De top 10 beste 'Scooby Doo'-animatiefilms, volgens IMDb

Inhoudsopgave:

De top 10 beste 'Scooby Doo'-animatiefilms, volgens IMDb
De top 10 beste 'Scooby Doo'-animatiefilms, volgens IMDb
Anonim

Scooby-Doo vermaakt al sinds 1969 kinderen en gezinnen. De meeste mensen herinneren zich waarschijnlijk dat ze hem op VHS-banden hebben gezien, maar hij was er al voordat ze iets waren. In elke Scooby-Doo-film onderzoeken hij en de Mystery Gang altijd een vreemde paranormale gebeurtenis en moeten ze samenwerken om het mysterie van wat er werkelijk gebeurt op te lossen. Scooby-Doo is misschien een hond, maar hij is net zo dapper, zorgzaam en goedhartig als zijn vrienden, Shaggy, Freddy,Daphne , en Velma

Hoewel de serie voor het eerst werd gemaakt in de late jaren zestig, spelen Scooby-Doo en de bende nog steeds de hoofdrol in films, waaronder een nieuwe die vorig jaar uitkwam (maar die niet in de top 10 stond). Laten we eens kijken naar de top 10 Scooby-Doo-films die IMDb als de beste beoordeelde.

10 ‘Scooby-Doo! Stage Fright' (2013) - 7,1 sterren

De eerste op onze lijst is Scooby-Doo! Plankenkoorts. Het is een soort Scooby-Doo-versie van Phantom of the Opera. Volgens IMDb gaat de film over "Daphne en Fred proberen een talentenjacht uit die plaatsvindt in een oud operahuis, maar de show kan worden geannuleerd voor de repetities wanneer een gemaskerde Phantom uit het verleden opnieuw verschijnt." Deze film is misschien wel leuker en schattiger dan het echte Phantom of the Opera.

9 ‘Scooby-Doo! Abracadabra-Doo' (2010) - 7,1 sterren

Scooby-Doo! Abracadabra-Doo is net zo schattig als de titel. In dit Scooby-Doo-avontuur onderzoeken Scooby en zijn vrienden een gigantische griffioen. 'De bende gaat op reis om Velma's jongere zus, Madelyn, te controleren. Ze studeert toneelmagie aan de Whirlen Merlin Magic Academy, waar blijkbaar een gigantische griffioen is waargenomen. De bende besluit op onderzoek uit te gaan', aldus IMDb. Naast het mysterie achter de gigantische griffioen ontdekken we ook dat Velma's zus verliefd is op Shaggy.

8 'Scooby-Doo Meets The Boo Brothers' (1987) - 7,1 sterren

Hoewel Scooby-Doo Meets the Boo Brothers een van de oudere films is, is het nog steeds verbonden met de nieuwere films, Scooby-Doo! Plankenkoorts en Scooby-Doo! Abracadabra-Doo. Het gaat over Shaggy, Scooby en Scrappy die naar het landgoed van Shaggy's oom gaan nadat hij sterft en ze ontdekken al snel dat het wordt achtervolgd door geesten. Volgens ScreenRant: Voordat ze zelfs maar aankomen, krijgen ze te horen dat ze moeten vertrekken door een sheriff die hen vertelt dat het er spookt. Daarna worden ze achtervolgd door verschillende geesten. Het trio noemt geestverdelgers, The Boo Brothers, die zelf geesten zijn, en Shaggy krijgt een nieuwe romantische interesse in Sadie Mae Scroggins. De tv-film eindigt met de bende die in paniek rent nadat ze een echte paranormale ontmoeting hebben gehad.

7 ‘Night Of The Living Doo’ (2001) - 7.3 Sterren

Night of the Living Doo is een korte film die als Halloween-special op tv verscheen. In tegenstelling tot de meeste Scooby-Doo-films, duurt het slechts 18 minuten. Volgens IMDb gaat deze korte film over Scooby Doo en de Mystery Inc. bende die Gary Coleman oppikt, en de Mystery Machine gaat al snel kapot (meerdere keren), waardoor ze uiteindelijk gestrand zijn in een spookkasteel dat eigendom is van David Cross.”

6 ‘Scooby-Doo! Laff-A-Lympics: Spooky Games' (2012) - 7,3 sterren

Close-up van Scooby-Doo praten
Close-up van Scooby-Doo praten

Scooby-Doo! Laff-A-Lympics: Spooky Games is een dvd met twee schijven met 12 afleveringen van Laff-a-Lympics samen met een speciale aflevering, Scooby-Doo! Spookachtige spellen. Volgens CBR is de Laff-a-Lympics "een van de grootste tv-crossovers tot nu toe, fans waren verheugd om niet alleen Scooby te zien, maar ook andere prominente Hanna-Barbera-personages zoals Captain Caveman, Muttley en Yogi Bear." De Scooby-Doo! Spooky Games is een spin-off van Scooby's All-Star Laff-A-Lympics waar de personages strijden in verschillende evenementen, maar een 1000 jaar oud standbeeld komt tot leven en de bende moet ervoor zorgen dat dit niet gebeurt. ze niet in de weg staan om de spellen af te maken.

5 ‘Scooby-Doo! And The Spooky Scarecrow' (2013) - 7.3 Stars

Scooby-Doo! en de Spooky Scarecrow is nog een Halloween-tv-special. Het duurt misschien maar 22 minuten, maar het geldt als een van de beste Scooby-Doo-films. Volgens IMDb gaat de tv-special over twee mensen worden aangevallen door een vogelverschrikker in het spookachtige maïsdoolhof van Cobb Corner, wat de burgemeester ertoe aanzet het maïsdoolhof en alle Halloween-festiviteiten voor het jaar te sluiten. Tenzij de bende de levende vogelverschrikker kan stoppen (de legende gaat dat hij tot leven werd gebracht door een heksenvloek), zal Cobb Corner geen Halloween hebben. Ook al is het maar een tekenfilm, het is nog steeds heel eng als je denkt aan een boze vogelverschrikker die rondloopt.

4 ‘Scooby-Doo! Camp Scare' (2010) - 7,3 sterren

Scooby-Doo! Camp Scare is eigenlijk een minder enge, cartoonversie van Friday the 13th. Scooby-Doo, Shaggy, Freddy, Daphne en Velma gaan naar het oude kamp van Fred en ontdekken de angstaanjagende dingen die daar zijn gebeurd.“De bende hoort de verhalen van de Woodsman, een ex-adviseur die ernstig hersenletsel opliep door een grap die jaren geleden uit de hand liep, de Fisherman – een jongen die zoveel viste dat hij gedeeltelijk vis werd, en de Spectre – een lang verloren gewaande wandelaar”, aldus ScreenRant. Hoewel het klinkt als vrijdag de 13e, zijn er meer dingen in het plot betrokken, waaronder een verzonken oude stad op de bodem van een meer.

3 'Scooby-Doo en het spook van de heks' (1999) - 7,3 sterren

Scooby-Doo en het spook van de heks is nog een van de oudere Scooby-Doo-films uit de tijd dat je het op een videoband kon bekijken. Volgens IMDb gaat de film over: "Scooby-Doo en de Mystery Gang bezoeken Oakhaven, Massachusetts om vreemde gebeurtenissen te zoeken met betrekking tot een beroemde horrorschrijver en zijn voorouder waarvan wordt beweerd dat hij een heks is." Oakhaven is geen echte plaats, maar Massachusetts staat bekend om de heksenprocessen in Salem die eeuwen geleden plaatsvonden. Het feit dat het deels gebaseerd is op echte geschiedenis, maakt deze Scooby-Doo-film tot een van de beste.

2 ‘Scooby-Doo! 13 Spooky Tales: Holiday Chills and Thrills’ (2012) - 7.7 Stars

Scooby-Doo! 13 Spooky Tales: Holiday Chills and Thrills is een dvd-collectie met twee schijven van dertien vakantie-afleveringen, waaronder de speciale aflevering Scooby-Doo! Spookachtige feestdagen. Scooby Doo! Haunted Holidays gaat over de bende die een vloek onderzoekt die de speelgoedwinkel van de familie Menkle bedreigt en ze ontdekken dat het een sinistere sneeuwpop is die in de winkel rondwaart. Ze moeten samenwerken om de vloek te verbreken en de speelgoedwinkel te redden. Deze Scooby-Doo-collectie kreeg de op één na hoogste IMDb-beoordeling omdat het een interessante kerstwending gaf aan een Scooby-Doo-mysterie.

1 'Scooby-Doo On Zombie Island' (1998) - 7.8 Sterren

Scooby-Doo op Zombie Island wordt beoordeeld als de beste Scooby-Doo-films ooit gemaakt. Volgens IMDb gaat de film over de Mystery Gang herenigen en bezoeken Moonscar Island, een afgelegen eiland met een duister geheim. Daphne wil meer dan alleen een schurk in een kostuum, en ze krijgen meer dan ze ooit hadden verwacht. De reden waarom fans zo dol zijn op deze film, is omdat het zowel kinderen als volwassenen aanspreekt. Het heeft een plotwending waarin Fred en Daphne geïnteresseerd raken in andere mensen, maar weer bij elkaar komen nadat de bende het zombiemysterie heeft opgelost. En iedereen houdt ook van zombiefilms.

Aanbevolen: