Outlander: 10 verhaallijnen die de show pijn deden (en 10 die hem redden)

Inhoudsopgave:

Outlander: 10 verhaallijnen die de show pijn deden (en 10 die hem redden)
Outlander: 10 verhaallijnen die de show pijn deden (en 10 die hem redden)
Anonim

Outlander is een ongelooflijke serie die rijk is aan Schotse geschiedenis, romantiek, drama en zelfs sci-fi/fantasy-elementen, zodat er in elke aflevering altijd veel gebeurt, en voor elk wat wils. In een show als Outlander zijn er zoveel verschillende verhaallijnen en wegen die ze verkennen dat er ongetwijfeld genoeg verhaallijnen zijn die winnaars zijn, terwijl andere serieuze verliezers zijn.

De verhaallijnen die opvallen als meesterlijke verhalen vertellen en acteren blijven je bij lang nadat je een aflevering hebt gezien, terwijl de verhaallijnen die niet zo goed worden ontvangen door fans en critici om heel verschillende redenen bij je blijven. Ook al is Outlander een verbazingwekkende serie die op dit moment anders is dan alle andere series op televisie, het heeft nog steeds zo nu en dan zijn gebrekkige verhaallijnen.

Er zijn zeker tal van plotpunten die ze hebben onderzocht en die geprezen moeten worden, maar er zijn nog andere die niet echt waren voor onze favoriete personages of die kijkers zelfs een ongemakkelijk gevoel gaven bij wat ze zich op het scherm zagen ontvouwen. Outlander is voor het grootste deel een geweldige show, maar niet elke boog landt bij zijn publiek. Dat gezegd hebbende, laten we de 10 verhaallijnen opsplitsen die Outlander hebben gered (en de 10 die hem pijn deden).

20 Hurt It: Black Jack Randalls aanval op Jamie

Afbeelding
Afbeelding

Een van de meest gedenkwaardige - en verontrustende - verhaallijnen die ooit op Outlander zijn afgebeeld, was in de finale van seizoen één. De aflevering voor de verrassende finale, Jamie was meegenomen door Black Jack Randall in ruil voor Randall die het leven van Claire spaarde.

In de finale werd in detail getoond wat er gebeurde tussen Black Jack en Jamie tijdens zijn tijd bij Wentworth en het toonde Randall echt als de verachtelijke en slechte man die hij in zijn kern was. Hoewel boeklezers deze verhaallijn verwachtten, waren fans geschokt en zelfs ontsteld over hoeveel er in de scènes met Black Jack en Jamie werd getoond. Het was een scenario waarin minder meer is.

19 Opgeslagen: Jamie Trouwt met Claire

Afbeelding
Afbeelding

Het is veilig om te zeggen dat als Jamie en Claire nooit waren getrouwd in een poging om Claire uit de greep van Black Jack Randall te redden, Outlander het nooit zo ongelooflijk en boeiend zou hebben gemaakt om naar te kijken. Niet alleen omdat Claire en Jamie het hart van de show vormen, maar het was het begin van hun huwelijk dat tenslotte de rest van de serie-evenementen op gang bracht.

Toen Jamie en Claire hun huwelijksnacht bereikten en elkaar beter leerden kennen dan ooit tevoren, was het duidelijk dat de twee soulmates waren en helemaal voorbestemd waren. Maar hun reis daarna is nooit gemakkelijk geweest, ondanks hun onsterfelijke liefde voor elkaar.

18 Doet pijn: Jamie trouwt met Laoghaire

Afbeelding
Afbeelding

Nadat Claire door de stenen terugging naar haar eigen tijd in de hoop haar kind met Jamie te redden van de nasleep van Culloden, overleefde Jamie uiteindelijk de beruchte strijd waarbij zoveel Highlander-soldaten sneuvelden. Gedurende de volgende twee decennia leidden Claire en Jamie verschillende levens in verschillende tijden, wat betekende dat ze nieuwe ervaringen hadden zonder de ander.

En in een ernstige speling van het lot, eindigde Jamie met Laoghaire in opdracht van zijn zus, Jenny. Laoghaire was natuurlijk de geminachte voormalige flirt van Jamie die Claire de schuld gaf van het ongedaan maken van hun relatie. Laoghaire haalde Claire - en Jamie - door de wringer, dus het feit dat Jamie met Laoghaire trouwde na alles wat ze Claire had aangedaan, voelde als verraad aan de fans van de serie.

17 Heeft het gered: Claire herenigd met Jamie na twintig jaar

Afbeelding
Afbeelding

Ongetwijfeld het meest hartverscheurende moment in het liefdesverhaal van Jamie en Claire was toen de twee moesten scheiden en afscheid moesten nemen - vermoedelijk voor altijd - in de finale van seizoen 2. Jamie wist dat de Slag bij Culloden zijn uiteindelijke ondergang zou zijn, althans dat dacht hij en wilde dat Claire zichzelf en hun kind zou redden van een gedoemd lot.

Nadat er veel dingen gebeurd zijn in hun beider leven terwijl ze uit elkaar waren, vindt Claire eindelijk bewijs dat Jamie de strijd heeft overleefd en besluit ze opnieuw door de stenen te gaan om hem te vinden. Hun reünie was een van de mooiste dingen om te zien in de hele serie en leidde ertoe dat ze hun liefde nieuw leven inblazen en een nieuw leven samen begonnen.

16 Doet pijn: Claire verlaat Jamie voor het gevecht

Afbeelding
Afbeelding

Claire die Jamie verliet net voor de Slag om Culloden was een andere verhaallijn die alle boekenfans al verwachtten. Maar dat maakte het niet minder pijn toen we het op onze televisieschermen moesten zien in de finale van seizoen 2. Jamie was de reden waarom Claire terugging, omdat hij vastbesloten was om zowel haar leven als dat van hun ongeboren kind te redden. Het was logisch, maar het was hartverscheurend.

Het was bijna ondraaglijk om ze twintig jaar uit elkaar te zien gaan en gescheiden levens te leiden tot hun hereniging halverwege seizoen 3. Natuurlijk, het maakte hun reünie des te leuker, maar dat zijn twintig jaar die ze nooit meer terugkrijgen. En wij ook niet.

15 Opgeslagen: Murtagh Surviving Culloden

Afbeelding
Afbeelding

Murtagh die de strijd overleefde en daarna langer doorleefde, was een verhaallijn die een ware schok was voor fans van zowel de boeken als de serie, maar vooral degenen die de boeken lazen voordat ze naar de show keken. In de boeken ontmoet Murtagh zijn einde in de Slag bij Culloden.

Gelukkig is Murtagh in de televisieserie echter zo'n favoriet bij fans dat zowel de fans als de schrijvers zich Outlander niet konden voorstellen zonder de grootste supporter van Jamie en Claire. Zijn lot hing in de lucht na de première van seizoen 3 met de strijd, maar we kwamen er kort daarna achter dat hij het overleefde. En tegen seizoen 4 was Murtagh gelukkig weer in actie.

14 Doet pijn: Jamie straft Claire

Afbeelding
Afbeelding

In de tweede helft van seizoen 1 van Outlander doet Jamie iets waar zowel Claire als het publiek woedend over zijn. Nadat Claire had geprobeerd terug te gaan door de stenen en in plaats daarvan werd gevangengenomen door Redcoat-soldaten, moesten Jamie en zijn mede-clansleden hun leven riskeren om haar te redden van Black Jack Randall.

Omdat een van hen had kunnen omkomen in een poging haar te redden, besluit Jamie dat het zijn "plicht" is om Claire te straffen voor haar daden - met zijn riem. Elke fan van de boeken zag dit aankomen, maar de rest van het publiek was geschokt door Jamie's acties. Het is natuurlijk logisch dat Jamie deze mentaliteit zou hebben met de periode waar hij vandaan komt. Maar fans konden de scène in kwestie nog steeds niet waarderen.

13 Heeft het gered: Jamie neemt Fergus onder zijn vleugels

Afbeelding
Afbeelding

Jamie had al vaderlijke instincten lang voordat Brianna kwam. Dat bleek duidelijk toen hij de zakkenroller uit het favoriete bordeel van Bonnie Prince Charlie onder zijn hoede nam. Dat was niemand minder dan de Franse jongen Fergus die een belangrijk lid van de Fraser-clan werd.

Fergus maakte zichzelf snel geliefd bij zowel de Frasers als de fans van de show, en werd een belangrijke speler en favoriet bij de fans van de serie. Hij hielp niet alleen bij Jamie en Claire's poging om de Jacobite Rebellion-plannen van prins Charlie te dwarsbomen, maar hij werd ook iemand die ze als hun eigen zoon beschouwden. Zelfs toen hij ouder werd, bleef hij ook dicht bij Jamie en Claire, toen ze twintig jaar later terugkwam.

12 Hurt It: The Witch Trial

Afbeelding
Afbeelding

In seizoen 1 organiseert Laoghaire een heksenproces voor Geillis en Claire, met als belangrijkste doel de executie van Claire, zodat ze Jamie helemaal voor zichzelf kan hebben. Of tenminste, ze dacht dat het zo zou gaan.

Maar het feit dat er überhaupt een heksenproces was, was nogal verbijsterend. In Schotland waren er in die tijd relatief weinig heksenprocessen. Niet alleen dat, maar het was ongelooflijk moeilijk om te zien hoe Claire zo grafisch werd geschaad voordat Jamie haar van de menigte redde. Hoewel het geweldig was dat dit ertoe leidde dat Claire Jamie de waarheid over alles vertelde, voelde het een beetje gratuit.

Onnodig te zeggen dat we het zonder dit heksenproces hadden kunnen doen als we er iets over te zeggen hadden.

11 Heeft het gered: Murtagh die het leven van de hertog van Sandringham beëindigt

Afbeelding
Afbeelding

Een van Murtagh Fitzgibbons' grootste momenten in de serie was toen hij zijn belofte aan Mary en Claire nakwam om het leven te beëindigen van degene die hen aanviel. Vooral de jonge Mary, die in Frankrijk werd aangevallen.

Toen ze erachter kwamen dat de hertog van Sandringham degene was die hielp bij het orkestreren van de aanval, maakte Murtagh er zijn missie van om zijn leven te beëindigen en executeerde hem op een uiterst grafische manier - en terecht.

Murtagh had zich enorm schuldig gevoeld omdat hij hen niet kon beschermen in tijden van nood, en dit was de verlossing die hij nodig had. Bovendien waren we blij om de hertog van Sandringham eindelijk te zien vertrekken.

10 Doet pijn: het vroegtijdig vertrek van Angus

Afbeelding
Afbeelding

Angus Mhor is misschien begonnen als een bijpersonage op Outlander, maar hij evolueerde naar zoveel meer. Zijn loyaliteit aan zijn clan en aan Jamie en Claire, evenals aan zijn beste vriend Rupert, maakten hem meteen een favoriet onder de fans. Hij zorgde samen met Rupert voor de broodnodige komische verlichting toen de spanningen hoog waren op de serie.

Dus toen hij aan zijn einde kwam tijdens de Slag om Prestonpans, was het niet alleen onverwacht, het was absoluut hartverscheurend. We wilden Angus al veel langer in de buurt hebben omdat hij zo'n ongelooflijk personage was en we haatten het om hem te zien gaan. Maar het echte zout in de wond? Kijk hoe Rupert meer te weten komt over Angus.

9 Saved It: Black Jack Randall's Demise

Afbeelding
Afbeelding

Van alle ondergang die we in de loop van de eerste twee seizoenen van Outlander hebben moeten meemaken, was het een beetje een teleurstelling dat Black Jack Randall niet een van hen was. Dus toen de première van seizoen 3 arriveerde en het tijd was om de Battle of Culloden te kijken, was het alles wat we wilden. Vooral omdat Black Jack Randall eindelijk aan zijn einde kwam.

Hij had de eerste paar seizoenen talloze onherstelbare dingen gedaan, waarvan de meeste gericht waren op Jamie en Claire, en het was niet moeilijk om hem te zien vertrekken. Natuurlijk gaf Tobias Menzies een ongelooflijke prestatie als de belangrijkste schurk in de serie, maar Black Jack had genoeg schade aangericht en het was tijd voor hem om te gaan.

8 Hurt It: Jamie's reactie op foto's van Bree

Afbeelding
Afbeelding

Dit was een heel klein moment dat zich voordeed in seizoen 3 toen Jamie en Claire eindelijk herenigd werden in Jamie's drukkerij. En het bleek gewoon een creatieve keuze te zijn van Sam Heughan, die Jamie Fraser speelt.

Kijk, in de boeken stort Jamie helemaal in als hij zijn dochter Brianna voor het eerst ziet op de foto's die Claire uit de toekomst heeft meegebracht. Maar Heughan vond het een beetje overdreven en besloot een meer ingetogen reactie te hebben als Jamie Bree zag.

Fans van de boeken waren echter niet blij met de verandering en hoopten op een sterkere reactie van Jamie. We begrijpen dat acteurs hun eigen creatieve keuzes moeten maken om authentiek voor hen te voelen, maar het viel niet goed bij de oude fans van de serie.

7 Opgeslagen: Geillis wordt een schurk

Afbeelding
Afbeelding

Nu het leven van Black Jack Randall eindigde in Culloden, waren er grote schoenen te vullen voor de rol van schurk in Outlander. Tegen het einde van seizoen 3 hadden we een vervanger - in ieder geval tijdelijk - in Geillis Duncan.

De excentrieke voormalige vriend en bondgenoot van Claire was veranderd in een totale schurk en aasde op jonge mannen. Alsof het nog niet erg genoeg was dat ze de neef van Jamie en Claire, Young Ian, meenam, begon Geillis een plan te ontwikkelen om het leven van hun dochter Bree te beëindigen.

Dit was om een profetie in vervulling te laten gaan die volgens haar het politieke klimaat in Schotland zou verbeteren en de ware koning van Schotland op de troon zou krijgen. Lotte Verbeek gaf zo'n betoverend optreden als Geillis die van vriend naar vijand ging, dat je voelde dat de Frasers weer een echte tegenstander hadden.

6 Doet pijn: Claire redt de man die haar aanviel

Afbeelding
Afbeelding

In seizoen 3, direct na de reünie van Claire en Jamie, wordt Claire aangevallen door een man in het bordeel waarin Jamie woont. Ze bestrijdt hem en tijdens hun handgemeen verliest hij zijn evenwicht en stoot hij zijn hoofd.

Jamie en meneer Willoughby beginnen een plan te bedenken om van het lichaam af te komen, maar Claire heeft andere plannen. Ze wil zijn leven redden… ook al werd ze net door hem aangevallen. Dit was blijkbaar omdat ze haar eed als arts niet kon opgeven en zich genoodzaakt voelde hem te redden.

Maar het zorgde ervoor dat veel fans hun hoofd krabden over haar acties. Claire weet zeker dat het niet nodig was hem te redden toen hij haar enkele ogenblikken geleden fysiek probeerde te schaden. Toch doet ze het toch.

5 Opgeslagen: Lord John Grey's vriendschap met Jamie

Afbeelding
Afbeelding

Ja, Lord John Gray is duidelijk verliefd op Jamie en beschouwt hem als meer dan een vriend. Of tenminste, wenste dat ze meer waren dan vrienden. Maar ondanks dat weet hij dat Jamie verliefd is op Claire en doet hij nog steeds wat hij kan om hem te helpen als dat nodig is.

Dit heeft er ook toe bijgedragen dat hij een favoriet personage van de fans op Outlander is geworden. Zozeer zelfs dat fans willen dat hij zijn eigen spin-off krijgt. Lord John Gray kan zijn gevoelens voor Jamie misschien niet loslaten, maar hij is een geweldige man die alles zou doen wat nodig was voor Jamie en zijn familie. En heeft dat keer op keer bewezen. Hun vriendschap is een van de grootste hoogtepunten van de show.

4 Hurt It: Bree's Assault

Afbeelding
Afbeelding

Dit was weer een gebeurtenis in de Outlander-boekenreeks die veel fans van mijlenver zagen aankomen. Maar het was ook een andere gebeurtenis die zinloos aanvoelde. We realiseren ons dat vooral in de 18e eeuw vrouwen veel vaker werden aangevallen en geschaad dan in de moderne tijd, maar het aantal dat op Outlander is getoond is onthutsend.

En om te zien dat de geliefde dochter van de Frasers, Brianna, zo brutaal werd geschaad, was een harde pil om te slikken. Uiteraard zorgde dit voor een hele reeks gebeurtenissen voor de rest van seizoen 4, maar soms voelde het als een beetje veel. Sophie Skelton gaf wel een prachtige voorstelling van hoe het is om te leven met PTSS van zo'n gebeurtenis, maar we hadden haar toch liever niet zien lijden.

3 heeft het gered: Brianna gaat terug om haar ouders te redden

Afbeelding
Afbeelding

Brianna Randall - Jamie en Claire's dochter - deed een nobele en dappere daad toen ze besloot terug te gaan naar de 18e eeuw door de staande stenen bij Craigh Na Dun om hen te redden van een brand in hun huis in North Carolina.

Ze kwam erachter via een oud overlijdensbericht dat ze spoedig zouden overlijden, maar ze wist niet precies in welk jaar het was besmeurd. Dus liet ze haar oude leven dat ze altijd had gekend achter zich om haar ouders te redden van een wreed lot. Bovendien was het een mooie, onbaatzuchtige keuze om te maken, het was geweldig om haar te zien herenigen met haar moeder en haar vader voor de allereerste keer te zien.

2 Doet het pijn: Jamie v alt Roger aan

Afbeelding
Afbeelding

Door een reeks miscommunicaties in seizoen 4 en geheimen die werden bewaard, werd Jamie ertoe gebracht te geloven dat Roger Wakefield de man was geweest die zijn dochter Bree kwaad had gedaan. Zonder de zaken verder op te helderen, viel hij Roger aan en sloeg hem bijna totdat hij zijn laatste adem uitblies. Gelukkig overleefde hij, maar maakte daarna een wrede reis door.

Ondertussen had dit grote invloed op zijn relatie met Brianna toen ze erachter kwam dat hij de man van wie ze hield pijn had gedaan. Het leidde tot dingen die tussen de twee werden gezegd die moeilijk te vergeten zijn, en het voelde gewoon als een hoop onnodig drama dat voorkomen had kunnen worden als Jamie en Claire gewoon een eenvoudig gesprek hadden gehad voordat het gebeurde.

1 Heeft het gered: Jamie en Claire bouwen Fraser's Ridge

Afbeelding
Afbeelding

Alles wat Jamie en Claire ooit wilden, was een leven samen. Ze wilden samen een gezin en een huis bouwen dat alleen van hen was. Eigenlijk wilden ze de Amerikaanse droom, wat passend was aangezien dat de setting van seizoen 4 was. Eenmaal in North Carolina vestigden Jamie en Claire zich op het land dat ze Fraser's Ridge noemden.

Na alle beroering die ze in de eerste drie seizoenen van Outlander hadden doorgemaakt, was het perfect om ze in huiselijke gelukzaligheid te zien leven en samen het leven op te bouwen dat ze altijd al hadden gewild. Natuurlijk, het kwam met zijn eigen problemen en drama, want zonder dat zou het geen normale dag zijn voor de Frasers. Maar het goede was veel groter dan het slechte.

Aanbevolen: