Will Smiths fout van $ 250 miljoen

Inhoudsopgave:

Will Smiths fout van $ 250 miljoen
Will Smiths fout van $ 250 miljoen
Anonim

Er zijn maar weinig sterren uit de jaren 90 en daarna die het succes van Will Smith evenaren. Nadat hij zijn carrière als rapper was begonnen, stapte Smith over naar televisie in een van de grootste sitcoms aller tijden voordat hij het grote scherm veroverde. De man heeft gewoon de gouden tip en op dit moment heeft hij niets meer te bereiken.

Tijdens zijn meest productieve jaren kreeg Will Smith een enorme kans om hem recht in het gezicht te staren die hij volledig heeft gemist. Op zijn beurt verloor hij de kans om $ 250 miljoen te verdienen.

Dus, hoe heeft Will Smith een enorme betaaldag gemist? Laten we eens kijken naar de beslissing die alles veranderde.

Hij gaf de Matrix door voor Wild Wild West

Een van de belangrijkste componenten om aan de top van de filmindustrie te blijven, is het kiezen van de juiste rol op het juiste moment, maar dit is veel gemakkelijker gezegd dan gedaan. Sommige sterren zijn er goed in, maar zelfs zij zijn niet immuun voor swingen en het missen van een enorme kans. Helaas was dit het geval voor Will Smith toen hij Wild Wild West verkoos boven The Matrix.

Nu, achteraf blijkt het vrij duidelijk dat dit een vreselijke beslissing was, maar Smith zelf zou ingaan op de reden waarom hij uiteindelijk The Matrix doorgaf. In feite maakt de manier waarop hij het zegt het tot op zekere hoogte begrijpelijk.

“Dus nadat we Men in Black, de Wachowskis, hadden gemaakt, kwamen ze binnen en hadden ze maar één film gemaakt. Ik denk dat die film Bound heette. En ze kwamen binnen en maakten een pitch voor The Matrix. En het blijkt dat het genieën zijn! Maar er is een dunne lijn in een pitch-meeting tussen genie en wat ik heb meegemaakt in de meeting, vertelde Smith zijn YouTube-volgers.

De Wachowski's deden hun best om de film en hun baanbrekende effecten tevergeefs te pitchen. Het bleek dat ze nogal verwarrend waren voor Smith om te begrijpen, en hij zou hier nader op ingaan in zijn YouTube-video.

Smith vertelde over hun pitch en zei: Stel je voor dat je halverwege de sprong zou kunnen stoppen met springen. Maar dan kunnen mensen 360 graden om je heen kijken terwijl je springt en…wanneer je stopt met springen.”

Vanwege de verwarring gaf Will Smith het project door en eindigde met de hoofdrol in Wild Wild West, wat een behoorlijke mislukking was.

Keanu Reeves krijgt de baan

Nu Will Smith uit beeld was, moest de studio de juiste man vinden om Neo te spelen, en terwijl andere acteurs werden overwogen, zou het Keanu Reeves zijn die uiteindelijk de rol van zijn leven kreeg en de kans om verder te gaan zichzelf versterken als een actiefilmster.

Met Reeves in de hoofdrol en een getalenteerde cast met mensen als Lawrence Fishbourne, Carrie-Anne Moss en Hugo Weaving, werd The Matrix een wereldwijde hit die de wereld kennis liet maken met baanbrekende speciale effecten. Je weet wel, dezelfde effecten die de Wachowski's slecht hebben uitgelegd aan Will Smith.

Na de hit van The Matrix aan de kassa, waren er vervolgfilms om de hoek. In plaats van het een en het ander te doen, ging de studio door en maakte ze samen. Dit was een enorme gok, maar aan het eind van de dag leverden deze films een serieuze munt op aan de kassa.

Reeves verdiende $ 250 miljoen voor de trilogie

Dus, hoe heeft Will Smith zoveel geld misgelopen? Nou, Keanu Reeves had een mooie rimpel in zijn contract waarin een deel van de winst voor de sequels was inbegrepen. Volgens Business Insider was het totale bedrag dat Reeves voor de trilogie neerhaalde maar liefst $ 250 miljoen, wat een van de grootste uitbetalingen in de filmgeschiedenis is.

Gelukkig was niet alles verloren voor Will Smith. Natuurlijk, Wild Wild West was lang niet in de buurt van hetzelfde niveau als The Matrix, maar Smith zou doorgaan en de dominantie van de kassa voortzetten die hij in de jaren 90 had gevestigd. Met films als I, Robot, Hitch, Hancock en de voortzetting van de franchises Men in Black en Bad Boys deed Smith het prima voor zichzelf.

“Als ik het had gedaan omdat ik zwart ben, dan zou Morpheus niet zwart zijn geweest omdat ze naar Val Kilmer keken. Dus ik zou waarschijnlijk The Matrix hebben verpest, ik zou het hebben verpest. Ik heb jullie allemaal een plezier gedaan', zei Smith toen hij het had over hoe de Matrix-films drastisch anders zouden zijn geweest met hem aan boord.

Will Smith heeft een betaaldag van $ 250 miljoen misgelopen, maar met een nettowaarde van $ 350 miljoen weten we zeker dat hij het nu goed vindt.

Aanbevolen: