Shondaland: rangschikking van alle tv-programma's van Shonda Rhimes van slechtst naar beste

Inhoudsopgave:

Shondaland: rangschikking van alle tv-programma's van Shonda Rhimes van slechtst naar beste
Shondaland: rangschikking van alle tv-programma's van Shonda Rhimes van slechtst naar beste
Anonim

Als het gaat om het maken van televisieprogramma's, kunnen slechts een handvol mensen zeggen dat ze hit na hit hebben uitgebracht. Je hebt Chuck Lorre, het creatieve brein achter shows als 'Two And A Half Men' en 'The Big Bang Theory'. Je hebt ook Aaron Sorkin die 'The West Wing', 'The Newsroom' en 'Studio 60 on the Sunset Strip.”

En dan is er Shonda Rhimes. Rhimes is een zakenvrouw die sinds 2005 bezig is met het maken van populaire tv-shows. Voor zover iedereen weet, is haar allereerste hit ABC's medische drama 'Grey's Anatomy'. Sindsdien maakt ze steeds meer shows met haar eigen bedrijf, Shondaland.

Door de jaren heen was Shondaland verantwoordelijk voor veel hits. Het heeft echter ook enkele missers opgeleverd. Dit is hoe we de tv-programma's van Rhimes rangschikken van slechtste tot beste tot nu toe:

16 8e plaats: van de kaart

“Off the Map” is een show over zes artsen die besluiten om patiënten te behandelen in een Zuid-Amerikaans dorp. Volgens TV Series Finale was dit medische team vastbesloten om "te herontdekken waarom ze arts wilden worden". De cast heeft nooit gebrek aan talent, je hebt Mamie Gummer, Caroline Dhavernas, Martin Henderson, Valerie Cruz, Zach Gilford, Jonathan Castellanos, Rachelle Lefevre en Jason George.

15 … Omdat het te hard zijn best deed om ons zorgen te maken

Helaas waren de afleveringen niet echt spannend. Volgens Rotten Tomatoes merkte een recensie van de serie van TV Guide zelfs op: De pijnlijk serieuze dialoog kan je echt ziek maken. De meeste patiënten zijn geïnfecteerd met het Grand Metaphor Syndrome (shades of Grey's). Desalniettemin is het landschap mooi. Dat kun je tenminste waarderen.

14 7e plaats: The Catch

"The Catch" is een show die met vrij hoge verwachtingen in première ging. In de show spelen Mireille Enos en Peter Krause de hoofdpersonages. Ze worden ook vergezeld door Jay Hayden, Rose Rollins, Sonya Walger, Elvy, Jack Ido en "Suits"-ster Gina Torres. Helaas zou de show maar twee seizoenen duren.

13 … Omdat het begon te slepen

Het verhaal achter "The Catch" is best interessant. Je hebt een vrouwelijke privédetective die betrokken raakt bij een man die lijkt te leven van fraude. In het begin was het spannend om te zien hoe ze met elkaar omgingen. Maar naarmate de show vorderde, bleef je je afvragen of dit kat-en-muisspel meer te bieden heeft zonder dat het zich ooit ontwikkelt. The Hollywood Reporter noemde deze show 'rommelig' en 'saai'.

12 6e plaats: voor de mensen

"For the People" is een juridisch drama dat in 2018 werd uitgezonden. De cast bestaat uit Hope Davis, Ben Shenkman, Jasmin Savoy Brown, Susannah Flood, Wesam Keese, Regé-Jean Page, Ben Rappaport, Britt Robertson, Anna Deavere Smith, Vondie Curtis-Hall, Arlene Barshinger en Regé-Jean Page. Net als 'The Catch' duurde de show maar twee seizoenen.

11 … Omdat de cast misschien getalenteerd is, maar het verhaal voorspelbaar is

Toen het begon met uitzenden, was er een algemene indruk dat "For the People" gewoon te hard zijn best deed om zijn verhaal te vinden. Om het nog erger te maken, hield het zich vaak bezig met het aangaan van romantische relaties. Dat gezegd hebbende, sommige van zijn rechtszaken waren interessant. Volgens Variety werd de show de op één na laagst gewaardeerde Shondaland-serie. En dit leidde uiteindelijk tot de annulering ervan.

10 5e plaats: hoe kom je weg met moord

“How To Get Away With Murder” is een tv-serie die draait om het leven van een groep ambitieuze rechtenstudenten en hun professor strafrecht. Viola Davis schittert als rechtenprofessor Annalise Keating. Ondertussen wordt ze vergezeld door Billy Brown, Jack Falahee, Aja Naomi King, Matt McGorry, Charlie Weber, Liza Weil en Karla Souza. De show heeft in de loop der jaren verschillende Emmy Awards-nominaties ontvangen. Davis heeft ook een Emmy ontvangen voor haar rol.

9 … Omdat het geweldig begon, maar het momentum niet kon vasthouden

In het begin leek het alsof "Hoe weg te komen met moord" sterk begon. De serie speelde tenslotte met een doorgewinterde actrice en Oscar-winnaar Davis. Zelfs Davis kon echter niet voorkomen dat dit begon te slepen. Het was alsof je steeds weer meer van hetzelfde zag. Uiteindelijk verlies je gewoon je interesse.

8 4e plaats: Station 19

“Station 19” is een spin-off van Rhimes’ medische hitserie Grey’s Anatomy.” De show draait om het dagelijks leven van de mannen en vrouwen die werken bij een brandweerkazerne, Station 19, in Seattle, Washington. De cast bestaat uit Jaina Lee Ortiz, Gray Damon, Barrett Doss, Jay Hayden, Danielle Savre, Miguel Sandoval, Okieriete Onaodowan en Alberto Frezza.

7 … Omdat het unieke uitgangspunt niet genoeg was om het op te laten vallen

“Station 19” had de potentie om een geweldige show te worden. Je hebt een vrouwelijke brandweerman die in de voetsporen van haar vader lijkt te treden. Anders dan dat, had de show echter niets anders. In een tijd waarin we ook shows hebben zoals 'Chicago Fire' en '9-1-1', moet je meer doen dan alleen een goed uitgangspunt creëren om in het spel te blijven.

6 3e plaats: Grey's Anatomy

Zonder twijfel is "Grey's Anatomy" een van de meest succesvolle tv-shows van Rhimes. In de loop der jaren heeft dit medische drama opgeschept over een behoorlijk stellaire cast, geleid door Ellen Pompeo als Dr. Meredith Gray. In de loop der jaren is Pompeo vergezeld door Patrick Dempsey, Chandra Wilson, Justin Chambers, Sandra Oh, Kevin McKidd, Sara Ramirez, Jessica Capshaw, Eric Dane en James Pickens Jr.

5 … Omdat het geweldig is, maar het is tijd dat er een einde aan komt

Natuurlijk, we zijn in de loop der jaren verliefd geworden op Pompeo's Meredith Gray. We zijn ook geschokt en verbaasd over enkele van de verhalen die in de show worden verteld. De show loopt al 16 seizoenen en de algemene consensus lijkt te zijn dat de show moet eindigen. Veel van de cast is op de een of andere manier al vertrokken. Misschien is het al tijd om je af te melden. Hoe dan ook, het is moeilijk om de blijvende erfenis van Grey te ontkennen.

4 2e plaats: privépraktijk

"Private Practice" is een show die is ontwikkeld als een spin-off van het medische succesdrama van Rhimes, "Grey's Anatomy". Deze keer ligt de focus op Dr. Addison Montgomery, een personage gespeeld door Kate Walsh. Naast Walsh bestaat de cast ook uit Taye Diggs, KaDee Strickland, Paul Adelstein, Tim Daly, Audra McDonald, Caterina Scorsone en Amy Brenneman.

3 … Omdat het ons verliefd maakte op Addison

Met 'Private Practice' konden fans de medische wereld meer vanuit het perspectief van Addison zien. In tegenstelling tot de ziekenhuisomgeving van "Grey Anatomy", speelde deze show zich af in een kleinere kliniek waar artsen gemakkelijk samenwerken en elkaar raadplegen over gevallen. Tijdens de run zijn we er ook in geslaagd om de personages beter te leren kennen terwijl ze een aantal behoorlijk moeilijke medische gevallen aanpakten.

2 1e plaats: Schandaal

"Scandal" is een show gemaakt door Rhimes die draait om Olivia Pope en haar werk in haar eigen crisisbeheersingsbedrijf. De getalenteerde Kerry Washington vertolkt de hoofdrol. Ondertussen wordt ze vergezeld door acteurs Bellamy Young, Scott Foley, Guillermo Diaz, Katie Lowes, Darby Stanchfield en Tony Goldwyn. Tijdens zijn run verdiende het ook één Golden Globe-nominatie.

1 … Omdat we nog steeds geen genoeg kunnen krijgen van Olivia en haar gladiatoren

Geef toe, een deel van jou hoopt nog steeds dat "Scandal" terugkeert. Helaas lijkt dit niet het geval te zijn. Desalniettemin zullen we altijd goede herinneringen hebben aan Olivia Pope en haar toegewijde team van Gladiators. In de loop der jaren trok het aanhang van zowel kijkers als critici. Op Rotten Tomatoes heeft de show een indrukwekkende rating van 93 procent gekregen.

Aanbevolen: