20 beroemdheden die bijna schitterden in Game Of Thrones

Inhoudsopgave:

20 beroemdheden die bijna schitterden in Game Of Thrones
20 beroemdheden die bijna schitterden in Game Of Thrones
Anonim

HBO's enorme hit drama/fantasy-serie Game of Thrones (gebaseerd op de serie van auteur George RR Martin) zorgt tegenwoordig voor behoorlijk grote golven terwijl mensen naar het laatste seizoen van de show kijken.

Hoewel niet iedereen het eens is met de richting waarin de showrunners de show lijken te volgen (vooral in de laatste afleveringen), kan iedereen het erover eens zijn dat de acteurs die in de serie schitteren er GROTE TIJD van hebben gemaakt. Toen de show begon, was een van de enige bekende acteurs Sean Bean, die de (spoiler-alert) de gedoemde Ned Stark speelde, dus toen ze hem in het eerste seizoen uitschakelden, werden mensen gegooid.

En toen, langzaam maar zeker, werden de andere acteurs in de show razend populair en internationaal beroemd. Nu kunnen ze nergens heen zonder herkend te worden. Dus het is wild om te bedenken hoe de onderdelen die ze enorm maakten BIJNA naar iemand anders gingen.

De kans is groot dat de show er heel anders uit zou hebben gezien als een van deze mensen de rol had gespeeld in plaats van de celeb die het vandaag speelt (en ja, sommige van de sterren die hier te zien zijn, hebben de rol die ze werden aangeboden). Hier zijn slechts een paar beroemdheden die BIJNA schitterden in Game of Thrones.

20 Gillian Anderson als koningin Cersei Lannister

Het is moeilijk voor te stellen dat iemand anders dan Lena Headey de snode koningin Cersei Lannister van Westeros speelt, maar man, kunnen we ons voorstellen dat agent Dana Scully er echt op uit is. Blijkbaar hebben de producenten van Game of Thrones recht een bepaalde rol AANGEBODEN aan actrice Gillian Anderson, maar ze heeft niet gezegd WELKE rol. De meesten geloven dat het de koningin zelf is (en een andere rol die we wat later in de lijst ter sprake zullen brengen).

Anderson raakte de basis van het aanbod toen ze haar serie The Fall promootte: Mijn 18-jarige kan niet geloven dat ik Game of Thrones of Downton (Abbey - een andere show die ze destijds werd aangeboden) zou weigeren) – dingen waar ze graag naar kijkt.”

19 Sam Claflin als Jon Snow

Op dit moment kennen we Kit Harington allemaal als de norse en humeurige Jon Snow, maar wat als het personage echt werd gespeeld door de knappe jongen die Finnick Odair speelde in The Hunger Games-films? Het bleek dat Sam Claflin eigenlijk in de race was om Jon Snow zelf te spelen, waardoor het broeierige zwarte schaap van de familie Stark er heel anders uit zou hebben gezien.

Helaas (of gelukkig in de meeste gevallen) haalde Claflin de laatste snede niet, en de knappe acteur vond het prima. "Ik vind het leuk om in dat soort dingen te komen [als kijker van de show] en er geen deel van uit te maken, want ik vind het altijd erg schokkend als ik er deel van uitmaakte," zei hij. "Maar ik ben een grote fan."

18 Tamzin-handelaar als Daenerys Targaryen

In dit leven wordt onze Daenerys Targaryen, onze moeder van draken, gespeeld door de eigenzinnige en sympathieke Emilia Clarke (die verre van eigenzinnig is in de show zelf), maar in de originele en ongeopende pilot werd ze gespeeld door Tamzin Merchant (die de vrouw van Henry VIII had gespeeld in The Tudors).

Het punt is dat het publiek dat de originele pilot bekeek er zo'n hekel aan had dat showrunners David Benioff en D. B. Weiss moest naar binnen en alles veranderen, inclusief de originele acteurs die voor sommige rollen waren ingehuurd. Vervolgens herschikten ze Clarke in de rol van de geliefde Khaleesi.

17 Charlie Hunnam als Rhaegar Targaryen

Als je een fan bent van de show en een regelmatige kijker, zou je weten dat de rol van Rhaegar Targaryen fysiek niet groot is. Hoewel zijn aanwezigheid groot is, stierf het personage zelf jaren eerder en was het geen essentieel onderdeel van de show. Wanneer hij in flashbacks wordt gezien, is het meestal EXTREEM kort.

Dus het is vreemd om erachter te komen dat Sons of Anarchy-droomboot Charlie Hunnam werd getikt om het overleden personage te spelen, wat ons doet geloven dat de showrunners een grotere rol in gedachten hadden voor Rhaegar in termen van flashback-scènes. Omdat ik bijvoorbeeld helemaal voor deze specifieke castingkeuze zou zijn geweest.

16 Jennifer Ehle als Catelyn Stark

Dit is een casting die ik persoonlijk beide kanten op had kunnen zien. In de serie werd de dappere en nobele Catelyn Stark gespeeld door de uitstekende Michelle Fairley, die op unieke wijze haar geniale acteervaardigheden liet zien in de laatste aflevering met haar personage in de aflevering "The Rains of Castamere" van seizoen 3.

Oorspronkelijk werd Catelyn echter gespeeld door actrice Jennifer Ehle, die in de originele pilot-aflevering had gespeeld voordat ze werd vervangen door Fairley. Er waren echter geen harde gevoelens met Ehle, die zei dat ze zich had afgemeld voor de heropname van de piloot. "Het was te vroeg voor mij om te werken, emotioneel en qua binding", zei Ehle. Ze had haar dochter gehad voordat ze de piloot filmde en ze heeft er geen spijt van dat ze niet in de show speelde.

15 Mahershala Ali As Xaro Xhoan Daxos

Met hoe groots een ster Mahershala Ali op dit moment is, doet het een beetje pijn om te weten dat hij echt in was voor een rol in Game of Thrones. Blijkbaar was Ali op voor de rol van Xaro Xhoan Daxos, het personage dat Daenerys probeert te laten trouwen voordat hij zelf door haar wordt beledigd (wanneer ze hem en een van haar dienstmaagden opsluit in een kluis nadat ze ontdekte dat ze allebei verraden hadden haar).

En de reden waarom hij werd afgewezen voor de rol is behoorlijk hilarisch - het had te maken met een stoel. "Ik had dit hele ding uitgewerkt met deze stoel", vertelde de acteur Jimmy Kimmel tijdens zijn late night show. “Ik was bezig met het doen van al deze power moves en standen en wat niet. En dan ga ik naar binnen voor de auditie en loop ik de HBO-kantoren binnen en daar staan deze twee krukken… zonder rug erachter.”

14 Perdita-weken als Roslin Frey

Het personage van Roslin Frey was misschien in totaal vijf minuten op het scherm (of zelfs dat). Haar personage wordt geïntroduceerd tijdens haar gedwongen huwelijk met Edmure Tully en in feite het begin van de hele "Rode Bruiloft" en hielp het plot voor de Frey's te verplaatsen, waardoor hun rol als enkele van de slechtste mensen in alle zeven koninkrijken werd versterkt.

Hoewel Alexandra Dowling aanvankelijk de rol van Roslin speelde, zou het oorspronkelijk naar actrice Perdita Weeks gaan. "Ik gaf de rol in Game of Thrones op om [nog een] rol te spelen en belde zelfs de producenten om het terug te smeken toen ik het nieuws hoorde [dat het andere deel dat ze had gespeeld was uitgesteld], maar het was te laat," vertelde ze de Daily Mail.

13 Jared Harris als de hoge mus

Jared Harris is een van de meest briljante acteurs van onze tijd, dus het is moeilijk te geloven dat hij ELKE rol heeft verloren waarvoor hij auditie doet. Maar in feite is dat precies wat er gebeurde toen hij achter de felbegeerde High Sparrow-rol aanging. Harris was in voor de rol die uiteindelijk naar Jonathan Pryce ging (die opmerkelijk werk deed met de gedoemde rol) en hij was gek toen hij de rol NIET kreeg.

"Ik verlies onderdelen aan de raarste mensen", vertelde Harris aan Vulture. “Het is nogal verwarrend. Het is een beetje een raar bereik. Het is heel vreemd om erachter te komen wie dingen doet waarvoor je [auditie hebt gedaan].”

12 Markeer sterk als Stannis Baratheon

Mark Strong is altijd een geweldige acteur geweest (je kent hem misschien van de Kingsman-films en Zero Dark Thirty), maar wat je misschien niet weet, is dat hij in was voor de rol van Stannis Baratheon in GOT, een rol die ging uiteindelijk naar Stephen Dillane. Strong is altijd goed geweest als het gaat om het spelen van schurken, en hij zou de rol van Stannis uit de marge hebben geslagen, maar tegen welke prijs?

Zelfs Dillane was niet blij toen zijn personage uiteindelijk werd beledigd omdat de verwarring van het verhaal een zure smaak in zijn mond achterliet. Dus zou Strong hetzelfde hebben gevoeld?

11 Sam Heughan als Loras Tyrell

Sommige dingen waren gewoon niet bedoeld - en die dingen die niet gebeuren, gebeuren meestal niet met een reden. Zoals Sam Heughan die geen van de rollen krijgt waarvoor hij auditie deed in Game of Thrones. En ja, hij deed auditie voor veel onderdelen in de show, waaronder Loras Tyrell, Loras 'liefde Renly Baratheon, en zelfs een stel mannen van de Night's Watch (in Castle Black die de muur bemande).

Maar uiteindelijk kwam het allemaal goed voor Heughan, aangezien hij zei dat de intensiteit van de auditie hem hielp zich beter voor te bereiden op de rol van Jamie Fraser in Highlander, die hij WEL won.

10 En Sam Heughan als Renly Baratheon

Hoewel Renly Baratheon niet zo lang blijft rondhangen als Loras Tyrell, speelde hij een belangrijke rol in de Grote Oorlog (tenminste zijn aanwezigheid deed dat) samen met de rest van de Baratheon-familie. Maar omdat hij zo'n speciale band had met Brienne van Tarth (gespeeld door Gwendoline Christie), bleef zijn karakter door de serie bestaan, zelfs na zijn zeer vroegtijdige dood.

Renly werd uiteindelijk gespeeld door Gethin Anthony, maar het zou net zo'n dramatische impact hebben gehad als hij werd gespeeld door Sam Heughan, die naast vele anderen ook voor die rol in was. Maar het is beter dat de rol naar Anthony ging, aangezien Heughan een enigszins vergelijkbare houding heeft als acteur Finn Jones, die de rol van Loras speelde.

9 Dominic West als Mance Rayder

Bijna iedereen kent Dominic West als Jimmy McNulty van The Wire en Noah Solloway van The Affair, maar wist je dat hij DIT DICHTBIJ was om de King Beyond the Wall, Mance Rayder, te spelen? West kreeg de rol aangeboden, maar kon zich er niet toe verbinden om zes maanden weg te zijn van zijn familie terwijl de show op locatie in Reykjavik werd opgenomen.

“Het was een mooie rol, een goede rol,” zei West toen hem werd gevraagd naar de rol die hij afwees in de super populaire show. “Ik ga er spijt van krijgen. Mijn probleem is dat ik vier kinderen heb en op dit moment aarzel ik om voor een lange tijd van huis weg te zijn.”

8 Izzy Meikle-Small As Sansa Stark

Op dit moment heeft Sophie Turner de rol van Sansa Stark zo iconisch gemaakt dat het buitengewoon moeilijk is om je voor te stellen dat iemand anders probeert de schoenen van de oudste Stark-dochter te vullen. De showrunners werden echter verscheurd tussen het kiezen van Turner voor de rol en het kiezen van actrice Izzy Meikle-Small.

Blijkbaar waren Meikle-Small en Turner de laatste twee in de competitie voor de felbegeerde rol en, zoals de geschiedenis al weet, werd de rol uiteindelijk toegekend aan Turner. "Ik kwam bij de laatste twee om Lady Sansa Stark te spelen", zei Meikle-Small. "Ik was een beetje verdrietig omdat de show enorm is, maar ik ben niet zo ongelukkig, omdat ze allemaal veel vlees laten zien, nietwaar? Ik denk niet dat mijn ouders blij zouden zijn.'

7 Jamie Campbell Bower als Waymar Royce

Jaime Campbell Bower is geen onbekende in het fantasy-genre, en je herkent hem misschien van zowel de Twilight-serie als de Harry Potter-franchise, maar wist je ook dat hij een rol speelde in de originele pilot voor Game of Thrones als Waymar Royce?

Zoals we nu weten, schraapten de showrunners de hele eerste piloot en de cast die de specifieke personages speelde, en gingen ze volledig in een andere richting, wat betekent dat Bower's rol werd nixed. Wees echter nooit bang - Bower wordt ingeschakeld om te schitteren in de prequel van GOT die HBO heeft gekocht, dus hij is in feite rond.

6 Lily Allen As Yara Greyjoy

Yara Greyjoy is een favoriet bij fans sinds Gemma Whelan voor het eerst op het scherm verscheen. Whelan was echter niet de eerste keuze van de showrunners om de sterke en complexe leider te spelen, hun eerste keuze was op zijn zachtst gezegd relatief gerelateerd. De rol werd voor het eerst aangeboden aan popster Lily Allen, die toevallig de echte zus is van Alfie Allen, die Theon Greyjoy speelt - YARA'S BROER.

"Ze vroegen me of ik interesse had om de zus van Theon te spelen", schreef Allen op Reddit. Ze zei verder dat ze zich niet op haar gemak voelde met de manier waarop de twee personages met elkaar omgingen toen Yara voor het eerst werd geïntroduceerd en het is onnodig om te zeggen dat we haar niet de schuld geven.

5 Brian Cox als… Wie hij ook wilde zijn?

Brian Cox is een van de grootste namen in Hollywood en in de internationale filmscene, dus het is logisch dat de producenten van Game of Thrones wilden dat hij een deel van de Westeros-wereld zou worden. Helaas, voor Brian en voor de wereld, wees hij het af. En heeft hij spijt?

"Stom, ik heb het in het begin afgewezen omdat ze niet genoeg geld betaalden", zei hij met tegenzin. “Nu hebben ze meer geld. En ik was dom, het was dom omdat ik nu een complete verslaafde ben. Maar ik weet niet wat ik zou kunnen spelen." Hij zegt dat hij nog steeds wacht op een telefoontje van de producenten om hem opnieuw te vragen. Hij moet waarschijnlijk zijn adem niet inhouden, aangezien het achtste en laatste seizoen nu voorbij is.

4 Idem met Ray Stevenson

Soms, als je een grote ster bent, zullen producers je smeken om hun show te doen. Het is de droom van elke acteur die uitkomt. Dit was toevallig het geval met GOT-showrunners die acteur Ray Stevenson benaderden en hem vroegen om een onbekende rol in de serie te spelen. Het punt is dat Stevenson het afwees omdat de timing helemaal niet klopte.

"Ik was liever in het begin gecast", zei hij in een interview. “Ik vind het prachtig, maar het is niet iets waar ik op dit moment op zou komen. Omdat ik in het begin al gezien was, was ik liever betrokken geweest bij de groei van de show.”

3 Danny Dyer als Pyp

Voordat hij een rol kreeg in EastEnders, wilde acteur Danny Dyer wanhopig een rol krijgen in de HBO-fantasieserie - waarom? Omdat, DUH. Hij nam zelfs de briljante Dame Diana Rigg in vertrouwen, die Lady Olenna Tyrell speelde, en zij deed een goed woordje voor hem voor de rol van Pyp, een van de toeschouwers op de Muur die ook een van Jon Snows goede vrienden was.

Zoals het leven zou gaan, ging de rol van Pyp naar Josef Altin, maar dat weerhield Dyer er niet van om ook andere rollen in de serie uit te proberen. Helaas kreeg hij die ook niet, en Rigg grapte zelfs dat het Dyer's cockney-accent was dat hem ervan weerhield een rol te spelen.

2 Gillian Anderson (opnieuw) als Melisandre

Het personage Melisandre (ook wel bekend als de Rode Priesteres) is altijd een beetje een vraagteken geweest in de show. In het begin weten we dat ze geen goede aanwezigheid is door de manier waarop ze Renly Baratheon, Shereen Baratheon en zelfs Gendry (nu) Baratheon behandelde, maar ze was in staat zichzelf een beetje te verlossen door Jon Snow weer tot leven te brengen en Arya naar rechts te wijzen richting tijdens de Slag om Winterfell.

En het is moeilijk om Melisandre te zien als iemand anders dan de geweldige Carice van Houten, maar het gerucht gaat dat Gillian Anderson OOK deze specifieke rol kreeg aangeboden. We moeten zeggen dat het interessant zou zijn geweest om te zien hoe Anderson alle ravage aanrichtte in de Zeven Koninkrijken die Melisandre werkelijk deed.

1 Ian McNeice als Magister Illyrio

Net zoals Game of Thrones, de sci-fi-serie D r. Die een behoorlijk grote cult-aanhang over de hele wereld heeft, dus Ian McNeice zou zich niet al te slecht moeten voelen over zijn rol in de HBO-show die daadwerkelijk door iemand anders wordt gespeeld. McNeice speelde in de originele pilot die door de showrunners werd geschrapt, en hoewel de meeste van de cast van die pilot hun baan verloren, waren de producers dol op McNeice en wilden ze dat hij betrokken zou zijn bij de heropname van de show.

Maar tegen de tijd dat hem werd gevraagd, had hij al ingestemd met Dr. Who, dus Roger Allam werd herschikt om de rol van Magister Illyrio te spelen.

Aanbevolen: