De top 10 filmmusicals ooit, gerangschikt op succes aan de kassa

Inhoudsopgave:

De top 10 filmmusicals ooit, gerangschikt op succes aan de kassa
De top 10 filmmusicals ooit, gerangschikt op succes aan de kassa
Anonim

Naarmate meer en meer bioscopen over de hele wereld openen, wordt 2021 een groot jaar voor filmmusicals. In The Heights werd in juni uitgebracht en kreeg lovende kritieken van critici, en er zullen nog veel meer filmmusicals volgen. Onder de filmmusicals die in 2021 worden uitgebracht, zijn Dear Evan Hansen, Tick, Tick… Boom! en Steven Spielberg 's West Side Story

Hoewel filmmusicals een populair genre zijn, is de term zelf enigszins lastig te definiëren. Veel films bevatten veel muziek, maar voldoen technisch niet aan de criteria voor een musical, zoals de Academy Award-winnende biopic Bohemian Rhapsody. Bovendien komen veel animatiefilms dichter bij de definitie van een musical, zoals Frozen en Tangled, maar worden ze meestal nog steeds niet als "filmmusicals" beschouwd – misschien vanwege het kleinere aantal nummers en het gebrek aan choreografie.

Hier is een lijst van de tien meest succesvolle filmmusicals aller tijden, gerangschikt op box-office-inkomsten. Voor het doel van deze lijst wordt een 'filmmusical' gedefinieerd als een live-actiefilm waarin de personages zingen om het verhaal voort te bewegen.

10 'Betoverd' - $340,5 miljoen

Enchanted kwam uit in 2007 en speelde Amy Adams als Giselle, een archetypische Disney-prinses die zich in het moderne New York City bevindt. De film is zowel een parodie als een viering van Disney-prinsessenmusicals. De film was zeer succesvol, zowel financieel als kritisch. Het bracht $ 340,5 miljoen op met een budget van $ 85 miljoen en werd genomineerd voor drie Academy Awards. Een vervolg, getiteld Disenchanted, is al enkele jaren in de maak en zal uiteindelijk in 2022 worden uitgebracht.

9 'Mary Poppins Returns' - $ 349,5 miljoen

Mary Poppins Returns is een vervolg op de film Mary Poppins uit 1964, met Dame Julie Andrews in de titelrol. Deze keer neemt Emily Blunt de rol over en wordt ze vergezeld door Lin-Manuel Miranda, Colin Firth en Meryl Streep. Dick Van Dyke, die Bert de schoorsteenveger speelde in de originele film, speelt een kleine bijrol. De film deed het vrij goed aan de kassa, verdiende $ 349,5 miljoen met een budget van $ 130 miljoen, en werd genomineerd voor vier Oscars in 2019.

8 'Mamma Mia! Hier gaan we weer' - $ 394,7 miljoen

Mamma Mia! Here We Go Again is het vervolg op de megahit Mamma Mia! Bijna de hele originele cast hernam hun rollen, waaronder Meryl Streep, Amanda Seyfried en Pierce Brosnan. Ze werden vergezeld door verschillende nieuwkomers, geleid door Lily James in de hoofdrol van Young Donna. De film had een brutowinst van bijna $ 395 miljoen op een budget van slechts $ 75 miljoen, wat een groot succes betekende. Hij verdiende lang niet zoveel geld als de eerste Mamma Mia! film, maar kreeg betere recensies van critici. Terwijl de originele film op Rotten Tomatoes slechts een goedkeuringsclassificatie van 55% heeft, heeft het vervolg een goedkeuringsclassificatie van 79%, wat betekent dat het "vers gecertificeerd" is.

7 'Grease' - $ 396,2 miljoen

In Grease spelen John Travolta en Olivia Newton-John eind jaren vijftig twee verliefde middelbare scholieren. Hoewel het zich afspeelt in de jaren 1950, werd Grease eigenlijk uitgebracht in 1978, waardoor het nog steeds de oudste film op deze lijst is. In feite is het de enige film in deze ranglijst die niet in de eenentwintigste eeuw is uitgebracht. Gecorrigeerd voor inflatie is Grease gemakkelijk de financieel meest succesvolle filmmusical ooit gemaakt.

6 'The Greatest Showman' - $ 434,9 miljoen

The Greatest Showman had een all-star cast, geleid door Hugh Jackman, Zac Efron en Zendaya, en het bevatte muziek geschreven door Tony, Oscar en Grammy-winnende componisten Benj Pasek en Justin Paul, dus het is geen verrast dat het zo'n succes was. De film had een brutowinst van $ 435 miljoen op een budget van $ 84 miljoen en won verschillende grote prijzen. Een vervolg is in ontwikkeling, maar de productie is nog niet begonnen.

5 'Les Misérables' - $ 441,8 miljoen

Les Misérables is een van de meest succesvolle musicals in de geschiedenis van Broadway, en de verfilming was even winstgevend. Het budget voor de productie was slechts $ 61 miljoen, wat een van de laagste budgetten op deze lijst is, maar de winsten waren enorm. De film bracht wereldwijd $ 441,8 miljoen op, wat meer dan zeven keer het budget is.

4 'La La Land' - $ 446,1 miljoen

In La La Land spelen Ryan Gosling en Emma Stone twee aspirant-artiesten, de een een pianist en de ander een actrice, die verliefd worden in Los Angeles, Californië. Het is een van de meest bejubelde musicals ooit gemaakt en werd genomineerd voor veertien Academy Awards. Het is ook de meest winstgevende originele filmmusical op deze lijst. De enige filmmusicals die meer geld opbrachten, waren gebaseerd op Broadway-musicals of eerdere films, terwijl La La Land een volledig origineel verhaal is uit de geest van scenarioschrijver en regisseur Damien Chazelle.

3 'Mamma Mia' - $609.9 miljoen

Mamma Mia! de film is geïnspireerd door Mamma Mia! de musical, een van de meest succesvolle musicals in de geschiedenis van Broadway. De musical is geïnspireerd op de muziek van ABBA, een van de meest succesvolle bands in de muziekgeschiedenis. Daarom zou het absoluut geen schok moeten zijn dat Mamma Mia! (2008) werd de best scorende filmmusical op het moment van de release, en het blijft de op twee na best scorende filmmusical aller tijden. De film verdiende $ 602,9 miljoen van een mager budget van $ 52 miljoen, waardoor de film een groot succes werd.

2 'Aladdin' (2019) - $ 1,05 miljard

Aladdin (2019) is een remake van de gelijknamige animatiefilm uit 1992. Het is een relatief getrouwe remake van de originele film, met Will Smith, Mena Massoud en Naomi Scott in de hoofdrollen. Het bevat veel van dezelfde nummers uit de originele film, evenals een nieuw nummer van het beroemde songschrijversduo Pasek en Paul. Het is een van de slechts twee filmmusicals die ooit meer dan $1 miljard opbracht aan de kassa.

1 'Beauty and the Beast' (2017) - $ 1,26 miljard

De meest winstgevende filmmusical aller tijden is de live-action remake van Beauty and the Beast, die in 2017 werd uitgebracht. De filmsterren Emma Watson, bekend van Harry Potter, als Belle en Dan Stevens, uit Downton Abbey, als het beest. Het bevat veel van de nummers uit de originele film, evenals verschillende nieuwe nummers van hetzelfde songwritingteam. Hoewel de film $ 1,126 miljard verdiende, had hij ook een enorm budget van $ 255 miljoen.

Aanbevolen: