15 Details van achter de schermen van Black Mirror

Inhoudsopgave:

15 Details van achter de schermen van Black Mirror
15 Details van achter de schermen van Black Mirror
Anonim

In de huidige wereld van televisie- en videostreaming kan worden gesteld dat we zo ongeveer alles hebben gezien. Maar dan komt er een tv-serie als "Black Mirror" binnen en verandert onze perceptie van wat een show zou moeten zijn.

"Black Mirror" is in wezen de anti-serie. Het volgt geen specifieke volgorde en de afleveringen zijn niet aan elkaar gerelateerd. In plaats daarvan is het alsof je naar een continue stroom minifilms kijkt. De show werpt een intieme (en meestal donkere) kijk op technologie, met name de manier waarop deze elk aspect van het menselijk leven uitgebreid beïnvloedt. En soms doet het dat op zo'n groteske manier dat je nauwelijks kunt geloven wat je ziet.

En vanwege alle fascinatie rond deze Netflix-serie, dachten we dat het leuk zou zijn om enkele geheimen van de show achter de schermen te leren:

15 Appel en de schemerzone dienen als inspiratie voor de show

Tijdens een toespraak op een BFI-evenement in Londen, merkte de maker van de show, Charlie Brooker, op: "Apple-advertenties deden me denken aan die film, Soylent Green. Ik dacht dat het een goede ader voor de mijne was, geschrokken worden door de app store. Ondertussen noemde Brooker in een artikel voor The Guardian ook "The Twilight Zone" als een indirecte inspiratie, omdat het "soms schokkend wreed" was.

14 Netflix geeft de showrunners geen kijkcijfers

Terwijl hij sprak op het evenement in Londen, onthulde Brooker: Netflix vertelt ons niet hoeveel mensen het hebben bekeken. Dus voor zover we weten kunnen het er drie zijn, maar ze hebben ons verteld dat mensen tussen serie drie en vier erachter kwamen dat het een anthologieshow was, dus mensen keken ernaar in elke gewenste volgorde.'

13 De show spreekt veel regisseurs aan, omdat er geen regels zijn

Tijdens een interview met Collider legde Brooker uit: Er zijn geen regels. Dat is het geweldige. Er is zoveel vrijheid. Voor een regisseur die in de meeste shows komt, is de look bepaald, zijn de regels van de wereld en de cast bepaald. We hebben geen regels, wat betekent dat alles een onderhandeling en een discussie is.”

12 De controversiële pilot-aflevering was deels geïnspireerd door het Gordon Brown Mic-incident in 2010

Brooker onthulde: Dit werd deels geïnspireerd door de ophef over superbevelen, en deels door het vreemde onbeheerste gevoel dat grip krijgt op bepaalde nieuwsdagen - zoals de dag dat Gordon Brown virtueel het bevel kreeg om zich te verontschuldigen aan Gillian Duffy voor de rollende nieuwszenders. Wie had die dag de leiding? Niemand en iedereen.”

11 Miley Cyrus stemde ermee in om in de serie te schitteren via een Skype-chat

Terwijl we met Express.co.uk spraken, herinnerde Brooker zich: We dachten dat we gewoon genegeerd zouden worden, om eerlijk te zijn, maar we kregen het script voor haar en het bleek dat ze de show had gezien en leuk vond het en las het script en vond het leuk en voordat je het wist hadden we een Skype-chat en toen zei ze dat ze het zou doen!”

10 De aflevering Rachel, Jack en Ashley Too speelt zich misschien af in Californië, maar is opgenomen in Zuid-Afrika

Voor de goede orde, Brooker zegt dat de serie "nooit in Amerika is gefilmd". Hij voegde eraan toe: "Het is te duur voor ons om in Amerika te filmen." En dus legde Brooker uit: "Elke keer dat we een locatie hebben gehad die eruitziet alsof hij in Amerika is, is het Zuid-Afrika, Canada of Spanje geweest." Voor deze aflevering kozen Brooker en co-schrijver Annabel Jones voor Zuid-Afrika.

9 The Episode Hang The DJ werd geïnspireerd door Spotify

Terwijl hij het uitgangspunt van de aflevering besprak, vertelde Brooker aan Metro: "Wat als er een service was die een beetje op Spotify leek voor dates? Het zou een afspeellijst met relaties kunnen genereren.” Hij voegde eraan toe: "Als het eenmaal ontdekt is dat het genoeg over jou heeft geleerd, zal het je koppelen aan de ultieme soulmate."

8 Kellogg's veto tegen een scène met brute granenkeuze, omdat het merk niet gekoppeld wilde worden aan "Patricide"

Brooker onthulde: De beloning voor het kiezen van de ontbijtgranen later, wanneer je papa met de asbak sloeg en hem doodde, zou zijn dat er een shot Frosties of Sugar Puffs werd bespat met bloed, afhankelijk van wat je had gekozen. Maar het blijkt dat Kellogg's er niet op gebrand zijn dat hun product wordt geassocieerd met vadermoord.'

7 Charlie Brooker denkt niet dat de show bedoeld is om te bingewatchen

Brooker legde uit: Ik weet niet of we echt een binge-watching-show zijn. Het is een beetje alsof je wordt aangereden door een auto. Hoe vaak kun je op één dag door een auto worden aangereden? Ik weet niet in hoeverre mensen met ons de ene aflevering na de andere bekijken, omdat we je een begin, een midden en een einde geven.'

6 Op Bandersnatch is er een geheime post-credits Ending en Easter Egg

Volgens The Wrap is er een exacte volgorde van keuzes die je moet invoeren om het geheime einde te zien. In deze scène zit Stefan (Fionn Whitehead) weer in dezelfde bus. In plaats van een band te kiezen om naar te luisteren, ha alt hij echter de band tevoorschijn van een voltooid spel genaamd "Bandersnatch". Ondertussen is het paasei een downloadbaar spel.

5 Charlie Brooker krijgt tijdens het hardlopen vaak ideeën voor de show

Tijdens een interview met GQ onthulde Brooker: "De ideeën voor de show komen tot stand tijdens een gesprek of soms als ik ga hardlopen." En toen hem werd gevraagd of hij actief op zoek zou gaan naar ideeën, merkte hij op: 'Het is vreemd genoeg het beste als je dat niet bent. Het is het beste als je ontspannen in gesprek bent: 'Dat zou geweldig zijn als dat gebeurde…'"

4 Regisseur Jodie Foster koos er specifiek voor om slechts één gadget in de aflevering ArkAngel te laten zien

Terwijl ze met The Hollywood Reporter sprak, legde Jodie Foster uit dat ze "het meest geïnteresseerd was in het verkennen van de nuances van de moeder-dochterrelatie" in het verhaal. Foster merkte ook op: "Dit verhaal is veel meer een verkenning van de menselijke psyche en van onze eigen fragiele, verwarde psychologieën die alleen maar worden benadrukt door de weerspiegeling van technologie en hoe we deze gebruiken.”

3 Jesse Plemons werd bijna afgewezen voor de show omdat hij dacht dat het een "Knock-Off Star Trek-ding" was

Terwijl hij met Cheat Sheet sprak, herinnerde Plemmons zich: Ik was gewoon zo in de war. Ik heb zoiets van 'Wat is dit? Gewoon een nep Star Trek-ding? Dit is niets voor mij!'” Hij voegde eraan toe, “En toen kwam ik bij de tweede scène en realiseerde me wat het was en was er meteen heel enthousiast over.”

2 Charlie Brooker's vrouw, Konnie Huq, schreef mee aan ten minste één aflevering

Huq wordt gecrediteerd als co-schrijver voor de aflevering "Fifteen Million Merits." De cast van de aflevering bestaat uit Jessica Brown-Findlay en Daniel Kaluuya. Volgens Brooker speelt het zich af in een wereld die "gedoemd is tot een leven van zinloos zwoegen dat alleen wordt verlevendigd door voortdurend amusement en afleiding." De enige manier om te ontsnappen is door mee te doen aan de talentenjacht Hot Shot.

1 Black Mirror verwijst naar elk leeg videoscherm onder de apparaten van vandaag

Brooker schreef: "De "zwarte spiegel" van de titel is degene die je op elke muur, op elk bureau, in de palm van elke hand zult vinden: het koude, glanzende scherm van een tv, een monitor, een smartphone."In feite is technologie het overkoepelende thema in alle afleveringen, en je zou versteld staan van enkele van de gadgets die in de show worden getoond.

Aanbevolen: