Alles wat we weten over de aanstaande George Clinton-biopic van Wiz Khalifa

Inhoudsopgave:

Alles wat we weten over de aanstaande George Clinton-biopic van Wiz Khalifa
Alles wat we weten over de aanstaande George Clinton-biopic van Wiz Khalifa
Anonim

Recentelijk haalde rapper Wiz Khalifa de krantenkoppen, en dat is niet voor zijn Khalifa Kush-cannabislijn. Khalifa, wiens echte naam Cameron Jibril Thomaz zich nu opmaakt om funklegende George Clinton te portretteren in de aankomende Spinning Gold biopic.

Dus, wie voegt zich bij de rapster in het project? Staan er grote namen op stapel? Klopt het dat Justin Timberlake en Samuel Jackson een keer zijn benaderd? Wanneer wordt het vrijgegeven? Blijf lezen om alle antwoorden op deze brandende vragen te vinden!

10 It'll Chronicle The Rise & The Fall of Casablanca Records in de jaren 70

Zoals gemeld door Deadline, zal Spinning Gold de ups en downs van Casablanca Records en zijn oprichter, Neil Bogart, beschrijven. De platenbaas was een prominent figuur en de ruggengraat van de opkomst van G-funk en disco in de jaren zestig en zeventig. Via zijn Casablanca Records-afdruk hielp Bogart de carrières van enkele van de beste muzikanten in het genre te lanceren: Donna Summer, Parliament, Village People en meer.

9 De Rapper speelt George Clinton

Zoals vermeld, zal Wiz Khalifa George Clinton vertolken, de frontman van het Parlement die van 1974 tot 1980 tekende bij Bogart's Casablanca. Het collectief zelf is de funky kant van Clintons grotere eenheid, Parliament-Funkadelic, met de laatste die de rotskant van de kunstenaar vertegenwoordigt. Samen brachten ze negen albums uit onder Bogart's label, waaronder Mothership Connection in 1975 en Funktentelechy vs. the Placebo Syndrome in 1977.

8 Jason Derulo & Tayla Parx zijn te zien in de cast

Bovendien zullen ook grote sterren als Jason Derulo en Tayla Parx zich bij het project aansluiten. Derulo speelt Ron Isley, de oprichter van The Isley Brothers, terwijl Parx Donna Summer speelt. Daarnaast zien we ook Jay Pharoah als Cecil Holmes, Sam Harris als Paul Stanley en Jason Isaacs als Al Bogart.

7 Het is geschreven en geregisseerd door Bogart's zoon, Timothy Scott

Er zijn veel gevallen geweest van echte vader-en-zoon connecties in films. Ice Cube wordt bijvoorbeeld gespeeld door zijn eigen zoon, O'Shea Jackson Jr., in de biopic Straight Outta Compton. Voor deze film zal de zoon van Neil Bogart, Timothy Scott Bogart, het project tot leven brengen. Hij heeft gediend als uitvoerend producent voor vele shows, waaronder OutDaughtered, Majors & Minors, Platinum Hit en High Tide.

6 Jeremy Jordan uit 'Supergirl' speelt de platenbaas

Ja, je hebt het goed gelezen. Naast de met sterren bezaaide castleden, zal Toyman van CBS' Supergirl de rol van platenbaas op zich nemen. "Spinning Gold gaat over een groep mensen die ooit een sprookje leefden en hun dromen waar maakten, helemaal klaar voor de beste muziek die ooit op vinyl is geperst. Het was het voorrecht van mijn leven om deze dromers en artiesten tot leven te brengen", aldus producer Bogart.

5 Het project begon helemaal in 2011

Er circuleren echter al sinds 2011 gesprekken over het Spinning Gold-project. Zoals opgemerkt door The Hollywood Reporter, was de Emmy Awards-winnende regisseur Spike Lee in gesprek om bij het project betrokken te worden. Helaas werd het stopgezet te midden van het hoogtepunt van het Envision Entertainment-schandaal. Pas in 2019 werd het project hervat, onder leiding van Timothy Bogart.

4 Justin Timberlake werd aanvankelijk gecast als Bogart

Interessant is dat het Justin Timberlake was die oorspronkelijk werd gecast om de baas van het platenlabel en zijn verhaal van vodden naar rijkdom te portretteren. Helaas viel de deal om onbekende redenen af, waardoor de post vacant bleef voor Jeremy Jordan.

"Toen Justin de kamer binnenkwam, was dat het moment waarop ik 29 jaar had gewacht", zei Tim Bogart. "Hij heeft exact dezelfde energie als mijn vader, dezelfde glinstering in zijn ogen."

3 Voordat de rapper zich bij het project aansloot, was Samuel Jackson klaar om Clinton te portretteren

In feite, voordat Wiz Khalifa op het bord sprong, was Pulp Fiction-ster Samuel Jackson oorspronkelijk ingesteld om George Clinton te spelen. Saturday Night Live presentator Kenan Thompson werd ook aangekondigd, hoewel de rol in plaats daarvan op de rapster belandde. Dat gezegd hebbende, wordt dit project de derde film van de rapper na Gangs of Roses 2 en Mac & Devin Go to High School uit 2012.

2 De film bevindt zich momenteel in de filmfase

Op het moment van schrijven bevindt Spinning Gold zich in de filmfase. De productie begon in 2019 in Montreal, Canada, en is nu aan de gang in New Jersey. Zoals opgemerkt door Deadline, is Capstone van plan de film te introduceren bij potentiële investeerders van Cannel.

1 Er is geen releasedatum bevestigd … Toch

Helaas, aangezien de productiefase van de film ten einde loopt, kan het even duren voordat we een officiële releasedatum of een teaser-trailer zien. Dit is er echter een waar veel fans enthousiast over zullen zijn, omdat het een geweldige tijd in de muziekgeschiedenis tot leven zal brengen. Ondanks het verlies van enkele van de grootste sterren door herschikkingsbeslissingen, is het ongelooflijke verhaal niet veranderd en dat is wat de film naar grootsheid zal brengen.

Aanbevolen: