20 Wilde onthullingen over de relatie van Buffy en Angel

Inhoudsopgave:

20 Wilde onthullingen over de relatie van Buffy en Angel
20 Wilde onthullingen over de relatie van Buffy en Angel
Anonim

Er zijn tal van iconische door sterren gekruiste liefdes geweest om het medium televisie te vereren, maar een die nog steeds lijkt te resoneren met fans is de romantiek van Buffy en Angel in de serie, Buffy the Vampire Slayer. Gedurende de eerste drie seizoenen van de show waren Buffy en Angel de rode draad die de serie in leven hield en hun band actief gebruikten om het verhaal verder te brengen. Deze relatie ondermijnde op creatieve wijze de verwachtingen van de typische 'tienerroman' en maakte de held van de show verliefd op de vijand die ze gezworen heeft te elimineren.

Buffy en Angel's relatie bleef evolueren en herdefinieerde de show op nieuwe manieren, maar het is zeker een van de belangrijkste aspecten tijdens de vroege, vormende jaren van de show. De bredere lijnen van de relatie van Buffy en Angel zijn grotendeels bekend, maar er zijn ook veel minder bekende details over hun liefde. Daarom Hier zijn 20 wilde onthullingen over de relatie van Buffy en Angel.

20 Ze werken niet als vrienden

Buffy en Angel's romance is een epische voor alle leeftijden en het is best mooi als het op zijn hoogtepunt is en alles klikt. Sommige stellen kunnen na de relatie een soort balans vinden die voor hen werkt, maar Buffy en Angel zijn niet een van die stellen. De paar keer dat ze proberen de hele vriendendynamiek te bewerken in hun beperkte uiterlijk na de relatie, zijn onhandig, ze werken niet en het is duidelijk dat ze allebei iets meer willen. Zelfs daarna in de strips is hun relatie heet en koud en werkt ze niet puur op vriendschapsniveau na alles wat ze hebben meegemaakt.

19 Ze hebben niets gemeen

Soms worden relaties samengebracht door een groot aantal geliefde interesses, maar Buffy en Angel vallen niet in dat kamp. Ze willen misschien allebei de wereld beschermen tegen de krachten van het kwaad, maar verder zijn het nogal verschillende planeten. Hun connectie is veel primairer en emotioneler, omdat ze uit totaal verschillende eeuwen komen en een van hen is een vampier. Dit maakt hun liefde op een bepaalde manier zoet, maar ook erg gebrekkig en eendimensionaal.

18 Gellar en Boreanaz namen hun romantische scenes niet serieus

Er is veel passie op het scherm als het gaat om de romantische ontmoetingen van Buffy en Angel, maar deze scènes krijgen een humoristisch tweede leven als je bedenkt hoe zowel Sarah Michelle Gellar als David Boreanaz deze momenten behandelden. Gellar en Boreanaz aten grof voedsel voor scènes waarin ze veel moesten kussen en soortgelijke grappen met elkaar moesten uithalen tijdens intieme momenten om een deel van de spanning te verminderen.

17 Latere crossovers werden tegengehouden door het netwerk

Het was een moeilijk moment voor sommige fans toen Angel, na Buffy's derde seizoen, zowel zijn liefde als haar serie verliet toen hij zijn eigen spin-offshow Angel kreeg. Tijdens het begin van deze scheidingsperiode waren er enkele leuke cross-overs die werden gedeeld tussen de twee programma's. De laatste twee seizoenen van Buffy waren echter op UPN in plaats van op de WB. Dit verschil in netwerken maakte voortdurende cross-overs steeds moeilijker en ze konden alleen worden gedaan als ze absoluut "noodzakelijk" waren.

16 Engel laat haar gaan, maar niet echt

In een van de laatste afleveringen van Angel, "The Girl in Question", proberen Angel en Spike Buffy te vinden die blijkbaar verbonden is met een oude vampier genaamd The Immortal. Wanneer het team Buffy vindt, in plaats van haar hiermee te confronteren, besluit Angel haar te laten gaan. Dit getuigt van een aanzienlijke groei van zijn kant. De latere gebeurtenissen in de Buffy-strips herhalen dit echter en leggen uit dat dit eigenlijk een van Buffy's toekomstige Buffybots was en dat Buffy nooit zo snel een rebound-relatie had.

15 Hun beroemde ontmoeting na Buffy's opstanding blijft een mysterie

Een van de meest cruciale momenten in Buffy the Vampire Slayer is wanneer Buffy overlijdt aan het einde van het vijfde seizoen. Door wat sluwe magie wordt Buffy weer tot leven gewekt en kort na haar terugkeer ontmoet ze blijkbaar een engel om te praten. Dit evenement vindt plaats op beide shows, zij het buiten de camera. Er worden veel grappen over gemaakt in de Angel-aflevering, "Fredless", en Jane Espenson schreef een Buffy-strip genaamd "Reunion" die raadt wat er gebeurt, maar nergens over komt.

14 Boreanaz denkt dat Darla Angel's soulmate is, niet Buffy

Het is altijd interessant wanneer acteurs meewegen in de beslissingen van hun personage en wat ze denken over de romantische relaties waarin ze zijn beland. Buffy en Angel hebben onmiskenbaar een sterke chemie tijdens Buffy's vroege jaren, maar Boreanaz denkt dat Darla eigenlijk Angel's soulmate is, in plaats van Buffy. Het verhaal van Darla en Angel gaat verder in Angel en om eerlijk te zijn, wordt het zeker nogal episch. Ze hebben zelfs een onmogelijk kind samen.

13 Gellar denkt dat Angel Buffy's soulmate is

Boreanaz kan Angel en Darla verzenden, maar als het op Sarah Michelle Gellar aankomt, is ze veel trouwer aan Buffy's eerste grote liefde, Angel. Ze denkt dat hij Buffy's zielsverwant is. Dit is een vrij grote onthulling, aangezien haar personage veel meer tijd met Spike doorbrengt, maar Spike doet ook behoorlijk vreselijke dingen met Buffy en ze geeft misschien gewoon de voorkeur aan die "eenvoudigere" tijden. Toch leidde de beslissing van Gellar er zelfs toe dat sommige fans haar online bedreigden!

12 Engel was oorspronkelijk niet gepland om een vampier te zijn

Dit lijkt nu misschien een beetje belachelijk, aangezien Angel misschien wel de meest definitieve vampier is die uit Buffy the Vampire Slayer is voortgekomen, maar tijdens de eerste productiedagen van de serie was Angels mysterieuze geschiedenis nog steeds erg in de lucht. Joss Whedon wist dat hij wilde dat Angel een soort bovennatuurlijke complicatie zou hebben en Buffy's liefdesbelang zou zijn, maar hij had zich nog niet verdiept in de vampierhoek. Op een gegeven moment overwoog hij zelfs om van het personage een echte engel te maken, wat … betreurenswaardig zou zijn geweest.

11 Engel verliest zijn ziel door Buffy

Angel is een grote anomalie in de vampierwereld omdat hij eigenlijk een vampier is die nog steeds een ziel heeft. Dit veroorzaakt een hele reeks gebeurtenissen in zowel Buffy als Angel, maar een verwoestend moment doet zich voor in Buffy's tweede seizoen wanneer Angel die ziel verliest. De omstandigheden rond de ziel van Angel zijn dat deze hem zal verlaten nadat hij 'echt geluk' heeft ervaren. In die zin ervaart Angel meer dan alleen een romantische band met Buffy, maar het is overal echte voldoening.

10 Buffy was oorspronkelijk Angel's leidende licht in "You're Welcome"

Nadat Angel's eigen spin-off zijn eigen stem had ontwikkeld, neemt het een aantal grote schommelingen in het laatste seizoen en mengt het de omgeving en het uitgangspunt van de show op een grote manier. Het hoogtepunt hiervan vindt plaats in de 100th aflevering van de show, "You're Welcome", waar Angel een belangrijke peptalk krijgt om weer op het goede spoor te komen. Deze talk zou oorspronkelijk van Buffy komen voordat Cordelia het veel betere idee had gebruikt om haar karakter te verlossen.

9 Tegen de tijd van de finale van "Angel's" was hij verder dan haar

De seriefinale van Angel is een ongelooflijke aflevering van televisie en het geeft een sterke boodschap om nooit de strijd op te geven. Hoewel Buffy duidelijk een belangrijk onderdeel was van Angel's leven en zijn serie, is er nooit serieus overwogen om het personage op te nemen in de finale van de show. Dit zou afbreuk doen aan de hoofdcast en de show was voorbij dat aspect van het personage. Angel was echter een groot deel van Buffy's finale en de show profiteerde waarschijnlijk van zijn aanwezigheid.

8 Het laatste breekpunt tussen hen komt neer op Giles

Angel en Buffy hebben hun deel van de moeilijke momenten, maar het breekpunt is echt wanneer Buffy's mentor en ouderlijke surrogaat, Giles, in gevaar wordt gebracht. In de strips van Buffy's seizoen acht wordt Angel bezeten door een demonische entiteit die bekend staat als Twilight en verlaat dan snel Giles. Deze daad is gewoon te veel voor Buffy en zelfs nadat Giles terugkomt in een ander lichaam, is Buffy nog steeds getraumatiseerd en worstelt ze om Angel te zien.

7 Angel zou voorgoed gaan in "Becoming Part 2"

Een van de meest emotionele momenten van Buffy is wanneer Buffy Angel moet opofferen in de tweede seizoensfinale van de show, "Becoming, Part 2", maar het gebeurt momenten nadat hij zijn ziel herwint. Het is een slopende beslissing en het einde van Angel zou oorspronkelijk permanent zijn! Het personage werd teruggebracht nadat het netwerk dacht dat hij populair genoeg was om een spin-off te rechtvaardigen waar Angel's verhaal in Buffy's derde seizoen zwaar op bouwt.

6 Whedon zelf is geen grote Buffy/Angel Shipper

Sarah Michelle Gellar en David Boreanaz hebben allebei hun mening over het liefdesleven van Buffy en Angel bekend gemaakt, maar als het gaat om de maker van deze personages, heeft Joss Whedon een aantal interessante meningen. Als het erop aankomt, geeft Whedon de voorkeur aan Buffy met Spike in plaats van met Angel, maar veel hiervan heeft te maken met hoe hij Spike ziet als het personage dat leuker is om te schrijven.

5 Buffy's perfecte relatie omvat Angel… en Spike

De canonieke Buffy-strips die doorgaan na het zevende televisieseizoen van de show, gaan echt naar een aantal bizarre plaatsen, omdat ze niet worden gezien door het medium televisie. De strips van seizoen acht nemen een reis naar Buffy's bewustzijn en tonen een projectie van haar ware fantasie, die haar toevallig met zowel Angel als Spike betrekt. Dit voelt als een manier om de fans niet van streek te maken, maar het geeft ook aan dat geen van deze personages perfect is en dat beide de nodige eigenschappen hebben.

4 Angel beweert dat het liefde op het eerste gezicht was met Buffy

Angel heeft misschien eeuwen samen met Darla doorgebracht, maar het kost maar een paar seconden met Buffy Summers om dat allemaal uit te wissen en hem het licht te laten zien. Blijkbaar, op het moment dat Buffy naar Sunnydale komt en Angel haar voor het eerst ziet, weet hij dat hij verliefd op haar is. Dit heeft een vleugje griezeligheid, aangezien ze op dit moment nog steeds een volslagen vreemde is, maar er groeit iets echts tussen hen.

3 Er is een kolossaal leeftijdsverschil tussen hen

Relaties met vampiers zijn altijd lastig, vooral vanwege de manier waarop vampiers niet zichtbaar ouder worden nadat ze zijn veranderd. Dit betekent dat de meeste vampiers honderden jaren oud zijn, ook al zien ze er misschien niet zo uit, en dit is geen uitzondering als het om Angel gaat. Angel is eigenlijk 224 jaar ouder dan Buffy, wat veel is, maar zelfs als hij kijkt naar de leeftijd waarop hij werd gedraaid, is hij nog steeds 26 en krijgt hij samen met Buffy als ze 16 is.

2 Hun liefde bracht een kwaadaardig alternatief universum voort

De Buffy-strips zijn niet bang om all-in te gaan als het gaat om de gekke afdeling en enkele van de meer belachelijke momenten sluiten aan op de reünie tussen Buffy en Angel. Angel bevindt zich in een bijzonder donkere plaats wanneer hij wordt overgenomen door de duistere entiteit Twilight, die vervolgens Buffy probeert over te halen naar hem toe te komen en naar een hoger niveau te stijgen. Buffy krijgt waanzinnige superkrachten en op de een of andere manier leidt hun tijd samen tot een alternatief universum.

1 Ze zijn psychisch verbonden op een bepaald Dreamshare-niveau

Soms hebben vampiers een connectie met de mensen die ze verwekken, maar wat er gebeurt in de Buffy-aflevering "Amends" is iets heel anders. In Amends verschijnen zowel Buffy als Angel in elkaars dromen. Het is heel romantisch, maar het wordt nooit volledig uitgelegd. Dit kan het gevolg zijn van het spelen van games met The First Evil, omdat later wordt onthuld dat het hier aanwezig is, of het kan gewoon de overweldigende connectie tussen deze twee zijn.

Dit zijn allemaal van de grootste bombshells over de relatie van Buffy en Angel die we hebben bedacht, maar hebben we iets belangrijks gemist? Geluid uit in de reacties hieronder!

Aanbevolen: