Kristin Davis was bijna gecast als een van de zes belangrijkste vrienden van de vrienden voorafgaand aan SATC

Inhoudsopgave:

Kristin Davis was bijna gecast als een van de zes belangrijkste vrienden van de vrienden voorafgaand aan SATC
Kristin Davis was bijna gecast als een van de zes belangrijkste vrienden van de vrienden voorafgaand aan SATC
Anonim

Ondanks hun vele verschillen waren Sex and the City and Friends twee van de meest populaire en definitieve shows van de jaren '90 en vroege jaren '00. Terwijl Friends een komedie was die alle leeftijden en doelgroepen aansprak, betekende de classificatie van Sex and the City voor volwassenen dat het een iets kleinere doelgroep aansprak. Toch waren beide shows grappig, geestig en maakten ze wereldwijde sterren van hun acteurs.

Er waren een paar acteurs die in beide iconische shows verschenen, waaronder wijlen Willie Garson, die Stanford Blatch speelde in Sex and the City en de ondergeschikte rol had van Steve Cera, de buurman van Ross en voorzitter van het Tennants Committee in Vrienden.

Een andere acteur die in beide shows verscheen, is Kristin Davis, die de hoofdrol speelde van Charlotte York in Sex and the City en een gastrol als Erin in een aflevering van Friends (en vandaag wordt geschat op een waarde van ongeveer $ 35 miljoen).

Davis had echter een veel grotere rol kunnen spelen in Friends, maar als ze dat wel had gedaan, zou ze Charlotte nooit hebben gespeeld.

Hoe dicht kwam Kristin Davis bij het spelen van Monica

Sinds 1998 is Kristin Davis een begrip. Sinds Davis het beminnelijke karakter van Charlotte York tot leven bracht in de HBO-serie Sex and the City (en later in de reboot-serie And Just Like That…), groeide Davis samen met co-sterren Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kim tot wereldfaam. Cattrall.

Hoewel Sex and the City een enorm populaire show op zich was die een onmiskenbare stempel op de popcultuur drukte, zouden velen beweren dat het niet helemaal het niveau van invloed bereikte dat de sitcom Friends deed, die eerst uitgezonden in 1994.

Algemeen beschouwd als de meest populaire tv-show aller tijden, maakte Friends internationale sterren van de zes belangrijkste acteurs, tot het punt waarop ze een ongekende $ 1 miljoen per aflevering konden eisen.

Voordat Kristin Davis de rol van Charlotte won in Sex and the City, deed ze auditie voor de rol van Monica in Friends. In een interview met James Corden legde Davis uit dat hoewel ze auditie deed voor de rol, ze niet echt "in de buurt kwam" om de rol te krijgen.

“Ik denk dat ik ongeveer een van de 8.000 jonge dames was die voor Monica lazen,” zei Davis.

Hoewel ze de rol niet kreeg, keerde ze wel terug naar een gastrol in een aflevering van Friends in het zevende seizoen. In The One With Ross' Library Book verschijnt Davis als Erin, iemand die kort met Joey uitgaat.

In eerste instantie is Joey van plan haar af te blazen nadat ze met haar naar bed is geweest, dus Rachel en Phoebe spannen samen om Joey voor haar te laten vallen en haar in de buurt te houden. Maar als hij dat doet, verliest Erin interesse in Joey.

Tegen de tijd dat ze in Friends verscheen, was Davis op zich al beroemd, nadat ze twee seizoenen Charlotte in Sex and the City had gespeeld.

Zijn Kristin Davis en Courteney Cox vrienden?

Interessant is dat op het moment dat Kristin Davis auditie deed voor de rol van Monica, ze al bevriend was met Courteney Cox, die uiteindelijk de rol kreeg. Davis onthulde dat zij en Cox destijds dezelfde yogales in L. A. volgden.

In haar interview met James Corden onthulde Davis dat ze nog steeds bevriend was met Cox toen ze de pilot voor Friends filmde. En net nadat ze dat deed, voorspelde Cox dat de show een succes zou worden.

"De rest van ons [in de yogales] waren als werkloze acteurs, serveersters, en we zouden na de les rondhangen, en op een dag zei Courteney: 'Hé jongens, willen jullie komen autoshoppen met mij?'” Davis herinnerde zich.

"We hadden zoiets van, 'Wauw, auto winkelen.' En ze zei: 'Ik heb deze pilot gedaan. Ik voel me er echt goed bij. Ik denk dat ik een Porsche ga kopen!’ We hadden zoiets van ‘Wauw! Is ze echt?' En het was Vrienden. En het ging heel goed."

Kristin Davis werd gevraagd om voor Carrie te lezen

Sex and the City-fans hebben nu moeite om zich voor te stellen dat iemand anders de rol van Charlotte York speelt, behalve Kristin Davis. Trouwens, ze kunnen zich ook niemand anders voorstellen dan Sarah Jessica Parker die Carrie Bradshaw speelt.

Maar beide rollen hadden anders kunnen zijn als Davis had geluisterd naar de maker van de show, Darren Star.

Volgens Stylist vroeg Star Davis om voor te lezen voor de rol van Carrie toen Parker nog steeds niet had bevestigd dat ze zich bij de cast zou aanmelden.

In het boek Sex and the City and Us beweert auteur Jennifer Keishin Armstrong dat Davis zichzelf niet als Carrie kon zien toen Star haar beschreef als "met het lichaam van Heather Locklear en de geest van Dorothy Parker."

Davis weigerde naar verluidt de rol en vertelde Star dat ze Carrie "fantastisch" vond, maar dat ze "Charlotte" was.

Aanbevolen: