10 acteurs die bijna waren gecast voor 'Game Of Thrones

Inhoudsopgave:

10 acteurs die bijna waren gecast voor 'Game Of Thrones
10 acteurs die bijna waren gecast voor 'Game Of Thrones
Anonim

Toen Game of Thrones castingoproepen begonnen, deed bijna elke Britse acteur auditie - zowel aspirant als de reeds gevestigde. Hoewel niemand kon dromen van het succesniveau van de show en de castleden in de jaren die volgden, was het duidelijk dat het een kans was die niet gemist mocht worden.

In de jaren die volgden, introduceerde de show steeds nieuwe personages. Veel beroemde fans van de show wilden heel graag een rol krijgen in de iconische HBO-serie. Terwijl sommige acteurs de rol zelf afwezen en nooit meer achterom keken, werden anderen afgewezen. Ook vonden velen succes in andere projecten in de jaren die volgden.

10 Sam Claflin

Sam Claflin werd niet afgewezen voor de rollen in Game of Thrones - hij veranderde zelf van gedachten. Volgens Cinema Blend deed hij tegelijkertijd auditie voor Snow White and the Huntsman of Pirates of the Caribbean.

Als hij in de race was gebleven, had hij misschien de rol van Jon Snow of Viserys Targaryen gekregen toen hij auditie deed voor beide. Hoewel Claflin een grote fan van de serie is, heeft hij er geen spijt van dat hij van gedachten is veranderd. Hij speelde tenslotte al in een ander enorm project, The Hunger Games.

9 Jennifer Ehle

PARK CITY, UT - 22 JANUARI: Acteur Jennifer Ehle woont de premières van 'The Miseducation Of Cameron Post' en 'I Like Girls' bij tijdens het Sundance Film Festival 2018 in het Eccles Center Theatre op 22 januari 2018 in Park City, Utah. (Foto door C Flanigan/FilmMagic)
PARK CITY, UT - 22 JANUARI: Acteur Jennifer Ehle woont de premières van 'The Miseducation Of Cameron Post' en 'I Like Girls' bij tijdens het Sundance Film Festival 2018 in het Eccles Center Theatre op 22 januari 2018 in Park City, Utah. (Foto door C Flanigan/FilmMagic)

Jennifer Ehle is het meest bekend om haar rol van Elizabeth Bennet in de BBC-bewerking van Pride and Prejudice uit 1995. Ze was al gecast als Catelyn Stark en trad op in de originele pilot-aflevering van Game of Thrones, maar later veranderde ze van gedachten.

Ten tijde van opnames van seizoen 1 werd Jennifer Ehle net moeder. In plaats van fictieve Stark-kinderen groot te brengen, koos ze ervoor om haar tijd aan haar dochter Talulah te wijden. Ze keek naar de serie zoals deze uitkwam en ze denkt dat ze de juiste castingkeuzes hebben gemaakt.

8 Gillian Anderson

Volgens Daily Mail sloeg Gillian Anderson het aanbod om een belangrijk personage in Game of Thrones te spelen af, omdat het een te grote tijdsinvestering was. "Als ik zoveel tijd aan iets wil besteden, werk ik liever met een regisseur als Martin Scorsese," zei ze.

Haar dochter wanhoopte toen de ster van X Files de kans afwees. Er wordt gespeculeerd dat ze in de race was voor Cersei Lannister. Gelukkig had ze in de jaren daarna nog veel andere projecten. Van seksuele voorlichting tot The Crown, het acteerbereik van Anderson is ongelooflijk.

7 Perdita-weken

Hoewel gevestigde acteurs, zoals Anderson en Claflin, er geen spijt van hebben dat ze de kans om in Game of Thrones te worden gecast, hebben afgewezen, zouden de minder bekende dat wel kunnen. Game of Thrones was tenslotte ongetwijfeld een levensveranderende ervaring voor een aantal acteurs die anders misschien nooit beroemd zouden worden.

Perdita Weeks is het meest bekend om haar vertolking van Mary Boleyn in The Tudors van Showtime. Haar ervaring met periodedrama's werkte zeker in haar voordeel toen ze auditie deed voor de rol van Roslin Frey. Helaas moest ze de rol afwijzen omdat ze The Heretics moest gaan filmen. Erger nog, de opnames werden vervolgens uitgesteld en ze vroeg haar Game of Thrones-rol terug, maar het was te laat omdat de rol al naar Alexandra Dowling ging.

6 Mahershala Ali

Mahershala Ali had zich goed voorbereid voordat hij auditie deed voor Xhoan Daxos, maar de auditie verliep niet zoals hij had gepland. Toen hij op Jimmy Kimmel was, vertelde Ali dat de castingdirecteur hem te stijf had gemaakt.

Maar hoewel hij niet op die noodlottige dag werd gecast, genoot deze uitstekende acteur de volgende jaren veel succes. Hij kreeg twee Academy Awards voor beste mannelijke bijrol en speelde in het derde seizoen van True Detective.

5 Sam Heughan

Sam Heughan was een grote fan van The Song of Ice and Fire lang voordat HBO besloot een verfilming te maken. Volgens Vulture deed hij zeven keer auditie, maar het mocht niet baten. Hij was bereid om iedereen te portretteren: van Renly tot een lid van de Nachtwacht.

Sinds 2014 speelt Heughan in Outlander, dus op de lange termijn is alles goed gekomen voor hem!

4 Izzy Meikle-Small

Bij het kiezen van het meisje om Sansa Stark te spelen, kwam het neer op twee acteurs: Sophie Turner en Izzy Meikle-Small. Terwijl Turner de rol kreeg die haar uiteindelijk op een heel ander levenspad bracht, was Meikle-Small een beetje teleurgesteld. Ze vertelde The Telegraph dat ze vrede heeft met de beslissing van de casting director en dat ze denkt dat haar ouders niet blij zouden zijn met alle naaktheid in de show.

De 25-jarige kreeg rollen in andere films, maar ze is niet zo beroemd als andere Game of Thrones-sterren - in ieder geval nog niet.

3 Jared Harris

De Mad Men-ster Jared Harris was een grote fan van de show en hij wilde dolgraag gecast worden als de High Sparrow. Helaas werd hij te jong geacht om de rol te spelen. De sekteleider was een van de belangrijkste personages in seizoen 5 en 6. Harris speelde in plaats daarvan in HBO's Tsjernobyl en The Crown.

2 Tamzin-handelaar

Als Tamzin Merchant de rol van Danaerys Targaryen niet had afgewezen nadat hij al in de originele pilot-aflevering was verschenen, was Emilia Clarke misschien nooit een begrip geweest.

The Carnival Row-ster is sindsdien openhartig over haar beslissing om Game of Thrones te verlaten. Ze vertelde EW dat "het een les was dat als mijn lef me een verhaal vertelt niet iets is dat ik graag wil vertellen, dan moet ik niet proberen opgewonden te zijn, alleen maar omdat andere mensen me vertellen dat ik opgewonden zou moeten zijn.."De pilot-aflevering was zeker niet gemakkelijk om te filmen voor geen van de actrices van Danaerys. "Ik merkte dat ik naakt en bang was in Marokko en op een paard reed dat duidelijk veel opgewondener was om daar te zijn dan ik", herinnert Merchant zich.

1 Millie Bobby Brown

Millie Bobby Brown is een van die acteurs die het bijna opgaf om het te maken in de wereld van de showbusiness. Vlak voordat ze Stranger Things landde, deed ze auditie voor Lyanna Mormont, maar werd afgewezen.

Afwijzing is nooit gemakkelijk, maar het is nog moeilijker als het om een rol gaat waar acteurs echt gepassioneerd over zijn. Millie Bobby Brown speelde niet in Game of Thrones, maar ze doet het toch prima.

Aanbevolen: