15 Geweldige feiten over de Clone Wars die bewijzen dat het onderschat is

Inhoudsopgave:

15 Geweldige feiten over de Clone Wars die bewijzen dat het onderschat is
15 Geweldige feiten over de Clone Wars die bewijzen dat het onderschat is
Anonim

Star Wars is een fascinerende en boeiende eigenschap geweest sinds het debuteerde in de jaren '70, maar het is een van de weinige series waar de fandom ervoor in de loop der jaren alleen maar intenser is geworden. Elk decennium is er nieuwe Star Wars-content om fans te sussen die het universum op spannende manieren heeft helpen uitbreiden. In de afgelopen jaren is de viering van Star Wars naar nog grotere hoogten gegroeid en is er meer nieuwe Star Wars-content dan ooit tevoren.

Een product uit het Star Wars-universum dat altijd hard heeft gewerkt, maar niet altijd brede waardering heeft gekregen, is de geanimeerde Clone Wars-serie. Het doel van de show was om de aandacht te vestigen op over het hoofd geziene hoofdstukken uit Star Wars' Prequel Trilogy en om andere vormende momenten tijdens dit gevecht tussen goed en kwaad te benadrukken die anders gemist zouden zijn. Clone Wars is onlangs nieuw leven ingeblazen op Disney+ en de liefde voor de serie is weer helemaal terug.

15 Het heeft geholpen andere Star Wars-series te canoniseren

Afbeelding
Afbeelding

Een van de meest indrukwekkende dingen van de Clone Wars-serie is dat, aangezien zoveel andere stukken Star Wars-bijkomend materiaal als niet-canon werden beschouwd, het tegenovergestelde is gebeurd met Clone Wars. De serie heeft geholpen deze liefde te verspreiden met enkele van de andere personages die erin zijn opgenomen. Een van de meest recente afleveringen van de heropleving van de serie maakt zelfs gebruik van Prince Xizor uit de populaire videogame en side-serie, Shadows of the Empire, wat een belangrijke ontwikkeling is.

14 De oorspronkelijke naam van Ahsoka had een veel diepere betekenis

Afbeelding
Afbeelding

De Clone Wars-serie speelt echt met de vooroordelen van het publiek over goed en kwaad en laat veel cruciale personages zien die van de ene kant naar de andere gaan. Ahsoka wordt een nieuwe Jedi die cruciaal is voor deze oorlog, maar volgens Screen Rant was de oorspronkelijke naam van het personage Ashla, wat volgens George Lucas het woord is voor de 'Light Side' van de Force. Het zou haar karakter een veel flagrantere missie hebben gegeven.

13 Ventress was bijna in de aanval van de klonen

Afbeelding
Afbeelding

Clone Wars krijgt veel succes met hoe het het vacuüm verkent in bevoegdheden en successen die plaatsvinden na de nederlaag van Darth Maul. De Clone Wars-serie introduceert Ventress als een mogelijke leerling voor Palpatine en ze verandert in een van de meer populaire personages uit de serie. Mental Floss stelt dat Attack of the Clones graaf Dooku gebruikt als de nieuwe leerling van Palpatine, maar het ging bijna samen met Ventress, wat had kunnen leiden tot een heel andere Revenge of the Sith.

12 Mark Hamill stemt een Sith in de serie

Afbeelding
Afbeelding

Een van de beroemdste rollen van Mark Hamill is ongetwijfeld Luke Skywalker, maar hij heeft ook een respectabele carrière opgebouwd als voice-overacteur. De Clone Wars-serie profiteerde hiervan en wierp hem als de intimiderende Darth Bane, de eerste Sith en een angstaanjagende vijand. Het is een zeer interessante manier voor Hamill om terug te keren naar de serie.

11 Het bevat veel visuele paaseieren en momenten van voorafschaduwing

Afbeelding
Afbeelding

Clone Wars sluit heel mooi aan op de prequel-trilogie van Star Wars-films, maar Dave Filoni, het brein erachter, doet zijn uiterste best om hints te geven op aankomende momenten in Episode III en daarna. Het personage van Obi-Wan zal dezelfde regel uitspreken en scènes ingaan op dezelfde iconische manier als in de films. Het is een erg leuke touch voor de toegewijde fans.

10 Barriss had oorspronkelijk een veel donkerdere conclusie

Afbeelding
Afbeelding

Een zeer triest en invloedrijk moment op Ahsoka is wanneer ze ontdekt dat haar vriend, Barriss, eigenlijk degene is die verantwoordelijk is voor de bomaanslag op de tempel, evenals voor Ahsoka's framing. Barriss wordt gearresteerd voor haar misdaden, maar oorspronkelijk zou ze zichzelf opblazen met een van haar bommen nadat ze betrapt was. Haar arrestatie weegt nog steeds zwaar.

9 Anakin en Obi-Wan zouden oorspronkelijk nevenpersonages zijn

Afbeelding
Afbeelding

De meeste fans zijn het erover eens dat het de vertolking van Anakin Skywalker in de Clone Wars-serie is die echt helpt om het personage te vermenselijken en sympathiek te maken. Anakin en Obi-Wan vervullen een zeer bevredigend onderdeel van de Clone Wars-serie, maar het oorspronkelijke plan was dat ze slechts af en toe in beeld zouden komen en dat de show zich echt zou concentreren op de clone troopers en andere ondersteunende personages, meldt Cheat Sheet. Deze spil is een van de beste beslissingen die de serie heeft genomen.

8 De serie speelt met een niet-lineaire structuur

Afbeelding
Afbeelding

De latere seizoenen van Clone Wars zijn vastgelopen in consistente geserialiseerde verhaallijnen, maar de eerdere afleveringen werken met een veel lossere structuur en proberen echt licht te werpen op cruciale gebeurtenissen uit het verleden van de show. Als gevolg hiervan vinden sommige afleveringen eerder plaats en het kan moeilijk zijn om te missen dat ze niet allemaal op een chronologische manier worden gepresenteerd.

7 Het heeft een blijvende impact gehad op andere Star Wars-series

Afbeelding
Afbeelding

Een deel van het leuke van de Clone Wars-serie is dat het in staat zou zijn om zakken uit de prequel-serie tussen Episodes II en III te vullen, zonder op de tenen te trappen of iets van de rest van de serie te weerleggen. Clone Wars is zo populair gebleken dat het omgekeerde heeft plaatsgevonden. Ahsoka van de serie maakte niet alleen een vocale verschijning in Rise of Skywalker, maar ze wordt ook een speler in het volgende seizoen van The Mandalorian!

6 Het gebruikt muziek als een slimme tijdlijnmarkering

Afbeelding
Afbeelding

Toen de Clone Wars-serie voor het eerst werd ontwikkeld, was een deel van de vreugde erachter dat het zou aansluiten bij - of mogelijk zelfs overlappen - met de gebeurtenissen van Revenge of the Sith. De nieuwste afleveringen van Clone Wars hebben precies dat gedaan. In een indrukwekkende scène gebruikt Clone Wars dezelfde muziek uit de openingsstrijd van Episode III als een manier om te impliceren dat deze scènes zich op hetzelfde moment afspelen, zij het op verschillende plaatsen. Het is een heel slim idee.

5 De serie helpt de klonen te humaniseren

Afbeelding
Afbeelding

De clone troopers krijgen nog steeds een afschuwelijke behandeling en worden in Clone Wars gezien als wegwerpafval, maar tot deze serie had het publiek geen reden om anders te denken op basis van wat er in de films wordt gepresenteerd. De Clone Wars-serie doet goed werk om te bewijzen dat klonen nog steeds unieke persoonlijkheden en interesses kunnen hebben, en hoewel ze er hetzelfde uitzien, is individualiteit nog steeds aanwezig.

4 Een kloon stopte bijna de kloonoorlogen

Afbeelding
Afbeelding

Een van de meer opwindende ontwikkelingen die uit de Clone Wars-serie komen, is het nieuws dat de plannen voor Order 66 - de Jedi-eliminatieorder - bijna waren uitgelekt en eindigde door een kloontrooper genaamd Fives. Fives hoort van de slopende chips in de klonen en het plan van Palpatine om de Jedi met hen uit te schakelen. Fives krijgt zijn bericht aan Anakin en Rex, maar hij komt nog steeds aan zijn einde en kan met dit nieuws niet zoveel golven maken als nodig is.

3 De serie is inherent tragisch

Afbeelding
Afbeelding

Clone Wars heeft veel lieve personages gecreëerd die veel verder gaan dan die van Anakin en Obi-Wan. De serie heeft echter een zekere droefheid, aangezien de gebeurtenissen van Episode III dicteren dat al deze Jedi-personages die worden ontmoet uiteindelijk aan hun einde zullen komen. Het maakt het moeilijk om een band te krijgen met personages als Plo Koon of Kit, maar Clone Wars opereert graag in dat soort gecompliceerde tragedies.

2 De serie begon technisch als een 2D Cartoon Network-show

Afbeelding
Afbeelding

De gepolijste CG-esthetiek heeft bewezen heel goed te passen bij Clone Wars van Star Wars, maar voordat deze look voor de serie begon, was er een eerdere verzameling Clone Wars-afleveringen die werden gedaan door Samurai Jack's Genndy Tartakovsky en gebruikte een look die veel meer in lijn is met zijn visuele stijl.

1 Een speelfilm hielp bij het overbruggen en lanceren van Clone Wars-projecten

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl Clone Wars overging van Tartakovsky's handgetekende animatieserie naar zijn meer huidige tegenhanger, werd er een speelfilm uitgebracht om het nieuwe project te markeren. De Clone Wars-film is eigenlijk meer vier afleveringen die aan elkaar zijn geregen, maar hij werd nog steeds in de bioscoop uitgebracht en als een groot probleem behandeld.

Aanbevolen: