Pokémon: 19 wilde onthullingen over de relatie tussen Ash en Pikachu

Inhoudsopgave:

Pokémon: 19 wilde onthullingen over de relatie tussen Ash en Pikachu
Pokémon: 19 wilde onthullingen over de relatie tussen Ash en Pikachu
Anonim

Als je iemand bent die na 1997 is geboren (en hoogstwaarschijnlijk ben je dat), dan is de Pokémon-anime-aanpassing officieel ouder dan jij. De show is schijnbaar eeuwig aan de gang en zal waarschijnlijk nog tientallen jaren doorgaan met het succes van de anime, voornamelijk als gevolg van de chemie tussen hoofdrolspeler Ash Ketchum en zijn huisdier Pikachu. De franchise heeft verschillende iteraties voortgebracht, waarbij elke regio die de serie tot nu toe heeft gezien is aangepast (tenminste van de hoofdgames.)

We hebben deze twee door dik en dun zien gaan, en ze hebben altijd doorgezet door alle uitdagingen die de Pokémon-wereld hen wilde geven. Nu Pokémon: Detective Pikachu de reguliere belangstelling voor de serie heeft hernieuwd, is het passend om de relatie te zien die de franchise tot het succes heeft gemaakt dat het is. Met dat in gedachten zijn hier 20 wilde onthullingen die we hebben geleerd over de relatie tussen Ash en Pikachu in de afgelopen twee decennia.

19 Ash wilde Pikachu oorspronkelijk niet

Ash Pikachu
Ash Pikachu

In de allereerste aflevering had Ash, als jonge en bescheiden jongen, geen idee wat hij moest doen met zijn eerste Pokémon en wilde hij er een die zowel algemeen was als een sterke reputatie had.

Als Ash de keuze had gekregen, had hij gekozen voor een Bulbasaur of een Squirtle, en zijn bittere aanvankelijke relatie met Pikachu maakte het volkomen duidelijk dat de Pokémon helemaal niet de voorkeur van Ash was.

18 Detective Pikachu's graaft naar hun relatie

Afbeelding
Afbeelding

Met Pokémon: Detective Pikachu als zijnde het geweldige succes dat het was, merkten fans een luchtige stoot op in de richting van de anime, waarin Pikachu opmerkte hoe belachelijk het zou zijn om geen voertuigen te gebruiken en elke dag ongeveer tienduizend stappen te lopen, terwijl Pikachu op de schouder van het hoofdpersonage moest worden neergestreken.

Dit was een knipoog naar hoe we Ash en Pikachu tot nu toe elke dag zien lopen, wat onnodig lijkt omdat ze gewoon voertuigen kunnen gebruiken en maanden tijd kunnen besparen. Aan de andere kant is Pikachu op de schouder van Ash een iconisch onderdeel van onze jeugd.

17 Pikachu kan zichzelf aan zonder as

Afbeelding
Afbeelding

Telkens als we Ash Pikachu hebben zien verliezen, was dat meestal vanuit het gezichtspunt van Ash in plaats van zijn huisdier. In het zeldzame geval dat we Pikachu alleen zien, heeft hij zichzelf opmerkelijk goed behandeld.

Dit was voor het eerst te zien in de korte film voor Pokémon: The First Movie: Mewtwo Strikes Back, waar Pikachu een volledig eigen avontuur beleefde zonder hulp van Ash. Het lijkt erop dat de kleine Pokémon meer dan in staat is om in het wild te overleven

16 Ash kan niet functioneren zonder Pikachu

Ash verdrietig
Ash verdrietig

Aan de andere kant kan Ash niet lijken te functioneren zonder zijn constante metgezel aan zijn zijde, en hij wordt volkomen onwetend. In één aflevering had hij geprobeerd Pikachu vrij te laten denken, dat is wat Pikachu wilde, en we zagen hem wild uithalen. Andere keren, als Pikachu niet in de buurt is, wordt Ash radeloos van zorgen en denkt hij niet helder meer.

15 As Pikachu gebruiken voor gevechten is technisch gezien dierenmishandeling

Pokemon
Pokemon

Het toepassen van onze universum-logica op Pokémon onthult een heleboel blikjes wormen voor het anime-universum, aangezien Pokémon in wezen wreedheid tegen dieren promoot. In dat universum dienen de Pokémon als gewone dieren, en als we dezelfde logica in het echte leven gebruiken, dan is het hetzelfde als katten en honden tegen elkaar laten vechten waar ze elkaar brutaliseren voor ziek menselijk plezier.

14 Pikachu is de enige Pokémon die Ash permanent heeft bewaard

As
As

Mensen hebben nog steeds een appeltje te schillen met Ash over het loslaten van een aantal fan-favoriete Pokémon zoals Butterfree en Squirtle, alleen om Pikachu de hele tijd vrij rond te laten lopen. Het lijkt erop dat Ash niet veel om al zijn Pokémon geeft, en Pikachu is de absolute uitzondering.

Zelfs als hij zijn Pokémon niet heeft vrijgelaten, houdt hij ze thuis na het voltooien van één reis - alleen Pikachu mag met hem mee naar nieuwe regio's.

13 Ash verliest liever een gevecht dan dat Pikachu wordt geschaad

As
As

Dit geldt ook voor alle andere Pokémon, maar Ash neemt extra voorzorgsmaatregelen als het op Pikachu aankomt, en we hebben gezien dat hij gevechten weggooit als de situatie ertoe leidt dat Pikachu geblesseerd raakt. In feite zijn de meeste van de belangrijkste gevechten die hij aan het einde van de seizoenen heeft gehad, verloren gegaan omdat Ash niet bereid was Pikachu de volledige afstand te laten gaan.

12 Ash heeft het gebruik van Pikachu niet geperfectioneerd en vertrouwt op één beweging

ASH Pikachu
ASH Pikachu

Weet je hoe Pikachu zo'n diverse reeks krachten heeft? Nee? Nou, dat komt omdat je nooit de kans hebt gekregen om Pikachu echte schade te zien wraken, omdat Ash de neiging heeft om maar één beweging te gebruiken. Ash's go-to-aanval met Pikachu was de Thunderbolt die, hoewel effectief, niet werkt op Pokémon met ervaren en zeer bekwame trainers.

11 Pikachu veroorzaakte de opstanding van Ash

Pikachu sad
Pikachu sad

Pokémon: The First Movie: Mewtwo Strikes Back is de donkerste film tot nu toe in de serie, en overal huilden kinderen toen Ash schijnbaar omkwam als gevolg van het kruisvuur tussen de aanvallen van Mewtwo en Mew.

Hij is echter herrezen dankzij de tranen van zijn liefhebbende huisdier. Pikachu's tranen dienden op de een of andere manier als een elixer voor de wederopstanding, aangezien alle Pokémon in de arena collectief huilden en Ash terugbrachten.

10 Ash heeft nooit Pikachu genoemd

ash pikachu
ash pikachu

Je zou het idee krijgen dat Pokémon naamloos worden en alleen naar hun soort wordt verwezen, maar we hebben nu verschillende gevallen gezien waarin zijpersonages hun Pokémon een naam hebben gegeven.

Dit betekent dat Ash Pikachu niet bij zijn soort hoeft te noemen, en de Pokémon kan elke koosnaampje hebben. Het is interessant hoe Ash al zo lang bij Pikachu is, maar er nooit aan heeft gedacht hem een naam te geven.

9 Ze stonden op gespannen voet omdat Pikachu niet wilde evolueren

Pikachu
Pikachu

In een eerdere aflevering van de serie trotseerde Pikachu de normale Pokémon-tropen door ronduit te weigeren te evolueren. Degenen onder ons die zich herinneren wanneer de serie nieuw was, kunnen zich de opwinding herinneren die voortkwam uit het kijken naar Pokémon evolueren, maar hier was het eerste geval dat het werd afgewezen.

Ash zou proberen Pikachu te laten evolueren zodat hij een rivaal kon verslaan, maar Pikachu weigerde volslagen, omdat hij aan zichzelf en Ash wilde bewijzen dat hij gevechten kan aangaan zonder upgrades.

8 Ash wordt achtervolgd door Team Rocket vanwege Pikachu

raket
raket

Dus, we kennen allemaal Team Rocket, toch? En hun bestaan in de show is nu al meer dan een decennium langer welkom, maar ze hebben wel een overkoepelende reden om te blijven.

Team Rocket achtervolgt Ash voortdurend, alleen vanwege Pikachu. Ze willen de kracht van de Pokémon gebruiken omdat ze geloven dat Ash's Pikachu speciaal is. Door Pikachu ergens anders op te geven, kan Ash zichzelf van deze vervelende schurken bevrijden, maar zijn liefde voor Pikachu is veel te groot.

7 De show gaat niet door zonder beide personages

Pikachu
Pikachu

Op een gegeven moment dachten we dat Brock en Misty nooit van Ash's zijde zouden wijken, maar ze zijn nu al een aantal jaren weg en Ash is verder gegaan met metgezellen links en rechts. Het enige dat niet is veranderd aan de show, is het duo Ash en Pikachu - dit is iets dat altijd zal blijven bestaan. We zullen nooit een Pokémon-serie hebben met alleen Ash of alleen Pikachu; ze zullen er tot het einde in zitten.

6 Pikachu heeft leiderschapskwaliteiten geleerd van Ash

Pokemon
Pokemon

Tijdens de tijd dat Ash er niet is en het alleen Pikachu en de rest van de Pokémon is, is gebleken dat Pikachu de teugels als leider overneemt. Zoals we weten, is Ash altijd de leider als het gaat om zijn vriendengroepen, en Pikachu is zeker geïnspireerd door de manieren van zijn eigenaar, aangezien we hem de rest van de Pokémon op een vergelijkbare manier zien leiden.

5 Ze zijn zich allebei niet bewust van het concept van romantische liefde

As
As

Het is raar dat we in de show getuige zijn van een 10-jarige met romantische invalshoeken, maar zelfs als we dat accepteren, is Ash zich niet bewust van deze dingen.

Zijn grote aantal reispartners waren verliefd op hem, maar Ash pikt dit nooit op en realiseert zich niets. Op dezelfde manier merkt Pikachu ook geen duidelijke tekenen op en is hij op geen enkele manier geschikt om Ash te laten weten wanneer iemand in hem geïnteresseerd is

4 Ze staan allebei bekend als fel concurrerend

Pikachu-gevecht
Pikachu-gevecht

Een van de redenen waarom Ash en Pikachu zo goed bij elkaar passen, is omdat ze van nature erg op elkaar lijken. Ze willen allebei als overwinnaar uit de strijd komen en deze competitieve reeks op een veilige manier behouden, waardoor ze vaker wel dan niet kunnen winnen.

Soms is dit concurrentievermogen hun ondergang geweest, omdat ze vervolgens hun tegenstanders onderschatten. We hebben niet gezien dat er een nuchter en een fel was; ze hebben elke keer hetzelfde gereageerd.

3 Pikachu haatte aanvankelijk as

Pikachu
Pikachu

Je zou zo oud moeten zijn als onze generatie om je een tijd te herinneren waarin Pokémon voor het eerst debuteerde, en de overgrote meerderheid van de lezers is gewoon niet zo oud. Voor de nieuwere generaties zal Pikachu altijd bekend zijn geweest als de liefhebbende Pokémon van Ash, maar in de eerste aflevering had hij een regelrechte hekel aan Ash.

Pikachu's persoonlijkheid was verre van het lieve ding dat hij werd, en in deze verschijning verachtte hij Ash omdat hij zijn eigenaar werd. Het kostte hem een groot avontuur om van Ash te gaan houden zoals hij nu doet.

2 Ash heeft hem nog nooit als Pichu gezien

Pichu
Pichu

De eerste keer dat Ash (en wij) Pikachu zagen, leek hij opgerold als een baby. Destijds wist niemand dat Pikachu een geëvolueerde vorm van Pichu was en ging ervan uit dat deze Pikachu misschien pas geboren was.

Nu zijn we ons echter goed bewust van Pichus, wat betekent dat Ash volledig afwezig was tijdens de eerste levensfase van zijn buddy. Omdat evolueren tijd kost, heeft Ash nooit een belangrijk deel van Pikachu's opvoeding gezien.

1 Pikachu is de enige Pokémon die Ash niet in Poké ball plaatst

Pokéball
Pokéball

Het is een wonder waar Ash al die Poké Balls opslaat, aangezien ze gewoon handig in zijn zak lijken te zitten op basis van welke Pokémon hij wil oproepen, maar dit probleem doet zich niet voor bij Pikachu; hij doet niet mee aan de Poké Ball om mee te beginnen.

Dit werd getoond in een eerdere aflevering van de show, waar Pikachu zijn minachting voor het betreden van de Poké Ball heel duidelijk maakte, en Ash vond het helemaal niet erg dat Pikachu in het openbaar was.

Aanbevolen: