Shameless: 15 keer was Fiona eigenlijk erger dan Frank

Inhoudsopgave:

Shameless: 15 keer was Fiona eigenlijk erger dan Frank
Shameless: 15 keer was Fiona eigenlijk erger dan Frank
Anonim

Shameless is een van de grotere hits van Showtime. Deze duistere komedie concentreert zich op de Gallaghers, een worstelende familie uit Chicago met tal van problemen. Het grote thema is hoe vader Frank een alcoholist is die zichzelf bedient en voor niemand anders zorgt dan voor zichzelf. Het is de oudste dochter Fiona (Emmy Rossum) die het gezin moet bijeenbrengen en voor hen moet zorgen. Dat lijkt een goede zaak te zijn … totdat je je realiseert dat Fiona zelf niet echt op de hoogte is.

Ze doet haar best, maar Fiona is gevoelig voor haar drankproblemen en het verkeerde soort mannen. Ja, ze helpt de familie veel, maar het kan niet worden ontkend dat Fiona een aantal gevaarlijke grenzen heeft overschreden. Ze heeft gelogen, bedrogen, anderen gebruikt voor haar eigen gewin en zelfs haar eigen familie aangevallen. Toen ze na seizoen 9 eindelijk vertrok, was het duidelijk dat Fiona enkele van de ergste dingen in de show had gedaan. Hier zijn 15 keer op Shameless toen Fiona nog erger was dan Frank en nauwelijks de morele kern van de show.

15 Probeert haar ex te ruïneren

Schaamteloos
Schaamteloos

Nadat ze haar huwelijk met Sean had afgeblazen, werd Fiona gegooid toen hij terugkeerde in seizoen acht en onthulde dat hij met iemand anders was getrouwd.

Fiona was zo jaloers dat hij verder ging dat ze naar zijn hotel ging om een vrouw alles te vertellen over Seans verleden van drugsmisbruik en bedrog. Gelukkig was het niet zijn echte vrouw, maar Fiona's bereidheid om haar ex te ruïneren was slecht.

14 Koppelverkoop om de bouw van een daklozenopvang te stoppen

Fiona Schaamteloos
Fiona Schaamteloos

Toen Fiona een flatgebouw kocht, bracht dat een egoïstische kant in haar naar boven. Het dieptepunt was toen ze hoorde dat Ian en Trevor probeerden een daklozenopvang in de buurt te bouwen.

Bezorgd dat dit haar eigendomswaarden zou schaden, deed Fiona al het mogelijke om de oprichting van het heiligdom te stoppen. Ingaan tegen de pogingen van haar eigen broer om daklozen te helpen was laag, zelfs naar Gallagher-maatstaven.

13 Jimmy pushen om een crimineel leven vol te houden

Fiona en Jimmy
Fiona en Jimmy

Toen Fiona Steve ontmoette, leek hij een aardige en fatsoenlijke man die haar probeerde te helpen. Maar Fiona leek afgeschrikt omdat hij te lief voor haar was. Toen ontdekte ze dat hij Jimmy was, een autodief, en vond ze hem ineens veel aantrekkelijker.

Jimmy wilde van dat leven af, maar Fiona dwong hem om een stoute jongen te blijven omdat ze dat verkoos boven zijn eigen wensen.

12 Profiteren van Tony's Crush voor haar eigen gewin

Fiona Schaamteloos
Fiona Schaamteloos

Een vergeten personage is Tony, de lokale agent uit het eerste seizoen. Het was voor iedereen duidelijk dat hij enorm verliefd was op Fiona, en ze profiteerde er optimaal van. Ze zou hem dwingen de regels te breken en een oogje dichtknijpen voor de capriolen van de familie.

Ze nam zelfs zijn maagdelijkheid en leek niet om zijn gevoelens te geven. Geen wonder dat Tony later terugkomt, hij heeft geen goede herinneringen aan Fiona.

11 Profiteren van een vergeetachtige bejaarde

June Squibb Schaamteloos
June Squibb Schaamteloos

In het begin was het een beetje Fiona om de bejaarde Etta te helpen met haar wasserette. Dat duurde niet lang. Fiona profiteerde van Etta's gebrekkige geheugen om een betere deal te krijgen door het huis te kopen met Etta's eigen creditcards.

Etta was letterlijk kattenvoer aan het eten terwijl Fiona haar geld gebruikte. Later verkocht ze de site (en het appartement van Etta) onder haar vandaan en stuurde ze Etta naar een instelling voor begeleid wonen. Zelfs Frank behandelde Etta beter dan Fiona.

10 Afranselen op het lijk van haar moeder

Fiona Schaamteloos
Fiona Schaamteloos

Monica was niet wat je een goede moeder zou noemen, en haar acties droegen bij aan de chaos in het gezin. Dat is geen excuus voor het feit dat Fiona na haar dood op tirade ging op de begrafenis van haar moeder.

Ze hekelde de acties van haar moeder, verstopte een lading drugs in de kist en sloeg zelfs het lijk. Dat zijn serieuze mama-problemen.

9 Haar weg naar een baan chanteren

Fiona Schaamteloos
Fiona Schaamteloos

Fiona's normen kunnen behoorlijk twijfelachtig zijn. Wanneer ze een baan probeert te vinden bij een supermarkt, ontdekt ze dat de eigenaar regelmatig misbruik maakt van zijn vrouwelijke werknemers.

In plaats van dit te melden, kreeg Fiona V om bewijs te krijgen van de acties van de man. Ze gebruikte het vervolgens om haar weg te chanteren naar een beter betaalde baan. Fiona vond het oké dat de man vrouwen gebruikte, zolang ze maar een betalend optreden kreeg.

8 Stelen van een vreemde en er voor betaald willen worden

Fiona Schaamteloos
Fiona Schaamteloos

Als je zo arm bent als de Gallaghers, word je tot wanhopige middelen gedwongen. Maar dat is geen excuus hoe Fiona in de metro de portemonnee van een vrouw steelt. Ze geeft het dan terug en beweert dat het leeg was toen ze het vond en een beloning verwachtte.

Ja, Fiona heeft niet alleen een vreemde van een paar honderd dollar beroofd, maar verwachtte er ook meer voor betaald te krijgen. Dat is schaamteloos.

7 weigert haar lever af te staan aan haar vader

Fiona en Frank Schaamteloos
Fiona en Frank Schaamteloos

Het is moeilijk om sympathie voor Frank te vinden, maar familie is nog steeds familie. Wanneer hij ontdekt dat zijn lever het begeeft door zijn jarenlange drankgebruik, wendt Frank zich tot Fiona om haar eigen lever op te geven en hem erop te wijzen hoe ze er snel van kan herstellen.

Fiona weigert zonder aarzelen en zegt openlijk dat ze blij zal zijn als haar vader sterft. Dat is ronduit koud.

6 Frank in een rivier dumpen

Schaamteloos
Schaamteloos

Toegegeven, het was deels verdiend, maar het is nog steeds verschrikkelijk. Frank verpest Fiona's bruiloft door te onthullen dat haar toekomstige bruidegom nog steeds drugs gebruikt. Als reactie dumpen Fiona en de familie Frank in de Chicago River.

Wat Frank deed was verschrikkelijk, maar dat is geen excuus voor een poging tot vadermoord met Fiona als leider.

5 Mike bedriegt met zijn broer

Fiona Schaamteloos
Fiona Schaamteloos

Seizoen vier had Fiona een goede boog. Ze had een goede baan, was aan het bijkomen en ging uit met Mike, een echt geweldige kerel. Dus hoe beta alt Fiona Mike terug voor het helpen van haar?

Door meerdere keren met zijn broer Robbie naar bed te gaan. Robbie hielp haar in een neerwaartse spiraal, maar het was Fiona's eigen keuze om Mike laag te houden.

4 Gus bedriegen met Sean

Fiona en Guus
Fiona en Guus

Het is alsof Fiona haar best doet om alle goede relaties die ze heeft te verpesten. Gus had een echte belofte als een fatsoenlijke kerel om Fiona uit een moeilijke periode te helpen en haar problemen op te lossen.

Fiona reageerde door Gus verschillende keren te bedriegen met Sean en het maakte niet uit wie daarbij gewond raakte. Er bestaat niet zoiets als een stabiele relatie met Fiona.

3 De Holocaust-ring van Gus' grootmoeder verkopen

Schaamteloos
Schaamteloos

Ze kan dit zeggen alsof ze haar familie probeert te helpen, maar dit was erg laag. Zonder medeweten van Gus probeert Fiona een ring van zijn grootmoeder te verkopen om wat schulden te betalen.

De vrouw had deze ring bij zich gedragen tijdens de Holocaust en toch, dat deed Fiona niet twijfelen aan haar beslissing.

2 Haar drugs achterlaten zodat Liam ze kan vinden

Fiona en Liam
Fiona en Liam

Verslaafden staan er niet om bekend dat ze helder denken, maar dit was nog steeds verschrikkelijk. Fiona laat gewoon een voorraad cocaïne achter in een huis vol kinderen. Liam begint eraan en krijgt bijna een fatale overdosis.

De rest van de familie schold Fiona terecht uit en ze werd er uiteindelijk voor gearresteerd. Het was een ongeluk, maar deze verbluffende beoordelingsfout was afschuwelijk van Fiona's kant.

1 Haar broers en zussen hoog en droog achterlatend

Fiona gaat weg
Fiona gaat weg

Voor zijn fouten blijft Frank nog steeds bij de familie (hoe graag ze het ook niet willen). Van Fiona daarentegen is aangetoond dat ze haar broers en zussen vaak negeert en haar behoeften boven die van anderen stelt.

Dat wordt bewezen door hoe ze Chicago verliet in seizoen negen. Fiona moest weten dat haar familie haar hard nodig had met al hun problemen, maar besloot dat het tijd was om ze met rust te laten voor een onzekere toekomst. Het bewijst gewoon hoe Fiona's egoïsme haar vader kan overtreffen.

Aanbevolen: