25 Dingen die nergens op slaan bij de originele Sabrina TV-serie

Inhoudsopgave:

25 Dingen die nergens op slaan bij de originele Sabrina TV-serie
25 Dingen die nergens op slaan bij de originele Sabrina TV-serie
Anonim

Voor degenen onder ons die zich de originele Sabrina the Teenage Witch-serie herinneren, is het tijd om je heel oud te voelen, want de show is nu meer dan twee decennia oud. Wat ons nog ouder doet voelen, is het feit dat er nu nieuwe tv-shows zijn gebaseerd op de personages uit Archie Comics, en de realiteit is dat een meerderheid van hun huidige publiek niet eens weet dat er vroeger een sitcom was gebaseerd op Sabrina the Tiener heks.

Nu je hebt verwerkt hoe oud je bent geworden, is het tijd om herinneringen op te halen aan een show die heel erg afweek van de gebruikelijke aanpassing van strips. De serie bleek een sitcom te zijn en bracht Melissa Joan Hart eeuwige populariteit. Het duurde van 1996 tot 2003 en had een even magisch afscheid. De show was echter niet zo populair als andere, meer op volwassenen gerichte sitcoms zoals Friends, en de band met Archie Comics heeft ertoe geleid dat latere generaties niet zijn opgegroeid met het kijken naar de show. Hoewel Sabrina the Teenage Witch onmiskenbaar een leuk horloge was, is er geen ontkomen aan dat het heel veel "daarbuiten" was. Shows als Wizards of Waverly Place hadden domme momenten, maar die waren bedoeld voor een jong publiek, terwijl Sabrina the Teenage Witch bedoeld was voor tieners en ouder.

Vanwege de aanwezigheid van veel plotgaten en onlogische gebeurtenissen, hebben we 25 keer samengesteld dat de show geen zin had.

25 Waar zijn Archie en de bende?

Riverdale
Riverdale

De Sabrina-serie speelt zich altijd af in hetzelfde universum als Archie. De strips lieten ze natuurlijk meerdere keren op elkaar inwerken, en Sabrina zou ook in Archie-verhalen voorkomen. In The Chilling Adventures of Sabrina speelt de serie zich ook af in het universum van Riverdale, dus waarom was Sabrina de tienerheks zonder Archie en de bende?

Het is niet logisch dat ze niet in dit universum zouden bestaan, aangezien de show regelmatig verwijzingen naar zijn stripboekbronnen bevatte. Dus, waar zijn de tieners van Riverdale?

24 Sabrina's plotselinge achternaamsverandering

Sabrina
Sabrina

We hebben verschillende shows gezien, zoals Friends, die de namen van ondersteunende of minder belangrijke personages hebben veranderd na hun eerste optreden zonder schijnbaar redenen, maar Sabrina the Teenage Witch deed dit met zijn eigen hoofdpersoon.

In de pilotfilm werd duidelijk gezegd dat Sabrina's achternaam Sawyer was, wat niet echt een magische typenaam is als je zult opmerken. Dit was waarschijnlijk de reden waarom de tv-serie haar naam toen abrupt veranderde in Spellman - veel meer "Witchy" dan de originele saaie. Toch gaf niemand commentaar op hoe ze nu onder een heel andere naam ging.

23 Sabrina "verhuist" van Riverdale naar Westbridge

Sabrina Westrbridge
Sabrina Westrbridge

Op dezelfde manier waarop haar naam veranderde, veranderde Sabrina blijkbaar ook van stad, aangezien werd aangetoond dat ze in een plaats woonde die Westbridge heette. Dit was heel anders dan toen ze naar verluidt in Riverdale woonde (je weet wel, de plaats waar Archie en de bende ook wonen), en de plotselinge verschuiving werd niet eens genoemd.

Samen met de andere setting is alle vermelding van Riverdale verwijderd en nooit meer teruggekomen. Het was alsof iemand Sabrina zelf in een nieuw leven had gezapt.

22 Kracht van de geest of de vingers?

Sabrina spreuk
Sabrina spreuk

Toen we de jonge Sabrina voor het eerst zagen, gebruikte ze haar magie met de kracht van haar geest. Dit maakte het haar een beetje moeilijk, omdat het betekende dat ze haar energie moest richten op het voltooien van haar magische taken.

Al heel vroeg werd dit aspect van haar magie echter verwijderd ten gunste van haar dat ze haar vingers gebruikte om spreuken uit te spreken. Hoewel dit een betere optie was om in een sitcom te gebruiken, begreep het niet waarom ze haar geest niet meer nodig zou hebben.

21 Haar moeder werd sterfelijk van een heks

Sabrina moeder
Sabrina moeder

Sabrina's ouders waren vrijwel afwezig gedurende de hele serie, en haar tantes dienden als haar voogden. Dit hielp bij het creëren van de mysterieuze problemen die elke aflevering opdoken, maar het is ook niet logisch waarom de show besloot het verleden van haar ouders te veranderen.

In de pilotfilm werd vermeld dat beide ouders van Sabrina heksen waren, en dat ze vanwege dit feit deze vaardigheden had. In de tv-serie vertelde haar vader aan Sabrina dat alleen hij een heks was, terwijl haar moeder gewoon een gewone sterveling was.

20 Wat is er met Jenny gebeurd?

Sabrina Jenny
Sabrina Jenny

Sabrina's vrienden ruilden hier en daar om de paar seizoenen alsof het speelgoed was waar je mee kon onderhandelen. De eerste die zich hieraan schuldig maakte, was haar eerste beste vriendin, Jenny. Dit personage bleef in het premièreseizoen hangen en was constant aanwezig rond Sabrina.

Cut to the Season 2, en Jenny zelf werd uit de show geknipt. Het zou goed zijn als er een verklaring zou zijn voor wat er met haar is gebeurd, maar het lijkt alsof ze op het kerkhof van sitcom-personages is verdwenen.

19 Leeft Miles nog?

sabrina de tienerheks 1996 mijl
sabrina de tienerheks 1996 mijl

Miles was een sterfelijke vriend van Sabrina die toevallig een samenzweringsgek was. Hij was niet veel wijzer over Sabrina's status als heks, en helaas lijkt het erop dat het zijn einde zou zijn geweest als hij dat over haar had ontdekt.

De laatste keer dat we deze man zagen, ontdekte hij dat Salem geen echte kat was, waarna we Miles nooit meer zagen. Het wordt nog griezeliger wanneer een nieuwsverslaggever in een aflevering van seizoen 7 beweerde dat iemand met de achternaam van Miles was neergeschoten. Hoera!

18 De actrice was geen tiener

Sabrina spellman
Sabrina spellman

Misschien was Melissa Joan Hart een tiener voor de tienertijd toen ze Sabrina speelde, maar toen de serie begon, was ze al 20 jaar oud. Dit is geen ouderdom, maar het is zeker ouder dan 16.

Daarna was de actrice 27 tegen de tijd dat de show eindigde, toen werd gesuggereerd dat Sabrina zelf pas begin twintig was. Na de eerste paar seizoenen werd het heel duidelijk dat de actrice overduidelijk ouder was dan het personage dat ze speelde. Bovendien was het gedeelte 'tienerheks' eigenlijk een leugen.

17 Die gekke robotkat

Sabrina Salem
Sabrina Salem

Iedereen met een kwart hersens weet dat Salem geen echte kat was, maar moesten ze hem zo angstaanjagend maken? Wat op dit punt niet klopt, is hoe de makers dachten dat iemand kon geloven dat de robot er mogelijk uit zou kunnen zien als een echte kat.

Kinderen die naar de show keken, moeten bang zijn geweest toen ze Salem voor het eerst zagen spreken. En de kat werd naarmate de show vorderde zelfs nog bizarder.

16 Sabrina is geen aardig persoon

Sabrina
Sabrina

Tijdens de loop van de show moesten we geloven dat de hoofdpersoon in de stijl van het aardige meisje paste. Ze was echter allesbehalve gebaseerd op haar persoonlijkheid. Ze had een hatelijke, sarcastische houding en betoverde mensen die niet wisten dat ze een heks was.

Ze manipuleerde regelmatig gebeurtenissen in haar voordeel met magie, en was niet bepaald de meest aanwezige of attente vriendin. Haar capriolen kostte Salem veel geld (lees hieronder verder voor meer informatie hierover), en ze toonde nooit enige vorm van spijt.

15 Wat is er met Valerie en Libby gebeurd?

Sabrina Valerie
Sabrina Valerie

Beide meisjes hadden verschillende rollen om te spelen, en ze werden allebei weggestuurd zonder een andere vermelding. Valerie was het gemene meisje in de show en zou een doorn in het oog zijn voor Sabrina; Libby was een verlegen meisje dat alleen maar vrienden wilde.

Het einde van seizoen 4 kende voor hen een bizar abrupt einde toen Valerie om de een of andere reden naar kostschool ging en Libby afzag van intrekken bij Sabrina om naar Alaska te gaan. Onze vraag is, wat is er met deze twee gebeurd en waarom zouden ze uit het niets worden verscheept? We zijn er ook nooit achter gekomen wat er van hen geworden is.

14 Was het een gelukkige of misschien ooit een einde?

Sabrina bruiloft
Sabrina bruiloft

Als je tot nu toe niet dacht dat Sabrina een slecht persoon was, maak je dan klaar om erachter te komen dat ze haar verloofde bij het altaar heeft achtergelaten om met Harvey weg te rennen. Sabrina dumpte de aardige vent Aaron abrupt ten gunste van haar 'soulmate' en de twee reden weg de zonsondergang in.

Maar als we één ding weten na het zien van deze show, dan is het dat de dingen nooit hetzelfde zijn gebleven. Op deze manier was het einde zo'n beetje een enorme cliffhanger waarvan we het einde nog steeds niet kennen. Leefden ze nog lang en gelukkig? Of was het gewoon een voor altijd misschien?

13 Harvey's onzinnige break-up

Melissa-Joan-Hart-Harvey-Sabrina
Melissa-Joan-Hart-Harvey-Sabrina

Zeker, Sabrina manipuleerde Harvey jarenlang met haar magie voordat hij erachter kwam dat ze een heks was, maar dat betekent niet dat je al hun gevoelens zou weggooien nadat ze dit feit ontdekt hadden. Toevallig dumpte Harvey Sabrina onmiddellijk nadat hij de waarheid had ontdekt.

Dit was klassieke sitcom-onzin waarbij personages onmiddellijk uit elkaar gingen zonder een eenvoudig gesprek te hebben dat de zaken zou ophelderen. Harvey bleek verliefd te zijn op Sabrina. Waarom zou hij haar dumpen en verdwijnen?

12 Sabrina's verdwijnende carrière

Sabrina
Sabrina

Na haar afstuderen aan de universiteit, bleek Sabrina's volgende fase in haar leven een baan te krijgen in Scorchmagazine. Dit was een setting waarin ze werd getoond terwijl ze overkwam en werkte met beroemde, gekke persoonlijkheden, en veel van de nieuwere afleveringen waren gericht op deze thread.

Halverwege het seizoen viel het hele aspect van haar carrière echter weg en Sabrina werd nooit meer aan het werk getoond. Het was alsof ze haar carrière had weggegooid en het kon haar niets schelen. Alle verhaallijnen met betrekking tot haar werk werden geschrapt; alsof het tijdschrift… is verschroeid.

11 De seizoenen zijn chronologisch niet logisch

SABRINA DE TIENERHEKS
SABRINA DE TIENERHEKS

Over het algemeen gaan tv-seizoenen chronologisch samen met de echte tijdlijn. Zo blijft alles up-to-date en hoeft de show geen hiaten uit te leggen. Sabrina de tienerheks hield de dingen echter in realistische termen, maar maakte de hoofdpersoon niet dienovereenkomstig ouder.

In meer dan een paar seizoenen werd vermeld dat haar leeftijd hetzelfde was (alsof de show haar een "tienerheks" probeerde te houden), terwijl de jaren vorderden, net als in de echte wereld. We kunnen nooit inschatten welke seizoenen niet een heel jaar zouden moeten duren en welke langer waren.

10 De animatieserie spreekt alles tegen

Afbeelding
Afbeelding

De animatieserie bij deze show was bedoeld als aanvulling op wat we in de sitcom zagen. Het was eigenlijk bedoeld om te werken in extra avonturen die niet in het schema van de sitcom pasten.

Niet één ding was echter hetzelfde in de animatieserie, en de hele show was één gigantische tegenstrijdigheid. Ten eerste was Sabrina hier duidelijk veel jonger dan 16, en elk ander personage had een verandering in persoonlijkheid. Het zou logisch zijn geweest als de animatieserie als afzonderlijk op de markt was gebracht, maar het werd specifiek gepromoot als hetzelfde als de sitcom.

9 Tante Hilda werd dommer

Tante Hilda
Tante Hilda

Tantes Hilda en Zelda's karakterisering zag de laatste de oudere, slimmere spelen, en de eerste de grappige en ditzy. Maar als je de show voor het eerst bekijkt, is Hilda duidelijk niet zo'n vage persoonlijkheid.

Ze was langzamer dan Zelda, maar ze kwam niet in de buurt van de ditz waar ze in latere seizoenen van werd gemaakt. Het was alsof ze helemaal in iemand anders was veranderd met haar constante traagheid in mentaliteit. Als je het eerste seizoen bekijkt en dan doorgaat naar de latere, komt Hilda niet dezelfde persoon tegen.

8 Salems volledige persoonlijkheidsverandering

Salem
Salem

Onder een van de vele dingen die we al als verkeerd hebben genoemd uit de tv-filmpiloot, was Salems verandering in persoonlijkheid ook behoorlijk opvallend. Hij had een heel andere houding, hij was stiller en een bron van wijsheid.

Dit is waarom je zou kunnen denken dat je naar de verkeerde show bent overgeschakeld wanneer in de serie van Sabrina the Teenage Witch de kat niet eens in de buurt komt van wijs te zijn. Hij is een wandelende sarcasmemachine en is altijd luid en onbezonnen. Het is alsof de originele Salem is verwisseld met zijn kwaadaardige tweelingzus.

7 Sabrina's onvermelde liefdesbelang

Sabrina Rome
Sabrina Rome

Je zou geneigd kunnen zijn te beweren dat de tv-filmpiloot zich in een andere canon bevond, maar het kan geen stand houden aangezien de films die naast de lopende serie werden uitgebracht ook last hadden van deze onmogelijk te begrijpen tegenstrijdigheden.

De eerste van deze, getiteld Sabrina Goes to Rome, liet haar de liefdeshoek met Harvey negeren en kreeg een nieuwe liefdesbelang in Italië. Ze was niet alleen verliefd op hem, hij was ook vergeten toen ze terugkeerde naar de show. Er was nooit sprake van dat deze man ooit heeft bestaan.

6 Dezelfde actrice speelt verschillende personages

Lindsay Sloane
Lindsay Sloane

Het lijkt alsof de actrice zelf door de showrunners als vergeetbaar werd beschouwd, aangezien ze werd gebruikt als een ander personage in hetzelfde jaar dat ze als Valerie verscheen. Dat klopt, nadat ze was losgelaten als Valerie, speelde de actrice een personage genaamd Fin in de derde film voor de serie genaamd Sabrina Goes Down Under.

Er is geen sprake van een Valerie die in Sabrina's leven heeft bestaan, aangezien Fin een ondersteunende rol speelt en Sabrina nooit vermeldt hoe sterk ze op haar vriendin lijkt.

Aanbevolen: