Marvel Comics-momenten die we waarschijnlijk zullen zien in de vierde fase van de MCU

Inhoudsopgave:

Marvel Comics-momenten die we waarschijnlijk zullen zien in de vierde fase van de MCU
Marvel Comics-momenten die we waarschijnlijk zullen zien in de vierde fase van de MCU
Anonim

The Marvel Cinematic Universe werd geboren in 2008, met de release van de eerste Iron Man-film. Sindsdien is het uitgegroeid tot de grootste filmfranchise ter wereld. Het omvat twee dozijn films en verschillende tv-shows. Om deze enorme franchise te helpen organiseren, brengt Marvel de films en shows uit in wat ze 'fasen' noemen.

Momenteel is Marvel net begonnen met het uitbrengen van Phase Four van de MCU. De eerste film van Phase Four is Black Widow, die in de zomer van 2021 uitkwam met groot financieel succes en positieve recensies van critici. De fase begon echter technisch met verschillende tv-shows: WandaVision, The Falcon and the Winter Solider en Loki. Fase vier is de eerste MCU-fase die ooit begint met televisieprogramma's in plaats van met een film.

Hoewel alle Marvel-films en -shows gloednieuwe creatieve werken zijn, zijn ze allemaal sterk geïnspireerd door Marvel-strips. Hier zijn verschillende Marvel Comics-momenten die we waarschijnlijk zullen zien in de volgende films van Phase Four van de MCU.

6 'Shang-Chi en de legende van de tien ringen'

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is de volgende filmset die wordt uitgebracht in Phase Four van de MCU. De film, met Simu Liu van Kim's Convenience in de hoofdrol, zal in september 2021 in de Verenigde Staten worden uitgebracht. Een van de producenten, Johnathan Schwartz, heeft gezegd dat hij wilde dat de film zou kijken naar het familiedrama van Shang-Chi, net als de film. stripboeken wel. De film zal echter ook behoorlijk verschillen van de strips, wat volgens Liu mogelijk is omdat de meeste mensen niet zo bekend zijn met het achtergrondverhaal van Shang-Chi.

5 'Eternals'

Eternals wordt geregisseerd door Chloé Zhao, de Academy Award-winnaar voor Beste Regisseur van dit jaar, en heeft een sterrencast met als hoofdact Academy Award-winnaar Angelina Jolie. Zhao heeft gezegd dat ze met deze film "iets wilde bereiden dat misschien net een beetje anders smaakt", maar ze werd nog steeds beïnvloed door Marvel Comics en de eerdere films in de MCU. Ze behield bijvoorbeeld dezelfde personages uit de strips, maar in veel gevallen veranderde ze hun rassen, geslachten en seksualiteit. Bryan Tyree Henry, die de Eeuwige genaamd Phastos speelt, zal de eerste openlijk homoseksuele superheld in de MCU spelen, ook al is het personage van Phastos geen homo in de strips.

4 'Spider-Man: No Way Home'

Spider-Man: No Way Home zal de laatste MCU-film zijn die in 2021 wordt uitgebracht. Het is het derde deel in de MCU Spider-Man-franchise met in de hoofdrol Tom Holland en het is gepland om vlak voor kerst te verschijnen. Regisseur Jon Watts had aanvankelijk gepland dat het Marvel Comics-personage Kraven the Hunter de primaire antagonist van Spider-Man in de film zou zijn. De plannen zijn echter gewijzigd (misschien vanwege de controverse tussen Marvel Studios en Sony Pictures) en in plaats daarvan zullen de schurken in Spider-Man: No Way Home personages zijn die fans meer kennen uit eerdere films. Jamie Foxx vertolkt zijn rol als Electro uit The Amazing Spider-Man 2 en Alfred Molina vertolkt zijn rol als Doctor Octopus uit Spider-Man 2.

3 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness'

Doctor Strange in the Multiverse of Madness zal de eerste MCU-film zijn die in 2022 wordt uitgebracht. De regie is in handen van Sam Raimi, die vooral bekend is door het regisseren van de originele Spider-Man-filmtrilogie met in de hoofdrol Tobey Maguire. Volgens C. Robert Cargill, die meeschreef aan de eerste Doctor Strange-film, vertelden Marvel-studio's de schrijvers om de vreemde elementen uit de strips in de originele film te verminderen, maar zeiden dat die elementen misschien in een vervolg zouden kunnen worden gebruikt. De regisseur van de eerste film, Scott Derrickson, heeft gezegd dat hij wilde dat de film ook de donkere en enge aspecten van de stripboeken zou onderzoeken. De tweede Doctor Strange-film heeft een nieuwe regisseur en scenarioschrijver, dus het is onduidelijk hoeveel gekheid en engheid uit de strips nog steeds zal worden opgenomen, maar de scenarioschrijver Michael Waldron heeft gezegd dat het op zijn minst enkele enge elementen zal bevatten.

2 'Thor: Liefde en Donder'

Thor: Love and Thunder wordt in het voorjaar van 2022 uitgebracht als de negenentwintigste film in het MCU. Taika Waititi, die de vorige Thor-film regisseerde, is terug als regisseur en Chris Hemsworth herneemt zijn rol als de Noorse god van de donder. Waititi had een ambitieuze visie voor de film en zei: "Het is alsof 10-jarigen ons vertelden wat er in een film zou moeten zitten en we zeiden ja tegen alles." Thor: Love and Thunder zal inderdaad verschillende elementen uit de strips bevatten, waaronder Natalie Portman's personage Jane Foster die de Mighty Thor wordt terwijl ze worstelt met borstkanker, een diepere kijk in de buitenaardse cultuur van Kronan en zelfs iets dat 'ruimtehaaien' wordt genoemd.

1 'Black Panther: Wakanda Forever'

Black Panther: Wakanda Forever staat gepland voor een release in de zomer van 2022. De plannen voor deze film, die een vervolg is op de film Black Panther uit 2018, moesten drastisch worden gewijzigd toen Chadwick Boseman (die de titulaire Black Panther speelde) in 2020 overleden. Veel fans en waarnemers uit de industrie dachten dat Letitia Wright, die de zus van Black Panther speelde in de eerste film, zelf de rol van Black Panther op zich zou nemen. Dit was een redelijk vermoeden, want dat is precies wat er in de strips gebeurt. Het plan is echter dat het vervolg een ensemblefilm wordt die de wereld van Wakanda verbeeldt na de dood van Black Panther. Hoewel de film zeker gebaseerd zal zijn op enkele elementen uit Marvel Comics, zal de primaire inspiratie voor het vervolg de nagedachtenis van Boseman eren.

Aanbevolen: