20 tv-programma's die beter waren geweest met minder seizoenen

Inhoudsopgave:

20 tv-programma's die beter waren geweest met minder seizoenen
20 tv-programma's die beter waren geweest met minder seizoenen
Anonim

Een belangrijk nieuws deze winter was dat NBC Law & Order SVU met nog eens drie seizoenen verlengt, waardoor het de langstlopende primetime-serie is. Dit gaat gepaard met Grey's Anatomy die na 16 jaar nog steeds sterk is. Het bewijst hoe sommige shows in staat zijn om de kansen te overwinnen en langer duren dan velen zouden denken. Sommigen zullen misschien beweren dat sommige verhalen nooit zo'n lang leven verdienden (zie Twee en een halve man).

Zoveel fans klagen dat shows te vroeg worden afgebroken, anderen bewijzen dat te lang duren net zo erg kan zijn. Uitgaan op een hoogtepunt zou beter zijn dan over hun creatieve vervaldatum te worden gesleept. Hier zijn 20 shows die beter onthouden zouden worden als ze veel eerder waren afgelopen, omdat hun creatieve drive al lang was gestopt.

20 Scrubs hadden dat vreselijke laatste seizoen niet mogen hebben

Scrubs wordt door medische professionals vaak genoemd als de meest realistische medische tv-show. Na zeven veelgeprezen seizoenen op NBC, werd de serie geannuleerd, maar vervolgens opgepikt door ABC. Maker Bill Lawrence maakte een finale waar fans dol op waren.

Toen gaf ABC het nog een seizoen met bijna de hele cast weg en een nieuwe setting in een academisch ziekenhuis. De meeste fans denken liever dat dat niet bestaat, aangezien Scrubs een beter einde verdiende.

19 24 Ging ver voorbij zijn tijd

24 staat nog steeds bekend om zijn briljante "re altime"-formaat met fantastische spanning en actie. Het hoogtepunt was seizoen 5, dat Emmy's won voor de show en Kiefer Sutherland. Maar het zesde seizoen was een enorme teleurstelling en seizoen 7 was niet genoeg om het te redden.

Het achtste seizoen en Live Another Day mini misten de vonk van de originele serie, en Legacy was niets zonder Sutherland. Het concept was niet genoeg om zichzelf op de lange termijn in stand te houden.

18 Homeland verloor eerder zijn spannende seizoenen

Het eerste seizoen van Homeland was een kritiek succes dat meerdere Emmy-awards opleverde. De volgende jaren waren ook niet slecht, maar daarna werd het verschrikkelijk. Het wegwerken van Brody was een enorme klap voor de show.

Claire Danes' optreden werd een zelfparodie en de plotwendingen waren verschrikkelijk. Het stopt eindelijk na acht seizoenen, wat alleen dat geweldige openingsjaar heeft ontsierd.

17 The Vampire Diaries had moeten eindigen met Nina Dobrev

Het is altijd zwaar als een show zijn hoofdrolspeelster verliest. TVD is een uitstekend voorbeeld, aangezien Elena de sleutel was tot de hele show. Dus proberen door te gaan zonder Nina Dobrev was altijd een verloren zaak.

De serie probeerde het met fatsoenlijke plots, maar het gebrek aan Elena was een te grote schaduw om te overwinnen. Ze keerde terug voor de finale, maar TVD had moeten eindigen toen Dobrev ermee ophield.

16 Het verhaal van Once Upon A Time duurde veel te lang

OUAT was een verrassing toen het in 2011 debuteerde met zijn leuke kijk op sprookjes. Maar na dat geweldige eerste seizoen begon de show te haperen met ruwe verhaallijnen en het integreren van dingen als Frozen-personages.

Het leek een grote finale van het zesde seizoen te hebben, alleen voor een laatste jaar met bijna de hele cast weg. De magie was al lang voorbij toen OUAT het boek sloot.

15 One Tree Hill verdiende niet zo'n lang leven

OTH krijgt de eer voor het doen van een "tijdsprong", zodat de acteurs echte volwassenen konden spelen en geen middelbare scholieren. Toch waren de laatste seizoenen van de show behoorlijk ingewikkeld en het laatste jaar was slecht. Het verlies van kritische sterren deed de serie ook pijn.

Negen seizoenen waren er minstens drie te veel, omdat de show meer jaren had moeten overslaan om de leuke sfeer te behouden.

14 Kies een willekeurige CSI-show voor een korter leven

CSI was een leuke procedure toen het in 2000 debuteerde. Toch is het duidelijk hoe de plots onzinniger werden naarmate het vorderde, samen met cast-return. De hoofdshow duurde 15 seizoenen, wat veel te lang was voor de meeste fans.

Dan was er de Miami-spin-off die alleen opmerkelijk was voor de oneliners van David Caruso, die tien seizoenen duurden en NY negen. Elke CSI-show heeft de houdbaarheidsdatum ruimschoots overleefd.

13 The Walking Dead moet een hint uit de strip halen

In 2019 waren fans geschokt toen de strip The Walking Dead zonder enige waarschuwing eindigde in een geweldige finale. Jammer dat de tv-show de hint niet kan bevatten. De serie verloor al lang zijn creatieve pit en het vertrek van ster Andrew Lincoln was een goed moment om er een einde aan te maken.

In plaats daarvan blijft de serie, net als een echte zombie, doorschuiven. Het zou moeten doen wat de strip deed en uit zijn lijden verlost worden.

12 Glee raakte tegen het einde een zure noot

Glee was een volwaardig fenomeen dankzij de fantastische cast en geweldige muzikale nummers. Maar zoals bij veel series op de middelbare school, verloor de show zijn vonk toen de personages eenmaal waren afgestudeerd. De pogingen om nieuwe klasgenoten te krijgen zijn niet gelukt.

De schokkende dood van Cory Monteith was een klap waar de serie nooit van hersteld is. Glee was een geweldig nummer met een slechte laatste noot.

11 Onkruid is aan het einde behoorlijk verwelkt

Weeds is een scherpe duistere komedie over een moeder die wiet verkoopt om de eindjes aan elkaar te knopen. De eerste seizoenen waren geweldig met Mary-Louise Parker aan de leiding en enkele donkere wendingen. Maar toen de familie letterlijk hun oude leven platbrandde en op de vlucht sloeg, raakte de show de weg kwijt.

De complotten werden absurder en de finale van de "tijdsprong" werd niet goed ontvangen. De show zou beter onthouden worden als de serie van 8 seizoenen gehalveerd werd.

10 Moderne familie is veel te oud geworden

Zoals veel shows op deze lijst, werden de eerste seizoenen van de ABC-komedie gevierd met een geweldige cast en heerlijke humor. Maar door het zo lang vol te houden, werden veel van de personages karikaturen.

Lily zien opgroeien van peuter tot middelbare scholier is het bewijs van hoe lang de show heeft geduurd en veel eerder had moeten eindigen dan dit jaar.

9 Dexter had eerder vermoord moeten worden

Toen Dexter in première ging, was het een slechte serie die zich richtte op een seriemoordenaar die andere moordenaars als doelwit had. De vroege seizoenen hadden veel spanning en donkere humor. Maar na het geweldige vierde seizoen ging de show enorm van de rails.

Dexter zelf was minder meeslepend en de spanning was weg. De finale wordt genoemd als een van de slechtste in de tv-geschiedenis en het beëindigen ervan na dat vierde seizoen zou de show als beter beschouwen.

8 ER had zijn deuren seizoenen eerder moeten sluiten

ER was in zijn tijd een monsterhit die de carrières van George Clooney en vele anderen op gang bracht. Die vroege seizoenen vol hectische actie met uitstekend drama. Helaas verloor de show een deel van zijn aantrekkingskracht toen acteurs vertrokken, en het werd gek.

Met 15 seizoenen is het een van de langer lopende primetime-drama's, maar de laatste jaren zijn vergeetbaar. Dit ziekenhuis had al een aantal seizoenen eerder zijn deuren moeten sluiten.

7 Pretty Little Liars was niet erg mooi in zijn zevende seizoen

Pretty Little Liar s was een sensatie vanwege de geweldige vroege seizoenen met zijn briljante cast en plotwendingen. Fans genoten een tijdje van de games van de mysterieuze "A". Nadat "A" was onthuld, in plaats van dat dit het einde was, ging de serie door.

De plots werden belachelijker en het schrijven afschuwelijk. Het zevende seizoen zorgde voor meer krankzinnige wendingen, want 160 afleveringen waren er honderd te veel voor de show om zichzelf in stand te houden.

6 Vrienden hadden tegen het einde bijna geen ideeën meer

De eerste seizoenen van Friends blijven een van de grappigste tv's van hun tijd. De geweldige cast verkocht de humor, en er waren geweldige wendingen zoals de Chandler / Monica-romantiek om het op gang te brengen. NBC wilde de melkkoe in stand houden, maar had dat misschien niet moeten doen.

Het is duidelijk dat aan het einde van de reeks van tien seizoenen de schrijvers bijna geen ideeën meer hadden, van een Joey-Rachel-romantiek tot beurten die niet werkten. De vriendschap had eerder moeten uitsterven.

5 Entourage verdiende geen acht seizoenen, laat staan een film

Entourage is een show die niet goed is verouderd in zijn weergave van een stel Hollywood-jongens met de titel. Ook is de beurt van Jeremy Piven als gewelddadige agent Ari Gold niet zo leuk om naar te kijken vandaag. De serie sleepte te lang aan voor zijn concept.

Het had eerder dan acht seizoenen kunnen eindigen en verdiende zeker geen film op groot scherm, aangezien fans er tegen het einde nauwelijks om gaven.

4 Die show uit de jaren 70 duurde acht seizoenen om drie jaar te beslaan

Die show uit de jaren 70 begon in 1976 en de finale net voor 1980. Dat is een periode van drie jaar, maar de serie liep acht seizoenen. Het was belachelijk om te zien hoe de acteurs ouder worden en toch doen alsof ze amper van de middelbare school af zijn.

Als de serie in 1970 was begonnen en zo lang had geduurd, zou het één ding zijn geweest. Maar drie jaar uitstrekken over acht seizoenen kwetste de humor ervan.

3 Smallville duurde veel te lang om bij Superman te komen

Het concept van Smallville was geweldig, om te onderzoeken hoe Clark Kent op weg was om Superman te worden. Maar er tien seizoenen mee slepen was veel te veel. De serie gooide tientallen Superman-mytho's in, maar nooit hem in volledig kostuum. De show had gemakkelijk in tweeën kunnen worden gesneden en toch een geweldige serie zijn geweest.

2 De oerkn altheorie had eerder moeten stoppen

Ja, het is duidelijk waarom CBS wilde houden wat hun nummer één komedie was. Maar 12 seizoenen? Het hele concept van "nerds met hete dames" verloor binnen een paar jaar stoom en de latere jaren waren niet zo goed.

Sheldon veranderde in een karikatuur van zijn vroegere persona, en echte nerds waren nooit blij met hoe het hun cultuur weergaf. Toen TBBT eindelijk eindigde, slaakte velen een zucht van verlichting in plaats van verdrietig te zijn.

1 Hoe ik je moeder ontmoette, had de vreselijke finale met minder jaren kunnen besparen

De HIMYM-finale werd gehaat door fans, want na negen seizoenen was de echte liefde van Moeder en Ted in slechts een paar minuten voorbij, en Ted eindigde bij Robin. Als de serie vier of vijf jaar eerder was afgelopen, was het misschien niet zo erg geweest.

Natuurlijk, de Moeder zou meer tijd kunnen gebruiken, maar de beloning zou niet zo verschrikkelijk zijn geweest als er minder seizoenen aan vooraf waren gegaan.

Aanbevolen: