Thrones, The Matrix, King Kong, Scooby-Doo en nog veel meer. Er wordt zelfs naar een Clockwork Orange verwezen, vreemd genoeg.

6 Verschillende NBA- en WNBA-spelers schitteren in de film

Terwijl LeBron James de film draagt, spelen verschillende andere NBA- en WNBA-spelers in de film. De NBA-cameo's zijn de volgende: Klay Thompson, Anthony Davis, Damian Lillard, Chris Paul, Draymond Green en Kyle Kuzma. De WNBA-spelers zijn onder meer Diana Taurasi, Nneka Ogwumike en Chiney Ogwumike.

5 Malcolm D. Lee is de regisseur

Malcolm D. Lee
Malcolm D. Lee

De regisseur van Girls Trip and Night School, Malcolm D. Lee, is de regisseur van Space Jam: A New Legacy. Terrance Nance, de regisseur van Random Acts of Flyness, tekende oorspronkelijk om het vervolg te regisseren, maar werd uiteindelijk vervangen door Lee vanwege 'creatieve meningsverschillen'. Zijn vertrek uit het Warner Bros.-project was echter minnelijk.

4 Michael Jordan had een andere NBA-ster in gedachten om hem in het vervolg te vervangen

Afbeelding
Afbeelding

Het vervolg op Space Jam werd al in 2014 aangekondigd. Nadat hij had onthuld dat hij zijn rol in de volgende film niet zou hernemen, bezocht Michael Jordan in 2016 een basketbalzomerkamp voor kinderen. Terwijl hij daar was, nam iemand een video op dat later online werd geplaatst van een kind dat Jordan vroeg of hij iemand in gedachten had voor Space Jam 2. Jordans antwoord was Blake Griffin.

3 Een old-school Disney-animator werkt aan 'Space Jam: A New Legacy'

Timon en Pumbaa in The Lion King
Timon en Pumbaa in The Lion King

Tony Bancroft, een van Disney's geliefde animators, maakte deel uit van het animatieteam van het vervolg op Space Jam. Bancroft wordt gecrediteerd met het ontwikkelen van gedenkwaardige Disney-personages, zoals Cogsworth in Beauty and The Beast, Pumbaa in The Lion King en Kronk in The Emperor's New Groove.

2 Ryan Coogler is de producent

Ryan Coogler
Ryan Coogler

In de nasleep van de blockbuster van Black Panther is Ryan Coogler een opmerkelijke visionair en regisseur in de filmindustrie geworden. Black Panther bracht wereldwijd meer dan $ 1,3 miljard op, meer dan alle andere solo-superheldenfilms tot nu toe. In 2018 werd hij aangekondigd als de producer en co-schrijver van het vervolg op Space Jam. Met Coogler en Lee aan het roer, hebben Space Jam-fans hoge verwachtingen van de aankomende film.

1 Lucasfilm's Did The Visual Effects

ILM
ILM

Industrial Light & Magic, de afdeling visuele effecten van Lucasfilms, werd ingehuurd om de visuele effecten van Space Jam: A New Legacy te doen. ILM heeft ook de visuele effecten gedaan voor verschillende blockbuster-films, zoals Disney's live-action remake van Aladdin, Spider Man Far From Home, Avengers: Endgame, The Revenant en nog veel meer.

Aanbevolen: