Ranked: 15 originele Netflix-shows van hot mess tot must-watch

Inhoudsopgave:

Ranked: 15 originele Netflix-shows van hot mess tot must-watch
Ranked: 15 originele Netflix-shows van hot mess tot must-watch
Anonim

Zoals het grootste deel van de wereld vullen we een groot deel van onze tijd thuis door tv te kijken. Hoewel kabel niet voor iedereen een optie is, is er zeker genoeg inhoud om te verslinden via streamingdiensten, zoals Netflix.

Nu meer dan ooit zoeken we troost in de vorm van bekende tv-programma's, maar sommigen van ons die zo goed zijn uitgeput (wie heeft The Office niet voor de zoveelste keer opnieuw bekeken?) tot nieuwe tv-programma's, inclusief originele Netflix-content. Hoewel hun films een beetje wisselvallig kunnen zijn, lijken de tv-programma's die door de streaminggigant worden aangeboden over het algemeen van betere kwaliteit te zijn - de meeste in ieder geval. We hebben het harde werk voor je gedaan en 15 Netflix-shows uitgezocht en gerangschikt van hot mess tot must-watch - want nu, meer dan ooit, hebben we de tijd!

15 Onverzadigbaar is ongemakkelijk en achterhaald

Toen Insatiable voor het eerst werd uitgebracht, waren er kreten van verontwaardiging over het concept (voorheen dik meisje wordt mager, vermoordt mensen). Natuurlijk zorgde dergelijke kritiek ervoor dat mensen ernaar zouden kijken. Niet helemaal campy of slim genoeg om een zinderende satire te zijn, de serie is gewoon heel, heel slecht met overdreven acteerwerk en een verwarrende boodschap.

14 Chambers ging te langzaam

Man, leek deze show aanvankelijk veelbelovend: een meisje krijgt een harttransplantatie en wordt achtervolgd door de geest van de vrouw die het orgaan heeft gedoneerd. Griezelig, toch? Helaas kwam Chambers nooit echt op gang en het kronkelende plot voelde alsof de schrijvers niet echt wisten hoe ze een concept van één regel in een volledige serie moesten draaien.

13 Hemlock Grove worstelde meer dan bang

Netflix was erg goed met spookachtige series (waar we later in deze lijst op in zullen gaan), maar Hemlock Grove was daar niet een van. Ondanks dat Bill Skarsgard de leiding had, was de show moeilijk bij te houden, dankzij het vreemde tempo en een mengelmoes van personages en plots. In de juiste handen had het vermakelijk kunnen zijn, maar dat was het niet.

12 13 Redenen waarom het welkom was

13 Reasons Why had na één seizoen moeten stoppen, zoals veel kijkers wilden. In plaats daarvan lijkt de serie een ziek genoegen te hebben om de personages voor de kijker te kwellen, zonder enig echt rijm of reden dan ze te zien lijden. Controversieel zonder commentaar, 13 Reasons Why is de afgelopen jaren gestrand.

11 Fuller House geknoeid met een goede zaak

Net als te veel snoep, kan te veel nostalgie een slechte zaak zijn en je misselijk maken. Fuller House verzilverde onze collectieve nostalgie uit de jaren 90 toen het debuteerde in 2016, maar vijf seizoenen later voelt het ver verwijderd van zijn oorspronkelijke incarnatie - en niet op een goede manier. Je kunt het het beste bekijken terwijl je naar je telefoon kijkt.

10 De cirkel was dom en bevredigend

Weird reality-tv lijkt de nieuwste onderneming van Netflix te zijn, en The Circle was niet anders. Door de ideeën van catfishing, sociale media en veroordelende mensen te combineren, was The Circle verrassend verslavend voor een show waarin kijkers mensen naar hun tv keken. Dankzij de lage kosten en het enorme succes is het teruggebracht en heeft het meerdere internationale spin-offs gezien!

9 Santa Clarita-dieet werd te snel geannuleerd

Een show die te snel voorbij was, was het oneerbiedige en plezierige Santa Clarita-dieet. Met het idee van "zombies, maar maak het grappig", Santa Clarita had een sympathieke cast en was zeer herbekijkbaar - de sleutel voor streamingdiensten. De serie werd beter na het eerste seizoen, maar werd geannuleerd na het derde seizoen.

8 Grote mond ondermijnt animatieverwachtingen

Animatieprogramma's zijn meestal gereserveerd voor kinderen, maar maak niet de fout om je peuter Grote Mond te laten draaien, tenzij je klaar bent voor een hele reeks ongemakkelijke vragen! Met komisch goud zoals John Mulaney, Maya Rudolph en Nick Kroll op de castlijst, is Big Mouth een plezierige gekke show die je met open mond achterlaat na de aftiteling.

7 Oranje is het nieuwe Zwart begon het allemaal

De show die aan het begin stond van de originele inhoud van Netflix, OITNB, duurde zeven veelgeprezen seizoenen met een verfrissend diverse cast voordat hij stopte. De makers realiseerden zich dat de hoofdrolspeler Piper Chapman niet de loting was, en schakelden gracieus over op sociaal commentaar en interessante achtergrondverhalen van ondersteunende personages, waardoor het comedy-drama een must-see werd.

6 Het is gelukt! Is een realityshow voor iedereen

In tegenstelling tot de meeste realityshows, is Nailed It! probeert zijn deelnemers niet te beledigen. Het slaagt er eerder in om grappig en bemoedigend te zijn met deelnemers die op zijn best worden omschreven als culinair uitgedaagd. Het enthousiasme van gastheer Nicole Byer is aanstekelijk en hoewel deelnemers zijn ingesteld om te falen met belachelijke tijdslimieten en uitgebreide baksels, is het nog steeds een leuk binge-waardig horloge.

5 Russische pop zit vol wendingen

Om Groundhog Day een donkerdere draai te geven, ziet Russian Doll Natasha Lyonne keer op keer sterven zonder te beseffen waarom - totdat ze ontdekt dat het ook met iemand anders gebeurt. De show is een grappige instap in het mysterie/thriller-genre waar Lyonne zich op zijn gemak voelt met zwarte komedie en bijtende humor. Vreemd en kijkbaar, het zal zeker tot discussies onder vrienden leiden.

4 Seksuele voorlichting combineert stijl uit de jaren 80 met hedendaagse boodschappen

De meeste tv-programma's met tieners hebben een prachtige cast die zich afspeelt in een al even prachtige omgeving die zich bezighoudt met dure problemen. Seksuele voorlichting daarentegen werpt normaal ogende acteurs op die de vernederingen en triomfen van de adolescentie verwerken op een manier die heel echt en actueel aanvoelt, zonder predikend of pedant te zijn. Bovendien zijn de kostuums fantastisch!

3 Vreemde dingen voldoen aan onze nostalgie

Een ander hoofdbestanddeel van de originele Netflix-inhoud is Stranger Things, dat een cultureel fenomeen is geworden sinds het voor het eerst werd uitgezonden in 2016. Is er sindsdien een Halloween geweest waar een feestganger zich niet als elf heeft verkleed? De jaren 80-stijl, sci-fi-verhaallijnen en onbeantwoorde vragen hebben grote fans gekregen, en terecht!

2 The Haunting Of Hill House Spooks

Het is maar één seizoen, maar de anthologiereeks The Haunting of Hill House (terugkerend voor een tweede seizoen als The Haunting of Bly Manor) was bijna perfect. Een uitstekende cast die we beter leerden kennen, elke aflevering zag een verhaallijn zich ontvouwen die zowel griezelig als tragisch was. Meer dan een horrorserie, deze was echt een herkauwer over verdriet.

1 Black Mirror is een culturele toetssteen

Ongetwijfeld een van de meest besproken series in het aanbod van Netflix is Black Mirror, dat begon als een BBC-serie voordat hij overging naar de streamingdienst en er originele inhoud voor creëerde. Hoewel de show het afgelopen seizoen of twee in kwaliteit is afgenomen (seizoen 5 is een ongelukkig aanbod), v alt niet te ontkennen dat het griezelige realisme dat Black Mirror naar ons terugkaatst.

Aanbevolen: