Shondaland: 20 kleine geheimen achter het maken van de beste shows van Shonda Rhimes

Inhoudsopgave:

Shondaland: 20 kleine geheimen achter het maken van de beste shows van Shonda Rhimes
Shondaland: 20 kleine geheimen achter het maken van de beste shows van Shonda Rhimes
Anonim

Voor de meesten van ons tv-fans weten we nauwelijks wat er achter de schermen gebeurt. We weten niet zeker wat er gebeurt als mensen proberen een tv-programma te maken. We weten niet eens hoe het begint. Tenzij je in de entertainmentindustrie hebt gewerkt, is de wereld achter de schermen van televisie meestal een mysterie.

Dat gezegd hebbende, het is niet ongebruikelijk dat sommige namen in het rond worden gegooid. Vaak zijn dit de acteurs zelf, vooral beroemde tv-sterren zoals Sofia Vergara, Mark Harmon, Jim Parsons en Ellen Pompeo. Afgezien hiervan hoor je ook de namen van enkele van de meest prominente showmakers en showrunners. Onder hen is onmiskenbaar een vrouw genaamd Shonda Rhimes.

In de loop der jaren werd Rhimes beroemd door verschillende populaire tv-shows op ABC. En zelfs als je een gecertificeerde Rhimes-fan bent, durven we te wedden dat je niet alles weet wat er achter de schermen van haar shows gebeurt:

20 Grey's Anatomy: de cast had naar verluidt een hekel aan Kate Walsh nadat ze een spin-off kreeg

Walsh speelde verder in "Private Practice" en een bron vertelde Star: "De rest van de cast leek meteen verontwaardigd over (Walsh). Ze dachten allemaal dat zij degene zouden zijn die hun eigen show zou krijgen, en nu geven ze Kate de koude schouder.' De bron voegde er ook aan toe dat Ellen Pompeo "bijzonder geïrriteerd leek" en vond dat ze geraadpleegd had moeten worden.

19 Schandaal: Gabrielle Union deed auditie om Olivia Pope te spelen

Tijdens een toespraak op Access Hollywood Live, onthulde Union: "Ja - ik en de helft van zwart Hollywood [waren in voor de rol]. Ik begreep het niet, maar weet je, ik zat [in de top] vijf of zes of zo. Ondertussen merkte Union later ook op: "Kerry doet zo'n geweldig werk. Ze legde de lat zo hoog.”

18 Grey's Anatomy: andere namen die in aanmerking komen voor de show waren 'Complicaties' en 'Chirurgen'

Tijdens een gesprek met Buzzfeed, onthulde Walsh: "Met Gray's herinner ik me omdat ik in aflevering 8 binnenkwam, op dat moment was het moreel erg laag. Ze bleven de naam van de show veranderen. Het waren dokters en toen chirurgen en toen complicaties en ik dacht: "Wat een verdomde showtitel!" Grey's Anatomy is de perfecte titel."

17 Hoe weg te komen met moord: Laurel werd niet verondersteld een Latina te zijn

Actrice Karla Souza vertelde ETonline: "Toen ik werd gecast, mocht Laurel helemaal geen Latijn zijn. Toen Pete en Shonda [Rhimes] dat gesprek hadden over het maken van haar Latijn, was het heel belangrijk om iets te hebben dat 'wel of niet kon zijn', dat het personage niet zou 'maken of breken', dat het was niet het label van het personage.”

16 Grey's Anatomy: Brooke Smith was teleurgesteld toen ze zonder waarschuwing werd ontslagen, omdat ze dacht dat haar verhaallijn potentieel had

De actrice vertelde Entertainment Weekly: En ik hoopte echt dat we zouden laten zien wat er gebeurt als twee vrouwen verliefd worden en dat ze het zouden behandelen als elk heteroseksueel koppel op tv. En dus was ik verrast en teleurgesteld toen ze me plotseling vertelden dat ze niet meer voor mijn personage konden schrijven.”

15 Schandaal: Kerry Washington zou geen schandaal hebben gedaan als de show een zwarte president had, omdat ze haar relatie met Obama niet wilde compromitteren

Washington vertelde EBONY: "Ik dacht: 'Als de president van de show zwart is, zal ik de show niet doen.' Omdat het voor mij een te belangrijk moment was. Ik wilde niets doen dat mijn relatie met de [president] in gevaar bracht of waardoor het leek alsof ik een insider-visie had op het presidentschap van Obama.”

14 Grey's Anatomy: The Network Eisted Rhimes knipte een aanstootgevende scène tussen Cristina en Alex uit

In de aflevering "The First Cut is the Deepest", zouden Alex en Cristina een race hebben over wie het meest slechte nieuws in de kortst mogelijke tijd kon brengen. Over dit complot vertelde Rhimes aan The Hollywood Reporter: "Ik denk dat de term die werd gebruikt om mij in mijn gezicht te beschrijven was: 'Als je denkt dat je grappig bent, ben je ziek.'"

13 Scandal: Oorspronkelijk zou Bellamy Young maar in drie afleveringen verschijnen

De actrice werd gecast om Mellie Grant te spelen en ze vertelde HuffPost Live: "Shonda ging rond de tafel en begon iedereen te vertellen wat hun boog zou zijn over de eerste zeven afleveringen … Ze kwam bij mij en … ze zei: ' Dus ik wil een presidentiële scheiding schrijven en ik denk dat je hier ongeveer drie afleveringen zult zijn.'"

12 Grey's Anatomy: Bokhee is een echte verpleegster

Sandra Oh, die Cristina Yang speelde, tweette ooit: De verpleegster in die scène, Bokhee, is een echte chirurgische verpleegster. Ze is al vanaf het begin bij ons. Ze is net mijn 2e moeder, ze is de beste.” Door de jaren heen is Bokhee een vaste waarde in de show geweest en ze heeft zelfs een paar regels gekregen.

11 Hoe kom je weg met moord: Viola Davis verwondde haar rug tijdens het filmen van intieme scènes

Tijdens SiriusXM's "Sway in the Morning", onthulde Davis, "blies ik mijn rug naar buiten. Dat was in de Billy Brown-scène. Hij gooide me tegen een muur. Ik bedoel, kijk, het enige wat ik kan zeggen is dat ik volledig toegewijd was aan de scène, maar nee, ik heb ze gewoon gezegd het een minuutje te vertragen.'

10 Grey's Anatomy: The Scalpels hebben een knop die nepbloed vrijgeeft

Volgens McKenna Princing, die medisch adviseur was bij de show: Sommige rekwisieten waren echt, maar de scalpels waren nep; als je er op een verborgen knop op drukte, zou nepbloed eruit sijpelen.” Ze merkte ook op dat het gebruik van een nep-scalpel voor een chirurg moeilijker kan zijn dan een echte scalpel.

9 Schandaal: het casten van president Fitzgerald Grant was niet gemakkelijk, omdat de meeste acteurs een hoofdrol wilden

Rhimes vertelde The Hollywood Reporter: "Toen we op zoek waren naar iemand om de president te worden, wilde niemand [de president spelen] omdat ze niet de hoofdrolspeler waren." Toen onthulde casting director Linda Lowy: "Tony Goldwyn had getest voor Grace, een dansdrama bij ABC met Debbie Allen. Zodra Eric Roberts het begreep, belde ik Shonda en Shonda belde Tony.'

8 Grey's Anatomy: Patrick Dempsey werd ooit uit de show geschorst vanwege zijn diva-gedrag

In 2015 vertelde een bron aan Page Six: "Patrick gedroeg zich als een diva en botste met Shonda. Ze heeft hem een tijdje geschorst en op de set wordt gezegd dat hij niet fulltime terugkomt." De bron voegde er ook aan toe dat Rhimes vanwege problemen in het verleden met de cast "weinig tolerantie had in de show voor lastig talent".

7 Hoe kom je weg met moord: Aja Naomi King ondervond technische problemen tijdens auditie voor de show

Je kunt je op alles voorbereiden en toch gaan er dingen mis. Dit is precies wat er gebeurde met Aja Naomi King toen ze via Skype auditie deed voor de show. Volgens The New York Times was dit het moment waarop "alles - de internetverbinding, het geluid - fout ging". Desondanks kreeg de actrice de rol aangeboden.

6 Grey's Anatomy: Shonda Rhimes heeft bekend personages te hebben vermoord als ze niet kan opschieten met de acteurs die ze spelen

Op "The Nightly Show with Larry Wilmore," vroeg Willmore stoutmoedig aan Rhimes: "Heb je ooit een personage vermoord omdat je de acteur niet mocht? En extra bonuspunten… wie was dat?” Als reactie zei Rhimes eenvoudig: "Eh, ja. En ik noem geen namen.” Velen vermoedden dat ze verwees naar Dempsey die Pompeo's liefdesbelang speelde.

5 Schandaal: Shonda Rhimes wilde dat regels sneller werden gezegd omdat de scripts ongeveer 80 pagina's lang waren

Actrice Katie Lowes legde uit: "De meeste dramascripts zijn 60 pagina's, en de onze zijn 80 en veranderen." Pilotdirecteur Paul McGuigan herinnerde zich: "De eerste paar dagen bleef Shonda zeggen: "Sneller, sneller", en ik rende als een gek rond om alles snel voor elkaar te krijgen. Een dag of wat later zei ze dat ze het had over de dialoogsnelheid.'

4 Grey's Anatomy: Ellen Pompeo kon niet geloven hoe snel het netwerk Patrick Dempsey wilde vervangen nadat zijn personage was vermoord

Pompeo vertelde The Hollywood Reporter: "Het was een lange werkrelatie en het was een tumultueus einde en ik had een moment nodig om gewoon te relaxen met wat rosé - en ze bellen me en zeggen: "Wat denk je van deze man?" "Wat vind je van deze man?" En ze sturen foto's. Ik had zoiets van, "Zijn jullie verdomd gek?"

3 Hoe weg te komen met moord: Off-Screen, Charlie Weber en Liza Weil waren ooit gedateerd

Op de podcast "Naar verluidt met Theo Von & Matthew Cole Weiss" merkte Weber op: "We waren goede vrienden en we bevonden ons in een positie om meer te zijn dan dat. Je brengt veel tijd [samen] door en wij, ik vond het erg leuk om tijd weg van mijn werk door te brengen en dus kwam het allemaal zo bij elkaar.”

2 Privépraktijk: Violet van Amy Brenneman zou aanvankelijk afspreken met een man die ze tijdens de finale in een boekwinkel ontmoet

Het plan was dat Violet een man zou ontmoeten in de voorlaatste aflevering en zou afspreken. Brenneman vertelde Hollywood Reporter echter: "Ik heb geïnternaliseerd dat Violet nooit erg goed is geweest in relaties en het denken dat ze er een moet zijn nu ze Lucas heeft, er is vrijheid dat ze zichzelf niet onder druk hoeft te zetten."

1 Hoe weg te komen met moord: Viola Davis leent soms van Annalise's kleerkast

Kostuumontwerper Linda Brass vertelde Fashionista: Ze zal zo nu en dan iets lenen. Als ze op het laatste moment een interview heeft of zo, kan ze iets lenen of een paar schoenen die comfortabeler zijn dan die van haar. In haar echte leven kleedt Viola niet zoiets als Annalise; Ik denk dat ze een veel meer casual, comfortabele uitstraling heeft.”

Aanbevolen: