Het internet heeft al wat wilde fan-theorieën over de nieuwe film van Jordan Peele

Inhoudsopgave:

Het internet heeft al wat wilde fan-theorieën over de nieuwe film van Jordan Peele
Het internet heeft al wat wilde fan-theorieën over de nieuwe film van Jordan Peele
Anonim

Nadat hij bekend werd door zijn komische superduo Key & Peele, kreeg acteur-regisseur Jordan Peele al snel grote populariteit en aandacht van het publiek voor zijn komische talenten. Na enkele jaren het ambacht van acteren te hebben geperfectioneerd, besloot Peele om een verandering in zijn carrière door te voeren en zich te concentreren op regisseren en filmmaken. Van thrillers zoals Get Out tot het aankomende animatie-avontuur Wendell And Wild, de regisseur heeft veel succes gezien in de films die hij heeft uitgebracht sinds hij de carrièreswitch maakte.

Peel's nieuwste buitenaardse horror, Nope, blijkt al succesvol te zijn, aangezien er een grote opwinding en buzz wordt gecreëerd door fans van de regisseur. De met sterren bezaaide cast, waaronder Get Out-ster Daniel Kaluuya, Keke Palmer en The Walking Dead-ster Steven Yeun, bewijst het publiek al dat de film het bekijken meer dan waard is. Het geroezemoes rond de film blijft groeien naarmate de releasedatum dichterbij komt en veel fans theoretiseren een wervelwind van voorspellingen over wat de film voor hen in petto heeft. Dus laten we eens kijken naar enkele van de wildste fantheorieën over de aanstaande Nope.

8 Dit is waar Nope eigenlijk over gaat

Ondanks de wilde wervelwind van fantheorieën die op internet circuleren, heeft het brein achter de film zelf, Peele, zich onlangs uitgesproken over de echte thema's en berichten die de film naar voren wil brengen. Tijdens een exclusief cast-interview met Fandango All Access, benadrukte Peele hoe de film in wezen draait om het concept van spektakel en de voor- en nadelen ervan.

De regisseur verklaarde: "Ik schreef het in een tijd dat we ons een beetje zorgen maakten over de toekomst van cinema, dus het eerste wat ik wist was dat ik een spektakel wilde creëren. Ik wilde iets creëren dat het publiek zou moeten komen bekijken.” Voordat ik eraan toevoegde: "Ik heb mijn zinnen gezet op het geweldige Amerikaanse UFO-verhaal hier, en de film zelf gaat over spektakel en het goede en slechte dat voortkomt uit dit idee van aandacht."

7 Dit is de betekenis achter de titel van de film

Er zijn veel fantheorieën geweest over de titel van de film. Velen geloven dat het woord nee niet zozeer het tussenwerpsel is dat het lijkt, maar eerder een acroniem. Omdat de film over buitenaardse thema's gaat, speculeerden velen dat de titel eigenlijk staat voor "Not Of Planet Earth". Tijdens het Fandango All Access-interview benadrukte Peele echter de ware betekenis achter de titel en verklaarde hoe het bedoeld was om de reactie van het publiek weer te geven bij het bekijken van de film.

Peele vermeldde expliciet: "Het is een horror-epos, maar het heeft een aantal punten die bedoeld zijn om een zeer hoorbare reactie in het theater uit te lokken."

6 De cast heeft de originaliteit van de film benadrukt

Gebaseerd op het eerdere werk van Peele en de aanzienlijke aandacht die de film al voor de release krijgt, is het veilig om aan te nemen dat Nope een nieuwe en originele smaak zal geven aan het buitenaardse horrorgenre. Tijdens het Fandango All Access-interview benadrukte hoofdrolspeelster Keke Palmer dit nadat ze had verklaard hoe geschokt ze was door de film toen ze voor het eerst werd benaderd voor haar rol als Emerald.

De actrice verklaarde: "Ik was geschokt door alle verschillende archetypen die hij in elk personage kon plaatsen. Het was echt origineel de manier waarop hij elk personage ontwierp en specifiek, ik kijk naar mijn personage omdat ik het moet uitvoeren en er waren veel verschillende plaatsen waar ik heen moest."

5 Dit is wat de cast zei dat het publiek van nee mag verwachten

De cast vertelde niet alleen over hun ervaringen bij het filmen van de film en het wennen aan het verhaal, maar sommigen spraken ook over de verwachtingen van het publiek en hun voorspellingen. Vooral nieuwkomer Brandon Perea sprak over wat hij vond dat het publiek van de film moest verwachten en hoe de film anders was dan andere sci-fi-thrillers die eraan voorafgingen.

Op de vraag wat fans mogen verwachten, antwoordde Perea: "Gewoon iets anders, iets totaal nieuws", voordat ze eraan toevoegde: "Het zal de mensen versteld doen staan."

4 Het publiek heeft al behoorlijk hoge verwachtingen van nee

Zoals eerder vermeld, is de aandacht die de film heeft getrokken, zelfs vóór de release, aanzienlijk geweest. De verwachtingen van het publiek blijven stijgen terwijl wilde fan-theorieën blijven circuleren. Een bepaalde theorie ziet de film interlinken met bijbelse thema's vanwege de releasedatum. Reddit-gebruiker Torino888 benadrukte hoe de releasedatum van de film 22-7-22 mogelijk een verwijzing zou kunnen zijn naar Mattheüs 7:22 uit de Bijbel, wat inzicht zou kunnen geven in de plot van de film.

De Reddit-gebruiker zei: Ik vraag me af of de openingsdatum 22-07-22 enige betekenis heeft? In de Bijbel dient Mattheüs 7:22 als een waarschuwing tegen valse profeten. Dus misschien gaat het over een sekte of een soort leider met slechte bedoelingen.”

3 En de theorieën blijven binnenstromen

Met de release van de film die met de dag dichterbij komt, blijven de theorieën binnenstromen en worden ze gekker en gekker. Een andere Reddit-gebruiker onder de naam ManVersusApe theoretiseerde dat de locatie waar de film zich afspeelt de sleutel tot het plot is.

De Reddit-gebruiker zei: "Mijn theorie is dat de Amerikaanse regering hierbij betrokken is en dat ze [sic] een soort experiment met de UFO doen. De hele stad is een soort geheime basis van Area 51 en de ranch die je in de film ziet, is de belangrijkste basis waar het het belangrijkste punt is voor de buitenaardse wezens om aan te komen.”

2 Sommige fans voorspellen een gelijkspel met deze film

Veel theoretici hebben zelfs verbanden gevonden tussen Nope en andere grote thrillerfilms uit het verleden en baseerden hun plottheorieën daarom op bestaande films. Zo merkte Reddit-gebruiker sillygillygumbull op hoe Terry Notary's betrokkenheid bij de film een Planet Of The Apes-verhaalstijl zou kunnen suggereren, aangezien de acteur bekend staat om zijn motion-capture-uitvoeringen specifiek van apen.

De Reddit-gebruiker verklaarde: Alles wat ik weet is dat er een schot was van een zeer apenhand (een kind met de vuist stoten), en een van de acteurs in de film, Terry Notary, staat bekend om het doen van beweging prestaties of apen vastleggen. Hij staat bekend om rollen in Planet of the Apes en Kong reboots. Dus. Met dat en de sci-fi voor de hand liggende UFO-dingen, zou het mogelijk kunnen zijn als een omgekeerde planeet van de apen???? Dus een supergeëvolueerde aap uit de toekomst reist terug in de tijd naar de aarde? Ik weet dat dat gek klinkt.'

1 Terwijl anderen het bronmateriaal van de film lijken te hebben gevonden

Andere fans met arendsogen lijken het originele bronmateriaal van de film te hebben ontdekt en lijken dus de plot van de film te hebben ontdekt. Reddit-gebruiker Bunflowerz verklaarde dat Nope eigenlijk gebaseerd was op een Japanse cultserie genaamd Johnny Sokko en theoretiseerde dat de plotlijn die van de show nauw zou volgen. De Reddit-gebruiker vergeleek zelfs afbeeldingen uit de film en de originele serie om hun theorie verder te bewijzen.

De Reddit-gebruiker zei: Het is gebaseerd op een Japanse cultserie genaamd Johnny sokko en zijn vliegende robot. Het is een groot wonder, want het gaat niet meer goed met hun ranch totdat de aliens opduiken, wat een enorme menigte trekt. Het einde van de twist zal zijn alsof een kind alles controleert. Ik heb een heleboel foto's om mijn punt te bewijzen, maar ik weet niet zeker hoe ik ze moet uploaden. De overeenkomsten zijn absoluut krankzinnig.”

Aanbevolen: