Weinig bekende feiten achter het maken van de eerste 'Matrix'-film

Inhoudsopgave:

Weinig bekende feiten achter het maken van de eerste 'Matrix'-film
Weinig bekende feiten achter het maken van de eerste 'Matrix'-film
Anonim

In 1999 werd de sci-fi-actie The Matrix uitgebracht en het verhaal van een dystopische toekomst waarin de mensheid gevangen zit in een gesimuleerde realiteit kreeg al snel talloze fans over de hele wereld. De film kreeg uiteindelijk twee vervolgen - The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions. Deze winter zou een vierde aflevering moeten verschijnen, met Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss die hun rollen hernemen en de Wachowskisproduceren, co-schrijven en regisseren.

Vandaag bekijken we enkele dingen die hoogstwaarschijnlijk niet weten over de eerste film. Van waar het werd opgenomen tot wie er oorspronkelijk in zou spelen - blijf scrollen om erachter te komen!

10 Brad Pitt, Will Smith en Nicolas Cage speelden bijna Neo

Keanu Reeves The Matrix opnieuw geladen
Keanu Reeves The Matrix opnieuw geladen

Hoewel Keanu Reeves absoluut perfect was voor de rol van Neo, was hij niet de eerste keuze van de filmmakers. Hollywoodsterren Brad Pitt, Will Smith en Nicolas Cage gaven de rol allemaal door. Dit is wat Brad onthulde tijdens een interview:

Ik zal je er één geven, slechts één, omdat ik echt geloof dat het nooit van mij is geweest. Het is niet van mij. Het is van iemand anders en

ze gaan het halen. Daar geloof ik echt in. Ik echt. Maar ik heb de Matrix doorgegeven. Ik heb de rode pil genomen."

9 Terwijl Samuel L. Jackson, Russel Crowe en Sean Connery de rol van Morpheus afwezen

Laurence Fishburne in The Matrix
Laurence Fishburne in The Matrix

De rol van Neo is niet de enige die bijna werd gespeeld door een heel andere acteur. Hoewel Morpheus uiteindelijk werd gespeeld door Laurence Fishburne, was hij ook niet de eerste keus van de filmmakers. Enkele andere beroemde Hollywood-sterren die de rol hebben afgewezen, zijn onder meer Samuel L. Jackson, Russel Crowe en Sean Connery.

8 Jada Pinkett Smith deed oorspronkelijk auditie voor de rol van Trinity

Trinity The Matrix-film
Trinity The Matrix-film

Actrice Jada Pinkett Smith speelde ook bijna een cruciale rol in The Matrix. De actrice deed auditie voor de rol van Trinity, maar het ging niet zoals gepland. Dit is wat Jada onthulde:

"Ik deed auditie voor Trinity met Keanu. Maar Keanu en ik hadden niet echt een klik… Op dat specifieke moment, nee dat deden we niet… we werden echt goede vrienden. Ik denk het niet was zijn schuld. Ik denk dat het net zo goed mijn schuld was als wie dan ook. Het was niet alleen Ke, ik ook."

7 De film was oorspronkelijk een stripboek

Trinity Neo The Matrix zonnebril
Trinity Neo The Matrix zonnebril

Als het gaat om de oorsprong van het verhaal van The Matrix, begon het eigenlijk als een stripboek. Schrijvers-regisseurs Lana en Lilly Wachowski bedachten oorspronkelijk de verhaallijn voor een stripboek, aangezien beiden eerder stripboeken voor Marvel hadden geschreven. Uiteindelijk werd het verhaal te mooi om er geen film van te maken.

6 Het werd opgenomen in Sydney, Australië

Keanu reeves en Carrie Anne Moss als Neo en Trinity in eerste Matrix
Keanu reeves en Carrie Anne Moss als Neo en Trinity in eerste Matrix

De locatie waar de eerste The Matrix-film werd opgenomen, is Sydney, Australië. Door daar te fotograferen, werd het budget van de film aanzienlijk verlaagd vanwege belastingen. Alle binnen- en buitenscènes zijn volledig in Sydney opgenomen, maar de straatnamen in de film zijn afkomstig van locaties in Chicago waar de filmmakers zijn opgegroeid.

5 De scènes hebben een groene of blauwe tint

De Matrix
De Matrix

Een subtiele code die niet iedereen op het eerste gezicht zal opvallen, is het feit dat verschillende scènes een andere tint in de film hebben. Alle scènes die zich afspelen binnen de computerwereld van de Matrix hebben een groene tint, terwijl alle scènes die zich in de echte wereld afspelen een blauwe tint hebben. Als je dit weet, kun je gemakkelijk zien wat waar gebeurt.

4 De regisseurs kregen bijna niet het budget dat ze nodig hadden

reeves matrix screenshot
reeves matrix screenshot

De Wachowski's vroegen oorspronkelijk een budget van $60 miljoen van Warner Brothers, maar ze kregen slechts $10 miljoen.

Dat was echter niet genoeg voor hen, dus besloten ze alles te besteden aan de openingsscène van de Matrix om aan Warner Brothers te bewijzen dat de film een hit zal worden. Gelukkig was de studio zo onder de indruk van de opnamescène dat ze het oorspronkelijke budget kregen.

3 Keanu Reeves was herstellende van een operatie, daarom schopt Neo nauwelijks in de vechtscènes

Keanu Reeves in The Matrix Reloaded
Keanu Reeves in The Matrix Reloaded

De vechtscènes van Neo moesten worden aangepast aan Keanu Reeves, die op dat moment herstellende was van een operatie. Dit is wat Keanu zei over zijn blessure:

"Ik had een oude gecomprimeerde schijf en een verbrijzelde schijf. Een van hen was echt oud, tien jaar, en uiteindelijk begon er een aan mijn ruggenmerg te kleven. Ik viel 's ochtends onder de douche omdat je verliest je evenwichtsgevoel."

2 De code was eigenlijk tekst uit Japanse kookboeken

Matrix groene code
Matrix groene code

De maker van de kenmerkende code van The Matrix, Simon Whiteley, onthulde dat de code eigenlijk uit het Japanse kookboek van zijn vrouw kwam. Simon gebruikte de personages als basis voor de buitenaardse codering die op het scherm verscheen. Dit is wat hij zei:

"Ik vertel iedereen graag dat de code van The Matrix is gemaakt van Japanse sushi-recepten. Zonder die code is er geen Matrix."

1 En tot slot, alle zonnebrillen waren op maat gemaakt

De Matrix Neo2
De Matrix Neo2

En tot slot, het afronden van de lijst is het feit dat de zonnebrillen die de personages in The Matrix dragen allemaal op maat gemaakt zijn. Omdat de zonnebril er was om de ogen te verbergen van de mensen die de waarheid over de Matrix wisten, moesten ze absoluut perfect zijn. Dit is wat kostuumontwerper Kym Barrett zei over de zonnebril:

Ze zouden geen bril maken die op 500 andere verschillende mensen zou passen. Ze zouden iets creëren dat alleen op hen past. Alles was op maat gemaakt.

Aanbevolen: