Game Of Thrones: 25 wilde onthullingen over de relatie tussen Sansa en Joffrey

Inhoudsopgave:

Game Of Thrones: 25 wilde onthullingen over de relatie tussen Sansa en Joffrey
Game Of Thrones: 25 wilde onthullingen over de relatie tussen Sansa en Joffrey
Anonim

Game of Thrones is een show vol verrassende plotwendingen en vele, vele onthullingen. Inclusief onthullingen over Sansa Stark en Joffrey Baratheon. Of het nu is hoe ze zijn veranderd ten opzichte van de boeken of wat er is achtergelaten, er zijn veel onthullingen over deze personages. Als je er een hebt gemist, maak je geen zorgen. Het moest gebeuren in een show met zoveel personages en verhaallijnen. Gelukkig voor de fans zijn we hier om te helpen.

Hoewel Joffrey niet meer in de show is vanwege zijn overlijden eerder, heeft Sansa het tot het einde gehaald. Misschien zullen sommige van deze onthullingen de ongelijkheid tussen de twee personages helpen verklaren. Er moet tenslotte een reden zijn waarom Sansa het zo lang heeft overleefd. En een reden waarom Joffrey dat helemaal niet deed. Dus misschien helpt dit artikel fans het verschil tussen de twee karakters te begrijpen.

Ondanks hun verschillen, boeide hun relatie, hoewel zeker een disfunctionele, fans vanaf het begin. Het is logisch, want Sansa is een populair personage waar fans naar streven, terwijl Joffrey het type personage is dat fans graag haten. Daarom is de dynamiek tussen de twee personages inherent interessant waar fans graag naar kijken. Sansa bloeit nu in Winterfell, terwijl Joffrey zijn overlijden ontmoette op zijn eigen bruiloft, met Margaery Tyrell. Van hen twee dus. je zou kunnen zeggen dat Sansa het betere einde had, hoewel het haar zeker veel tijd en veel verdriet heeft gekost om daar te komen.

25 Beide personages waren ouder geworden voor de show

Afbeelding
Afbeelding

In het begin van de show zijn Sansa en Joffrey allebei tieners. Sansa is 13 en Joffrey is 16. In de boeken zijn hun leeftijden echter verschillend. Sansa is 11 en wordt bijna 12, terwijl Joffrey al 12 is. Omdat ze in de boeken qua leeftijd dichter bij elkaar staan, lijkt hun relatie minder griezelig en disfunctioneel. Veel van Joffrey's slechte gedrag kon ook worden verklaard door zijn leeftijd. Het zou iets kunnen zijn waar hij overheen zou groeien. In de show is Joffrey echter oud genoeg om beter te weten en daarom is het teleurstellend als hij dat niet doet.

24 Hun relatie is prominenter in de show dan in de boeken

Afbeelding
Afbeelding

Dit heeft allemaal te maken met Joffrey's personage in de boeken versus in de show. In de boeken zijn er bepaalde personages die "point of view" -personages zijn. Met andere woorden, we lezen de dingen vanuit hun standpunt. Sansa is er een van. Joffrey is dat niet, waardoor hij een minder prominent personage is. In de show is Joffrey echter constant aanwezig vanaf het begin van de show tot zijn overlijden tijdens seizoen vier. Zijn karakter is prominenter aanwezig in de show, daarom is zijn relatie met Sansa prominenter aanwezig. Het is logisch.

23 Sansa ziet Joffrey als haar romantische held

Afbeelding
Afbeelding

We weten wat je denkt. Romantische held? Jeffrey? Die kleine eikel? In Sansa's verdediging was ze jong en naïef. Vooral in de boeken, maar zelfs in de show was ze nog vrij jong. Het is dus logisch dat ze in romantische helden gelooft en Joffrey als één zou kunnen zien. Hij ziet er een beetje uit. Hij is knap. Al zijn zijn stemmingswisselingen minder aantrekkelijk. Daarover later meer. Sansa is een personage waar veel fans de eerste seizoenen moeite mee hadden, en dit is een deel van waarom. Ze was zo naïef dat veel fans het niet konden geloven, maar je moet niet vergeten dat ze een heel beschermd leven leidde in Winterfell.

22 Joffrey hof haar terwijl ze op weg zijn naar King's Landing

Afbeelding
Afbeelding

Dit gebeurt zowel in de boeken als in de show. Natuurlijk was Joffrey's verkering waarschijnlijk niet de beste. Maar Sansa merkte het niet. Dit lijkt voor veel fans moeilijk te geloven, maar zoals eerder vermeld, heeft Sansa een zeer beschut leven geleid in Winterfell. Ze is op dit punt in het verhaal nog niet blootgesteld aan het ergste van de mensheid. Dus haar die Joffrey's vele, vele gebreken over het hoofd ziet, kan worden vergeven. Joffrey kan echter niet worden vergeven dat hij een vreselijk persoon is. Hoewel hij jonger is in de boeken, is hij in de show oud genoeg om beter te weten en dat zou hij ook moeten hebben.

21 Sansa liegt om Joffrey te helpen

Afbeelding
Afbeelding

Elke Game of Thrones-fan herinnert zich deze scène waarschijnlijk nog wel. Het was best leuk om de vreselijke Joffrey eindelijk te zien boeten voor zijn minder dan stellaire gedrag. Joffrey en Sansa komen Arya tegen, die het zwaardvechten beoefent met de slagerszoon, Mycah. Joffrey is boos dat Mycah vecht met een meisje van adellijk bloed, ook al ziet Arya Mycah duidelijk als een vriend en heeft ze plezier in hun spelgevechten. Joffrey doet Mycah pijn en Arya verdedigt natuurlijk haar vriend. Joffrey bedreigt vervolgens Arya met zijn zwaard, en dat is wanneer Nymeria erbij betrokken raakt. Toen ze later naar de situatie werd gevraagd, liegt Sansa en zegt dat het te snel gebeurde voor haar om te weten of de aanval niet was uitgelokt of niet.

20 Sansa wil nog steeds met Joffrey trouwen na zijn stemmingswisselingen

Afbeelding
Afbeelding

Zelfs na dat alles wil Sansa nog steeds met Joffrey trouwen. We denken dat ze hem nog steeds ziet als een romantische held en zichzelf als een romantische heldin. Hoewel haar zo'n naïviteit vergeven kan worden, is Joffrey nog steeds een verschrikkelijk persoon. Dat is een van de redenen waarom veel fans het moeilijk vonden om contact te maken met Sansa in de eerdere seizoenen van de show. Joffrey's verschrikkelijkheid lijkt ons als kijkers zo duidelijk dat we niet kunnen geloven dat Sansa het niet kan zien. We moeten echter niet vergeten dat Sansa niet alleen jong en naïef is, maar dat Joffrey haar duidelijk tot op zekere hoogte manipuleert.

19 Sansa verkoopt Ned om in Joffrey's goede genade te blijven

Afbeelding
Afbeelding

Dit gebeurt zowel in de boeken als in de show en verijdelt het plan van Ned Stark om zijn dochters veilig uit King's Landing te krijgen. Dergelijke acties zijn voor veel fans moeilijk te begrijpen. Ned probeerde alleen zijn dochters te helpen, maar een van hen zou hem zo verraden. We moeten echter niet vergeten dat Sansa jong en naïef is. Ze ziet Joffrey niet zoals hij werkelijk is, ze beschouwt hem nog steeds als een romantische held en zichzelf als een heldin. Ze leert uiteindelijk wie en wat Joffrey werkelijk is. Het is gewoon triest dat ze heel wat moet doorstaan voordat ze dat doet.

18 Sansa vraagt specifiek aan Joffrey om Ned te sparen

Afbeelding
Afbeelding

Nadat Ned erachter komt dat Cersei's kinderen, waaronder Joffrey zelf, het resultaat zijn van een relatie met haar broer Jaime, en dus helemaal geen erfgenamen van de troon, wordt hij beschuldigd van verraad. Natuurlijk heeft hij gelijk over Cersei en haar kinderen, maar dat weerhoudt de Lannisters/Baratheons er niet van om Ned toch van verraad te beschuldigen en hem daarbij op te sluiten. Sansa, die niet wil dat haar vader iets overkomt en Joffrey nog steeds als deze romantische held ziet, smeekt om genade voor Ned.

17 Joffrey stemt er eigenlijk mee in om Ned te sparen

Afbeelding
Afbeelding

En zoals altijd gelooft Sansa hem. Hierna komt ze er echter al snel achter dat Joffrey niet te vertrouwen is. Maar daarover later meer. Voor nu hoef je alleen dit te weten: dat Sansa om genade smeekt voor haar vader, Ned, en Joffrey stemt ermee in om het te laten zien. Voor het publiek lijkt het misschien vanzelfsprekend dat Joffrey geen genade zal tonen, wat hij ook zegt. Maar we moeten niet vergeten dat Sansa nog jong en naïef is, slechts 13 aan het begin van de show. Het is een bitter moment wanneer Joffrey Sansa's vertrouwen wegneemt en daarbij het hoofd van haar vader meeneemt.

16 Joffrey laat Sansa naar het hoofd van haar vader kijken

Afbeelding
Afbeelding

Deze misselijkmakende gebeurtenis vindt plaats in zowel de boeken als de show. Weet je nog hoe Sansa om genade smeekte voor haar vader en Joffrey beloofde het te laten zien? Nou, het blijkt dat de kleine eikel loog. Hij heeft Ned geëxecuteerd terwijl Sansa toekijkt, hulpeloos om iets te doen om het te stoppen. Om het nog erger te maken, laat Joffrey Sansa later naar het hoofd van haar vader kijken. Sansa is, zoals je kunt zien, erg overstuur. Joffrey lijkt zich niet schuldig te voelen over wat hij Sansa aandoet, maar dat past bij zijn karakter. Hij is vrij constant verschrikkelijk en lijkt nooit een beetje schuld te voelen.

15 Sansa doodt bijna Joffrey, maar wordt tegengehouden door Sandor Clegane

Afbeelding
Afbeelding

Na dat alles begrijp je waarom Sansa overstuur en boos zou zijn. In zowel de boeken als de show overweegt Sansa Joffrey kwaad te doen nadat hij haar naar het hoofd van haar vader heeft laten kijken en we kunnen het haar echt niet kwalijk nemen. Ze ziet nu Joffrey voor wie en wat hij is. Ze wordt echter tegengehouden door Sandor Clegane, die haar waarschijnlijk redt. Stel je voor wat er met Sansa zou gebeuren als ze Joffrey kwaad zou doen. Ze zou haar overlijden op dezelfde manier tegemoet gaan als haar vader, of in ieder geval iets dergelijks. Dus hoewel Joffrey het verdiend zou hebben, zijn we blij dat ze hem in deze situatie geen pijn heeft gedaan.

14 Sansa kan Joffrey beïnvloeden

Afbeelding
Afbeelding

Ze ha alt Joffrey over om ser Dontos Hollard te sparen en hem voor gek te zetten in plaats van hem te laten elimineren. Sansa doet dit door te spelen met haar sterke punten van hoffelijkheid en goede manieren. Ze speelt ook in op Joffrey's ego door hem te vertellen dat hij slim is en dat ser Dontos een betere dwaas zou zijn dan een ridder. Sansa geeft Joffrey het gevoel dat het zijn eigen idee is om ser Dontos voor gek te zetten en daarom werkt het. Je moet Sansa hier waarderen. Ze is veranderd van gemanipuleerd door Joffrey naar hem. En dat was helemaal terug in seizoen twee! Vrij indrukwekkende karaktergroei, moeten we zeggen.

13 Joffrey houdt ervan om Sansa voor de lol te kwellen

Afbeelding
Afbeelding

In de boeken kan veel van dit gedrag worden verklaard door Joffrey's leeftijd. In de show is hij echter oud genoeg om beter te weten en zich niet meer als een verwend kind te gedragen. Hij vond het vooral leuk om Sansa te straffen wanneer haar broer Robb een veldslag zou winnen. Absoluut niet erg koninklijk gedrag. Gelukkig voor Sansa eindigt de kwelling uiteindelijk. Daarover later meer. Arme Sansa. Ze verdiende dergelijk gedrag van Joffrey niet, vooral omdat ze hem ondanks provocatie niets heeft aangedaan. De schade is allemaal aan Joffrey's kant geweest.

12 Tyrion is de enige die Sansa beschermt tegen Joffrey

Afbeelding
Afbeelding

Arme Sansa. Zoals eerder vermeld, heeft ze Joffrey niets gedaan, alleen om zo te worden behandeld. Dit is waarschijnlijk een keerpunt voor veel fans, waar ze Sansa gaan zien als dit naïeve kleine meisje dat moet opgroeien, naar medelijden met haar en haar pijn. Het is verbazingwekkend hoe Game of Thrones dat kan doen met zijn personages. Niet alleen ontwikkelen karakters zich goed, maar ze gaan door zoveel om te komen waar ze willen zijn. En onderweg kun je niet anders dan met hen meevoelen.

11 Sansa moet doen alsof ze van Joffrey houdt

Afbeelding
Afbeelding

Zoals verwacht, moet Sansa de rol spelen van de verloofde voor de Koning van de Zeven Koninkrijken, waarbij ze liefde veinst voor de wrede leeuw. Gedwongen om afscheid te nemen van de jonge man die niets liever doet dan haar te kwellen, gaat ze er met gratie mee om. Al kun je het haar moeilijk kwalijk nemen dat ze een beetje uitglijdt. Het is moeilijk om hier niet voor Sansa te voelen. Joffrey probeert haar altijd te intimideren en gelukkig, voor Sansa, werkt het niet echt. Sansa kan Joffrey een beetje intimideren. Joffrey is vrij consequent verschrikkelijk voor Sansa, terwijl Sansa nooit iets doet om het te verdienen. Gelukkig kan Sansa zichzelf in de buurt van Joffrey tenminste enigszins aan.

10 Sansa bedreigt Joffrey voor de slag om het Blackwater

Afbeelding
Afbeelding

Na Sansa te hebben geroepen om afscheid van hem te nemen, is Joffrey nog niet klaar met haar. Nee, hij vraagt haar zijn zwaard te kussen, dat hij Harteneter heeft genoemd. Alsof dat nog niet griezelig genoeg was, vertelt hij Sansa dat wanneer hij terugkeert, hij Stannis ermee zal hebben uitgeschakeld. Sansa vraagt dan of hij in de voorhoede vecht, wat hij natuurlijk niet is. Vervolgens wordt hij boos op zijn oom Tyrion Lannister omdat hij een plan heeft om de stad te verdedigen en Joff weghoudt. Joffrey is een echte charmeur, niet? Deze scène laat echter zien dat Sansa Joffrey niet intimideert. Je kunt het haar niet kwalijk nemen, aangezien Joffrey haar altijd probeert te intimideren.

9 Joffrey's verloving met Sansa eindigt abrupt na Blackwater

Afbeelding
Afbeelding

Laten we eens kijken wat er tijdens en na het gevecht gebeurt. Joffrey verlaat de strijd, hoewel zijn oom Tyrion blijft vechten om de stad te verdedigen. Uiteindelijk arriveren er versterkingen: een combinatie van Lannister- en Tyrell-troepen, resulterend in de nederlaag van Stannis. Als erkenning voor de hulp die ze hem gaven, noemt Joffrey Tywin Lannister de redder van de stad en Hand van de koning, die de positie van Tyrion overneemt. Hij vraagt de Tyrells ook wat ze willen en Loras Tyrell zegt dat hij wil dat Joffrey met zijn zus Margaery trouwt. Natuurlijk is er een probleem. Sansa. Joffrey is al met haar verloofd, hoewel hij door zijn moeder is overtuigd om haar opzij te zetten en in plaats daarvan met Margaery te trouwen.

8 Sansa redt haar gezicht door te doen alsof de nieuwe verloving haar pijn doet

Afbeelding
Afbeelding

En je kunt het haar niet kwalijk nemen. Joffrey heeft niets anders gedaan dan haar te kwellen. Ze is dan ook blij van hem af te zijn. Joffrey merkt Sansa's reactie natuurlijk niet eens op. Hij wordt afgeleid door zijn nieuwe verloofde, Margaery Tyrell. Om terug te komen op Sansa, haar reactie op het nieuws laat twee dingen zien. Ten eerste dat ze weet dat ze aan Joffrey's goede kant moet blijven om te overleven. Ten tweede, dat ze weet wie Joffrey werkelijk is en niet langer door hem voor de gek gehouden wordt. Veel fans waren waarschijnlijk opgelucht met Sansa toen dit nieuws werd aangekondigd, omdat het betekent dat Joffrey haar niet langer kan kwellen. Of toch?

7 In de boeken dreigt Joffrey Sansa aan te vallen nadat zijn verloving met Margaery is onthuld

Afbeelding
Afbeelding

Er is maar zo veel dat kan worden verklaard door Joffrey's jongere leeftijd in de boeken. Hoewel hij jonger is in de boeken, is hij nog steeds oud genoeg om beter te weten dan Sansa zo te bedreigen. Volgens Joffrey kan een koning krijgen wie en wat hij wil. Dat is niet echt koninklijk gedrag. Het is in ieder geval niet het gedrag van een goede koning. Maar Joffrey is allesbehalve een goede koning. Zijn karakter wordt nooit volwassen in Game of Thrones of de boekenreeks A Song of Ice and Fire.

6 Sansa onthult Joffrey's ware aard aan de Tyrells

Afbeelding
Afbeelding

Ze noemt hem een 'monster' en je kunt het haar niet kwalijk nemen. Zijn gedrag jegens Sansa was afschuwelijk en absoluut monsterlijk. Sansa is hier eerlijk over, maar laat zien hoe ze de Tyrells vertrouwt. Ze vertrouwt hen genoeg om haar façade van liefhebbende en vermiste Joffrey los te laten en openlijk met hen te praten. Het duurt echter even voordat Sansa zover is. Ze vertelt hen aanvankelijk alles over hoe hij beloofde genade te hebben voor haar vader, Ned, en hem vervolgens in plaats van genade te tonen, uitschakelde. Sansa werd vervolgens gedwongen naar zijn hoofd te kijken op een spies. Ze probeert het terug te nemen, maar is dan gerustgesteld dat de Tyrells haar nooit zouden verraden. Dit is wanneer ze Joffrey een 'monster' noemt.

Aanbevolen: