Welk personage uit 'Lord of the Rings' zou Sean Connery spelen?

Inhoudsopgave:

Welk personage uit 'Lord of the Rings' zou Sean Connery spelen?
Welk personage uit 'Lord of the Rings' zou Sean Connery spelen?
Anonim

Als misschien wel de grootste filmtrilogie aller tijden, is de Lord of the Rings-franchise er een waar mensen nog steeds geen genoeg van kunnen krijgen. Wat begon als een stukje klassieke literatuur, werd uiteindelijk een wereldwijde moloch aan de kassa, wat resulteerde in een klassieke originele trilogie en een enorm succesvolle Hobbit-trilogie.

Op een gegeven moment kreeg Sean Connery, een legende op zich, een hoofdrol aangeboden in de originele trilogie, maar uiteindelijk liet hij de kans voorbijgaan. Het opende niet alleen de deur voor een andere artiest om een erfenis in het bedrijf te verstevigen, maar het kostte Connery ook honderden miljoenen dollars.

Laten we eens kijken naar de beslissing van Sean Connery om de franchise door te geven!

Hij kreeg de rol van Gandalf aangeboden

Als een van de grootste acteurs van zijn tijd was Sean Connery iemand die geen gebrek heeft aan geweldige rollen. Dit betekent echter niet dat hij niet immuun was voor het missen van een gouden kans. Zoek niet verder dan de jaren 2000, toen Connery de rol van Gandalf kreeg aangeboden in de Lord of the Rings-filmfranchise.

In die tijd had Connery zich al gevestigd als een legende van het bedrijf. Hij speelde jarenlang als James Bond in zijn jonge jaren, en nadat zijn tijd als 007 ten einde liep, zou hij zijn erfenis blijven uitbreiden met andere succesvolle films. Buiten zijn tijd als Bond speelde Connery ook in hitfilms als Indiana Jones and the Last Crusade, The Untouchables, The Rock, The Hunt for Red October en meer.

Hoewel hij niets meer te bereiken had, was hij nog steeds een werkende artiest die steeds selectiever werd in zijn rollen. Uiteindelijk kwamen Peter Jackson en de mensen die de Lord of the Rings-films maakten aankloppen met het aanbod van hun leven, maar in plaats van de kans te grijpen, besloot de legendarische acteur de rol te laten liggen.

Nu Connery uit beeld was, moest de studio iemand vinden om de centrale rol van Gandalf te vervullen, en uiteindelijk zou de juiste man voor de baan tevoorschijn komen en een iconische uitvoering inleveren.

Ian McKellen krijgt de rol

Voordat hij werd gecast als Gandalf in Lord of the Rings, was Ian McKellen een veteraan van de acteerscène die bij lange na niet in de buurt kwam van het succes dat Connery eerder had gevonden. Natuurlijk, McKellen had heel veel ervaring, maar zijn naamwaarde was er gewoon niet in vergelijking.

Interessant is dat het jaar voordat The Fellowship of the Ring zijn debuut maakte, McKellen de hoofdrol speelde als Magneto in X-Men, waarmee hij zijn tijd in die lucratieve franchise begon. Dit hielp ongetwijfeld zijn mainstream aantrekkingskracht te vergroten voordat The Fellowship of the Ring werd uitgebracht, en McKellen moest blij zijn met hoe snel hij een begrip werd.

Na verloop van tijd zou McKellen in alle drie de Lord of the Rings-films verschijnen, evenals in alle drie de Hobbit-films die jaren later uitkwamen. Een extra bonus is dat McKellen ook in 5 films in de X-Men-franchise verscheen, wat betekent dat hij een enorme erfenis voor zichzelf op het grote scherm heeft uitgehouwen.

Connery verloor $ 450 miljoen

Sean Connery verloor niet alleen de kans om Gandalf te spelen in wat velen beschouwen als de beste filmtrilogie aller tijden, maar hij verloor uiteindelijk honderden miljoenen in het proces.

Volgens de New Zealand Herald kreeg de beroemde acteur $ 30 miljoen aangeboden en 15% van de winst om als Gandalf in de franchise te schitteren. Dankzij de films die bijna $ 3 miljard opleverden aan de kassa, zou Connery ongeveer $ 450 miljoen hebben verdiend. In plaats daarvan liet de artiest de rol en de kans om een belachelijk bedrag te verdienen, liggen.

Dus, waarom gaf Sean Connery uiteindelijk Lord of the Rings door? Het leek een project met een enorm potentieel dat al een ingebouwd publiek had dankzij de boeken die werden aangekondigd als klassiekers. Nou, volgens de New Zealand Herald begreep hij het gewoon niet.

“Ik heb het boek gelezen. Ik heb het script gelezen. Ik heb de film gezien. Ik begrijp het nog steeds niet. Ian McKellen, geloof ik, is er geweldig in, zei Connery.

Ook al was hij een filmlegende, de beslissing van Sean Connery om Gandalf te blijven spelen, kwam met een hoge prijs. Hoewel hij het materiaal misschien niet volledig begreep, had hij zowel Gandalf als James Bond op zijn naam kunnen hebben staan, iets dat vrijwel niemand in de buurt zou hebben gebracht.

Aanbevolen: