15 Verrassende BTS-feiten over Chandler op vrienden

Inhoudsopgave:

15 Verrassende BTS-feiten over Chandler op vrienden
15 Verrassende BTS-feiten over Chandler op vrienden
Anonim

Beschouwd door velen als de beste Amerikaanse sitcom aller tijden, volgt 'Friends' de levens van zes twintigers terwijl ze door persoonlijke en professionele problemen in Manhattan navigeren. Nadat de show in september 1994 op NBC werd uitgezonden, kreeg het snel een massale aanhang toen kijkers over de hele wereld verliefd werden op de unieke cast van eigenzinnige en herkenbare personages.

Een algemeen favoriet personage bij fans is Chandler Bing, die vaak de sitcom-koning van het sarcasme wordt genoemd. Gespeeld door Matthew Perry, brengt Chandler een schat aan bijtende opmerkingen en hilarische zelfspotmoppen op tafel, met regels als 'Ik ben hopeloos en ongemakkelijk en wanhopig op zoek naar liefde.’ Hij charmeert het publiek ook met zijn vertederende vriendschap met Joey Tribbiani en langdurige romantische relatie met Monica Geller. Hier bekijken we 15 verrassende feiten achter de schermen over Chandler waar je misschien nog niet van op de hoogte was.

15 Hij zat niet in de originele vierpersoons cast van vrienden

De cast van vrienden
De cast van vrienden

Voordat de acteurs werden gecast, creëerden de schrijvers aanvankelijk slechts vier hoofdpersonen voor de show. Dit omvatte Ross, Rachel, Joey en Monica. Phoebe en Chandler zouden personages ondersteunen met veel minder schermtijd dan ze uiteindelijk kregen. Matthew Perry en Lisa Kudrow slaagden er echter gelukkig in om de producenten te charmeren met hun unieke komische vaardigheden.

14 Hij werd bijna gespeeld door iemand anders dan Matthew Perry

Jon Favreau en Courteney Cox
Jon Favreau en Courteney Cox

Volgens Telltales Online keken andere bekende acteurs destijds ook naar de rollen van Chandler Bing en Joey Tribbiani. Dit omvatte Jon Favreau die uiteindelijk in seizoen drie van de show werd gecast als Monica's miljonairvriendje. Favreau deed eigenlijk auditie voor de rol van Chandler, maar het is onnodig te zeggen dat de schrijvers Perry als de laatste perfecte match zagen.

13 Hij is de best betaalde vriend

Chandler Bing op het werk
Chandler Bing op het werk

Met een kantoorbaan in statistische analyse en herconfiguratie van gegevens, blijft Chandler het personage met de bestbetaalde baan binnen de hoofdcast. Dit voordeel kan met een prijs komen, aangezien hij verschillende keren heeft gezegd dat hij een hekel heeft aan zijn eigen baan, en zelfs zo ver gaat dat hij verschillende beroepen uitprobeert in een aflevering van seizoen negen.

12 Hij was zwaar geïnspireerd door Matthew Perry

Chandler Bing
Chandler Bing

Zoals bekend door de schrijvers van de show, werd het karakter van Chandler sterk geïnspireerd door niemand minder dan Matthew Perry zelf. Dit kan vooral worden gezien door de lopende grap van Chandler die ongemakkelijk is in de buurt van vrouwen, aangezien Perry zelf heeft toegegeven ongelooflijk zelfbewust te zijn rond leden van het andere geslacht.

11 Hij en Monica hadden parallellen met Courteney Cox en haar toenmalige echtgenoot David Arquette

Chandler en Monica
Chandler en Monica

In de laatste paar seizoenen bevatte de show een dramatische verhaallijn waarin Chandler en Monica worstelen om zwanger te worden van hun eerste kind. Dit idee weerspiegelde zichzelf in de realiteit, aangezien Courteney Cox en haar toenmalige echtgenoot David Arquette het ook moeilijk hadden om Cox zwanger te maken.

10 Veel fans speculeerden dat hij homo was

Chandler Bing
Chandler Bing

Veel fans speculeerden over Chandlers seksuele voorkeur toen de show begon, omdat ze dachten dat hij homo was. Deze verwarring breidde zich ook uit tot leden van de cast, waarbij Lisa Kudrow geschokt werd aan de eerste tafel die werd voorgelezen om te horen dat het personage geen homo was. Volgens Factinate moest de maker van de show, David Crane, eindelijk een openbare verklaring afleggen om de zaken op te helderen.

9 Zijn sterrenbeeld is Stier

Chandler Bing
Chandler Bing

Door de grote aanhang van de show zijn veel fans erin geslaagd om het sterrenbeeld van elk personage af te leiden uit de verjaardagen die in bepaalde afleveringen worden getoond. Chandler's wordt verondersteld Stier te zijn, een feit dat grotendeels overeenkomt met zijn eigen persoonlijkheid, aangezien hij de reputatie heeft koppig te zijn, maar uiteindelijk een toegewijde en loyale vriend is.

8 Hij had een controversiële scène die werd afgebroken vanwege de timing van 9/11

Chandler Bing
Chandler Bing

In de aflevering 'The One Where Rachel Tells Ross' gaan Monica en Chandler per vliegtuig op huwelijksreis. Volgens The Whisp is er een scène opgenomen waarin Chandler grappen maakt over het feit dat er bommen in het vliegtuig waren, een grap die niet goed zou zijn geland in de nasleep van 9/11. Na de vliegtuigkapingen in september werd de aflevering gewijzigd om de scène met de grap te elimineren.

7 Zijn en Joey's witte keramische hond behoorden eigenlijk toe aan Jennifer Aniston

Matthew Perry en Jennifer Aniston
Matthew Perry en Jennifer Aniston

Chandler en Joey's enorme witte keramische hond, die vaak te zien is in hun gedeelde appartement, is eigenlijk van actrice Jennifer Aniston. Ze leende de hond aan de show als een rekwisiet die haar werd gegeven als een gelukscadeau van een vriend toen de opnames van "Friends" begonnen.

6 Zowel zijn ouders als Matthew Perry's ouders zijn gescheiden

De vader van Chandler Bing
De vader van Chandler Bing

Matthew Perry heeft gezegd dat hij zijn jeugd in Canada doorbracht nadat zijn ouders de scheiding hadden aangevraagd. Dit is een van de vele overeenkomsten tussen hem en zijn karakter, aangezien de ouders van Chandler ook uit elkaar gingen toen hij nog heel jong was. Chandlers vader blijkt later homoseksueel te zijn in de aflevering 'The One With Chandler's Dad'.

5 Zijn gewichtsschommeling was te wijten aan een echte drugsverslaving

Matthew Perry en Julia Roberts
Matthew Perry en Julia Roberts

Chandlers gewichtsfluctuatie door de serie heen heeft een verrassend donker achtergrondverhaal. Perry vocht zelfs een aantal jaren tegen drugsverslaving, en gaf zelfs toe dat hij zich niet kon herinneren dat hij de meeste middenseizoenen van de show had gefilmd. Uiteindelijk ging hij in 1997 en 2001 naar een afkickkliniek voor verslaving aan alcohol en voorgeschreven medicijnen.

4 Chandler werd een populaire voornaam nadat de show was uitgezonden

Chandler Bing
Chandler Bing

Chandler was geen populaire of bekende voornaam voordat de show werd uitgezonden. De schrijvers maakten zelfs grapjes over de naam van het personage in een aflevering en zeiden dat het niets betekent. De naam is eigenlijk gebaseerd op een handel in kaarsen en werd populair nadat de show erkenning begon te krijgen.

3 De meeste van zijn regels zijn geschreven door Matthew Perry zelf

Matthew Perry
Matthew Perry

Volgens Cinema Probe waren de schrijvers zo onder de indruk van Perry's humor en intelligentie dat ze hem vaak bij hen lieten zitten tijdens brainstormsessies voor de show. Veel grappen van Chandler waren daarom Perry's eigen grappen en suggesties, een feit dat een bewijs is van de veelzijdige veelzijdigheid van de acteur.

2 Het nummer van zijn appartement veranderde halverwege de show

Appartement
Appartement

Volgens Mental Floss hebben de producenten de nummers in de appartementen van Monica en Chandler & Joey halverwege de serie gewijzigd. Dit was te wijten aan het besef dat Monica op een verdieping hoger dan nummer 5 moest wonen. Haar appartement was veranderd in nummer 20, terwijl het appartement van Chandler en Joey was veranderd van nummer 4 in 19.

1 Hij en Monica zouden slechts een one night stand zijn

De bruiloft van Monica en Chandler
De bruiloft van Monica en Chandler

De romantische relatie tussen Chandler en Monica zou in seizoen vier alleen beperkt blijven tot een one night stand in Londen. Fans van de show waren echter zo in het paar geïnvesteerd dat de producenten besloten om uit te breiden en de relatie in het script te schrijven als een belangrijk subplot.

Aanbevolen: