Jennifer Hudson & Andere acteurs die schitterden in iconische biopics

Inhoudsopgave:

Jennifer Hudson & Andere acteurs die schitterden in iconische biopics
Jennifer Hudson & Andere acteurs die schitterden in iconische biopics
Anonim

Als sterren uiteindelijk rollen in biopics op zich nemen, worden deze rollen meestal de meest prominente rollen in hun carrière. Hoewel deze rollen uiteindelijk van carrière veranderen, is er ook veel druk om een muziekicoon of historisch figuur te belichamen. Zelfs de beste acteurs en actrices moeten hard werken om de cadans, spraakpatronen en lichaamstaal van geliefde sterren onder de knie te krijgen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat acteurs en actrices fysieke veranderingen moeten doormaken, of het nu gaat om het versterken of afslanken om de fysieke kenmerken aan te nemen van de persoon die ze portretteren.

GERELATEERD: Jennifer Hudson was verlegen met Aretha Franklin tijdens het filmen van ‘Respect’

Jennifer Hudson's eerste rol was Effie White in Dream Girls, waarvoor ze won een Academy Award voor beste vrouwelijke bijrol. Op 13 augustus 2021 speelt ze de overleden en grote Queen of Soul, Aretha Franklin, wat de rol van je leven is. Laten we meer te weten komen over Jennifer Hudson die Aretha Franklin speelt en negen andere sterren die schitterden in iconische biopics.

10 Jennifer Hudson - 'Respect' (2021)

In een interview met Collider onthulde Hudson dat Franklin Hudson persoonlijk had uitgekozen om haar te portretteren, zelfs voordat er een script was uitgekomen. Ze vertelde dat zij en het icoon bijna twintig jaar geleden met haar om de tafel gingen zitten, vlak nadat Hudson haar Oscar voor Dream Girls won. Toen Hudson op Broadway was, besloot Franklin om Hudson haar te laten spelen, maar zei haar dat ze het geheim moest houden. Naast haar spelen enkele andere opmerkelijke namen, waaronder Marlon Wayans, Mary J. Blige en Forest Whitaker. Hudson zal ook dienen als uitvoerend producent.

9 Eminem - '8 Mile' (2002)

De film 8 Mile was het acteerdebuut van rapper Eminem, en de film volgde losjes zijn leven en groeide op als een worstelende rapper die probeerde zich te vestigen in het rapgenre. Het nummer "Lose Yourself" is misschien wel een van de meest keiharde nummers op de soundtrack van een film. De soundtrack van de film werd vier keer platina! De biopic opende op 1 in de VS, bracht in het openingsweekend $ 51,3 miljoen op en bereikte uiteindelijk $ 242,9 miljoen wereldwijd. Rotten Tomatoes-recensenten scoren de film 75%, en de critici zijn het erover eens dat de film overdreven bekend maar boeiend is.

8 Jennifer Lopez - 'Selena' (1997)

Selena vertelt het briljante en tragisch korte leven van Selena Quintanilla-Pérez, bekend als de muziek van de koningin van Tejano. De film ontving overwegend positieve recensies, waarbij veel critici stelden dat Lopez stralend was en Quintanilla-Pérez's accent en toneelmaniërisme perfectioneerde. De film op Rotten Tomatoes kreeg een beoordeling van 65% door te zeggen dat de film dramatisch was en deed denken aan een telenovela. De publieksscore was 77%.

7 Leonardo DiCaprio - 'The Wolf of Wall Street' (2013)

DiCaprio toont Jordan Belfort, een effectenmakelaar in New York City. De film laat zien hoe zijn bedrijf, Stratton Oakmont, zich bezighield met corruptie en fraude op Wall Street, wat uiteindelijk leidde tot de ondergang van Belfort. De Academy Awards nomineerden de biopic voor vijf prijzen. Bij de Golden Globes won DiCaprio Beste Acteur voor een musical of komedie bij Golden Globes Awards. Rotten Tomatoes scoorde de biopic met 78%, terwijl het publiek het scoorde met 83%. De consensus van de site luidt dat de filmregisseur Martin Scorsese en DiCaprio "aanstekelijk dynamisch" zijn.

6 Jamie Foxx - 'Ray' (2004)

Ray beslaat dertig jaar van het leven van de blinde zanger en instrumentalist Ray Charles. De muzikale biopic kreeg vooral positieve recensies voor het optreden van Foxx. Ray was een commercieel succes met een budget van $ 40 miljoen, terwijl de film $ 124,7 miljoen opbracht. Bovendien won Foxx de Academy Award voor beste acteur en won hij een Golden Globe, Screen Actors Guild, BAFTA en Critics' Choice Award voor dezelfde categorie.

Peter Travers, een schrijver voor Rolling Stone, recenseerde de film en zei dat Foxx "zo ver in de man en zijn muziek ging dat hij en Ray Charles als één leken te ademen". Rotten Tomatoes-recensenten gaven de film een 79%, waarbij een criticus zei dat de film te conventioneel was en een andere criticus zei dat de film zoveel aspecten van Charles' leven had om op te focussen dat het zijn ritme niet kon vinden. Andere critici vonden de film echter inspirerend.

5 Joaquin Phoenix - 'Walk The Line' (2005)

Walk the Line is een biografische musical over het leven van zanger Johnny Cash. De film werpt een blik op het vroege leven van Cash, inclusief zijn romance met June Carter en zijn bekendheid in de countrymuziekscene. Phoenix speelt Cash en Reese Witherspoon speelt June Carter. Rotten Tomatoes gaf de film een 82%, met een publieksscore van 90%. Devanshu Shah zei dat Phoenix' 'methode acteren' zo boeiend was dat het logisch was dat kijkers 'emotioneel gehecht' raakten. Het budget van de film was $ 28 miljoen, met een budget van $ 186,4 miljoen, waardoor het een kassucces was.

4 Forest Whitaker - 'The Last King Of Scotland' (2006)

The Last King of Scotland is een historische dramafilm waarin Whitaker de dictator en Oegandese president Idi Amin portretteert. De film had een budget van $ 6 miljoen en een brutowinst van $ 48,4 miljoen. De film kreeg positieve recensies en Whitaker kreeg lovende kritieken voor zijn acteerwerk. Rotten Tomatoes-recensenten scoorden de film 87%, terwijl het publiek 89% scoorde. Voor zijn indrukwekkende (en nauwkeurig angstaanjagende vertolking) won hij een academieprijs voor beste acteur, en Klaus Wagemann zei dat er niet genoeg superlatieven waren om het acteerwerk van Forest Whitaker te beschrijven, terwijl hij de film aangrijpend en tot nadenken stemmend noemde.

3 Angela Bassett - 'Wat heeft liefde ermee te maken' (1993)

Bassett staat bekend om zijn hoofdrol in en rollen in biopics. In Notorious speelde ze de moeder van de overleden rapper, Voletta Wallace. Bassett speelde ook Rosa Parks in The Rosa Parks Story uit 2002. Maar misschien wel de meest opmerkelijke biopic van Bassett is What's Love Got To Do With It, waar ze zangeres Tina Turner speelde. De film behandelt Turners armzalige opvoeding, haar opkomst tot muzieksuperster en natuurlijk haar gewelddadige en tumultueuze huwelijk met Ike Turner, gespeeld door Laurence Fishburne. Rotten Tomatoes-recensenten geven de biopic een score van 97% met een kijkcijfer van 88%. Critici beschouwden Bassett als een krachtpatser die subtiele nuances kon oppikken.

2 Denzel Washington - 'Malcolm X' (1992)

Washington heeft misschien wel de meest memorabele weergave van Malcolm X aller tijden. Critici beoordeelden de biopic 88%, terwijl het publiek de film 91% scoorde. De critici van Rotten Tomatoes zijn het erover eens dat Washington de film verankert met een krachtige uitvoering. Brandon Collins, een schrijver voor Medium Popcorn, schreef dat Washington de beste uitvoering gaf die hij ooit had gezien en dat er geen frame werd verspild. The Film School Rejects schreef dat Washington hem niet speelde, maar hem werd.

1 Kingsley Ben-Adir - 'One Night In Miami' (2020)

One Night In Miami vertelt het verhaal van een nacht in een hotel in Miami waar de mens Malcolm X, Sam Cooke, Muhammad Ali en Jim Brown elkaar ontmoeten na het titelgevecht van Muhammad Ali tegen Sonny Liston. Alle afbeeldingen waren opmerkelijk, maar critici prezen vooral Ben-Adir's kijk op X, evenals Leslie Odom Jr.'s afbeelding van Cooke. De filmlocatie speelt zich voornamelijk af in dit hotel, maar de dialogen en het acteerwerk zijn boeiend genoeg om de aandacht vast te houden. Rotten Tomatoes-recensenten gaven de film een uitstekende beoordeling van 98%. One Night In Miami was het regiedebuut van Regina King en de Academy Awards nomineerden de film voor drie prijzen.

Aanbevolen: