10 SNL-sterren met de langste run (en 5 die maar één seizoen duurden)

Inhoudsopgave:

10 SNL-sterren met de langste run (en 5 die maar één seizoen duurden)
10 SNL-sterren met de langste run (en 5 die maar één seizoen duurden)
Anonim

Saturday Night Live maakt mensen sinds 1975 aan het lachen vanuit het comfort van hun huis. Voor iedereen die niet van wiskunde houdt, komt dat neer op 45 seizoenen! Het is veruit de langstlopende sketch-komedieserie in de Verenigde Staten. Behalve dat het ons aan het lachen heeft gemaakt, heeft Saturday Night Live verschillende comedians hun grote doorbraak gegeven, heeft het talloze prijzen gewonnen en is zelfs gemeld dat SNL de Amerikaanse verkiezingen beïnvloedt!

In de loop der jaren is de cast van SNL veranderd naarmate castleden ouder worden, ontslagen worden of ervoor kiezen om te vertrekken om andere activiteiten na te streven. Met meer dan 45 seizoenen is de cast behoorlijk gevarieerd. Een ding dat we ons altijd hebben afgevraagd, is wie het langst op de show is geweest en wie de tijd op SNL van korte duur was. We dachten dat je net zo geïnteresseerd zou zijn als wij, dus we gaan onze bevindingen delen!

15 Voordat hij Iron Man was, bracht Robert Downey Jr. één seizoen door met SNL

Robert Downey Jr op SNL en als Iron Man
Robert Downey Jr op SNL en als Iron Man

Volgens historici was 1985 een wederopbouwjaar voor Saturday Night Live toen Lorne Michaels de toen 20-jarige Robert Downey Jr. castte. Zijn tijd in de show was van korte duur, hoewel een sketch die herinnerd lijkt te worden is Koffer jongen. Het was toen niet grappig en het is nu nog steeds niet grappig.

14 Maya Rudolph gaf ons 9 seizoenen lang geweldige muzikale optredens

Maya Rudolph op SNL
Maya Rudolph op SNL

Maya Rudolph is de afgelopen jaren een komisch icoon geworden, maar voordat ze ons aan het lachen maakte in films als Bridesmaids, was ze een geliefd castlid van SNL. Maya bracht negen seizoenen door in de show en speelde tonnen originele personages. Ook al is ze geen officieel castlid, ze treedt nog steeds af en toe op als speciale verschijning.

13 Kevin Nealon was 9 seizoenen lang de acteur achter enkele van onze favoriete personages

Afbeelding
Afbeelding

Kevin Nealon bracht negen jaar door als lid van de SNL-cast en in die tijd trad hij in verschillende rollen op. In tegenstelling tot de meeste hosts van Weekend Update, stapte hij ook voor het iconische bureau om iconische originele personages te creëren. Onze favoriet is toch wel Bob W altman, de mannelijke versie van Barbara W alters.

12 Billy Crystal bracht één seizoen door bij SNL voordat hij een nog grotere ster werd

Billy Crystal op SNL
Billy Crystal op SNL

Billy Crystal was al bekend voordat hij in het seizoen 1984-1985 bij de cast van SNL kwam. In een verrassende wending organiseerde Crystal eigenlijk SNL voordat hij een castlid werd. We weten niet zeker of dat als een degradatie of een promotie wordt beschouwd! Hoe dan ook, Crystal bracht slechts één seizoen door met de show voordat ze een nog grotere ster werd.

11 Bobby Moynihan bracht 9 seizoenen door met het spelen van onze favoriete dronken oom

Bobby Moynihan op SNL
Bobby Moynihan op SNL

Als je na 2008 op Saturday Night Live hebt afgestemd, heb je Bobby Moynihan zeker in actie gezien. Hij is niet alleen lid van de negen-seizoenenclub, maar hij heeft ook enkele van onze favoriete terugkerende personages ter wereld gebracht. In feite was hij vaak een prominente gast op Weekend Update en speelde hij zowel "Drunk Uncle" als "Anthony Crispino", een onnauwkeurige nieuwsverslaggever.

10 Kate McKinnon imiteert al 9 seizoenen lang politieke figuren

Kate McKinnon op SNL
Kate McKinnon op SNL

Kate McKinnon is een ander lid van de negenseizoenenclub, maar aangezien ze nog steeds in de show zit, zou ze ook lid kunnen worden van de tienjarige club. McKinnon heeft verschillende originele personages gecreëerd, maar ze staat vooral bekend om haar directe impressies van politieke figuren. Ze heeft ook een behoorlijk bereik, en doet zich voor als Ruth Bader Ginsburg tot Jeff Sessions.

9 SNL hielp Sarah Silverman na één seizoen haar comedycarrière te lanceren

Sarah Silverman op SNL
Sarah Silverman op SNL

Sarah Silverman trad tijdens het seizoen 1993-94 toe tot de SNL als een aanbevolen speler en schrijver. Hoewel ze een enorme comedy-ster is geworden, had Silverman niet het meeste geluk tijdens de show. In feite is geen van de schetsen die ze schreef ooit uitgezonden. Hoewel afwijzing pijn doet, heeft Silverman SNL gecrediteerd om haar te laten beseffen dat afwijzing deel uitmaakt van het proces.

8 Tim Meadows bracht 10 seizoenen door met het imiteren van popcultuuriconen, waaronder Oprah Winfrey

Tim Meadows op SNL
Tim Meadows op SNL

Je herkent de naam Tim Meadows misschien niet, maar je zult zijn gezicht zeker herkennen. Voordat hij de directeur was van Mean Girls of de begeleidingsadviseur van The Goldbergs, maakte Meadows mensen aan het lachen op SNL. Net als veel andere castleden creëerde hij originele personages en imiteerde hij popcultuurfiguren. Onze favoriete imitatie van hem moet zijn Oprah Winfrey Book Club-versie zijn!

7 SNL Struck Comedy Gold voor 11 seizoenen dankzij Fred Armisen

Fred Armisen op SNL
Fred Armisen op SNL

Fred Armisen heeft een historische plaats in de geschiedenis van Saturday Night Live. Hij was niet alleen 11 seizoenen een castlid, maar hij was ook het tweede Latino-castlid in de geschiedenis van de show. Tijdens zijn tijd creëerde hij verschillende originele personages en maakte hij deel uit van ons favoriete duo, Garth en Kat (Kristen Wiig).

6 Jenny Slate duurde maar één seizoen, mogelijk omdat ze zwoer op live-tv

Jenny Slate op SNL
Jenny Slate op SNL

Het lijdt geen twijfel dat Jenny Slate hilarisch is, sterker nog, ze speelde enkele van onze favoriete terugkerende personages, zoals Mona Lisa Saperstein van Parks and Recreation, en toch verscheen ze maar in één seizoen van SNL. Hoewel velen geloven dat Slate's tijd op SNL werd afgebroken nadat ze het "f-woord" op live tv had gezegd tijdens haar allereerste schets.

5 Voordat Al Franken een Amerikaanse senator was, bracht hij 12 seizoenen door op SNL

Afbeelding
Afbeelding

Tussen het feit dat we een ex-acteur en een ex-reality-tv-presentator als president hebben, zijn we niet zo verbaasd dat er 12 seizoenen lang een Amerikaanse senator op Saturday Night Live verscheen. Franken was niet alleen een castlid, maar hij was ook een van de oorspronkelijke schrijvers van de show en verdiende hierdoor verschillende Emmy-nominaties!

4 Seth Meyers hielp 13 seizoenen lang nieuws interessant te maken

Seth Meyers op SNL
Seth Meyers op SNL

Seth Meyers begon in 2001 met Saturday Night Live en bracht 13 seizoenen door met de show voordat hij vertrok om Late Night te hosten. Tijdens zijn tijd was Meyers een hoofdschrijver, imiteerde hij voor Ryan Seacrest en Anderson Cooper, creëerde hij originele personages en was hij vooral een Weekend Update-nieuwsanker.

3 Anthony Michael Hall werd het jongste castlid dat meedeed aan de show, maar vertrok na één seizoen

Anthony Michael Hall op SNL
Anthony Michael Hall op SNL

Anthony Michael Hall werd beroemd dankzij John Hughes en als erelid van de "Brat Pack". Velen weten niet dat Hall zich tijdens het seizoen 1985-1986 ook bij de cast van SNL heeft gevoegd en het jongste lid ooit in de geschiedenis van de show werd. Net als veel andere castleden van dat seizoen, werd Hall vrijgelaten nadat de serie was ingepakt vanwege slechte beoordelingen.

2 Darrell Hammond bracht 14 seizoenen door als castlid op SNL en is nu de omroeper van de show

Darrel Hammond op SNL
Darrel Hammond op SNL

Darrell Hammond kan maar geen genoeg krijgen van Saturday Night Live. Je zou denken dat hij na 14 seizoenen weg zou willen, maar dat is niet de cast. Sterker nog, Hammond kwam 5 jaar later terug om te dienen als de omroeper van de show! Tijdens zijn tijd als castlid stond Hammond bekend om zijn indrukken van beroemdheden, waaronder de voormalige president van de Verenigde Staten, Bill Clinton.

1 Kenan Thompson is de SNL-koning met 17 seizoenen en tellend

Kenan Thompson op SNL
Kenan Thompson op SNL

Kenan Thompson is de onmiskenbare koning van Saturday Night Live, speelt 17 seizoenen en telt als castlid. Thompson is geen onbekende in het schetsen van komedie, aangezien hij zijn adolescentie heeft doorgebracht in de Nickelodeon-schetsshow All That. Tijdens zijn historische tijd op SNL heeft Thompson 138 verschillende mensen nagebootst, met als favoriet Steve Harvey!

Aanbevolen: