Game Of Thrones: 20 afleveringen die de show hebben gered (en 10 die hem pijn deden)

Inhoudsopgave:

Game Of Thrones: 20 afleveringen die de show hebben gered (en 10 die hem pijn deden)
Game Of Thrones: 20 afleveringen die de show hebben gered (en 10 die hem pijn deden)
Anonim

Het is eindelijk voorbij. Na acht dramatische seizoenen van verrassende ondergang en waanzinnige vechtscènes, heeft het grootste fantasy-epos ooit op het kleine scherm, Game Of Thrones, zijn epische conclusie bereikt. Het einde heeft fans verdeeld, net als het laatste seizoen, maar het v alt niet te ontkennen dat de show een enorme impact heeft gehad, niet alleen op de manier waarop televisie wordt geproduceerd, maar ook op de popcultuur en hoe mensen media consumeren en delen.

De show heeft fans met zoveel emoties vervuld tijdens de achtseizoenenloop. We hebben Red Weddings gezien, geweldige actiescènes, verrassende onthoofdingen en de enorm verschillende karakterprogressie van de twee hoofdrolspelers in de shows, Jon Snow (of Aegon Targaryen zoals zijn moeder hem noemde) en Daenerys Targaryen. We hebben Snow zien transformeren van een broeds buitenechtelijk geboren kind in de broedse redder van zowel het noorden als de hele zeven koninkrijken, terwijl Daenerys van een kind met grote ogen is veranderd in een welwillende heerser en uiteindelijk de gekke koningin.

De show had het allemaal, en terwijl het stof begint neer te strijken boven King's Landing en we ons afvragen of de nieuwe King of Westeros de juiste keuze is, wordt het tijd dat we hulde brengen aan de serie door de afleveringen te benadrukken die hebben geholpen bij het vormen Game Of Thrones en degenen die het belemmerden.

Van de epische en gewelddadige veldslagen die zijn vastgelegd tijdens "Blackwater Bay" en "Winterfell" tot seizoenbepalende afleveringen zoals "The Door" en "The Mountain And The Viper", heeft Game Of Thrones fans voorzien van tientallen van alarmerende en emotionele momenten. Het levert ook twijfelachtige plotpunten op, zoals het huwelijk van Sansa Stark en Ramsey Bolton in "Unbowed, Unbent, Unbroken" of het langgerekte "Oathbreaker", waar we geduldig wachten tot Daenerys Meereen verovert.

Dus om het einde van de serie te vieren, kijken we hier terug op de 20 afleveringen die hebben bijgedragen aan het maken van de show en de 10 die het hebben belemmerd.

30 Gemaakt: Battle Of Jon And Ramsay

Afbeelding
Afbeelding

De epische botsing tussen goed en kwaad, Jon Snow en zijn slordige bende North Men en Wildlings nemen het op tegen de macht van het leger van Ramsey Bolton in een gevecht om Winterfell. Regisseur Miguel Sapochnik weet met deze glorieuze aflevering het claustrofobische karakter van gevechten met nauw contact vast te leggen. Wat nog spannender is, is de climax, met Jon en zijn leger die er klaar en afgestoft uitzien voordat de Knights Of The Vale binnenstormen en de overwinning naar het noorden brengen.

Sansa neemt ook wraak op Ramsey door hem aan zijn uitgehongerde honden te voeren, terwijl we er een schenken voor de gedode reus Wun Wun, een echte held van het noorden.

29 Gemaakt: de leeuw en de roos

Afbeelding
Afbeelding

Het moment waarop veel fans hadden gewacht, de ondergang van koning Joffrey Baratheon, vindt eindelijk plaats in deze intense aflevering. Op zijn trouwdag eindigde het vergif, het beeld van een verbijsterende Joffrey is er een die veel fans deed glimlachen van vreugde.

Dit blijft een van de meest bevredigende nadelen van de hele acht seizoenen.

Wat nog verrassender is, is dat dit grote evenement slechts een paar afleveringen na de Rode Bruiloft plaatsvond, waardoor fans nooit helemaal zeker weten wanneer een belangrijk personage de hak kan krijgen.

28 Doet pijn: Ongebogen, Ongebogen, Ongebroken

Afbeelding
Afbeelding

Dit is geen slechte aflevering, maar het bevat wel een moment dat veel kritiek kreeg van zowel recensenten als fans. Terwijl het voortdurende dilemma van de Faith Militant problemen blijft veroorzaken in King's Landing en Jamie Lannister en Bronn hun geluk beproeven in Dorne, gebeurt de echte angst in Winterfell. Sansa en Ramsey zijn getrouwd en het wordt steeds donkerder

Het is een ongelooflijk ruw en walgelijk deel van de show, en hoewel het grootste deel van de actie buiten de camera plaatsvindt, laat het na het kijken nog steeds een zure smaak in je mond achter.

27 Gemaakt: de draak en de wolf

Afbeelding
Afbeelding

De laatste afleveringen van seizoen zeven zetten de gebeurtenissen voor het achtste en laatste seizoen op dramatische wijze neer. We krijgen Daenerys en Jon in King's Landing met een gevangen wight om Cersei te bewijzen dat ze moeten samenwerken om de ondode dreiging te verslaan. Cersei belooft hen te helpen in de strijd tegen ondoden, maar ziet af van de deal en versterkt haar eigen leger door de beroemde Golden Company te rekruteren.

Elders is eindelijk bevestigd dat Jon eigenlijk het kind is van Lyanna Stark en Rhaegar Targaryen, de Army of the Dead doorbraak The Wall en Littlefinger krijgt eindelijk zijn verdiende loon door toedoen van de onlangs herenigde Sansa en Arya.

Deze aflevering knoopt veel losse eindjes aan elkaar en bereidt fans voor op de komende gevechten.

26 Het is gelukt: Baelor

Afbeelding
Afbeelding

De ondergang van Eddard Stark zal voor altijd een van de meest alarmerende momenten in de televisiegeschiedenis zijn. De enige bekende acteur in de show, Sean Bean's Warden of the North draaide Hand of the King, is vaak de focus van het eerste seizoen van Game Of Thrones, maar zoals we snel leren, is niemand veilig.

Gevangen gezet voor verraad, wordt hij onthoofd in opdracht van koning Joffrey, terwijl zijn beide dochters, Sansa en Arya, hulpeloos toekijken. Het is echt een verrassend moment en ik ben er nog steeds niet van hersteld.

25 Hurt It: The Last Of The Starks

Afbeelding
Afbeelding

Na de gedenkwaardige strijd tegen de overledene in "The Long Night" en met nog maar een handvol afleveringen te gaan, zou het altijd moeilijk zijn om het verhaal naar zijn onvermijdelijke einde te duwen zonder door dingen te haasten.

Deze aflevering is, net als vele andere die deel uitmaken van de laatste paar seizoenen, gevuld met onzindialogen en vreemde plotwendingen. Jamie's reddingsboog wordt verbrijzeld nadat hij vertrekt om terug te gaan naar Cersei, Jon slaagt er niet in om Ghost een goed afscheid te geven en Rhaegal kan gemakkelijk worden beëindigd door Euron, ondanks dat Drogon in de volgende aflevering licht werk kan maken van zijn vloot slagschepen.

24 Het is gelukt: de deur

Afbeelding
Afbeelding

Wat een openbaring! We ontdekken eindelijk de hartverscheurende reden achter de naam van Hodor en hoe Bran dit per ongeluk heeft veroorzaakt. Het is een echt emotioneel moment en liet veel kijkers stomverbaasd achter aan het einde van de show.

Deze aflevering laat ook zien dat Jorah Mormont aan Daenerys onthult dat hij grijswaarden heeft en zijn liefde voor haar toegeeft. Jorah beveelt hem om een geneesmiddel te vinden en terug te keren, en Jorah gaat op weg in wat weer een zeer emotionele scène is. Deze is een echte tranentrekker.

23 Gemaakt: Thuis

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel onvermijdelijk, is de wederopstanding van Jon Snow nog steeds een enorm moment in de context van Game Of Thrones. Na te zijn verraden door de Nights Watch, brengt Melisandre Jon weer tot leven terwijl de Wildlings Castle Black overnemen, waarbij Jon klaar is om de Black de rug toe te keren en de naam Stark terug te eisen.

We krijgen ook de verrassende ondergang van Roose Bolton door toedoen van zijn zoon Ramsay die de controle over Winterfell overneemt en zichzelf uitroept tot directeur van het noorden. Dit is een goed gefilmde en geregisseerde aflevering die door zowel fans als critici algemeen wordt beschouwd.

22 Hurt It: The Prince Of Winterfell

Afbeelding
Afbeelding

De opmaat naar de Slag om Blackwater, deze aflevering zit vol met opvulling, dingen voorbereiden voor de chaos die komen gaat.

Er zijn geen grote veldslagen of grote onthullingen terwijl we kijken hoe de verschillende personages zich voorbereiden op de komende confrontatie. Tyrion en Bronn plannen de verdediging van King's Landing, Stannis en Davos bereiden zich voor om de IJzeren Troon vanaf zee aan te vallen, terwijl Robb v alt voor Lady Talisa en het noorden verdoemt.

Geen slechte aflevering, noch een geweldige, "The Prince Of Winterfell" bestaat om het verhaal voort te stuwen zonder het publiek echt veel te geven om op te kauwen.

21 Heeft het gehaald: een ridder van de zeven koninkrijken

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl iedereen wacht tot het leger van de Ridderkoning neerda alt op Winterfell, krijgen we te zien hoe de hoofdpersonen omgaan met hun naderende ondergang. Terwijl Jon Daenerys de waarheid over zijn afkomst vertelt, een belangrijk plotpunt is, is het beste deel van deze filmlange aflevering wanneer Jamie Brienne van Tarth tot ridder brengt.

Terwijl Tyrion, Podrick, Davos en Tormund toekijken, geeft Jamie Brienne wat ze altijd al wilde, en de blik van vreugde op haar gezicht terwijl de aanwezigen haar naam toejuichen is onvergetelijk. Een hartverwarmend moment dat wat lichtheid brengt voordat de hoorns klinken, wat aangeeft dat de ondergang is aangebroken.

20 Gemaakt: Blackwater

Afbeelding
Afbeelding

Nog steeds een van de beste afleveringen in de geschiedenis van Game Of Thrones, concentreert de Battle of Blackwater zich op Tyrion en het Lannister-leger dat King's Landing verdedigt tegen de zelfverklaarde koning Stannis Baratheon en zijn vloot in Blackwater Bay.

De hele aflevering speelt zich af in en rond King's Landing en is prachtig geregisseerd door Neil Marshall. We krijgen zeeslagen, Wildfire en Tyrion op het slagveld terwijl het Lannister-leger er op de een of andere manier in slaagt Stannis te overwinnen en de IJzeren Troon vast te houden.

19 Hurt It: The Bells

Afbeelding
Afbeelding

De voorlaatste aflevering van Game Of Thrones is ook een van de slechtste. Natuurlijk, kijken hoe Dany King's Landing op de grond verbrandt, is geweldig vanuit een visueel perspectief en Cleganebowl is leuk, de hieldraai van Dany gebeurt veel te snel.

Hoewel ze tijdens de show sporen van een tiran heeft laten zien en het is duidelijk dat er tot nu toe iets is gegroeid, gaat de transformatie veel te snel. Deze ligt precies aan de voeten van de makers David Benioff en D. B. Weiss, die hebben geprobeerd te veel verhaal in de resterende zes afleveringen te proppen, wat resulteerde in een slechte schrijfstijl die van invloed is op Dany's karakterboog.

18 Gemaakt: de oorlogsbuit

Afbeelding
Afbeelding

Arya Stark keert eindelijk terug naar Winterfell en wordt herenigd met haar broers en zussen Snasa en Bran, maar deze aflevering gaat helemaal over Dany's aanval op het Lannister-leger. Dany mengt zich in de strijd op Drogon en begint de Lannister-karavaan in brand te steken terwijl haar Dothraki-leger vanaf de grond aanv alt.

Zonder haar medeweten hebben de Lannister's een verrassing in de vorm van het schorpioenwapen van Qyburn, en hoewel Bronn erin slaagt Drogon te verwonden, vernietigt de draak het wapen en laat het publiek er geen twijfel over bestaan wie de favoriet is om de IJzeren Troon te claimen.

17 Het is gelukt: de wind van de winter

Afbeelding
Afbeelding

De vernietiging van de Grote Sept is een spectaculaire gebeurtenis waarbij Cersei een aantal van haar vijanden in één Wildfire-slag wegvaagt, waarbij de High Sparrow, de Faith Militant, Margaery, Loras en Lancel allemaal omkomen.

We komen ook eindelijk te weten over de ware afkomst van Jon Snow dankzij Bran, die terug in de tijd gaat om zijn vader de ware erfgenaam van de IJzeren Troon te zien ontdekken. Over Jon gesproken, hij is ook gekroond tot koning van het noorden, niet in de laatste plaats dankzij de assertieve Lyanna Mormont. Oh ja, Arya neemt wraak op de Frey's door Walder Frey een taart te voeren die van zijn zonen is gemaakt voordat hij hem executeert. Een schitterend stukje televisie.

16 Doet pijn: Eastwatch

Afbeelding
Afbeelding

Na getuige te zijn geweest van de vernietiging van het Lannister-leger op de weg naar King's Landing, zien we Dany een glimp opvangen van haar kwaadaardige alter ego wanneer ze Randyll en Dickon Tarly levend verbrandt nadat ze weigeren zich bij haar aan te sluiten. Jon Snow vormt een bende vrolijke mannen om voorbij de muur te gaan en een wight te veroveren, maar naast deze twee plotpunten is het een nogal vervelend horloge.

Jon's interactie met Drogon is ook nogal lachwekkend, ondanks dat veel critici ervan genieten.

Nog een zo-zo aflevering die je je nauwelijks zult herinneren.

15 Heeft het gehaald: vuur en bloed

Afbeelding
Afbeelding

De laatste aflevering van seizoen één reflecteert op de gevolgen van de ondergang van Ned Stark en zet het komende seizoen op. Jon wordt buiten de muur gestuurd om zijn oom Benjen Stark te zoeken, Robb wordt uitgeroepen tot koning in het noorden, terwijl Arya ontsnapt met Nachtwacht-recruiter Yoren.

De grootste verrassing van de aflevering is wat er met Dany gebeurt. Met haar ongeboren zoon overleden en echtgenoot Drogo in coma, zet Dany een brandstapel op voor beiden en stapt erin met haar drie drakeneieren. Bij het aanbreken van de dag wordt ze levend en wel teruggevonden met drie pasgeboren draken om haar heen, spellingproblemen voor iedereen die zich tegen haar verzet.

14 Gemaakt: de berg en de adder

Afbeelding
Afbeelding

Wie zag dit aankomen? Oberyn Martell stemt ermee in om voor Tyrion te vechten tegen de berg om wraak te nemen voor de ondergang van zijn zus en haar kinderen. Martell is een superieure jager en heeft de berg al vroeg op het doek, maar in plaats van de fatale slag toe te dienen, blijft hij zijn gevallen vijand beschimpen. The Mountain slaagt erin hem te overrompelen, zijn tanden uit te slaan en vervolgens een fatale slag toe te dienen.

Het is een intens einde van een intrigerende aflevering waarin ook de gevangenneming van Moat Cailin door Bolton en het begin van de relatie tussen Missandei en Gray Worm te zien is.

13 Doet pijn: Valar Dohaeris

Afbeelding
Afbeelding

Wat seizoensopeners betreft, is dit een nogal flauwe poging. Het zit vol met karaktervorming en het opzetten van belangrijke thema's die het hele seizoen door zullen lopen. Jon ontmoet de "King Beyond the Wall", Daenerys verlaat Qarth voor Slaver's Bay, de afkeer tussen Tywin en zijn zoon Tyrion escaleert en Davos keert terug naar Stannis om Melisandre te vinden die mensen op de brandstapel verbrandt.

Er gebeurt veel, maar het grootste deel van deze aflevering is allemaal gepraat en geen actie en voldoet niet aan andere afleveringen van het eerste seizoen.

12 Heeft het gehaald: Mother's Mercy

Afbeelding
Afbeelding

Het meest blijvende beeld van deze aflevering is Cersei, kaalgeschoren en bloot, gedwongen door de straten van King's Landing te lopen terwijl mensen afval gooien en beledigingen naar haar smijten. Het is een vernederend moment voor de koningin en cruciaal in haar opkomst als een nog slechter persoon in de toekomst.

We krijgen ook een gereanimeerde berg te zien, de ondergang van Stannis door toedoen van Brienne van Tarth, Sansa en Theon die ontsnappen uit Winterfell en de ondergang van Jon Snow door toedoen van zijn Nachtwacht-broers. Een krachtig einde van een aflevering vol belangrijke plotpunten.

11 Gemaakt: Hardhome

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel er in deze aflevering een paar andere belangrijke dingen gebeuren (Sansa ontdekt dat Bran en Rickon nog leven terwijl Jorah Tyrion aan Dany voorstelt), is het de climax in Hardhome die je aandacht trekt.

Aangekomen met Tormund en een kleine groep mannen van de Nachtwacht, probeert Jon hen te overtuigen om naar The Wall te zeilen, waar ze zich kunnen vestigen. Alles breekt los wanneer het leger van de overledene aanv alt, waarbij Jon erin slaagt een van de White Walkers te beëindigen voordat hij ontsnapt.

Het laatste beeld van de Nachtkoning die zijn handen opsteekt terwijl hij de overledene tot leven wekt, is iconisch.

Aanbevolen: