Deze 10 A-Listers hebben allemaal gelogen over hun leeftijd om een rol te krijgen

Inhoudsopgave:

Deze 10 A-Listers hebben allemaal gelogen over hun leeftijd om een rol te krijgen
Deze 10 A-Listers hebben allemaal gelogen over hun leeftijd om een rol te krijgen
Anonim

Het is heel bekend dat leeftijd in de filmindustrie meer is dan alleen een getal. Hollywood is tenslotte erg streng en durven we ageist te zeggen. Dus wanneer een beroemdheid een bepaalde leeftijd bereikt, zijn ze automatisch ingesteld om rollen bij audities te verliezen, ongeacht hoe goed ze zijn als acteurs.

Daarom besluiten velen van hen te liegen over hun leeftijd of er gewoon helemaal niet over te praten. Van Sandra Bullock tot Nicolas Cage - hier zijn 10 acteurs die hebben gelogen over hun leeftijd om een rol te krijgen.

10 Sandra Bullock

Afbeelding
Afbeelding

De lijst wordt afgetrapt door Sandra Bullock die loog over haar leeftijd om een rol te krijgen in de rom-com Love Potion No.9. Het personage waarvoor ze auditie deed was een 'oudere wetenschapper', dus Bullock voegde vijf jaar toe aan haar echte leeftijd. Na een tijdje heb je geen idee hoe oud je bent omdat je zo vaak hebt gelogen. Ik heb altijd gezegd dat ik nooit zou liegen, maar een keer, toen ik dat niet deed, werkte het tegen me. Dus ik denk dat je gewoon blijft ze gissen', zei Bullock in een interview in 1992 met Barbara W alters.

9 Rebel Wilson

De volgende op de lijst is de Australische actrice Rebel Wilson die in 2017 de krantenkoppen haalde nadat werd onthuld dat ze al geruime tijd over haar leeftijd had gelogen in Hollywood - ze beweerde dat ze 29 was, maar het bleek dat ze 35 was jaar oud op dat moment. En hoewel Wilson niet loog over haar leeftijd voor een specifieke rol, heeft haar kleine leugentje om bestwil haar zeker geholpen om een aantal rollen in films te bemachtigen.

"Als actrice treft het vrouwen meer dan mannen in termen van leeftijdsdiscriminatie en seksisme, dus om door de pers te worden geroepen over iets dat de meest verstandige, zakelijke mensen in mijn positie zouden hebben gedaan, het was een beetje kwetsend", zei de Pitch Perfect-actrice in een interview met het tijdschrift Who."Als je een acteur bent, heb je een zogenaamde speelreeks; voor mij is het toch niet echt gunstig om je leeftijd te laten schrijven."

8 Mila Kunis

Afbeelding
Afbeelding

Laten we verder gaan met actrice Mila Kunis, die loog over haar leeftijd om een rol te krijgen in de sitcom That '70s Show. Kunis was pas 14 jaar oud toen ze auditie deed voor de rol, maar ze wist dat ze nog een paar jaar moest toevoegen om het optreden veilig te stellen. "Juridisch was ik 14, maar ik vertelde hen dat ik een beetje ouder was… Ik vertelde hen dat ik 18 zou worden, wat technisch gezien geen leugen is, want op een gegeven moment zou ik 18 worden", onthulde Kunis in een 2012 interview met Jay Leno.

7 Carla Gugino

Een andere actrice die niet eerlijk was over haar leeftijd is Carla Gugino. In 1989 beweerde Gugino dat ze jonger was dan ze was, zodat ze de hoofdrol kon spelen in de komische film Troop Beverly Hills.

"Vóór IMDb kon je liegen over je leeftijd, en ik werd er volledig voor beloond omdat ik 16 was en ik zei dat ik 14 was om de baan te krijgen", onthulde Gugino tijdens haar optreden in 2105 op The Late Late Show met James Corden."Ik snap het! … Ik vertelde de regisseur over drie weken, toen ik eenmaal wist dat ik niet ontslagen kon worden omdat we genoeg hadden geschoten, dacht ik: 'Je weet het, ik ben 16.' Ik dacht zeker dat hij zou zeggen: 'No big deal', maar hij zei: 'Gap! Ik zou je nooit aangenomen hebben als ik wist dat je 16 was.'"

6 Nicolas Cage

Afbeelding
Afbeelding

Nicolas Cage is waarschijnlijk de laatste acteur waarvan je zou denken dat hij zou liegen over zijn leeftijd, maar hij staat vandaag op deze lijst, wat betekent dat hij er toch over heeft gelogen. In 1989 vertelde Cage de producenten van Fast Times op Ridgemont High dat hij 18 jaar oud was toen hij in feite 17 was. Ze kwamen erachter en gaven hem een kleinere rol vanwege strikte arbeidswetten.

5 Rachel McAdams

Afbeelding
Afbeelding

Rachel McAdams is de volgende op de lijst van actrices die bepaalde rollen hebben weten te bemachtigen omdat ze niet helemaal eerlijk was over haar leeftijd. In de jaren 2000 meldden veel media dat de leeftijd van McAdams een mysterie was, vooral omdat er talloze inconsistenties waren over of ze op dat moment 26 of 28 jaar oud was.

4 Laurence Fishburne

Afbeelding
Afbeelding

Laurence Fishburne beleefde zijn grote doorbraak na zijn verschijning in de oorlogsfilm Apocalypse Now uit 1979, waar hij de rol speelde van de 18-jarige Tyrone. Maar Fishburne was toen pas 14, dus hij moest liegen over zijn leeftijd. "Apocalypse Now was mijn gekste ervaring ooit. Ik was 14 jaar oud en ik had gelogen over mijn leeftijd om de rol te krijgen. Ik heb nog nooit een andere film gehad", zei Fishburne voor The Guardian.

3 Jessica Chastain

De volgende op de lijst is de Academy Award-genomineerde actrice Jessica Chastain die je kent van films als Zero Dark Thirty en Interstellar. Chastain heeft technisch gezien nooit gelogen over haar leeftijd - in plaats daarvan besloot ze het niet te onthullen."Ik zal nooit mijn leeftijd zeggen omdat ik een actrice ben en ik wil verschillende leeftijden spelen", zei de actrice in een interview in 2013.

2 Whoopi Goldberg

EGOT-winnaar Whoopi Goldberg heeft ook gelogen over haar leeftijd voor filmrollen. Maar ze deed niet alsof ze jonger was - ze voegde zelfs jaren toe aan haar echte leeftijd omdat ze op dat moment te jong was om aangenomen te worden. "Ik heb lange tijd over mijn leeftijd gelogen omdat niemand me wilde inhuren om op te treden. Iedereen zei dat ik te jong was. Dus toen ik twintig was, zette ik zes jaar op mijn leven", zei Goldberg.

1 Gabrielle Carteris

De lijst wordt afgerond door Gabrielle Carteris die loog dat ze veel jonger was dan ze was om een optreden te krijgen in de tienerdramaserie Beverly Hills, 90210. Haar geheim werd uiteindelijk onthuld, maar ze werd niet ontslagen omdat de show al een tijdje op tv was. "Ze wisten het niet, ik heb gelogen", zei de actrice. "Ik heb met een advocaat gesproken over hoe ik deze contracten kon ondertekenen en liegen over mijn leeftijd en toch in staat zijn om de show te doen.'Het is ok?' En, 'Ja, dat is het, zolang je maar zegt dat je ouder bent dan 21.'"

Aanbevolen: