Dit was Anne Hathaway's favoriete Andy-outfit van The Devil Wears Prada

Inhoudsopgave:

Dit was Anne Hathaway's favoriete Andy-outfit van The Devil Wears Prada
Dit was Anne Hathaway's favoriete Andy-outfit van The Devil Wears Prada
Anonim

The Devil Wears Prada is niet alleen een iconische film vanwege zijn onberispelijke acteerwerk, hilarische komedie en inspirerende karakterreizen. Het wordt als filmisch goud beschouwd, deels omdat het ook enkele serieuze modemomenten bevat waar we meer dan 15 jaar later nog steeds ontzag voor hebben.

Het is moeilijk te geloven dat Gisele Bündchen aanvankelijk de kans om in een cameo-optreden in de film te schitteren afsloeg. Maar we kunnen geloven dat Anne Hathaway, die uiteindelijk de hoofdrol speelde als de hoofdrolspeler Andy Sachs, vanaf het begin wist dat ze de rol wilde en hard campagne voerde om het te krijgen.

Hathaway maakte niet alleen deel uit van zo'n legendarische film die zoveel mensen ontroerde, maar ze mocht ook deelnemen aan het dragen van verschillende onmogelijk chique outfits. Het kiezen van haar favoriete Andy-look was geen gemakkelijke taak, maar ze wierp wel enig licht op welke outfit haar eerste keuze zou zijn om in het echte leven te dragen.

Welke Andy-outfit was meer "Anne" dan "Andy"?

In een omslagverhaal uit 2022 met het tijdschrift Interview, werd Anne Hathaway geïnterviewd door een selectie van vrienden en collega-kunstenaars en creatievelingen. De enige echte Michael Kors stelde niet verrassend een modegerelateerde vraag: "Welke outfit die je droeg in The Devil Wears Prada was meer Anne dan Andy?"

In reactie daarop onthulde Hathaway dat de vraag "kip-en-ei" was omdat "wat ik beschouw als mijn stijl zo wordt beïnvloed door aan de slag te gaan met Patricia Field en gesprekken met haar te voeren over hoe je outfits moet dragen samen.”

De actrice onthulde toen dat de enige opvallende outfit voor haar was wat Andy droeg op het James Hoult-feest:

"Maar ik hou van wat ik droeg op het James Hoult-feest, die fluwelen Chanel-jas die tot op de knieën kwam, en dan de minirok en de kousen en de slungelige laarzen."

Anne Hathaway in The Devil Wears Prada draagt een Chanel fluwelen jas
Anne Hathaway in The Devil Wears Prada draagt een Chanel fluwelen jas

Hathaway gaf toe dat de outfit afkomstig moet zijn van monsters omdat ze er steeds "rechte spelden in vond".

Hield iedereen van die outfit?

Hoewel de feestoutfit van James Hoult misschien Hathaway's favoriete look van de film was, lijkt het erop dat niet elke kijker het daarmee eens is. In Cosmopolitan's definitieve lijst van de beste en slechtste outfits in de film krijgt de James Hoult-look geen ranglijst, maar de tas die erbij hoort staat op nummer 12.

"De outfit is best schattig, maar die tas is walgelijk", schrijft de publicatie. “Het leer is niet het enige dat versleten is. Ik voel een paniekaanval opkomen als ik alleen maar naar het verminkte ding kijk.”

Elk lijstitem dat volgt is "vrijwel één lange gelijkspel voor de laatste plaats", dus het is duidelijk dat de schrijver de tas niet beoordeelt.

De beste look op de lijst is de geheel witte winterjas die Andy draagt als ze eenmaal bloeit in het tijdschrift Runway: Pretty! Eenvoudig en elegant, maar toch met een knipoog naar haar eigen unieke stijl.”

Andere outfits die hoog op de lijst stonden, zijn Andy's vele gelaagde tops, haar 'serieuze journalistenoutfit' die ze aan het einde van de film draagt, en Miranda's krijtstreepensemble.

Ondertussen zijn enkele van de slechtst beoordeelde outfits Emily's auto-ongeluk-outfit, Andy's iconische cerulean first day at work-sweater en Andy's Paris-daglook.

Hoe denkt Anne Hathaway over 'The Devil Wears Prada'?

Afgezien van de geweldige outfits, heeft Anne Hathaway nog steeds een speciaal plekje in haar hart voor The Devil Wears Prada. En ze wist dat de film speciaal was, zelfs voordat ze erin speelde!

Hathaway voerde campagne om de rol te winnen en deelde later tijdens de castreünie via Entertainment Weekly: Het sprak me aan. Het deed me voelen. Het ging over een onderwerp dat ik heel serieus neem, maar op zo'n heerlijk vrolijke en luchtige manier.'

Herinnerend aan het proces van wachten om erachter te komen of ze de rol won, herinnerde Hathaway zich: Ik heb geduldig gewacht tot het mijn beurt was en ik werd gebeld. Het was het gemakkelijkste ja ter wereld.

“Ik herinner me het moment dat ik erachter kwam dat ik de rol kreeg, ik rende schreeuwend door mijn appartement. Ik had destijds een stel vrienden, ik sprong gewoon de woonkamer in en schreeuwde: "Ik ga naar The Devil Wears Prada!"

Hathaway onthulde dat ze op de set geïntimideerd was door Meryl Streep's method acting en ijzige vertolking van Runway Editor Miranda Priestly (waardoor Streep zichzelf ellendig bleek te maken op de set!), maar ze voelde zich uiteindelijk altijd verzorgd.

Terugkijkend op de erfenis van de film, gelooft ze dat het het publiek heeft geholpen om uit te zoeken welke rol ze willen spelen in hun eigen carrière: Ik denk dat het een generatie heeft gevormd om te beslissen, nou ja, wie zal ik zijn op de werkvloer, wie zal ik zijn als ik een leider ben?”

Aanbevolen: