De top 10 beste Godzilla-films ooit, volgens IMDb

Inhoudsopgave:

De top 10 beste Godzilla-films ooit, volgens IMDb
De top 10 beste Godzilla-films ooit, volgens IMDb
Anonim

Toen de originele Godzilla voor het eerst werd uitgebracht in 1954, ontving de film gemengde recensies van critici, en sommigen voorspelden zelfs de commerciële mislukking. Ze hadden niet meer ongelijk kunnen hebben. Met in totaal 36 films, talloze tv-series, videogames, boeken en andere merchandise, werd Godzilla de langstlopende filmfranchise ooit.

In de lijst van vandaag bekijken we de best beoordeelde films uit de Godzilla-franchise, zodat u geen uren hoeft te besteden om ze voor uw tv te bekijken. Dus blijf scrollen om erachter te komen welke Godzilla-film die nummer één plek heeft ingenomen.

10 'Godzilla vs. Mechagodzilla II' (1993) - IMDb-beoordeling 6.6

Afbeelding
Afbeelding

De aftrap van de lijst van vandaag is de film Godzilla vs. Mechagodzilla II uit 1993, die werd geregisseerd door Takao Okawara en met Masahiro Takashima, Ryoko Sano en Megumi Odaka. Ook al klinkt het alsof deze film een vervolg is op Godzilla vs. Mechagodzilla uit 1974, afgezien van de titel hebben deze twee films eigenlijk niets meer gemeen. Godzilla vs. Mechagodzilla II heeft momenteel een 6.6 rating op IMDb.

9 'Mothra vs. Godzilla' (1964) - IMDb-beoordeling 6.6

Afbeelding
Afbeelding

De volgende op onze lijst is de vierde film in de Godzilla-franchise. Mothra vs. Godzilla, die in 1964 werd uitgebracht. Geregisseerd door de legendarische regisseur Ishirō Honda en met in de hoofdrollen Akira Takarada, Yuriko Hoshi en Hiroshi Koizumi, vertelt de film hoe mensen zich tot de insectengod Mothra wendden om hen te helpen vechten tegen Godzilla.

De meeste mensen, zelfs Godzilla-fans, weten niet dat de insectengod zijn eigen speelfilm had, Mothra, die in 1961 werd uitgebracht. Net als Godzilla vs. Mechagodzilla II, heeft deze film ook een 6.6 beoordeling op IMDb.

8 'Godzilla vs. King Ghidorah' (1991) - IMDb-beoordeling 6.6

Afbeelding
Afbeelding

Laten we verder gaan met de volgende film op onze lijst - de Japanse film Godzilla vs. King Ghidorah uit 1991, geregisseerd door Kazuki Ōmori. Godzilla vs. King Ghidora - met acteurs als Megumi Odaka, Katsuhiko Sasaki, Akiji Kobayashi en Robert Scott Field - is de achttiende Godzilla-film en heeft momenteel een beoordeling van 6,6 op IMDb, wat betekent dat hij een plek deelt met Mothra vs. Godzilla en Godzilla vs. Mechagodzilla II.

7 'Godzilla vs. Biollante' (1989) - IMDb-beoordeling 6.6

Afbeelding
Afbeelding

De volgende op de lijst is de film Godzilla vs. Biollante uit 1989, de zeventiende film in de franchise. Geregisseerd door Kazuki Omori en met in de hoofdrollen Kunihiko Mitamura, Yoshiko Tanaka en Megumi Odaka, deze Godzilla-aflevering laat Godzilla het opnemen tegen een nieuw genetisch gemodificeerd monster. Godzilla vs. Biollante heeft een IMDb-score van 6.6.

6 'Godzilla Against MechaGodzilla' (2002) - IMDb-beoordeling 6.7

Afbeelding
Afbeelding

Godzilla Against Mechagodzilla werd uitgebracht in 2002 en dient als een direct vervolg op de originele Godzilla uit 1954, waarbij alle 25 eerdere films en de gebeurtenissen die zich hadden voorgedaan werden genegeerd. De film volgt Godzilla in een epische strijd tegen zijn nieuwe aartsvijand, Mechagodzilla, die is ontwikkeld door de Japanse zelfverdedigingstroepen. De film werd alom geprezen en commercieel zeer succesvol. Het heeft momenteel een 6,7 rating op IMDb.

5 'Ghidorah, The Three-Headed Monster' (1964) - IMDb-beoordeling 6.7

Afbeelding
Afbeelding

Ghidorah, the Three-Headed Monster, geregisseerd door Ishirō Honda, is de vijfde film in de Godzilla-franchise. De film, met Yosuke Natsuki, Hiroshi Koizumi en Akiko Wakabayashi, volgt Godzilla die de krachten bundelt met Rodan en Mothra om een nieuwe bedreiging voor de mensheid te verslaan: een driekoppig buitenaards monster, Ghidorah. Ghidorah, het driekoppige monster heeft momenteel een beoordeling van 6,7 op IMDb.

4 'Shin Godzilla' (2016) - IMDb-beoordeling 6.8

Afbeelding
Afbeelding

Laten we verder gaan met een van de meest recente Godzilla-films, Shin Godzilla, die in 2016 in première ging. Shin Godzilla fungeert als de 31e film in de Godzilla-franchise. De film - weer een reboot van de franchise - bevat het oorspronkelijke verhaal van Godzilla en de eerste ontmoeting van Japan met de King of the Monsters.

De film ontving positieve recensies van critici en het publiek vond hem ook geweldig - hij heeft momenteel een beoordeling van 6,8 op IMDb.

3 'Godzilla vs. Destoroyah' (1995) - IMDb-beoordeling 7.0

Afbeelding
Afbeelding

De volgende op de lijst is de film Godzilla vs. Destoroyah uit 1995, die werd geregisseerd door Takao Okawara en met onder andere Takuro Tatsumi, Yōko Ishino en Yasufumi Hayashi. Afgezien van de King of the Monsters, bevat de film enkele andere fictieve monsters zoals Godzilla Junior en Destoroyah. De film was een van de meest winstgevende voor dat jaar en kreeg goede recensies van critici. Het heeft een 7.0 rating op IMDb.

2 'Godzilla, Mothra And King Ghidorah: Giant Monsters All-Out Attack' (2001) - IMDb-beoordeling 7.1

Afbeelding
Afbeelding

De nummer twee op de lijst van vandaag is de film Godzilla, Mothra and King Ghidorah: Giant Monsters All-Out Attack uit 2001, het 26e deel in de franchise. De film werd geregisseerd door Shusuke Kaneko en heeft acteurs als Chiharu Niiyama, Kaho Minami en Kunio Murai. Naast Godzilla, zijn ook Mothra, King Ghidorah en Baragon te zien in de film. Het heeft momenteel een 7,1 rating op IMDb.

1 'Godzilla' (1954) - IMDb-beoordeling 7.6

Afbeelding
Afbeelding

De lijst op nummer één plaatsen is natuurlijk de originele Godzilla-film uit 1954, want niets kan de OG-film die dit hele universum heeft gecreëerd, echt overtreffen. Godzilla werd geregisseerd door Ishirō Honda en heeft sterren Akira Takarada, Momoko Kochi en Akihiko Hirata. Hoewel de film gemengde recensies kreeg van critici, vond het publiek hem geweldig - het werd een cultklassieker. Het heeft momenteel een 7,6 rating op IMDb.

Aanbevolen: