15 Achter de schermen geheimen over het maken van Joker

Inhoudsopgave:

15 Achter de schermen geheimen over het maken van Joker
15 Achter de schermen geheimen over het maken van Joker
Anonim

Joaquin Phoenix is momenteel trending over de hele wereld - dankzij zijn Oscar-winnende optreden in de Joker origin-film die vorig jaar werd uitgebracht.

Todd Phillips, die ook The Hangover regisseerde, begon in 2016 met het maken van het Joker-script. Hij werd geïnspireerd door films uit de jaren 70 zoals Taxi Driver en The King of Comedy, evenals de graphic novel Batman: The Killing Joke. Joaquin Phoenix accepteerde de rol van Arthur Fleck AKA Joker in februari 2018 en in augustus van dat jaar was alle casting voltooid.

Ondanks de donkere thema's en het geweld, werd Joker al snel een grote hit bij bioscoopbezoekers, en brak uiteindelijk door de $ 1 miljard aan de kassa - waardoor het de eerste R-rated film ooit was die dit deed.

Vandaag onderzoeken we wat er achter de schermen van Joker gebeurde om er een van de meest memorabele stripfilms uit de recente geschiedenis van te maken.

15 Joaquin Phoenix improviseerde de dansscènes van de koelkast en de badkamer

joker-badkamerscène-dansen
joker-badkamerscène-dansen

Joker-cinematograaf Lawrence Sher zei dat Joaquin Phoenix voldoende ruimte kreeg om zijn creativiteit te uiten. "Hoewel sommige scènes erg gepland waren, zoals wanneer hij in de telefooncel zit of de trap oploopt, hadden anderen helemaal geen plan", zei hij. "Toen hij in de koelkast klom, hadden we geen idee dat hij dat zou doen."

14 Filmmakers gebruikten de werktitel 'Romero' om de productie van de film geheim te houden

joker-romero
joker-romero

Als je een film maakt die zo spraakmakend is als Joker, is het belangrijk om te proberen de productie zo geheim mogelijk te houden. Daarom gebruikten de filmmakers de werktitel "Romero" om de film geheim te houden en om hulde te brengen aan de legendarische acteur Cesar Romero die de Joker speelde in de Batman-televisieserie uit de jaren 60.

13 Joaquin Phoenix bekeek video's van mensen met een echte lachstoornis om zijn jokerlach te perfectioneren

joker -bus lachscène
joker -bus lachscène

De lach van de Joker is een van zijn meest onderscheidende kenmerken, dus Joaquin Phoenix wist dat hij zijn kakel precies goed moest krijgen. Omdat zijn personage, Arthur Fleck, lijdt aan een lachstoornis, heeft Phoenix video's bekeken van echte mensen die aan deze aandoening lijden om zijn ongemakkelijke onbeheersbare lach te perfectioneren voor de rol.

12 Vanwege hun vergelijkbare acteertechnieken spraken Robert De Niro en Joaquin Phoenix elkaar amper off-set

robert deniro joaquin feniks joker
robert deniro joaquin feniks joker

Joaquin Phoenix en Robert De Niro zijn beide twee methode-geïnspireerde acteurs, dus om trouw te blijven aan hun personages, hadden ze heel weinig off-set interactie. "Joaquin was heel intens in wat hij deed, zoals het zou moeten zijn, zoals hij zou moeten zijn", zei De Niro. "Er is niets om over te praten, persoonlijk, aan de kant."

11 Joaquin Phoenix was de eerste die de beste acteur won voor het spelen van een stripfiguur

joaquin-phoenix-lever-emotioneel-beste-acteur-speech-oscars-2020
joaquin-phoenix-lever-emotioneel-beste-acteur-speech-oscars-2020

Toen Joaquin Phoenix de Oscar voor beste hoofdrolspeler voor Joker won, was het niet alleen zijn eerste Oscar-overwinning. Het was ook de eerste keer dat een acteur een niet-bijrol Oscar won voor het spelen van een stripfiguur. Phoenix was al twee keer eerder genomineerd voor Beste Acteur - voor Walk the Line en The Master.

10 Joker was de eerste film met R-rating die $ 1 miljard opbracht aan de kassa

joker film spiegelscène
joker film spiegelscène

Todd Phillips' Joker was de allereerste film met R-rating die $ 1 miljard opbracht aan de wereldwijde kassa en het werd de zevende meest winstgevende film van 2019. Andere DC-superheldenfilms die de Mark van $ 1 miljard omvat The Dark Knight, The Dark Knight Rises en Aquaman.

9 Leonardo DiCaprio werd overwogen voor de rol van Arthur AKA Joker

Inception-leonardo dicaprio
Inception-leonardo dicaprio

In eerste instantie wilde Warner Brothers dat Martin Scorsese Joker zou regisseren, waarbij Leonardo DiCaprio de rol van Arthur Fleck AKA Joker zou spelen. Maar DiCaprio was al vastbesloten om Once Upon a Time… in Hollywood te maken voor Quentin Tarantino en Scorsese had ook getekend voor een andere film. Todd Phillips nam toen de regie in handen en Joaquin Phoenix werd benaderd voor de leiding.

8 Joaquin Phoenix verloor zoveel gewicht dat heropnames bijna onmogelijk waren

Joker film running scene
Joker film running scene

Onder strikt medisch toezicht nam Joaquin Phoenix in slechts een paar maanden tijd 52 pond van zijn lange lichaam om de rol van Arthur Fleck te spelen. Maar toen hij doorging met afvallen, werd het een probleem, want tegen het einde van de film konden er geen nieuwe opnames gemaakt worden.

7 The Joker Stairs In The Bronx zijn nu een toeristische attractie geworden

joker trappen
joker trappen

The Joker Stairs wordt nu vermeld als een historisch monument op Google. Fans die hun eigen trapdansscène willen nabootsen of gewoon de plaats willen zien waar de scènes werden gefilmd, vinden de trap op Shakespeare Ave 1165 in The Bronx, New York. Gewoon een waarschuwing - het is een behoorlijk steile klim!

6 Joaquin Phoenix zou halverwege een scène weglopen als hij niet blij was met zijn optreden

joker film clown masker
joker film clown masker

Joaquin Phoenix maakte vaak abrupt een einde aan een scène-gang als hij niet tevreden was met zijn optreden. "In het midden van de scène loopt hij gewoon weg en loopt naar buiten", zei regisseur Todd Phillips. "En de arme andere acteur denkt dat zij het zijn en zij waren het nooit - hij was het altijd, en hij voelde het gewoon niet."

5 Alec Baldwin werd gecast om Thomas Wayne te spelen, maar trok zich terug twee dagen nadat hij de rol had aangenomen

alec baldwin
alec baldwin

Alec Baldwin was aanvankelijk gecast om Thomas Wayne te spelen, maar slechts twee dagen nadat de casting was aangekondigd, stopte hij met het project vanwege problemen met de planning. "Ik doe die film niet meer", verklaarde hij."Ik weet zeker dat er 25 jongens zijn die die rol kunnen spelen." Brett Cullen werd kort daarna gecast om hem te vervangen.

4 Om het budget laag te houden, gebruikten filmmakers bijna geen CGI-effecten

joker film einde menigte scene
joker film einde menigte scene

Joker is gemaakt met een budget van ongeveer $ 55 miljoen, wat opvallend laag is voor stripboekfilms. Om de kosten laag te houden, kozen de filmmakers ervoor om nauwelijks CGI-effecten in de film te gebruiken, in plaats daarvan te kiezen voor ouderwetse cameratrucs om de gewenste filmeffecten te krijgen. Een van de zeldzame computergestuurde opnamen verschijnt terwijl Arthur buiten Arkham Asylum staat.

3 Muziek werd op de set gespeeld om de stemming te helpen creëren

jokerfilm Arthur en moeder
jokerfilm Arthur en moeder

De score van een film wordt meestal aan het einde van het filmproces toegevoegd, maar Todd Phillips besloot het voor Joker anders te doen. De componist Hildur Guðnadóttir schreef muziek voor de film die tijdens de scènes werd gespeeld om de stemming te helpen bepalen. Guðnadóttir won vervolgens de Oscar voor Best Original Music Score.

2 De film is gebaseerd in 1981 om los te komen van de huidige gebeurtenissen in het DC-universum

joker date scene
joker date scene

De tijdsperiode voor Joker is niet willekeurig gekozen. Het speelt zich af in 1981 om ervoor te zorgen dat de film los staat van alles wat er in het huidige DC-universum gebeurt. "Ik zie [Joker] in de toekomst nergens meer verbinding mee maken", zei regisseur Todd Phillips. We zullen dus niet snel zien hoe Batman van Robert Pattinson het opneemt tegen Joaquin Phoenix.

1 Arthur's Clown-make-up is ontworpen om er ouderwets uit te zien en zijn lipkleur zou op bloed lijken

joaquin phoenix joker make-up
joaquin phoenix joker make-up

Kleine details kunnen een film maken of breken, dus de makers van Joker hebben zorgvuldig gelet op de clownmake-up van Arthur Fleck. Het personage heeft scherp geschilderde rode wenkbrauwen en een bruinrode lippenstift die op bloed lijkt. De make-upstijl is ontworpen om er ouderwets uit te zien, passend bij de tijdsperiode van de film.

Aanbevolen: