De ergste dingen die Cersei Lannister heeft gedaan, officieel gerangschikt

Inhoudsopgave:

De ergste dingen die Cersei Lannister heeft gedaan, officieel gerangschikt
De ergste dingen die Cersei Lannister heeft gedaan, officieel gerangschikt
Anonim

Hoewel Game of Thrones nu ten einde is, halen fans van de show nog steeds met plezier herinneringen op aan de grootste momenten van de show en de meest kleurrijke personages. Het is waar dat er nu tal van andere shows zijn om naar te kijken als je Game of Thrones echt mist, maar er is niets zo bevredigend voor GoT-fans als herinneringen ophalen en de vele sterke en gelaagde personages van de serie opnieuw bekijken.

Er zijn veel vreselijke personages in de wereld van Game of Thrones. Daarboven met het ergste van het ergste is Cersei Lannister, de boze moeder van de sadistische Joffrey en zijn broers en zussen, die iedereen om haar heen manipuleert om macht te krijgen. Cersei is zeker niet een van de personages die we zouden willen zijn! Bekijk onze ranglijst van de ergste dingen die Cersei heeft gedaan.

15 De restjes van het bruiloftsfeest naar de honden sturen in plaats van naar de armen

Cersei op de bruiloft van Joffrey
Cersei op de bruiloft van Joffrey

Technisch gezien vermoordt Cersei niemand door restjes van het bruiloftsfeest van Joffrey en Margaery naar de kennels te sturen in plaats van naar de behoeftigen in King's Landing. Maar het is nog steeds een behoorlijk slechte zet om uitgehongerde mensen opzettelijk het voedsel te ontzeggen dat ze zouden kunnen hebben, alleen maar om je gezag over je schoondochter uit te oefenen en te bewijzen dat je de bijenkoningin bent.

14 Ros aanvallen nadat Tyrion Myrcella naar Dorne stuurde

ros van game of thrones
ros van game of thrones

Als Tyrion Myrcella naar Dorne stuurt, maakt Cersei duidelijk dat ze wraak op hem zal nemen. In de veronderstelling dat hij verliefd is op Ros, laat ze Ros zwaar in elkaar slaan. Dit is op zoveel niveaus verkeerd, te beginnen met het feit dat Ros niet eens in de vrouw is waar Tyrion verliefd op is.

13 Van plan om alle hooggeboren vrouwen in King's Landing te vermoorden

cersei tijdens de slag om Blackwater
cersei tijdens de slag om Blackwater

In plaats van de hooggeboren vrouwen aan te laten vallen en tot slaven te maken door de mannen van Stannis, is Cersei van plan om ze allemaal in het geheim te laten executeren. Hoewel je zou kunnen beweren dat dit van een vriendelijke plaats komt, is het eigenlijk een van de ergste dingen die Cersei heeft gedaan, omdat ze het lot van de andere vrouwen bepa alt.

12 Tyrion de schuld geven van Joffrey's dood (en verschrikkelijk zijn voor Tyrion in het algemeen)

cersei en tyrion
cersei en tyrion

De manier waarop Cersei Tyrion behandelt vanaf het moment dat hij geboren is, is onaanvaardbaar. Naast hem de schuld te geven van de dood van haar moeder, kleineert ze hem voortdurend. Ze geeft hem de schuld van Joffrey's dood als er weinig bewijs is om te suggereren dat hij schuldig is, wat resulteert in een meedogenloos proces waarbij het hoofd van Oberyn Martell wordt verbrijzeld als een grapefruit.

11 Sansa en Tyrion dwingen te trouwen

De bruiloft van Sansa en Tyrion
De bruiloft van Sansa en Tyrion

Een bruiloft zou een vreugdevolle gelegenheid moeten zijn, maar dat is het zelden in Game of Thrones. Cersei orkestreert het huwelijk tussen Sansa en Tyrion niet uit vriendelijkheid, maar om hen beiden te vernederen en de macht van Lannister in het noorden veilig te stellen. Uiteindelijk pakt deze stap niet slecht uit voor Sansa. Ze zou veel erger kunnen doen dan Tyrion!

10 Lancel Lannister verleiden, die toen nog maar een tiener was

jonge lancel lannister
jonge lancel lannister

Lancel Lannister wordt behoorlijk problematisch in de latere seizoenen van de show. Maar al vroeg, als hij nog een tiener is, verleidt Cersei hem op oneerlijke wijze en verpest daarmee zijn leven. Dit leidt ertoe dat hij totaal in de war raakt en hem dwingt zich tot religieus fundamentalisme te wenden om weer zin in zijn leven te vinden.

9 Een rol spelen in de dood van Robert Baratheon

De dood van Robert Baratheon
De dood van Robert Baratheon

Cersei heeft Robert Baratheon misschien niet zelf vermoord, maar ze speelt zeker een rol in zijn dood. Ze regelt een fles sterke wijn om aan haar man te geven, van wie ze weet dat hij zichzelf niet zal kunnen helpen tijdens zijn jachttocht. Zijn dood veroorzaakt grote problemen voor Westeros en brengt Cersei's zoon Joffrey op de troon.

8 De grote sept van Baelor vernietigen

sept van baelor explosie
sept van baelor explosie

Cersei's plan om de Grote Sept van Baelor te vernietigen, lost eindelijk het probleem van de Hoge Mus in King's Landing op. Maar tegen welke prijs? Door de Sept te vernietigen, doodt ze verschillende onschuldige mensen, waaronder Margaery Tyrell. Dit leidt er direct toe dat haar zoon Tommen zichzelf uit zijn raam gooit.

7 Haar dienaar zo geslagen hebben dat hij een oog verloor

cersei als een klein meisje
cersei als een klein meisje

Een van de ergste dingen die Cersei ooit heeft gedaan, vindt plaats voordat de gebeurtenissen van de show beginnen. Door een gesprek tussen Cersei en Tyrion komen we erachter dat toen Cersei nog maar een kind was, een bediende werd geslagen voor het stelen van een halsketting. Door de beproeving verloor het meisje een oog, maar Cersei had nog steeds geen berouw.

6 Het geloof hebben, militante arrestatie Margaery Tyrell

Margaery Tyrell gearresteerd
Margaery Tyrell gearresteerd

Eindelijk, aan het einde van haar terreur met Margaery Tyrell, maakt Cersei een van de grootste fouten van haar leven door Margaery op te doeken voor overspel en haar gevangen te zetten. Haar acties veroorzaken een reeks gebeurtenissen die resulteren in haar eigen gevangenschap en de High Sparrow die verwoesting aanricht in King's Landing.

5 Ellaria Sand laten zien hoe haar dochter sterft

tyene en ellaria zand
tyene en ellaria zand

Het is echt het werk van het kwaad om een moeder te dwingen haar dochter te zien sterven. Wanneer Cersei Ellaria Sand in haar kerker ketent voor het aangezicht van haar dochter Tyene, die vergiftigd is en ook geketend is, doet ze dat uit wraak voor de dood van haar eigen dochter, Myrcella. Maar dat maakt het niet minder sadistisch.

4 Missandei laten onthoofden voor Daenerys

missandei en cersei
missandei en cersei

Missandei is een van de meest onschuldige personages in de show en het breekt ons hart volledig om haar te zien sterven door toedoen van Cersei. Door Missandei voor Daenerys te laten onthoofden, doet Cersei niet alleen de Moeder der Draken pijn, maar ook indirect de mensen van King's Landing door een rol te spelen in Dany's afdaling naar waanzin.

3 Shae tegen Tyrion keren

Shae verraadt Tyrion
Shae verraadt Tyrion

Cersei laat Shae niet slaan zoals ze Ros heeft laten slaan, maar ze doet iets nog wreder om haar kleine broertje terug te pakken. Ze zet Shae tegen hem op. Hoewel we dit niet in de show te zien krijgen, wordt er sterk gesuggereerd dat zowel Cersei als Tywin een rol hebben gespeeld bij het verraden van Shae, de liefde van Tyrion's leven, om hem te verraden.

2 Sansa's schrikwolf laten executeren

dame van game of thrones
dame van game of thrones

Het ergste dat Cersei de Starks aandoet, is zonder twijfel opdracht geven tot de executie van Sansa's schrikwolf Lady. Lady is totaal onschuldig, want het is eigenlijk de wolf van Arya, Nymeria, die Joffrey bijt. In staat zijn om een dier pijn te doen is onvergeeflijk en op dit moment realiseerden de meeste fans zich dat ze Cersei haatten.

1 Roberts onwettige kinderen laten vermoorden

onwettig kind van robert
onwettig kind van robert

Cersei lijkt een compleet gebrek aan empathie voor anderen te hebben. Ondanks dat ze meer dan wat dan ook van haar eigen kinderen houdt, denkt ze er niet over na om Roberts onwettige baby's te laten vermoorden in het bijzijn van hun moeders, alleen maar om de aanspraak van haar zoon op de troon veilig te stellen. Dit is ongetwijfeld het slechtste wat Cersei ooit heeft gedaan.

Aanbevolen: