Nicolas Cage's slechtste films van de afgelopen 10 jaar, volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Nicolas Cage's slechtste films van de afgelopen 10 jaar, volgens IMDb
Nicolas Cage's slechtste films van de afgelopen 10 jaar, volgens IMDb
Anonim

Op de een of andere manier is Nicolas Cage van een Oscar-winnaar op de A-lijst uitgegroeid tot een levende meme. Je moet je afvragen hoe de man die speelde in de alom geprezen Leaving Las Vegas eindigde met een filmografie (of rapsheet?) die bestaat uit enkele van de slechtste films ooit gemaakt. Niet alleen dat, maar het grootste deel van Cage's slechtste films zijn in de afgelopen jaren gemaakt.

Het lijkt erop dat Nic Cage veel kan inpakken in een decennium, gemiddeld zo'n 4 films per jaar, waarvan de meeste verschrikkelijke recensies hebben gekregen. Gerangschikt in aflopende volgorde, zet je schrap voor zijn slechtste films van de afgelopen 10 jaar, volgens IMDb.

10 'Looking Glass' (2018) - 4.6

Nicolas Cage in kijkglas
Nicolas Cage in kijkglas

Op nummer 10 komt de thriller Looking Glass uit 2018 binnen. Hoewel de regisseur van de film, Tim Hunter, misschien afleveringen van veelgeprezen series als Breaking Bad en Mad Men heeft geregisseerd, werd dat succes niet naar het grote scherm overgebracht.

De slecht ontvangen film, met een score van 4,6, gaat over het nabestaandenpaar Ray (Cage) en Maggie (Robin Tunney) en de ronduit belachelijke gebeurtenissen in een griezelig hotel.

9 'Grand Isle' (2019) - 4.6

Nicolas Cage op Grand Isle
Nicolas Cage op Grand Isle

Met in de hoofdrol Kelsey Grammer, een andere voormalige A-lister gereduceerd tot low-budgetfilms, ziet actiethriller Grand Isle Cage een aangespoelde Vietnamveteraan spelen die betrokken raakt bij een jonge man die wordt beschuldigd van moord.

Met een IMDb-score van slechts 4,6 heeft de film ook een goedkeuringsscore van 0% op Rotten Tomatoes.

8 'Outcast' (2014) - 4.6

Nicolas Cage in Outcast
Nicolas Cage in Outcast

Nog een Nic Cage-film met een rating van 4,6, deze flop bracht slechts $ 4,8 miljoen op tegen een budget van $ 25 miljoen. Jacob (Hayden Christensen) speelt zich af tijdens de kruistochten en leidt een leger om massaslachtingen te plegen. Nicolas Cage is de stem van de rede als een soldaat die Jacob smeekt om geen mensen te doden.

De film ontving overweldigend negatieve recensies, waarbij een recensent op RogerEbert.com opmerkte dat Outcast een verschuiving in Cage's carrière markeert van zijn "vermakelijk excentrieke fase" naar een "oprecht verwarrende, misschien trieste fase".

7 'Dying Of The Light' (2014) - 4.5

Nicolas Cage in Dying of the Light
Nicolas Cage in Dying of the Light

Er was eens dat Paul Schrader geprezen werd voor het schrijven van de scripts voor iconische films zoals Taxi Driver en Raging Bull. Nu regisseert hij blindgangers zoals Dying of the Light, dat een schamele score van 4,5 heeft.

Het absurde plot concentreert zich op Cage's CIA-agent die tegen de klok racet om een terrorist te arresteren voordat zijn geheugen volledig verslechtert als gevolg van dementie, wat bewijst dat Hollywood-filmmakers echt niet weten hoe complexe neurologische ziekten werken.

6 '211' (2018) - 4.4

Nicolas Cage in 211
Nicolas Cage in 211

Je zou denken dat Nicolas Cage zou stoppen met het maken van belachelijke actiefilms, gezien het aantal ervan in deze lijst. Het lijkt erop dat de eens zo eerbiedwaardige acteur het niet heeft geleerd; hij speelde in de zwaar gepande 211, met een score van 4,4, waarin hij een ouder wordende politieagent speelt die betrapt wordt op een patstelling bij een bankoverval. Aan de andere kant heeft Cage het geld wel nodig, omdat hij een aanzienlijke som geld heeft verloren door een reeks verschrikkelijke financiële fouten.

5 'Ghost Rider: Spirit Of Vengeance' (2011) - 4.3

Spookrijder
Spookrijder

Met een IMDb-score van 4,3 wordt Ghost Rider: Spirit of Vengeance beschouwd als een van de slechtste superheldenfilms aller tijden. De "held" van de film is Johnny Blazer/Ghost Rider van Cage, een motorstuntman die zijn ziel aan de duivel heeft verkocht, maar een kans krijgt op verlossing door de zoon van de duivel te beschermen. Ja, serieus.

4 'Southern Fury' (2017) - 4.0

Nicolas Cage in Zuidelijke Fury
Nicolas Cage in Zuidelijke Fury

Southern Fury, of Arsenal zoals het ook wordt genoemd, zag de eens zo respectabele Nicolas Cage op de direct naar dvd-stapel belanden. Hij speelt Eddie King, een meedogenloze bruut met een prothetische neus en een wankele snor.

Met een magere IMDb-score van 4,0 en een criticusscore van 3% op Rotten Tomatoes, schreef de Times een vernietigende recensie van de film: "Nicolas Cage levert een van zijn al te vaak ineenkrimpende, extra-schreeuwerige, dial-a-psycho-uitvoeringen in deze ultra-gewelddadige Southern Noir."

3 'Between Worlds' (2018) - 4.0

Nicolas Cage en Franka Potenta in 'Between Worlds&39
Nicolas Cage en Franka Potenta in 'Between Worlds&39

Beschouwd als de vreemdste film ooit van Nicolas Cage, zou Between Worlds zijn geïnspireerd door het werk van de surrealistische filmmaker David Lynch. Maar hoewel Lynch' films werden geprezen en vereerd, had deze bovennatuurlijke thriller niet zoveel geluk, met een beoordeling van slechts 4,0. De film speelt opnieuw een bedroefde vader en toont Cage die de geesten van de doden oproept, die uiteindelijk zijn leven beheersen.

FilmWeek bekritiseerde Between Worlds en stelde de vraag die velen van ons zich afvragen: "Het spijt me - aan wie is Nicolas Cage geld schuldig dat hij deze film moest nemen?"

2 'Left Behind' (2014) - 3.1

Nicolas Cage linksachter
Nicolas Cage linksachter

Er gaat niets boven een moralistische religieuze thriller om het publiek in een goed humeur te brengen, daarom heeft Left Behind de geweldige IMDb-score van 3.1. Gebaseerd op de gelijknamige roman van de evangelische christelijke predikant Tim LaHaye, ziet de film miljoenen mensen van de aardbodem verdwijnen, terwijl de resterende "zondaars" de apocalyps onder ogen moeten zien. Cage is een van deze zogenaamde zondaars. Zijn zonde? Geen geloof hebben. Zijn tweede zonde? Verschijnen in deze film.

1 'Jiu Jitsu' (2020) - 2.9

Nicolas Cage in Jiu Jitsu
Nicolas Cage in Jiu Jitsu

Officieel de slechtste Nicolas Cage-film van de afgelopen 10 jaar, Jiu Jitsu is volgens IMDb ook de slechtst beoordeelde Nicolas Cage-film aller tijden. Jiu Jitsu combineert sci-fi en vechtsporten om een echt verschrikkelijke film te maken, die een verbluffende beoordeling van slechts 2,9 heeft. Original Cin schreef: "Alleen de tijd zal uitwijzen of Jiu Jitsu een cultstatus van het type Showgirls zal bereiken vanwege zijn adembenemende slechtheid, maar vergis je niet: het is baaad."

Verrassend genoeg had de film eigenlijk een behoorlijk goede kassaprestatie, met een brutowinst van meer dan $ 99 miljoen tegen een budget van $ 25 miljoen, wat aantoont dat fans nog steeds van Nic Cage houden, ondanks wat de critici zeggen.

Aanbevolen: