15 dingen die we negeren over klassieke TGIF Sitcoms

Inhoudsopgave:

15 dingen die we negeren over klassieke TGIF Sitcoms
15 dingen die we negeren over klassieke TGIF Sitcoms
Anonim

Voor mensen die in de juiste leeftijdscategorie vallen, zal ABC's TGIF-line-up van vele jaren geleden altijd een speciaal plekje in hun hart innemen. Terwijl dat netwerk hun huidige uitzendingen van 8 tot 23 uur op vrijdag beschouwt als een andere TGIF-programmering, bereikte het concept voor veel mensen zijn hoogtepunt in de jaren '80 en '90.

De thuisbasis van klassieke sitcoms zoals Full House, Perfect Strangers, Boy Meets World en Family Matters, de meeste van de oude TGIF-shows zijn nog steeds geliefd vandaag. Ondanks dat feit hadden veel van die series eigenlijk problemen die hun fans over het hoofd zagen. Met dat alles in gedachten, is het tijd om deze lijst met 15 dingen te bekijken die we negeren over klassieke TGIF-sitcoms.

15 De overdreven sacharine-uitgangen van Full House

Voor veel Full House-fans was het geweldig dat ze er altijd op konden vertrouwen dat elke aflevering eindigde met een feelgood-moment. De show ging echter vaak veel te ver om een overdreven zoetsappig einde te hebben. Tijdens een aflevering van seizoen 3 kreeg Stephanie bijvoorbeeld therapie vanwege ernstige angst en ze was binnen enkele minuten genezen, zodat alles uiteindelijk geweldig was.

14 Hoe onorigineel stap voor stap was

Als een van de best herinnerde TGIF-series, slaagde Step by Step erin een toegewijde fan te ontwikkelen. Dat is geweldig, maar het betekent niet dat de mensen achter die show erg origineel waren. Nadat het plot duidelijk was overgenomen van The Brady Bunch en het zijn komische toon had geleend van andere sitcoms zoals Full House of Perfect Strangers.

13 Sabrina de tienerheks vergeet de tijdschriftbaan van haar hoofdpersonage volledig

Toen Sabrina de tienerheks een aantal seizoenen in de lucht was, moesten de schrijvers van de show met nieuwe verhalen komen, dus deden ze dingen zoals haar een baan bij een tijdschrift geven. Helaas, nadat ze tijd aan haar werkplek had besteed en kijkers aan haar collega's had voorgesteld, werd al die ontwikkeling stopgezet nadat die verhaallijn zonder uitleg was geëindigd.

12 Jo Marie Payton stopt met familiezaken nadat ze ziek werd van het spelen van de tweede viool van Urkel

Voor de gemiddelde Family Matters-fan is er alle reden om te hopen dat de getalenteerde cast van de show net zoveel om elkaar gaf als wij van hun werk genoten. Helaas lijkt het erop dat dit niet altijd het geval is geweest, aangezien Jo Marie Payton, die Harriette Winslow speelde, de show verliet voordat deze eindigde omdat ze het beu was dat Steve Urkel in de schijnwerpers stond.

11 Hoe vaak zijn verschillende slagen veel te serieus geworden

Op het hoogtepunt van de populariteit van -g.webp

10 Het feit dat 3 verschillende acteurs Topanga's (From Boy Meets World) vader speelden

Hoewel Boy Meets World veel terugkerende personages bevatte, lijdt het geen twijfel dat de hoofdpersonages Cory, Shawn en Topanga waren. Maar om de een of andere reden kon de show de basisinformatie over het karakter van Topanga niet recht houden, inclusief hoe haar vader eruitzag. Per slot van rekening speelden Peter Tork, Michael McKean en Mark Harelik haar vader in verschillende afleveringen en lijken ze niet op elkaar.

9 Hoe de onwetende tv-show de intelligentie van de film miste

Op het eerste gezicht leek de film Clueless misschien een lichtgewicht film, maar in werkelijkheid was hij gebaseerd op de spectaculaire roman Emma en prikte hij op een heel leuke manier de draak met de tienercultuur. Aan de andere kant was de tv-serie gebaseerd op die film een serie koekjesvormen die de kijkers op geen enkele manier uitdaagde.

8 Hoe raar het was dat Joey zo lang bij de leerlooiers woonde

Tijdens de eerste seizoenen van Full House was het hartverwarmend dat in Danny Tanners tijd van nood zijn zwager en beste vriend bij hem introkken om hem te helpen. Dat gezegd hebbende, lijkt het gewoon triest en vreemd dat Joey zoveel jaren in de kelder van Tanner heeft gewoond, zelfs toen Jessie's vrouw introk en toen hun tweeling op het terrein woonde.

7 De verdwijning van meneer Turner uit Boy Meets World

Door de afwezige vader van Shawn Hunter betekende dit dat een van zijn leraren, meneer Turner, om hem gaf. Shawn trok niet alleen in bij zijn mannelijke rolmodel, maar zijn connectie met Turner betekende genoeg voor hem dat hij zich losmaakte van een sekte uit bezorgdheid voor zijn nieuwe vaderfiguur. Na dat alles verliet Turner de serie onmiddellijk na dat cult-incident zonder uitleg.

6 De reden waarom neef Cody stap voor stap werd weggeschreven

Toen Step by Step begon, kon worden beweerd dat het populairste personage van de serie Cody was, de neef van de mannelijke hoofdrol. Daarom was het zo opmerkelijk toen hij uit de show werd geschreven. Het blijkt dat de reden die plaatsvond, was dat de acteur die dat personage speelde, Sasha Mitchell, werd veroordeeld tot 3 jaar voorwaardelijk na een arrestatie wegens misbruik binnen het huwelijk.

5 Tante Hilda van Sabrina de tienerheks wordt een stuk minder helder

Gedurende de hele reeks Sabrina the Teenage Witch werd het titulaire personage opgevoed door haar twee tantes, Zelda en Hilda, waarvan de laatste in het begin het leuke familielid was. Helaas veranderde Hilda in de loop van de tijd van een gepassioneerde, lieve en vindingrijke vrouw in een veel dommere, wat haar karakter veel minder interessant maakte.

4 De manier waarop Mr. Feeny From Boy Meets World zijn favoriete studenten behandelde

Als we denken aan Mr. Feeny van Boy Meets World, denken we meteen aan beelden van een goedhartige en ondersteunende mentor die ook zijn studenten uitdaagde. Maar als je er echt over nadenkt, leek hij zoveel tijd en moeite te steken in zijn favoriete groep studenten dat het alleen maar logisch lijkt dat hun leeftijdsgenoten zich in vergelijking daarmee door hem verwaarloosd zouden voelen.

3 Dinosaurs’ ongelooflijk deprimerende finale-aflevering

In de loop van de televisiegeschiedenis hebben veel seriefinales de trouwe volgers van de betreffende show ernstig teleurgesteld. Als het echter gaat om de laatste aflevering van TGIF's Dinosaurs, v alt het zelfs onder die groep op vanwege hoe deprimerend het was. In plaats van kijkers een beeld van geluk of catharsis achter te laten, eindigde de serie met een massale uitstervingsgebeurtenis.

2 Steve Urkels jarenlange verliefdheid op Laura was behoorlijk griezelig

Vanaf het moment dat Steve Urkel debuteerde op Family Matters, zorgden zijn capriolen ervoor dat kijkers van hem gingen houden, maar zijn gedrag tegenover een van de andere hoofdpersonages van de show was erg verontrustend. Per slot van rekening leek zijn karakter gedurende de eerste seizoenen te denken dat Laura Winslow hem haar genegenheid verschuldigd was, dus weigerde hij te stoppen haar te slaan ondanks haar duidelijke gebrek aan aantrekkingskracht op hem.

1 De inconsistentie van het huis waar de leerlooiers van Full House in wonen

Zoals fans van Full House weten, was het Tanner-huis van buiten lang maar dun en had het een felrode deur die onvergetelijk was. Het probleem daarbij is dat de woonkamer van Tanner zo groot was dat hij nooit in een huis had gepast dat er van buiten zo uitzag. Voor verder bewijs hiervan gingen er, toen het echte huis te koop werd gezet, foto's van de kleine woonruimte online.

Aanbevolen: