22 Dingen die nergens op slaan bij Boy Meets World

Inhoudsopgave:

22 Dingen die nergens op slaan bij Boy Meets World
22 Dingen die nergens op slaan bij Boy Meets World
Anonim

In de jaren negentig waren er een aantal formatieve televisieprogramma's die spraken met beïnvloedbare pre-tieners en hen leerden over het leven, vriendschap en de geleidelijke overgang naar volwassenheid. Tal van shows zouden deze onderwerpen behandelen, maar weinigen spraken zo veel aan bij een jong publiek als ABC's Boy Meets World. De serie raakte een serieuze snaar bij de kijkers en zeven seizoenen lang zou het een boeiende, herkenbaar verhaal over Cory Matthews en vrienden terwijl ze langzaam opgroeiden. Boy Meets World zou volwassen onderwerpen benaderen met respect voor het jongere publiek en het bouwde een cast van personages op waar een generatie van zou gaan houden. Boy Meets World zou zelfs zo'n culturele indruk op het publiek achterlaten dat de serie een soort vervolg zou krijgen in de vorm van Girl Meets World, dat een hele nieuwe generatie kijkers zou inspireren.

Boy Meets World blijft een opvallende serie uit zijn tijdsperiode en het aantal reünies en vieringen rond de show die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden, laat zien dat er nog steeds een zeer toegewijde schare fans is voor deze oude show. Fans van Boy Meets World zullen altijd van de show houden, maar dat betekent niet dat de serie foutloos is of zonder fouten. Daarom Hier zijn 22 dingen die nergens op slaan over Boy Meets World!

22 De naam van Cory en Topanga's dochter

Girls-Meets-World-Cory-Topanga-Riley-Auggie
Girls-Meets-World-Cory-Topanga-Riley-Auggie

De aflevering van het zevende seizoen van Boy Meets World, 'Seven The Hard Way', bevat een flashforward naar zeven jaar in de toekomst. De aflevering gaat naar een nogal overdreven plaats en blijkt uiteindelijk allemaal een droom te zijn. Girl Meets World bewijst echter dat de voorspellingen in deze aflevering echt waar waren, aangezien Eric blijft als zijn gestoorde Plays With Squirrels-persona die de aflevering weergeeft.

Dit is een nogal seismische onthulling in Girls Meets World, maar het legt ook een enorme inconsistentie bloot. In dezelfde aflevering die naar voren flitst, heet Cory en Topanga's dochtertje Beverly Glen, en niet Riley, zoals in Girl Meets World.

21 Joshua Matthews veroudert in een alarmerend tempo

Boy-Meets-World-Joshua-Matthews-Cory
Boy-Meets-World-Joshua-Matthews-Cory

In werkelijkheid is dit waarschijnlijk slechts het resultaat van een groeispurt die Daniel Jacobs, de kindacteur die Joshua Matthews speelt, doormaakt, maar in de context van de show lijkt het bovennatuurlijk. Het is een beetje een verrassing wanneer Amy en Alan besluiten om nog een kind te nemen als Cory en Eric naar de universiteit gaan.

Er gaat minder dan een jaar voorbij tussen Joshua's geboorte en het einde van de serie, maar door Joshua's laatste verschijning is hij een volwaardige peuter in plaats van de baby die hij op dit moment zou moeten zijn.

20 Het lot van meneer Turner

Boy-Meets-World-Mr-Hunter-Hospital-Shawn
Boy-Meets-World-Mr-Hunter-Hospital-Shawn

Mr. Turner is een van de leraren die indruk maakt op Cory en vrienden, maar hij is ook een belangrijke pseudo-vaderfiguur voor Shawn. Dit alles wijst erop hoe cruciaal een personage is dat hij is, maar hij is eigenlijk vergeten wanneer hij in een levensbedreigend ongeluk terechtkomt. In "Cult Fiction" wordt onthuld dat Turner een drastisch motorongeluk krijgt en in het ziekenhuis ligt, maar verder zijn er vreemd genoeg geen updates over zijn status. Hij krijgt een shout-out tijdens "Graduation", maar dat is alles.

Gelukkig kan Girl Meets World enkele lacunes opvullen. Het onthult dat Turner overleeft en nog lang en gelukkig leeft met zijn verpleegster, van alle mensen.

19 Topanga had vroeger een zus

Boy-Meets-World-Nevel-Lawrence-Eric
Boy-Meets-World-Nevel-Lawrence-Eric

In één aflevering verschijnt Nebula "Stop The War" Lawrence, om haar zus op te halen. Dit personage past zeker in de hippie-esthetiek die aanwezig was bij Topanga's familie op dit punt in de show, maar Nebula wordt nooit meer aangesproken. Een vluchtige zus zou niet het slechtste idee zijn voor Topanga, dus het is een beetje jammer dat Nebula wordt uitgeschreven.

Bovendien lijkt Nebula ongeveer even oud te zijn als Eric, dus een dubbele date van Nebula/Eric en Topanga/Cory zou op een gegeven moment een echte goudmijn aan materiaal kunnen zijn.

18 Angela's uiterlijk

Boy-Meets-World-Shawn-Angela
Boy-Meets-World-Shawn-Angela

Angela Moore's introductie tijdens seizoen vijf van Boy Meets World is een grote zegen voor de serie. Angela komt op het toneel als Topanga's beste vriend, maar ze verschijnt gewoon uit het niets. Vermoedelijk waren zij en Topanga vrienden buiten het scherm tijdens de eerste vier seizoenen van de show, maar dat lijkt onwaarschijnlijk. Bovendien, zodra Angela binnenkomt als Topanga's BFF, verdwijnen alle andere minder belangrijke vriendpersonages die ze net had.

Het is alsof Angela ze allemaal vervangt en alle verhalen opneemt die ze bij de hand kunnen hebben. Het zou voor Topanga niet onmogelijk zijn geweest om meer dan één vrouwelijke vriend vast te houden.

17 Topanga's veranderende en inconsistente ouders

Boy-Meets-World-Topanga-Rhiannon-Mom
Boy-Meets-World-Topanga-Rhiannon-Mom

Niet alleen worden Topanga's ouders gespeeld door een hele reeks verschillende acteurs tijdens de show, waarbij haar vader verandert van Peter Tork in Michael McKean en uiteindelijk Mark Harelik - acteurswisselingen zijn te verontschuldigen - maar de persoonlijkheid van Topanga's ouders is ook drastisch verschuiven met elk van hun verschijningen. Het zijn oorspronkelijk hippies die meer passen bij Topanga's oorspronkelijke persoonlijkheid, maar dan worden ze een onaangenaam stel dat constant op het punt staat te scheiden.

Niet alleen dat, maar de naam van Topanga's moeder verandert van Chloe in Miriam en uiteindelijk in Rhiannon, wat een veel groter probleem is dan het feit dat haar actrice verandert van Annette O'Tool in Marcia Cross.

16 Het verleden van de Matthews-ouders

Boy-Meets-World-Cory-Met-Ouders
Boy-Meets-World-Cory-Met-Ouders

Omdat Cory en zijn leeftijdsgenoten veel meer de aandacht hebben dan zijn ouders, verschijnen Alan en Amy Matthews meestal in kleine doses. De show draait om wat hun banen of geschiedenis zijn om de plot van de show beter te dienen. Dit leidt vaak tot inconsistenties, bijvoorbeeld of Alan kok was bij de kustwacht of dat hij deel uitmaakte van de marine.

Het is nog erger voor Amy, wiens carrière verschuift van werken in een kunstmuseum naar makelaardij. Later gaat ze weer naar school, maar ze wordt gewoon weer moeder thuis, wat nog willekeuriger lijkt na de reis die ze heeft gemaakt.

15 De originele Topanga

Boy-Meets-World-Cory-Topanga-Bad-Hair
Boy-Meets-World-Cory-Topanga-Bad-Hair

Topanga is een essentieel onderdeel van Boy Meets World, maar veel mensen vergeten dat ze oorspronkelijk geen hoofdpersoon was en ze raakt langzaam bevriend met Cory. In feite was een andere actrice, Marla Sokoloff, oorspronkelijk gecast als Topanga, maar toen ze niet aan het trainen was, werd ze herschikt met Danielle Fishel. Fishel maakte indruk en werd geleidelijk een integraal onderdeel van de show.

Deze versie van Topanga die verschijnt in "Cory's Alternative Friends" is nog steeds heel anders dan waar het personage uiteindelijk in verandert, maar Fishel's greep op het personage is sterk. De twee delen ook hun eerste kus in deze aflevering, wat ook helpt om Fishels status in de rol te versterken.

14 Ongelooflijke telefoontjes

Boy-Meets-World-Cory-Shawn-Shocked
Boy-Meets-World-Cory-Shawn-Shocked

Gedurende de jaren negentig waren er duidelijk geen mobiele telefoons aanwezig tijdens het begin van de serie. Desondanks is er een situatie waarin Shawn pizza gaat halen bij een pizzeria en onmiddellijk Cory belt om hem slecht nieuws te geven over wie er al bij de tent is.

Shawn verlaat Cory's huis en belt Cory letterlijk seconden later. Het is onmogelijk dat het telefoontje zo snel zou kunnen gebeuren, zelfs als Shawn zo snel bij de pizzeria zou kunnen zijn. Het is duidelijk een concessie die is gedaan om het verhaal te vereenvoudigen, maar het v alt op, vooral nu.

13 Alan Matthews’ verjaardag

Boy-Meets-World-Alan-Matthews-Grabs-Cory
Boy-Meets-World-Alan-Matthews-Grabs-Cory

Verjaardagen zijn altijd lastig om te onthouden in tv-shows en tenzij iemand van de productie deze details bewust bijhoudt, is het onvermijdelijk dat ze in de war raken. Tenzij de datum van bepaalde verjaardagen een belangrijk plotpunt is, zullen fans zich waarschijnlijk niet herinneren wanneer ze plaatsvinden, vooral in het geval van meer ondersteunende personages.

Deze misstap gebeurt met Alan Matthews wanneer de familie zijn verjaardag lijkt te vieren samen met de kerstvakantie in de aflevering van seizoen zeven, Family Tree.” Het is een mooie visual, maar de aflevering “Honesty Night” onthult dat Alan een Tweeling is en dat hij jarig is op 14 junith Dus wat is het?

12 De verdwijning en verandering van Morgan Matthews

Boy-Meets-World-Cory-Morgan-Book
Boy-Meets-World-Cory-Morgan-Book

Het kan vaak moeilijk zijn om kindacteurs te casten in langlopende series, vooral als ze aan de jongere kant zijn. Lily Nicksay was pas vier jaar oud toen ze werd gecast als het kleine zusje van Cory. De last van de show werd uiteindelijk te veel voor de actrice en ze scheidde van elkaar en werd uiteindelijk herschikt met Lindsay Ridgeway.

Deze overgang leidde niet alleen tot een langdurige verdwijning van het personage, maar Ridgeway had zo'n andere persoonlijkheid dan Nicksay dat Morgan veranderde in een meer uitgesproken, aandachtzoekend personage. De show gaat in ieder geval op een slimme manier in op deze verandering door te verwijzen naar de afwezigheid van Morgan als een uitgebreide time-out.

11 Shawns basisschoolleven

Boy-Meets-World-Cory-Shawn-Bibliotheek-Stacks
Boy-Meets-World-Cory-Shawn-Bibliotheek-Stacks

Boy Meets World herziet graag zijn geschiedenis om te hameren op het idee dat Cory, Topanga en Shawn allemaal vrienden op zielsverwant niveau zijn en altijd samen zullen zijn. Door de hele serie heen wordt vermeld dat ze alle drie vrienden zijn sinds ze zes waren, maar Mr. Feeny spreekt van een veel meer isolerende geschiedenis voor Shawn.

Feeny zegt dat Shawn vroeger in Oklahoma woonde en dat hij op zijn twaalfde op vijf verschillende scholen was geweest en naar Philly was verhuisd. Dat verhaal lijkt veel meer in lijn met Shawns verleden, dus het spreekt vanzelf dat hij en Cory pas vrienden konden zijn toen hij twaalf was.

10 Cory's Romeo en Julia retentie

Boy-Meets-World-Cory-Mr-Feeny
Boy-Meets-World-Cory-Mr-Feeny

Dit lijkt misschien niet zo'n groot detail, maar met een show die zo bezig is met jonge liefde tijdens de eerdere seizoenen, heeft de tekst van Romeo en Julia genoeg betekenis voor deze personages. Cory leert over de tragedie van Shakespeare tijdens de allereerste aflevering van de show in een scène met Mr. Feeny. Maar als Romeo en Julia later in de serie weer opduiken, heeft Cory er totaal geen idee van.

Toegegeven, Cory is niet de beste student, maar dit verhaal lijkt indruk op hem te maken en het lijkt alsof het nog steeds aanwezig is in zijn brein.

9 Hergebruiken van acteurs

Boy-Meets-World-Willie-Garson-Insurance-Agent
Boy-Meets-World-Willie-Garson-Insurance-Agent

Er zijn enkele gevallen waarin Boy Meets World dezelfde acteurs gebruikt die eerder in bijrollen zijn verschenen. Vanwege de omvang van deze rollen is de veronderstelling dat mensen niet zullen herkennen dat deze acteurs eerder zijn verschenen, maar voor de meer oplettende kijkers is het een nogal onhandig scenario. Willie Garson verschijnt zelfs in drie verschillende rollen.

Natuurlijk is dit niet zo dat Cory's vader of Mr. Feeny in andere rollen verschijnen, maar Daniel Jacobs, die Cory's jongere broer Joshua speelt, komt wel opdagen, en in een scène met Cory, nee minder.

8 Topanga's grillige karakterisering

Boy-Meets-World-Early-Topanga-Class
Boy-Meets-World-Early-Topanga-Class

Het is normaal dat mensen in de loop van de tijd veranderen en groeien, maar in het geval van Topanga voelt het minder als een natuurlijke ontwikkeling van karakter en meer als de show die gewoon probeert uit te zoeken wat het beste werkt voor Topanga.

Daarom doorloopt het personage een aantal transformaties totdat een bepaalde persoonlijkheid klikt. Ze komt de serie binnen als een rebels bloemenkind van de tegencultuur, maar verandert dan in iemand die geobsedeerd is door goede cijfers en wordt de verstandige in de groep. Zelfs dit blijft echter in beweging, aangezien de latere seizoenen een meer ijdele en onzekere versie van Topanga weergeven, maar een die op zijn minst een beetje logischer is met haar universiteitsomgeving.

7 Shawns slordige stamboom

Boy-Meets-World-Trailer-Park-Goons
Boy-Meets-World-Trailer-Park-Goons

Shawns halfbroer, Jack, wordt een belangrijk personage tijdens de latere seizoenen van de show. Het lijkt alsof Jack uit het niets komt, maar uiteindelijk verdient hij zijn plek in de serie. De eerdere seizoenen van de show spelen met Shawns rommelige thuisleven en introduceren andere broers en zussen die nooit meer worden genoemd of regelrecht worden vergeten.

Shawn heeft een stiefbroer genaamd Eddie, die opduikt in "The Pink Flamingo Kid" om Shawn aan te vallen over zijn nieuwe leven met Mr. Turner. Shawn verwijst ook naar een zus genaamd Stacy, maar ze verschijnt nooit echt in de serie. Het was duidelijk dat de show dacht dat ze een nuttig personage had kunnen zijn, maar besloot toen terug te trappen.

6 Ontbrekende Minkus

Boy-Meets-World-Minkus-In-Class
Boy-Meets-World-Minkus-In-Class

Stuart Minkus verscheen vaak tijdens de kinderschoenen van Boy Meets World. Hij is een stereotype nerd die een gemakkelijk doelwit is voor Cory en Shawn. Na "I Dream Of Feeny" verschijnt hij echter een aantal seizoenen niet in de show.

Minkus verschijnt eindelijk weer in de nostalgische aflevering 'Afstuderen'. Als de bende aan Minkus vraagt waarom ze hem al jaren niet hebben gezien, legt hij uit dat hij op "een ander" deel van de school heeft gezeten en ernaar verlangde opnieuw door hen te worden geaccepteerd. Het is een leuke grap, maar het lijkt erop dat de groep de naam van Minkus nog steeds zou zijn tegengekomen of op zijn minst zou hebben gehoord als hij nog op dezelfde school zat.

5 Rommelige schooltijdlijn

Boy-Meets-World-Cast-Afstuderen
Boy-Meets-World-Cast-Afstuderen

Als het gaat om de opvoeding van zijn personages, is Boy Meets World een beetje een puinhoop in termen van een stevige tijdlijn die logisch is. De personages gaan in het schooljaar 1993-94 naar de zesde klas, maar dan is er een aanzienlijke sprong wanneer in 1996 iedereen in de elfde klas zit."Afstuderen" verwijst naar hoe de bende in 1998 zal afstuderen, maar later verpest Feeny dit wanneer hij ze allemaal ten onrechte de Klasse van 2000 noemt.

Bovendien, gebaseerd op het moment waarop Jack en Eric afstudeerden, zouden ze daar maar drie jaar zijn geweest, wat ook niet past bij de tijdlijn van Cory, Shawn en Topanga daar.

4 Hoe lang kennen Cory en Topanga elkaar al

Boy-Meets-World-Young-Cory-Topanga-Hallway
Boy-Meets-World-Young-Cory-Topanga-Hallway

Boy Meets World was behoorlijk revisionistisch geworden als het gaat om de jongere jaren van Cory en Topanga en precies wanneer ze voor elkaar vielen. Voor kijkers van de show lijkt hun eerste vormende moment hun kus in 'Cory's Alternative Friends' te zijn, maar de dialoog van Cory schetst later een heel ander beeld.

Eén versie van de gebeurtenissen zegt dat de twee vrienden waren als peuters, wat aanzienlijk anders is dan in de eerste seizoenen van de show. Als de twee vanaf zo'n jonge leeftijd zo close waren geweest, zouden ze zeker dichterbij zijn geweest toen de show begon, maar in plaats daarvan behandelt Cory haar als een buitenstaander.

3 De indeling van het Matthews-huis

Boy-Meets-World-Backyard-Fence-Feeny-Alan-Cory
Boy-Meets-World-Backyard-Fence-Feeny-Alan-Cory

Door de manier waarop televisie wordt gefilmd, moeten er soms concessies worden gedaan aan de logische geografie van bepaalde sets. Boy Meets World lijkt ten prooi te vallen aan dit probleem op een manier die zelfs leden van de cast in verwarring heeft gebracht en er is geen duidelijke consensus. De tuin van het huis van Matthews is een belangrijke locatie vanwege alle hart-tot-harten die daar met meneer Feeny omgaat. Het is echter onduidelijk of deze tuin zich aan de achterkant van het huis of aan de zijkant bevindt.

Om de zaken nog duisterder te maken, plaatst de aflevering "Brotherly Love" een garage in plaats van het gazon en op andere momenten is er ook een oprit en een basketbalnet.

Aanbevolen: