Achter de schermen van Natalie Imbruglia's iconische muziekvideo uit de jaren 90 voor "Torn"

Inhoudsopgave:

Achter de schermen van Natalie Imbruglia's iconische muziekvideo uit de jaren 90 voor "Torn"
Achter de schermen van Natalie Imbruglia's iconische muziekvideo uit de jaren 90 voor "Torn"
Anonim

Als er een persoon in leven is die geen relatie heeft met Natalie Imbruglia's " Torn", hebben we ze niet ontmoet nog. Teksten als "Ik ben helemaal uit het geloof, dit is hoe ik me voel / ik heb het koud en ik ben beschaamd, gebonden en gebroken op de vloer" kunnen zelfs de sterksten onder ons reduceren tot een betraande, schreeuw-zingende puinhoop, en ze kunnen het huis zeker ook naar beneden halen bij karaoke. En het is moeilijk om dit nummer te horen zonder een sterk mentaal beeld te geven van de iconische muziekvideo, die een van de beroemdste video's van de jaren '90 werd.

De rauwe, organische beelden kwamen overeen met de kwetsbare en droevige teksten van het nummer en bevatten een van de grootste 'onthullingen' die we ooit in muziekvideo's hebben gezien. Maar er kan achter de schermen informatie zijn die u niet kent. We leggen het hier uit met alle details over de opname, productie en release van Natalie Imbruglia's "Torn" muziekvideo.

10 Het werd geregisseerd door Alison Maclean

De "Torn"-muziekvideo is misschien wel het bekendste werk van Alison Maclean, maar het is verre van haar enige filmprestatie. Nadat ze de video had geregisseerd, regisseerde ze afleveringen van Sex and the City en The Tudors en de langspeelfilm Jesus' Son, met Billy Crudup in de hoofdrol.

9 Het nummer is een cover

Je herinnert je misschien de tijd dat internet erachter kwam dat Natalie Imbruglia 'Torn' niet schreef en dat het nummer in feite een cover is. De originele versie werd in 1993 geschreven voor Scott Cutler en Anne Preven voor Preven, en een tweede versie werd gemaakt door Lis Sorensen en behaalde matig commercieel succes in Denemarken voordat Natalie Imbruglia's platenlabel, RCA, het voorstelde voor haar album. Onnodig te zeggen dat haar versie al snel de meest succesvolle versie werd.

8 Natalie Imbruglia wilde iets film-y

Natalie Imbruglia beschrijft de opwinding van het hebben van artistieke inbreng in het uiterlijk van de muziekvideo, en ze legt uit dat ze vanaf het begin wist dat ze iets 'film-y' wilde. Na een paar verschillende behandelingen te hebben bekeken, raakte ze geïntrigeerd door het kunstzinnige concept van Alison Maclean: fotograferen vanuit een "appartement" met slechts één opname en het geluidsbeeld laat aan het einde van de video los.

7 De video-co-starred Jeremy Sheffield

Jeremy Sheffield speelt het vriendje in de "Torn"-muziekvideo, met wie Natalie Imbruglia een scène van een ruzie met een romantische partner (of ex-romantische partner) "repeteert". De Engelse acteur en voormalig balletdanser was ook te zien in de video "I Want to Break Free" van Queen in 1984 en hij speelde de rol van vriendje tot in de perfectie in "Torn."

6 Het maakt gebruik van B-roll footage

Alison Maclean was niet helemaal enthousiast met haar concept toen ze het aan Natalie Imbruglia pitchte - of misschien werd ze tijdens het proces geïnspireerd en kreeg ze nieuwe ideeën terwijl ze bezig was. Ze had vaag het idee gehad dat de video een rauwe uitstraling zou hebben, maar werd geïnspireerd toen ze de camera's tijdens de opnames liet draaien om zoveel van de B-roll-opnames in het uiteindelijke product te gebruiken.

5 Het bevat een knipoog naar 'Last Tango In Paris'

Natalie Imbruglia en Jeremy Sheffield waren te zien in de video die een scène "repeteerde", waaruit outtakes en B-roll-opnames werden geëxtraheerd om in de video te worden gebruikt. De scène die ze repeteren is er een die Maclean zelf schreef - een bewerking van een scène uit Bernardo Bertolucci's Last Tango in Paris (1972). De weergave van seksueel geweld en emotioneel misbruik in de film veroorzaakte controverse, maar het heeft een veel smakelijker effect gehad in de 'Torn'-muziekvideo.

4 Ze hielp bij het casten van de vriend

Natalie Imbruglia was onder de indruk van Jeremy Sheffield toen ze zijn inzending voor de rol van haar vriend in de video zag. Terwijl zij en Alison Maclean audities aan het uitkammen waren, trok Jeremy Sheffield hun aandacht. Natalie Imbruglia meldt dat ze zo blij was met zijn optreden in de video en heeft verklaard dat het filmen erg comfortabel en zelfs leuk was vanwege het gemak waarmee hij met hem samenwerkte.

3 Een bemanning ha alt de set uit elkaar

Als je de video hebt gezien, weet je dat het climaxmoment tegen het einde van het nummer komt, wanneer een team van grips en stagehands het 'appartement' uit elkaar ziet halen, waarvan nu wordt onthuld dat het een soundstage is, terwijl Natalie Imbruglia danst en het laatste zoete, zwevende refrein slaat. Dit was allemaal echt - de bemanning moest achter de muren wachten, omdat de camera maar één afstandsschot maakte, tot hun moment. Ze hadden een nauwgezet gechoreografeerde volgorde om het appartement uit elkaar te halen. Het "organische" gevoel dat het heeft is eigenlijk het resultaat van talloze repetities!

2 Natalie Imbruglia was nerveus

Natalie Imbruglia herinnert zich dat ze extreem nerveus was voorafgaand aan de video-opname, ondanks dat ze vertrouwen had in Alison Maclean's behandeling van het nummer. Ze herinnert zich "op de bank zitten denkend: 'Ik moet voor de camera zingen', en die angst, natuurlijk, rauw en echt…" Een goede regisseur weet die nervositeit te benutten en Alison Maclean hield van het kwetsbare effect dat het had op Natalie's acteren, die perfect bij het nummer passen.

1 De shoot was vroeg afgelopen

Ondanks haar aanvankelijke nervositeit herinnert Natalie Imbruglia zich dat ze niet alleen wegging met het gevoel dat de video een succes zou worden, maar dat de shoot ook eerder eindigde. Ze vertelt over het gevoel van het verlaten van wat "waarschijnlijk de grootste muziekvideo van [mijn] leven" was en van het vastleggen van dat "beetje magie", en beschrijft hoe onwaarschijnlijk het is om dat eerder dan gepland te hebben vastgelegd.

Aanbevolen: